Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Chléb

Míchaný salát s topinkami

Míchaný salát s topinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky čínského zelí, 4 rajčata, 50 g nakládaných feferonek, 100 g plněných oliv, rostlinný olej, 1 stroužek česneku, 3 lžíce bylinkového octa, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř, petrželová nať, 4 plátky toastového chleba

Omyté listy čínského zelí osušíme a nakrájíme na menší řezy, rajčata na kolečka, feferonky zbavené semeníku na kousky a olivy rozpůlíme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se solí, pepřem, sekanou petrželkou, octem a olivovým olejem. Salát v...

Chlebová česnečka

Chlebová česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g bílého chleba (4 ks), 6 stroužků česneku, 1/2 lžička soli, 8 lžic olivového oleje, 1 l vody, 1 lžíce mleté papriky, 4 vejce

Chlieb pokrájame na tenké okrúžteky. Vo väčšom hrnci zohrejeme olej s prelisovaným cesnakom. Do horúceho oleja vložíme plátky chleba a z oboch strán ich opečieme, posypeme červenou paprikou a zalejeme studenou vodou. Keď voda zovrie, pomocou naber...

Pivní polévka

Pivní polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l piva, 3 žloutky, 3 lžíce másla, šálek smetany, 1 lžíce hladké mouky, sůl, cukr krupice, muškátový květ, ocet, několik plátků chleba

Pivo povaříme a sesbíráme pěnu. Rozmícháme smetanu se žloutky, moukou, máslem, cukrem, solí a muškátovým květem. Tuto směs vlijeme do vařícího piva a necháme přejít varem. Podle chuti můžeme přidat trochu octa. Na talíře položíme nakrájený chléb a...

Cottage s kukuřicí a česnekem

Cottage s kukuřicí a česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kukuřice, 1 balení sýru Cottage, 2-3 stroužky česneku, toustový chleba

Do misky dáme sýr, přidáme okapanou kukuřici a utřený česnek. Zamícháme, necháme chvíli odležet a podáváme s toustovým chlebem, který jsme opekli v topinkovači.

Ztracené vejce

Ztracené vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chléba, 4 vejce, olej na smažení, špetka soli, zelenina dle chuti (rajče, okurka, paprika, řeřicha)

V každém krajíci chleba vykrojíme sklenicí střed. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém mírně osmažíme chleba. Do hrnečku rozklepneme vajíčko, které osolíme a poté vlijeme do středu krajíce. Z obou stran osmažíme a podáváme obložené zeleninou

Toasty s ananasem

Toasty s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 plátků toastového chleba, 10 dkg šunkového salámu, 100 g Eidamu (Edam), 1 konzerva ananasového kompotu, 4 lžíce másla

Plátky toastového chleba potřeme máslem, poklademe plátky šunkového salámu, kolečkem ananasu a zakryjeme plátkem eidamu. Dáme zapéct do toastovače.

Chléb s játrovou paštikou v alobalu

Chléb s játrovou paštikou v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků chleba, 1 játrová paštika, 5 plátků Eidamu (Edam), 5 plátků anglické slaniny, 5 lžice plnotučné hořčice, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli

Plátky chleba potřeme hořčicí, 5 plátků chleba potřeme játrovou paštikou, na kterou poté položíme plátek eidamu a plátek anglické slaniny, zakryjeme zbývajícími plátky chleba. Povrch chleba posypeme drceným kmínem, zabalíme do alobalu a dáme péct ...

Žampiónové toasty

Žampiónové toasty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 plátků toastového chleba, 4 lžíce másla, 250 g sterilovaných žampionů, 100 g šunkového salámu, 150 g Eidamu (Edam), špetka soli

Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme na nudličky nakrájený šunkový salám, osolíme a prohřejeme. Tuto směs poté poklademe na toastové plátky, pokryjeme plátkem eidamu a zapečeme v toastovači.

Vydlabaný chleba

Vydlabaný chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 2 vejce, olej, 100 g šunky, 100 g sýra podle chuti, špetka soli, špetka pepře

Opatrně vykrojíme vnitřek chleba tak, aby nám zůstala kůrka vcelku. Rozšleháme vejce, podle chuti je osolíme a opepříme (můžeme přidat i své oblíbené koření). Nakrájíme sýr a šunku na kostičky. Osmažíme kůrku z jedné strany , pak ji otočíme. Vlije...

Panádlová polévka

Panádlová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tvrdého chleba, 2 ks vajec, 1 l vody, špetka majoránky, špetka soli

Dáme vařit vodu, osolíme a dáme do ní tvrdý chleba, aby se rozvařil. Když voda vře, přidáme rozkvedlané vejce a necháme srazit. Poté ochutíme majoránkou a můžeme podávat.

Fazole po čínsku

Fazole po čínsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

lžíce olivového oleje, 2 pórky, 80 g fazolí, trocha soli, lžíce sojové omáčky, lžička Worcesterové omáčky, 2 kousky chleba, 2 mrkve, 1 paprika

Fazole si necháme přes noc ve vodě(pokud máme možnost vyměnit vodu, tak ji po pár hodinách vyměníme), vodu vylijeme a dáme v čisté vařit. Mezitím si nakrájíme pórek, papriku i mrkve na nudličky a dáme na pánvičku s rozehřátým olejem zprudka osmahn...

Ježeček

Ježeček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

strouhanka na obalení, vejce na obalení, hladká mouka na obalení, 2 ks vepřového řízku, 2 bílky, 100 g strouhaného sýra, bochník chleba, 10 ks cherry rajčátek, hrst oliv, sůl, pepř, 1 okurka

V mouce, vajíčku a strouhance obalíme kousky masa. Z bílků ušleháme sníh, osolíme a vmícháme nastrouhaný sýr. Tvoříme kuličky, které taky obalíme v trojobale a osmažíme. Na špejle napichujeme dle fantazie a chuti střídavě cherry rajčátka, kuličky ...

Jitrnička (jelítko) - rychlá večeře

Jitrnička (jelítko) - rychlá večeře

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jelita nebo jitrnice, trocha oleje, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 4 krajíce chleba, křen

Z jelítka nebo jitrničky stáhneme střívka. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme buď jitrnici, nebo jelítko. Prohřejeme a dobře promícháme s cibulkou. Vedle si připravíme obvyklým způsobem topinky, potřeme česnekem a masovou směsí. Posypem...

Topinka s překvapením

Topinka s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 staršího chleba, 200 g dušené šunky, 1 sklenka broskvového kompotu, 150 g Nivy, olej na smažení

Topinky usmažíme a důkladně je usušíme ubrouskem, aby vsákl přebytečný tuk. Každou topinku poklademe šunkou, kterou jsme nakrájeli na nudličky, na šunku dáme pokrájené broskve podle chuti a nakonec je ještě pokryjeme plátky nivy. To celé pokapeme ...

Plněné topinky

Plněné topinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chleba, 1 balení jakékoliv paštiky (výborná je Májka), 2 ks slepičích vajec, 1 ks cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, 1 kousek sádla na pečení

Z obou plátků chleba vykrojíme střídku vcelku tak, aby zůstala jen opravdu kůrka. Pozor, nerozkrajujeme, kůrka musí být spojená. Na pánvi rozehřejeme kousek sádla a dáme na ni kůrku chleba. Do ní rozklepneme celé vajíčko, vidličkou narušíme žloute...

Vydatná topinka na snídani i večeři

Vydatná topinka na snídani i večeři

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek chleba, 1 vejce, 1 kousek taveného sýra, 1 velký stroužek česneku, špetka mleté papriky, 1 ks jarní cibulky, 2-3 lžíce rostlinného oleje, špetka soli

Na pánev dáme olej a v rozehřátém opečeme topinku dozlatova. Na lívanečníku připravíme z vejce volské oko, žloutek necháme srazit tak, jak to máme rádi. Vejce osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Horkou topinku potřeme taveným sýrem a posypeme ...

Celerová polévka

Celerová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g celeru, 100 g brambor, 30 g másla, 1 kostka masoxu, 30 g cibule, 30 g hladké mouky, sůl, pepř, 50 ml mléka, 1 žloutek, celerová nať, 80 g chleba, olej

Nahrubo nastrouhaný celer osmahneme na másle, zalijeme vodou s masoxem, osolíme, přidáme nakrájené brambory, krátce povaříme, zahustíme cibulovou jíškou a dovaříme. Potom polévku prolisujeme, zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce, okořeníme pepřem...

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chleba, sůl, kmín, 1/4 l acidofilního (kysaného) mléka, 30 g cibule, 40 g másla, 1 vejce

Starší chleba rozlámeme a dáme vařit do osolené vody s kmínem. Rozvařený chléb prolisujeme, omastíme kouskem másla, dobře rozmícháme s mlékem a s vejcem, podle potřeby osolíme a přidáme dočervena osmaženou, nadrobno nakrájenou cibuli.

Zbyl chleba

Zbyl chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

chleba, který již není čerstvý, 2 vejce, 6 stroužků česneku, balení slaniny, špetka soli, troška pepře, troška oregana, 150 ml mléka, svazek jarní cibulky (pokud není použijte normální)

Chleba rozdrobíme jak nejlépe umíme, zalijeme vlažným mlékem tak aby se chleba namočil. Aby vznikla hustá hmota. Do toho přidáme prolisovaný česnek, usmaženou slaninu, vejce, sůl, pepř, orestovanou cibulku, oregano a uhňácáme kaši, která bude vyp...

Česnečka od Irči

Česnečka od Irči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 300 g oloupaných brambor, špetka soli, 4 stroužky česneku, 50 g sádla, špetka drceného kmínu, 100 g chleba

Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme se solí a kmínem doměkka. Pak přidáme se špetkou soli utřený česnek a sádlo. Polévku podáváme s opečeným chlebem.

Tousty z  obyčejného chleba

Tousty z obyčejného chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 10 dkg Eidamu, 10 dkg měkkého salámu, 10 plátků chleba, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu

Vezmeme si dva krajíce chleba. Jeden namažeme kečupem a druhý hořčicí. Takto namažeme všechny připravené krajíce. Na chléb s kečupem poklademe kolečka cibule, salámu a nakonec přiložíme plátek sýra. Přiklopíme plátkem s hořčicí. Toastovač zapn...

Netradiční vaječná polévka

Netradiční vaječná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml drůbežího vývaru, 2 plátky bílého chleba, 2 lžíce másla, 2 slepičí vejce, 2 lžíce strouhaného parmazánu/parmezánu

Vývar zahřejeme k bodu varu. Z krajíců bílého chleba odstraníme kůrku a smažíme je na másle z obou stran dokřupava. Chleby položíme do hlubokých talířů, zasypeme parmazánem a navrch rozklepneme vejce. Horký vývar opatrně nalijte na talíře a ihn...

Sladký chléb

Sladký chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíce chleba, 75 g másla, 10 dkg marmelády, 100 ml mléka, 3 vejce

Kouskem másla vytřeme pekáček nebo zapékací misku. Krajíce chleba namažeme zbylým máslem a marmeládou nebo džemem. Pak je poskládáme do zapékací misky a zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Zapékáme cca 10 minut.

Zapékaný Ementál

Zapékaný Ementál

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plátků Ementálu, 150 g plátků chléba, 1 velké jablko, 200 ml sladké smetany, 3 vaječné žloutky, 50 g másla, troška mletého pepře, troška muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Tenké krajčeky chleba opečieme na masle. Nakrájane plátky ementálu poukladáme na chlieb spolu s tenkými rezmi olúpaného jablka. Syr aj jablka krájame tak, aby plátky syra aj jablka vždy zodpovedali rozmerom chleba. Maslom vymastíme zapékaciu misu ...

Topinky z trouby

Topinky z trouby

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 10 dkg másla, 30 dkg strouhaného Eidamu, 2 menší cibule, 1 lžička mleté papriky

Krajíce chleba, nejlépe staršího, namažeme máslem a pak je naskládáme na plech vyložený pečícím paapírm a posypeme strouhaným sýrem, najemno nakrájenou cibulkou a na závěr je posypeme mletou sladkou paprikou. Dáme zapéct do trouby, až topinky zrůž...

stránka: