Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Chorizo

Fazole s kuřecím masem a chorizem

Fazole s kuřecím masem a chorizem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g fazolí, 1 cibule, 1 lžíce mleté papriky , 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 bobkový list, 1 lžíce petrželové natě, 4 ks kuřecích stehen, 250 g brambor, 250 g choriza, 100 g špenátu

Fazole namočíme přes noc. Tymián, petrželku (použijeme celé snítky), spolu s bobkovým listem je svážeme do svazku. Druhý den fazole slijeme a dáme do velkého hrnce spolu s cibulí, paprikou, bylinkovým svazkem a kuřetem. Zalijeme dostatečným množst...

Jambalaya z mikrovlnky

Jambalaya z mikrovlnky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sterilovaných rajčat, 140 g zakysané smetany, 1 ks papriky (kapie), 2 ks choriza, 2 hrsti kukuřice, 1 hrst petrželové natě

Rajčata dáme do mísy vhodné do mikrovlnky. Přidáme rýži , papriku nakrájenou na kostky, chorizo nakrájené na kolečka, kukuřici, osolíme a opepříme. Zamícháme. Přikryjeme a vaříme v mikrovlnce 10 minut na 750 W. Poté dobře zamícháme a ještě 10 m...

Lentejas de Espaňa

Lentejas de Espaňa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čočky, 1 zralé rajče nebo 80g Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem, 1 mrkev, 1/2 červené a 1/2 zelené papriky, 1 cibule, 4 stroužky česneku i se slupkou, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 nožička klobásy chorizo, 1špetka mletého římského kmínu, sůl, 2 střední brambory

Do hrnce vložíme čočku, celé rajče nebo rajčatové pyré, celou mrkev, cibuli, česnek, chorizo, zalijeme vodou, přidáme mletou papriku, sůl a vaříme 20 minut, poté vyjmeme zeleninu a rozmixujeme ji. Vrátíme ji do polévky spolu s nakrájenými bram...

Masové kuličky s mořskými plody

Masové kuličky s mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g másla, 50 g Slávek jedlých, 300 g vepřového mletého masa, 300 g choriza, 3 šalotky, 3 stroužky česneku, 1 žloutek, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžíce Sherry, 2 lžíce petrželové natě, 50 ml olivového oleje, 100 ml bílého vína, 300 g mořských plodů, 300 g cherry rajčátek

Šalotky nakrájíme najemno a smažíme asi 5 minut na oleji. Poté přidáme papriku a drcený česnek a minutu smažíme. Zalijeme sherry a poté přidáme mořské plody. Necháme vychladit. Do mletého masa přidáme žloutek a okořeníme oblíbeným kořením. Z masa ...

Opékaná treska s paellou a šafránem

Opékaná treska s paellou a šafránem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

90 ml olivového oleje, 200 g choriza, 3 ks šalotky, 3 stroužky česneku, 2 lžíce mleté papriky, 300 g dlouhozrnné rýže, 1 l rybího vývaru, 1 lžíce másla, 300 g krevet, 2 lžíce petrželové natě, 1 citrón, 1 kg tresky, 1/2 lžičky šafránu

Do velké pánve dáme lžíci olivového oleje. Na něm opečeme šalotku a česnek nakrájené na jemno a klobásu nakrájenou na plátky. Opékáme asi 8 minut. Poté přidáme papriku a za stálého míchání opékáme tak 3 minuty. Poté přidáme rýži a pořádně zamích...

Pizza diavola

Pizza diavola

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těsta na pizzu, 2-3 ks rajčat, 2 ks chilli papričky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce oregana, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 150 g mozzarelly, 200 g choriza

Rajčata spaříme, olopeme a rozmixujeme je se lžící olivového oleje. Těsto rozprostřeme a pomažeme ho rajčatovým základem. Poté přidáme mozzarellu nakrájenou na plátky, klobásu na plátky, celé chilli papričky (nebo můžeme i nakrájené najemno). Os...

Rajčatový salát s chorizem

Rajčatový salát s chorizem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1/2 červené cibule, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce vinného octu, 2 lžíce olivového oleje, 100 g choriza

Rajčata nakrájíme na měsíčky. Cibuli nakrájíme na jemno a chorizo na plátky. Chorizo osmahneme na oleji dokřupava. Rajčata smícháme s cibulí, tymiánem, olejem a octem. Po vychlazení přidáme i chorizo.

Rýže s krevetami z jednoho hrnce

Rýže s krevetami z jednoho hrnce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 papriky (kapie), 2 stroužky česneku, 50 g choriza, 250 g rýže basmati, 400 g sterilovaných rajčat, 200 g krevet, 1 lžíce olivového oleje

Na oleji smažíme cibuli, papriku a česnek. Vše nakrájené na jemno. Přidáme chorizo nakrájené na plátky. Po 3 minutách vmícháme rýži a rajčata v konzervě. Zalijeme 500 ml vody a vaříme přikryté 12 minut. Poté přidáme krevety a je-li potřeba, přidám...

Škeble s chorizem a bílými fazolemi

Škeble s chorizem a bílými fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

50 g choriza, 1 ks cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce petrželové natě, 200 ml zeleninového vývaru, 400 g sterilovaných rajčat, 400 g fazolí, 1 lžíce vinného octu, 600 g slávek jedlých

Klobásu nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Polovinu petrželky nakrájíme na jemno, druhou polovinu jen na hrubo. Klobásu smažíme nasucho v pánvi dokřupava. Poté přidáme cibuli a smažíme 5 minut. Poté přidáme i česnek a najemn...

Štika s fazolemi a chorizem

Štika s fazolemi a chorizem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g fazolí, 4 stroužky česneku, 2 ks bobkového listu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 6 lžic slunečnicového oleje, 100 g bílého pečiva, 100 g choriza, 1 ks cibule, 3 lžičky mleté papriky , 1 l drůbežího vývaru, 4 lžíce petrželové natě, 750 g štiky

Fazole si namočíme ve vodě den předem. Poté je propláchneme a zalijeme dvěma litry vody. Přidáme 3 stroužky česneku vcelku, bobkový list a tymián a 30 minut vaříme doměkka. Poté je odstavíme z ohně. Pečivo nakrájíme na kostičky a osmažíme na dvo...

Teplý salát s chorizem a cizrnou

Teplý salát s chorizem a cizrnou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 g choriza, 1 ks červené cibule, 2 papriky (kapie), 400 g cizrny, 12 ks sušených rajčat, 1 lžíce vinného octu, 100 g ledového salátu

Chorizo osmažíme nasucho v pánvi. Poté ho vytáhneme z pánve a dáme stranou. Na tuku, které pustilo chorizo smažíme nakrájenou cibuli a papriky asi 10 minut. Přidáme cizrnu a sušená rajčata (každé rajče nakrájené na tři části). Prohřejeme a zalijem...