Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Chléb

Salát s opečeným chlebem a kapary

Salát s opečeným chlebem a kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g chleba, 400 g cherry rajčátek, 1 lžička soli, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 50 g másla, 7 g pepře, 150 g kaparů

Rajčata nakrájíme na poloviny, osolíme, opepříme a pečeme 10 minut na 180 °C. Chléb nakrájíme na plátky a nasucho opečeme, potřeme oloupaným česnekem a namažeme máslem. Poté chleba nakrájíme na kostičky (nebo natrháme na kousky). Rajčátka i se...

Ančovičkový salát s kapary

Ančovičkový salát s kapary

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks citrónu, 6 lžíc olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 4 plátky chleba, 1 hlávka ledového salátu, 2 hrsti bazalky, 2 lžíce kaparů, 300 g sardelek (ančoviček), 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná)

Připravíme si zálivku: z citrónu nastrouháme kůru a smícháme ji s olivovým olejem a dvěma lžícemi citrónové šťávy. Osolíme a opepříme. Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova. Ledový salát natrháme a rozdělíme do talířů spolu s bazalko...

Hříbky na cibulce s topinkou

Hříbky na cibulce s topinkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hřibů, 50 g uzeného špeku, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks cibule, 4 plátky chleba, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžíce pažitky, 4 lžíce slunečnicového oleje

Špek nakrájíme na kostičky a dáme ho smažit do pánve, kde pustí tuk. Poté přidáme najemno nakrájenou cibulku a po chvíli i houby. Smažíme až houby pustí šťávu a poté necháme šťávu odpařit. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a pažitku a prohřejeme. Od...

Gulášová polévka v chlebu

Gulášová polévka v chlebu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce sádla, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce majoránky, 2 ks cibule, 1 ks bramboru, 1 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 4 ks chleba, 400 g hovězí klížky, 1 l hovězího vývaru, 100 g anglické slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kmínu

Cibuli nakrájíme na jemno a opečeme ji na sádle. Přidáme maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a kmín a dusíme, dokud maso pouští šťávu. Poté přidáme mletou papriku a hladkou mouku a po chvíli i hovězí vývar. Až vývar začne vřít, přidáme nakrájené...

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 350 g lososu, 2 špetky soli, 1 špetka pepře, 1 ks citrónu, 1 ks cibule, 4 plátky chleba, 1 lžička dijonské hořčice, 1-2 lžičky olivového oleje

Máslo utřeme se solí, pepřem, citrónovou kůrou a šťávou z jednoho citrónu do pěny. Dáme do lednice vychladit. Mezitím si připravíme lososový tartar – lososa nakrájíme nadrobno, přidáme polovinu cibule nakrájené najemno, trochu citrónové šťávy (s...

Sýrový nákyp s kyselím zelím

Sýrový nákyp s kyselím zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šalotky, 150 g slaniny, 200 g kyselého zelí, 1 lžíce petrželové natě, 3 lžíce bílého vína, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), špetka soli, špetka pepře, 100 g staršího chleba, 3 vejce, 150 g tvrdého sýra, 50 g másla, špetka muškátového ořechu

V hrnci podusíme nadrobno nakrájenou šalotku spolu s pokrájenou slaninou. Přidáme kyselé zelí, posekanou petrželovou nať, bílé víno a 1/8 l smetany. Ochutíme solí a pepřem a muškátovým oříškem a necháme na mírném plameni vařit asi 10-15 minut. Bíl...

Sýrové koblížky

Sýrové koblížky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tvrdého sýra, 30 g hladké mouky, 2 vejce, 1 stroužek česneku, 8 plátků chleba, špetka pepře, špetka muškátového oříšku, 100 ml bílého vína, 1 lžíce slivovice, 300 ml slunečnicového oleje

Tvrdý sýr nastrouháme do mísy a přidáme mouku, Rozkvedlané vejce, utřený česnek, muškátový oříšek, pepř, víno a slivovici a zpracujeme hladké těsto. Z chleba vykrájíme kolečka o průměru asi 10 cm, na ně navršíme sýrovou hmotu a osmažíme po obou s...

Smažená sýrová pomazánka

Smažená sýrová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrneček strouhaného sýra, 1 vejce, 1 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, 100 ml řepkového oleje, 4 plátky chleba

Sýr smícháme s máslem a vejcem, osolíme, opepříme a vzniklou pomazánku potřeme suché plátky chleba. Na rozpáleném oleji postupně dozlatova osmažíme, samozřejmě pomazánkou dolů. Podáváme se zelenou cibulkou.

Grilovaný sýrovo-slaninový pecen

Grilovaný sýrovo-slaninový pecen

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 chléb, 15 dkg slaniny, 15 dkg tvrdého sýra (např.Gouda), troška pažitky

Bochník chleba nařežeme příčně i podélně, aby se utvořily čtverce. Do nakrojených míst vložíme na plátky nakrájený sýr a slaninu. Horní stranu posypeme pažitkou, zabalíme do alobalu a vložíme na gril.

Letní nákyp

Letní nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 8 plátků chleba, 175 g cukru moučka, 3 dcl vody, 225 g jahod, 500 g malin, 175 g rybízu, 175 g ostružin, troška máty peprné, 1 balení smetany

Olejem vytřeme 6 forem o objemu 1,5 dl. Formy vyložíme chlebem. Do pánve dáme cukr s vodou. Jemně, za stálého míchání necháme rozpustit, pak uvedeme do varu a vaříme 2 minuty. Ponecháme stranou 6 větších jahod na ozdobení. Do uvařeného sirupu...

Bylinková polévka s chlebem

Bylinková polévka s chlebem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stroužek česneku, 40 g másla, 50 g hladké mouky, 1 l zeleninového vývaru, 2 svazky čerstvých bylinek (bazalka, petržel, pažitka, ...), sůl, pepř, 1 plátek bílého chleba nebo rohlík

Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Rozehřejeme 30 g másla a česnek na něm osmahneme. Zaprášíme moukou a za stálého míchání ji opražíme. Zalijeme zeleninovým vývarem, uvedeme do varu a několik minut povaříme. Čerstvé bylinky omyjeme a osušíme. Troch...

Topinky s mrkvovou majonézou

Topinky s mrkvovou majonézou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 250 ml majonézy, 8 krajíců chleba, špetka soli, troška citronové šťávy, kousek ztuženého pokrmového tuku

Mrkev jemně nastrouháme, osolíme a smícháme s citronovou šťávou a s majonézou. Z chleba nakrájíme plátky a na tuku v pánvi je opečeme. Na topinky poklademe připravenou mrkvovou majonézu, pokapeme citronovou šťávou a podáváme.

Rychlá večeře režiséra Nesvadby

Rychlá večeře režiséra Nesvadby

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků slaniny, 3 slepičí vejce, špetka soli, troška pepře, 100 g tvrdého sýra, 1 lžíce džemu, 2 plátky chleba

Plátky slaniny opečeme na pánvi, na to nalijeme 3 našlehaná, osolená a opepřená vejce a posypeme strouhaným sýrem (dokud jsou ještě tekutá). Vše opečeme (ne do tvrda) po obou stranách. Na talíři namažeme brusinkovým džemem, přeložíme a omeletu vlo...

Citronovo-masové knedličky

Citronovo-masové knedličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího mletého masa, 1 vejce, 1 citrón, 5 stroužků česneku, 200 g strouhanky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 1 plátek celozrnného chleba

Do misky dáme maso, vejce, na kostky nakrájený chléb, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu a kůru, osolíme a opepříme. Promícháme (nejlépe rukama). Tvarujeme malé kuličky, které smažíme po všech stranách na oleji.

Chleba s vejcem

Chleba s vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chleba, 3 vejce, sůl dle chuti, 2 lžíce oleje

Krajíce chleba asi 1,5 cm široké nakrájíme na kostky. Na oleji je opečeme do červena. Kostky na pánvičce urovnáme a potom je zalijeme osolenými rozšlehanými vejci. Omeletu opečeme z jedné strany, potom obrátíme a dopečeme i druhou stranu.

Bochník ala Zuzu

Bochník ala Zuzu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bochník chleba, 1 balení zakysané smetany, 1 balení Nivy nebo sýra Bambino, 200 g šunky, 200 g oravské slaniny, 1 větší zelená paprika , 2 rajčata, troška petrželky, špetka pepře, špetka soli

Kyslú smotanu zmiešame s roztierateľným syrom, pridáme pokrájané suroviny( šunku, slaninu, papriku, paradajky, korenie. Všetko dobre zmiešame a dochutíme koreninami. Vrch bochníka odkrojíme, vydlabeme. Do vnútra dáme hotovú zmes a prikryjeme vrcho...

Chléb s knedlíkem a vejci

Chléb s knedlíkem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krajíce chleba, 2 plátky houskového knedlíku, 5 vajec, 6 lžic slunečnicového oleje, troška pepře, špetka soli, 1 lžička pažitky

Starší krajíce chleba a plátky knedlíku nakrájíme na kostky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme do misky, přidáme sůl, pepř, metličkou rozšleháme a nakonec přidáme nakrájenou pažitku. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, přidám...

Plněný chléb

Plněný chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malý bochník chleba , 80 g tyrolské slaniny, 300 g apetina (nebo jiný sýr balkánského typu), 2 vejce, 100 ml smetany, 1 trs cherry rajčátek, 30 g parmazánu

Troubu předehřejte na 180°C. Vrchní část chleba tence seřízněte, vnitřek pomocí lžíce vydlabejte a vyložte plátky slaniny. Sýr prošlehejte s vejci a smetanou. Směsí naplňte chleba, ozdobte rajčátky a posypte parmazánem. Plněný chléb pečte 35–45 mi...

Chlebový knedlík

Chlebový knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 250 ml vody, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 balení prášku do pečiva, 1 lžička soli

Chléb nakrájíme na menší kostičky, přidáme mouku, sůl, prášek do pečiva, a vodu. Z hmoty uděláme těsto a z něj vyválíme 2 stejné šišky. Vaříme 25 minut. V půlce vaření obrátíme.

Léčivá česnečka

Léčivá česnečka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 4 stroužky česneku, 1 kostka zeleninového bujónu, 0,5 kostky hovězího bujónu, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce majoránky, špetka soli, špetka pepře, 2 plátky chléba

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme vodu, bujóny a vaříme do změknutí. Do vařící polévky přidáme olej a majoránku. Necháme probublat, okořeníme. Těsně před podáním přidáme prolisovaný česnek. Chleba nakrájíme na kostičky a dáme na su...

Languedoská rajčata

Languedoská rajčata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rajčat, 2 plátky bílého chleba, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 2 lžičky majoránky, špetka pepře, špetka soli

Rajčata překrájíme na půlku, vydlabeme z nich dužinu a poté je necháme cca 2 hodiny usušit. Mezitím si smícháme olivový olej s utřeným česnekem, přidáme na kostičky nakrájené plátky bílého chleba a promícháme. Touto náplní poté plníme půlky rajčat...

Lukášovy topinky

Lukášovy topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajíců chleba, 200 g Eidamu, 1 ks cibule, 10 lžic smetany, 2 ks vajec, 2 lžičky mleté sladké papriky, 6 lžic olivového oleje

Sýr nastrouháme najemno, přidáme 2 vejce, najemno nakrájenou cibuli, smetanu, mletou sladkou papriku a vytvoříme si těstíčko. Toto těstíčko poté natřeme na plátek chleba, který dáme i s tím těstíčkem opéct, nejdříve opékáme tu stranu, kde máme těs...

Topinka v sýrovém těsíčku

Topinka v sýrovém těsíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chléba, 1 vejce, špetka soli, 100 g strouhaného sýru, 3 lžíce oleje

Krajíček chleba opečeme z jedné stany na oleji, před dopečením potřeme rozšlehaným vajíčkem se sýrem, otočíme a opečeme i ze sýrové strany. Před podáváním můžeme osolit a topinku v sýrovém těstíčku ozdobíme dle vlastní chuti.

Šípková polévka

Šípková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g šípků, 1 l vody, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžička cukru, špetka soli, 6 kousků černého chleba

Šípky rozpůlíme, zbavíme stopek, okvětí a semen, dobře je omyjeme a vaříme ve vodě se špetkou soli asi 30 minut. Potom je protřeme sítem nebo rozmixujeme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme ji s vodou a povaříme. Přidáme šípkový ...

Topinky s houbami a se sekanou

Topinky s houbami a se sekanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajičků chleba, 8 plátků dietního salámu, 300 g hub, 1 paprika, 1 cibule, 1 lžička petrželové naťe, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře mletého, 150 ml olivového oleje, 2 lžíce Dijonské hořčice

Nakrájané huby udusíme na spenenej cibuli spolu s mletým korením a so soľou. Na zvyšnom oleji osobitne opečieme krajíčky chleba a dietnéj salámy. Hrianky natrieme horčicou, prekryjeme opečenou salamou, na ňu rozložíme udusené huby a povrch ozdobí...

stránka: