Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Chléb

Ančovičkový salát s kapary

Ančovičkový salát s kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks citrónu, 6 lžíc olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 4 plátky chleba, 1 hlávka ledového salátu, 2 hrsti bazalky, 2 lžíce kaparů, 300 g sardelek (ančoviček), 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná)

Připravíme si zálivku: z citrónu nastrouháme kůru a smícháme ji s olivovým olejem a dvěma lžícemi citrónové šťávy. Osolíme a opepříme. Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova. Ledový salát natrháme a rozdělíme do talířů spolu s bazalko...

Anglická cibulová polévka

Anglická cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

máslo, olivový olej, 1 hrst čerstvé šalvěje, 6 stroužků česneku, 6 červených cibulí, 5 bílých cibulí, 300 g pórku, sůl, pepř, 2 l horkého hovězího nebo zeleninového vývaru, 8 krajíců chleba, 200 g nastrouhaného Eidamu, Worcesterová omáčka

Do teflónového hrnca dáme maslo a 2 polievkové lyžice oleja spolu s nakrájanou šalviou (trochu si odložíme na neskôr na dekoráciu), cesnakom, cibuľami, pórom, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou a varíme na nízkej teplote 50 minút. Na posled...

Bochník ala Zuzu

Bochník ala Zuzu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bochník chleba, 1 balení zakysané smetany, 1 balení Nivy nebo sýra Bambino, 200 g šunky, 200 g oravské slaniny, 1 větší zelená paprika , 2 rajčata, troška petrželky, špetka pepře, špetka soli

Kyslú smotanu zmiešame s roztierateľným syrom, pridáme pokrájané suroviny( šunku, slaninu, papriku, paradajky, korenie. Všetko dobre zmiešame a dochutíme koreninami. Vrch bochníka odkrojíme, vydlabeme. Do vnútra dáme hotovú zmes a prikryjeme vrcho...

Bramborový tatarský biftek

Bramborový tatarský biftek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2-3 lžíce worcesteru, 2-3 lžíce kečupu, 1 vejce, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 plátky topinek

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout, poté je nastrouháme na jemném struhadle, přidáme najemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, worcester, kečup, vejce a olej, osolíme a opepříme a důkladně utřeme. Podáváme na topinkách.

Brynzová polévka - Demikát

Brynzová polévka - Demikát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Brynzy, 1 l osolené vody, 1 lžička drceného kmínu, 2 ks cibule, 1 špetka mleté papriky , 200 g staršího chleba

V osolené vodě povaříme cibule, kmín a papriku. Do mísy nadrobíme chléb, zalijeme vývarem, přidáme brynzu, polévku necháme chvíli uležet a podáváme.

Bulky ze staršího chleba

Bulky ze staršího chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krajíc chleba silný asi 2 cm, 400 ml vody, 2 zarovnané lžičky soli, 2 zarovnané lžičky cukru krupice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 g hladké mouky, 250 g celozrnné špaldové mouky, 1/2 balení čerstvého droždí , 1 lžička drceného kmínu, kmín, hrubozrnná sůl a ovesné vločky na posyp

Chleba nalámeme na kousky, zalijeme asi 200 ml vody a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši. Do nádoby pekárny nalijeme zbývající množství vody, přidáme rozmixovaný chléb, olej, sůl, cukr, drcený kmín, obě mouky a droždí. Zapneme program na těsto. ...

Bylinková polévka s chlebem

Bylinková polévka s chlebem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stroužek česneku, 40 g másla, 50 g hladké mouky, 1 l zeleninového vývaru, 2 svazky čerstvých bylinek (bazalka, petržel, pažitka, ...), sůl, pepř, 1 plátek bílého chleba nebo rohlík

Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Rozehřejeme 30 g másla a česnek na něm osmahneme. Zaprášíme moukou a za stálého míchání ji opražíme. Zalijeme zeleninovým vývarem, uvedeme do varu a několik minut povaříme. Čerstvé bylinky omyjeme a osušíme. Troch...

Celerová polévka

Celerová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g celeru, 100 g brambor, 30 g másla, 1 kostka masoxu, 30 g cibule, 30 g hladké mouky, sůl, pepř, 50 ml mléka, 1 žloutek, celerová nať, 80 g chleba, olej

Nahrubo nastrouhaný celer osmahneme na másle, zalijeme vodou s masoxem, osolíme, přidáme nakrájené brambory, krátce povaříme, zahustíme cibulovou jíškou a dovaříme. Potom polévku prolisujeme, zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce, okořeníme pepřem...

Česnečka od Irči

Česnečka od Irči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 300 g oloupaných brambor, špetka soli, 4 stroužky česneku, 50 g sádla, špetka drceného kmínu, 100 g chleba

Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme se solí a kmínem doměkka. Pak přidáme se špetkou soli utřený česnek a sádlo. Polévku podáváme s opečeným chlebem.

Cibulová polévka

Cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžíce sádla, 8 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1/2 kostky masoxu, 2 plátky chleba

Na sádle do růžova osmažíme plátky cibule, přidáme lžičku hladké mouky a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažnou vodou (1l), přidáme koření, vaříme dále 1/4hod. Pak polévku přes síto propasírujeme, znovu povaříme, ochutíme masoxem a podáváme...

Citronovo-masové knedličky

Citronovo-masové knedličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 1 citrón, 5 stroužků česneku, 200 g strouhanky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 1 plátek celozrnného chleba

Do misky dáme maso, vejce, na kostky nakrájený chléb, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu a kůru, osolíme a opepříme. Promícháme (nejlépe rukama). Tvarujeme malé kuličky, které smažíme po všech stranách na oleji.

Cottage s kukuřicí a česnekem

Cottage s kukuřicí a česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kukuřice, 1 balení sýru Cottage, 2-3 stroužky česneku, toustový chleba

Do misky dáme sýr, přidáme okapanou kukuřici a utřený česnek. Zamícháme, necháme chvíli odležet a podáváme s toustovým chlebem, který jsme opekli v topinkovači.

Domácí vaječnice

Domácí vaječnice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky chleba, může být i starší, 2 vejce, 1 paprika , 2 rajčata, 1 malá cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, hrst polníčku, špetka soli, olej

Krajíce chleba překrojíme na půlky. Rozpálíme si olej na pánvi, nadrobno nakrájíme cibulku, rajčata nakrájíme na kolečka, papriku taktéž. Rošleháme vajíčka a půlkrajíčky chleba v nich z obou stran dobře omočíme a hned je opékáme v rozpáleném oleji...

Fazole po čínsku

Fazole po čínsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

lžíce olivového oleje, 2 pórky, 80 g fazolí, trocha soli, lžíce sojové omáčky, lžička Worcesterové omáčky, 2 kousky chleba, 2 mrkve, 1 paprika

Fazole si necháme přes noc ve vodě(pokud máme možnost vyměnit vodu, tak ji po pár hodinách vyměníme), vodu vylijeme a dáme v čisté vařit. Mezitím si nakrájíme pórek, papriku i mrkve na nudličky a dáme na pánvičku s rozehřátým olejem zprudka osmahn...

Francouzský toast s ovocem

Francouzský toast s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 jablko, 200 g lesních plodů, 2 lžíce vody, Pro francouzské toasty: 2 vejce, 2 lžičky polotučného mléka, 2 plátky celozrnného chlebu, 2 lžičky slunečnicového oleje

Vložte vodu, na měsíčky nakrájené jablko a mražené ovoce do hrnce a vařte na středním ohni po dobu 3-4 minut, dokud není ovoce rozvařené. Mezitím smíchejte vejce a mléko dohromady a namočte v tom důkladně plátky chleba. Rozehřejte olej na pánvi, p...

Grilovaný sýrovo-slaninový pecen

Grilovaný sýrovo-slaninový pecen

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 chléb, 15 dkg slaniny, 15 dkg tvrdého sýra (např.Gouda), troška pažitky

Bochník chleba nařežeme příčně i podélně, aby se utvořily čtverce. Do nakrojených míst vložíme na plátky nakrájený sýr a slaninu. Horní stranu posypeme pažitkou, zabalíme do alobalu a vložíme na gril.

Gulášová polévka v chlebu

Gulášová polévka v chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce majoránky, 2 ks cibule, 1 ks bramboru, 1 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 4 ks chleba, 400 g hovězí klížky, 1 l hovězího vývaru, 100 g anglické slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kmínu

Cibuli nakrájíme na jemno a opečeme ji na sádle. Přidáme maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a kmín a dusíme, dokud maso pouští šťávu. Poté přidáme mletou papriku a hladkou mouku a po chvíli i hovězí vývar. Až vývar začne vřít, přidáme nakrájené...

Hermelín s pivní cibulkou

Hermelín s pivní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hermelín, 1 cibule, 10 ml olivového oleje, 2 lžičky brusinkového kompotu nebo omáčky, 1 plátek chleba, 15 ml světlého piva, vhodný je 11 strupňový Kozel, 1 lžička strouhanky, 1 lžička petrželové natě, 2 trsy polníčku

Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji do lehce zlatavé barvy. Pak podlijeme pivem a vydusíme do sucha (můžeme také přidat lžičku cukru, aby cibule lépe zkaramelizovala). Krajíc chleba si překrojíme napůl a opečeme nasucho v toustov...

Houbová polévka s kapustičkami

Houbová polévka s kapustičkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mražených kapustiček, 100 g měkkého salámu, 1 l vývaru z kostí, 50 g slaniny, 4 ks brambor, 50 g sušených hub, 50 ml sladké smetany, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka majoránky, špetka kmínu, špetka muškátového květu, špetka pepře, špetka soli, špetka celerové natě, špetka petrželové natě, 4 krajíce starého chleba, 4 lžíce olivového oleje

Houby si namočíme do vody a necháme je chvíli ve vodě. Kapustičky necháme rozmrazit a poté je uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Když jsou poloměkké scedíme je a necháme odkapat. Nakrájíme slaninu na nudličky a dáme ji rozškvařit do hrnce, poté ...

Hrachová polévka s krutonky

Hrachová polévka s krutonky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

hrách, 3 stroužky česneku, 1-2 kostky Masoxu, majoránka, hladká mouka, máslo, chléb, rostlinný olej

Hrách si namočíme přes noc a druhý den ho ve stejné vodě uvaříme do měkka. Poté ho pečlivě propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme. Polévku ochutíme masoxem, prolisovaným česnekem, přidáme jíšku, kterou jsme si připravili z másla a hladké mouky a...

Hříbky na cibulce s topinkou

Hříbky na cibulce s topinkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hřibů, 50 g uzeného špeku, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks cibule, 4 plátky chleba, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžíce pažitky, 4 lžíce slunečnicového oleje

Špek nakrájíme na kostičky a dáme ho smažit do pánve, kde pustí tuk. Poté přidáme najemno nakrájenou cibulku a po chvíli i houby. Smažíme až houby pustí šťávu a poté necháme šťávu odpařit. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a pažitku a prohřejeme. Od...

Chalupnický oukrop

Chalupnický oukrop

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 3 velké brambory, 1 kostka masoxu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, půl lžičky majoránky, špetka soli, půl lžičky mletého pepře, 1 cibule, 2 plátky tmavého chleba

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a zalijeme vodou s přidaným masoxem. Uvaříme doměkka. Na polovině másla osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji k polévce s brambory a ochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou, pepřem a sol...

Chléb s játrovou paštikou v alobalu

Chléb s játrovou paštikou v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků chleba, 1 játrová paštika, 5 plátků Eidamu (Edam), 5 plátků anglické slaniny, 5 lžice plnotučné hořčice, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli

Plátky chleba potřeme hořčicí, 5 plátků chleba potřeme játrovou paštikou, na kterou poté položíme plátek eidamu a plátek anglické slaniny, zakryjeme zbývajícími plátky chleba. Povrch chleba posypeme drceným kmínem, zabalíme do alobalu a dáme péct ...

Chléb s knedlíkem a vejci

Chléb s knedlíkem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krajíce chleba, 2 plátky houskového knedlíku, 5 vajec, 6 lžic slunečnicového oleje, troška pepře, špetka soli, 1 lžička pažitky

Starší krajíce chleba a plátky knedlíku nakrájíme na kostky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme do misky, přidáme sůl, pepř, metličkou rozšleháme a nakonec přidáme nakrájenou pažitku. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, přidám...

Chleba s vejcem

Chleba s vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chleba, 3 vejce, sůl dle chuti, 2 lžíce oleje

Krajíce chleba asi 1,5 cm široké nakrájíme na kostky. Na oleji je opečeme do červena. Kostky na pánvičce urovnáme a potom je zalijeme osolenými rozšlehanými vejci. Omeletu opečeme z jedné strany, potom obrátíme a dopečeme i druhou stranu.

stránka: