Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Chléb

Cottage s kukuřicí a česnekem

Cottage s kukuřicí a česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kukuřice, 1 balení sýru Cottage, 2-3 stroužky česneku, toustový chleba

Do misky dáme sýr, přidáme okapanou kukuřici a utřený česnek. Zamícháme, necháme chvíli odležet a podáváme s toustovým chlebem, který jsme opekli v topinkovači.

Taramasalata

Taramasalata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků bílého chleba, 1 ks cibule, 1 ks citrónu, 6 lžic olivového oleje, 4 kuličky oliv, 1 hrst petrželky, 60 g tresčích jiker

Z jiker vyškrábeme blány, jikry dáme do mixéru. Chléb ponoříme do vody. Poté z chleba vymačkáme přebytečnou tekutinu a přidáme ho k jikrám. Dále k jikrám přidáme šťávu z citrónu, na kousky nakrájenou cibuli a mixujeme. Poté po kapkách přiléváme ol...

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kvalitního a libového hovězího masa (nejlépe svíčkové) , 1 vejce, špetka soli, troška pepře, troška mleté papriky, trocha chilli pasty, lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, lžíce kečupu, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 10 plátků chlebu na topinky

Hovězí maso nejméně 2x pomeleme, případně naškrábeme, máme-li svíčkovou. Do mletého masa pak přidáme cibuli nakrájenou velmi najemno, vejce, sůl, pepř, papriku, chili pastu - pokud chceme mít tatarák pikantnější, jinak ji můžeme vynechat. Dochutím...

Pivní psi

Pivní psi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení kulatých tvarůžků, 3 lžíce Ramy, 2 cibule, 5 plátků chleba, 10 feferonek, 1 balení mleté pálivé papriky

Krajíčky chleba rozpůlíme, namažeme Ramou Classic. Tvarůžky obalíme po obvodu v pálivé paprice, položíme na namazaný chléb, na to dáme kolečko cibule a feferonku, propíchneme párátkem a pivní psi podáváme jako jednohubku.

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 350 g lososu, 2 špetky soli, 1 špetka pepře, 1 ks citrónu, 1 ks cibule, 4 plátky chleba, 1 lžička dijonské hořčice, 1-2 lžičky olivového oleje

Máslo utřeme se solí, pepřem, citrónovou kůrou a šťávou z jednoho citrónu do pěny. Dáme do lednice vychladit. Mezitím si připravíme lososový tartar – lososa nakrájíme nadrobno, přidáme polovinu cibule nakrájené najemno, trochu citrónové šťávy (s...

Rajčatový opečený chléb se šunkou

Rajčatový opečený chléb se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 2 rajčata, 10 ml olivového oleje, 4 plátky sendvičové šunky

Krajíce chleba nasucho opečeme. Rajčata rozkrojíme napůl. Každý plátek potřeme půlkou rajčete, přičemž na rajče hodně tlačíme, aby pustilo co nejvíce šťávy. Zakapeme olivovým olejem a navrch položíme plátek šunky (čím kvalitnější, tím lepší).

Netradiční vaječná polévka

Netradiční vaječná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml drůbežího vývaru, 2 plátky bílého chleba, 2 lžíce másla, 2 slepičí vejce, 2 lžíce strouhaného parmazánu/parmezánu

Vývar zahřejeme k bodu varu. Z krajíců bílého chleba odstraníme kůrku a smažíme je na másle z obou stran dokřupava. Chleby položíme do hlubokých talířů, zasypeme parmazánem a navrch rozklepneme vejce. Horký vývar opatrně nalijte na talíře a ihn...

Rybářská snídaně

Rybářská snídaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 slepičí vejce, 1 konzerva tuňáka, 1 cibule, 5 plátků chleba, špetka soli, 1 lžíce slunečnicového oleje

Na panvici opražíme nadrobno nasekanú cibuľku, pridáme soľ, korenie a vajíčka. Urobíme z toho hustejšiu praženicu. Otvoríme si konzervu tuniaka. Pripravíme si plátky chleba. Chleba natrieme maslom, potom naň dáme tuniaka a nakoniec praženicu. Ten,...

Vaječná smaženka s chlebem

Vaječná smaženka s chlebem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek chleba, 1 vejce, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička studené vody, 1 lžička jemné strouhanky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 sterilovaný okurek, špetka soli

Krajíc chleba potřeme plnotučnou hořčicí tolik, kolik máme rádi. Do hrnku rozklepneme vejce, přidáme špetku soli nebo vegety a rozšleháme se lžičkou studené vody. Potom ještě zašleháme lžičku strouhanky. Rozehřejeme si teflonovou pánev s olejem. ...

Rychlá večeře režiséra Nesvadby

Rychlá večeře režiséra Nesvadby

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků slaniny, 3 slepičí vejce, špetka soli, troška pepře, 100 g tvrdého sýra, 1 lžíce džemu, 2 plátky chleba

Plátky slaniny opečeme na pánvi, na to nalijeme 3 našlehaná, osolená a opepřená vejce a posypeme strouhaným sýrem (dokud jsou ještě tekutá). Vše opečeme (ne do tvrda) po obou stranách. Na talíři namažeme brusinkovým džemem, přeložíme a omeletu vlo...

Chlebové smaženky se sýrem

Chlebové smaženky se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks slepičí vejce, 50 g strouhaného sýra, 4 lžíce polotučného mléka, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 špetky soli, 4 lžíce rostlinného oleje, 4-6 plátků chleba

Vejce rozšleháme a přidáme ostatní přísady. Do směsi namáčíme starší krajíčky chleba (asi 0,5 až 1cm široké) a po obou stranách na oleji smažíme. Zdobíme zeleninou.

Ančovičkový salát s kapary

Ančovičkový salát s kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks citrónu, 6 lžíc olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 4 plátky chleba, 1 hlávka ledového salátu, 2 hrsti bazalky, 2 lžíce kaparů, 300 g sardelek (ančoviček), 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná)

Připravíme si zálivku: z citrónu nastrouháme kůru a smícháme ji s olivovým olejem a dvěma lžícemi citrónové šťávy. Osolíme a opepříme. Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova. Ledový salát natrháme a rozdělíme do talířů spolu s bazalko...

Kanapky s pamskou šunkou a bylinkovým máslem

Kanapky s pamskou šunkou a bylinkovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 100 g lučiny, 300 g parmské šunky, 1 hrst bazalky, 1 špetka soli, 8 plátků chleba, 4 ks vejce, 8 ks cherry rajčátek, 2 lžíce pažitky

Vejce uvaříme natvrdo. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Máslo utřeme se solí, lučinou a najemno nakrájenou bazalkou. Poté necháme ztuhnout v lednici. Plátky chleba přepůlíme a namažeme je bylinkovým máslem. Ozdobíme je parmsko...

Toasty s ananasem

Toasty s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 plátků toastového chleba, 10 dkg šunkového salámu, 100 g Eidamu (Edam), 1 konzerva ananasového kompotu, 4 lžíce másla

Plátky toastového chleba potřeme máslem, poklademe plátky šunkového salámu, kolečkem ananasu a zakryjeme plátkem eidamu. Dáme zapéct do toastovače.

Obložené topinky

Obložené topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg šunky, 5 lžic plnotučné hořčice, 15 dkg Nivy, 2 stroužky česneku, 8 plátků chleba, 5 lžic tuku na smažení, 1 svazek pažitky

Plátky chleba nakrájíme na půlky. Nivu jemně nastrouháme, pažitku jemně nasekáme. Rozpálíme na pánvi olej a chléb opečeme z obou stran dozlatova. Topinky rozložíme na prkénku, vrchní stranu potřeme česnekem, pomažeme hořčicí, položíme plátek šunky...

Languedoská rajčata

Languedoská rajčata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 2 plátky bílého chleba, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 2 lžičky majoránky, špetka pepře, špetka soli

Rajčata překrájíme na půlku, vydlabeme z nich dužinu a poté je necháme cca 2 hodiny usušit. Mezitím si smícháme olivový olej s utřeným česnekem, přidáme na kostičky nakrájené plátky bílého chleba a promícháme. Touto náplní poté plníme půlky rajčat...

Topinka s překvapením

Topinka s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 staršího chleba, 200 g dušené šunky, 1 sklenka broskvového kompotu, 150 g Nivy, olej na smažení

Topinky usmažíme a důkladně je usušíme ubrouskem, aby vsákl přebytečný tuk. Každou topinku poklademe šunkou, kterou jsme nakrájeli na nudličky, na šunku dáme pokrájené broskve podle chuti a nakonec je ještě pokryjeme plátky nivy. To celé pokapeme ...

Vydatná topinka na snídani i večeři

Vydatná topinka na snídani i večeři

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek chleba, 1 vejce, 1 kousek taveného sýra, 1 velký stroužek česneku, špetka mleté papriky, 1 ks jarní cibulky, 2-3 lžíce rostlinného oleje, špetka soli

Na pánev dáme olej a v rozehřátém opečeme topinku dozlatova. Na lívanečníku připravíme z vejce volské oko, žloutek necháme srazit tak, jak to máme rádi. Vejce osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Horkou topinku potřeme taveným sýrem a posypeme ...

Topinky s mrkvovou majonézou

Topinky s mrkvovou majonézou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 250 ml majonézy, 8 krajíců chleba, špetka soli, troška citronové šťávy, kousek ztuženého pokrmového tuku

Mrkev jemně nastrouháme, osolíme a smícháme s citronovou šťávou a s majonézou. Z chleba nakrájíme plátky a na tuku v pánvi je opečeme. Na topinky poklademe připravenou mrkvovou majonézu, pokapeme citronovou šťávou a podáváme.

Zbyl chleba

Zbyl chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

chleba, který již není čerstvý, 2 vejce, 6 stroužků česneku, balení slaniny, špetka soli, troška pepře, troška oregana, 150 ml mléka, svazek jarní cibulky (pokud není použijte normální)

Chleba rozdrobíme jak nejlépe umíme, zalijeme vlažným mlékem tak aby se chleba namočil. Aby vznikla hustá hmota. Do toho přidáme prolisovaný česnek, usmaženou slaninu, vejce, sůl, pepř, orestovanou cibulku, oregano a uhňácáme kaši, která bude vyp...

Vysokokalorické topinky

Vysokokalorické topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků sýru Eidam/moravský bochník, 4 plátky šunky, 6 vajec, 150 ml oleje, špetka soli, 4 krajíčky opečeného chlebu

Medzi dva a dva plátky syra vložíme plátok šunky a dobre pritlačíme. Rozšľaháme 2 vajcia a pripravené rezne zo syra a šunky v nich obalíme a rychlo ich z oboch strán vypražíme. Zo 4 vajec si pripravíme volské oka. Vypražené rezne dáme na krajíček ...

Bramborový tatarský biftek

Bramborový tatarský biftek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2-3 lžíce worcesteru, 2-3 lžíce kečupu, 1 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 plátky topinek

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, poté je nastrouháme na jemném struhadle, přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, worcester, kečup, vejce a olej, osolíme a opepříme a důkladně utřeme. Podáváme na topinkách.

Sladký chléb

Sladký chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chleba, 75 g másla, 10 dkg marmelády, 100 ml mléka, 3 vejce

Kouskem másla vytřeme pekáček nebo zapékací misku. Krajíce chleba namažeme zbylým máslem a marmeládou nebo džemem. Pak je poskládáme do zapékací misky a zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Zapékáme cca 10 minut.

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce petrželky, 1-2 stroužky česneku, trochu rostlinného oleje, hrst nastrouhaného tvrdého sýra, chléb, 1 cibule

Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a všechno osmahneme na troše oleje. Přidáme žampiony nakrájené na plátky a prudce je osmahneme, aby nepustily šťávu. Houby krátce orestujeme, opepříme, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou. Kd...

Letní nákyp

Letní nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 8 plátků chleba, 175 g cukru moučka, 3 dcl vody, 225 g jahod, 500 g malin, 175 g rybízu, 175 g ostružin, troška máty peprné, 1 balení smetany

Olejem vytřeme 6 forem o objemu 1,5 dl. Formy vyložíme chlebem. Do pánve dáme cukr s vodou. Jemně, za stálého míchání necháme rozpustit, pak uvedeme do varu a vaříme 2 minuty. Ponecháme stranou 6 větších jahod na ozdobení. Do uvařeného sirupu...

stránka: