Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Cibule

Moussaka light

Moussaka light

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké rajče, 1 menší cuketa, 1 vejce, 250 g hovězího mletého masa, 3 větší brambory, 2 stroužky česneku, 1 větší cibule, sůl, pepř, skořice, majoránka, muškátový oříšek, 3-4 lžíce nasekané čerstvé petrželky, olivový olej, troška nastrouhaného eidamu, 1 kostka hovězího bujónu, 2 sklenice nízkotučného mléka

Na jemno nakrájenou cibulku orestujeme do zlatova spolu s hovězím mletým masem. Do směsi přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, prolisovaný česnek, petržel a trochu skořice a majoránky. Zároveň si připravíme hrnec, kde povaříme v bujónu z 1/2 ko...

Zeleninové lečo

Zeleninové lečo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks větších rajčat, 7 ks bílých, větších paprik, 1 lžička soli, 4 ks vejce, 1 ks větší cibule, 1 lžička pepře, 30 dkg uzeniny dle chuti

Cibuli nasekáme najemno a zpěníme na oleji. Rajčata spaříme, zbavíme slupek, nakrájíme na osminky. Papriky nakrájíme na proužky, uzeninu na kostičky. Uzeninu vložíme na cibulku a osmahneme. Přidáme papriku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vod...

Ražniči

Ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové plece (může být i kýta), 30 dkg uzeniny (klobáska, párek), 20 dkg anglické slaniny, 3 menší cibule, 1 červená paprika, 2 lžičky grilovacího koření, 3 lžíce olivového oleje

Maso nakrájíme na stejně velké kostičky. Uzeninu na kolečka, stejně tak cibule. Papriku a slaninu na menší kostičky. Ingredience postupně střídavě napícháváme na grilovací jehlu či špejle. V olivovém oleji rozetřeme grilovací koření, směsí potřeme...

Zapečené gnocchi misky

Zapečené gnocchi misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g gnocchi, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 150 ml sladké smetany, 100 g žampionů nebo malá plechovka, 150 g šunky nebo, 150 g anglické slaniny, 2 rajčata, troška čerstvé bazalky, 1 cibule, 1 lžička olivového oleje, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, pepř, 200 g eidamu nebo parmezánu

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli nasekáme najemno a dáme na olivový olej zesklovatět. Přidáme česnek nasekaný na tenké plátky, šunku nakrájenou na proužky či slaninu na kostičky a opečeme. Přidáme žampiony, pórek nakrájený na kolečka...

Pomazánka z uzeného sýra

Pomazánka z uzeného sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 300 g uzeného eidamu (Edam), 1 cibule, sůl

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Máslo rozšleháme a promícháme s cibulí. Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k cibuli a zamícháme. Můžeme osolit podle chuti.

Karbanátky

Karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 menší cibule, 4 stroužky česneku, 1 šálek mléka, 3 ks bílého pečiva

Mleté maso smícháme s kořením, vejcem a houskou namočenou v mléce. Nemáme-li housky, můžeme přidat hladkou mouku s trochou mléka. Přidáme najemno nasekanou cibuli a rozetřený česnek. Vytvoříme placičky, obalujeme v trojobale a pečeme dozlatova.

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 kousek vařeného kuřecího prsa či jiného kuřecího, 8 dcl drůbežího bujónu, 250 ml sladké smetany, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 větší cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého bílého pepře

Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky, několik jich dáme stranou, zbytek nasekáme na kousky. Cibuli nasekanou najemno zpěníme na másle, vsypeme brokolici, přilijeme vývar a smetanu na vaření. Vaříme, dokud brokolice nezměkne. Zvlášť necháme jen ...

Kari rýže

Kari rýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček dlouhozrné rýže, 1 lžička kari koření, 1 malá cibule, sůl

Na oleji zpěníme nadorobno nakrájenou cibuli s kořením kari. Poté přidáme rýži, asi minutu ji pražíme, poté zalejeme dvojnásobným množstvím vody (než bylo rýže) a osolíme. Vaříme přibližne 15 minut, dokud není v hrnci již žádná voda a rýže je měkk...

Řecký salát

Řecký salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 1 červená cibule, 1 salátová okurka, 2 různobarevné papriky, 250 g feta, 100 g oliv, 2 lžíce citrónové šťávy, 80 ml olivového oleje, 1 lžíce oregana, sůl, pepř

Rajčata, okurku a papriky omyjeme, okurku oloupeme, papriku zbavíme jádřince a vše nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Všechno dáme do mísy. Přidáme oregano, vsypeme olivy, osolíme a opepříme. Vymačkáme šťávu z poloviny ci...

Rajčatový salát s cibulí

Rajčatový salát s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat, 8 cibulí, 100 ml octa, 100 ml vody, 30 ml olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce pažitky

Rajčata omyjeme a nařežeme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rajčata a cibuli dáme do mísy a zalijeme zálivkou, kterou vytvoříme smícháním octa, vody, oleje, cukru, špetky soli a pepře. Opatrně promícháme a podáváme posypané nasekanou...

Rajčatový salát s fazolemi

Rajčatový salát s fazolemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1 větší cibule, 250 g bílých fazolí, 2 lžíce olivového oleje, 60 ml citrónové šťávy, pepř, 50 ml vody, sůl

Přebrané fazole namočíme na cca 8 hodin do hrnce s vodou a necháme je bobtnat. Poté vodu slijeme, nalijeme vodu novou a dáme vařit. Vaříme dokud nejsou fazole měkké cca 1 hodinu. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na ...

Řecký salát se sýrem

Řecký salát se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g sýru feta, 4 rajčata, 1 paprika, 1 salátová okurka, lžička oregana, 2 červené cibule, 5 ml olivového oleje, hrst oliv, špetka soli, špetka pepře, lžička citrónové šťávy

Zeleninu nakrájíme na kousky – rajčata na osminky, okurku na kolečka – lépe je okurku rozpůlit, vydlabat dužinu a použít jen pevnou část, papriku na tenké proužky. Cibuli na velmi jemné kolečka. Přidáme olivy bez pecek a na kostičky nakrájenou fet...

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g frankfurtských párků, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mleté sladké papriky, pepř, sůl, troška petržele, 1,5 l vody

Cibuli nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm připravenou cibuli. Zaprášíme moukou, opražíme. Poté vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Zamícháme, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme cca 25 minut. Polévku poté d...

Kukuřičná polévka

Kukuřičná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 klasů kukuřice, 1 l vody, 2 cibule, sůl, pepř, 200 ml sladké smetany, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce rostlinného oleje

Zrníčka kukuřice odstraníme z klasu pomocí nože. V hrnci rozehřejeme tuk a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přilijeme vodu, přidáme kostku bujónu, zrníčka kukuřice a přivedeme k varu a poté dusíme na mírném plameni, dokud není kukuřice ...

Pažitková pomazánka

Pažitková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g odtučněného tvarohu, 1 lžíce másla, 2 lžíce nasekané pažitky, sůl, 1 cibule, 4 lžíce smetany

Máslo utřeme do pěny a vyšleháme s tvarohem, smetanou a solí. Do vyšlehaného tvarohu zamícháme nadrobno nasekanou pažitku a cibuli.

Smažené rýžové nudle se zeleninou

Smažené rýžové nudle se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rýžových nudlí, 2 mrkve, 1/2 hlávky brokolice, 1 cibule, 2 různobarevné papriky, 1 pórek, 2 lžíce sojové omáčky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, troška mletého pepře

Cibuli nakrájíme na měsíčky. Česnek na plátky. Papriku na proužky. Brokolici rozebereme na růžičky. Mrkev nastrouháme na struhadle nejlépe na hrubší proužky, příp. na tenká kolečka. Rozpálíme tuk, vložíme zeleninu, mírně osolíme, opepříme a zprud...

Červená čočková polévka

Červená čočková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 150 g červené čočky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 150 ml mléka, 1,4 l bylinkového bujónu, nať petržele na ozdobu, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, 1 červené papriky, 1 lžička mleté papriky, 100 ml sladké smetany

Propláchnutou čočku zalijeme 1 l bylinkovým bujónem, přidáme nakrájenou cibuli, papriku a rozetřený česnek. Uvedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a necháme 30 minut vařit na mírném plameni. Mezitím rozehřejeme v pánvičce olej, přidáme kmín, korian...

Krémová polévka

Krémová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1 cibule, 4 středně velké pórky, 0,5 kg brambor, 0,7 l bylinkového bujónu, 2 bobkové listy, 150 ml smetany, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka mletého koriandru, sůl, pepř, pažitka na ozdobu, 1 vaječný žloutek

Bílé části pórků nakrájíme na kolečka a vhodíme do rozpuštěného másla. Přídáme nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut na mírném plameni. Pozor, aby nám cibule ani pórek nezhnědly! Přidáme nakrájené brambory, bylinkový bujón, citrónovou šťávu, koriand...

Houbové rizoto s hráškem

Houbové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g hub, 300 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, 1 menší konzerva hrášku, 1 lžičku mletého kmínu, 2 l vody

Rýži a nasekané houby vhodíme do osolené vroucí vody. Vaříme 20 minut, dokud rýže nezměkne. Mezitím na oleji osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Přidáme hrášek, 2 lžíce vody, sojovou omáčku, mletý kmín, sůl a pepř dle chuti. Necháme proj...

Španělská hustá omáčka

Španělská hustá omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g hladké mouky, 400 g rajčat, 300 ml hovězího bujónu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vinného octu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 žlutá paprika, 1 lžíce hrášku, 1 menší pórek, 1 fenykl, 2 bobkové listy, 50 g anglické slaniny

Veškerou zeleninu nakrájíme na kousky. Do roztopeného másla přidáme mouku, smažíme 1 minutu do hněda. Přidáme nakrájená rajčata, hovězí bujón, ocet, sójovou omáčku a vaříme 2 minuty. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou slaninu, cibul...

Míchaná vejce na slanině

Míchaná vejce na slanině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, špetka soli, troška mletého černého pepře

Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme ji pražit na pánev. Když je vypražená, orestujeme na pánvi se slaninou cibulku. Ta pustí šťávu. Bokem si rozšleháme vejce se solí a pepřem, vlijeme na pánev a mírně mícháme. Vaječinu připravujeme ...

Omeleta se šunkou

Omeleta se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g šunky, 2 cibule, 3 vejce, 50 ml mléka, sůl, 2 plátky eidamu (Edam), nať petržele na ozdobu, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř

Na oleji osmažíme nakrájenou šunku. Přidáme rozšlehané vejce s mlékem a vlijeme na šunku. Osolíme a opepříme dle chuti. Přikryjeme pokličkou a smažíme 5-10 minut. Posypeme nakrájenou cibulí, rozčtvrcenými plátky eidamu a nasekanou natí petržele. J...

Kapustová krémová polévka

Kapustová krémová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední hlávka kapusty, 1 větší cibule, 2 mrkve, 1/2 lžičky soli, špetka mletého pepře, 1/2 lžičky vegety, 1,5 l zeleninového či hovězího bujónu, 100 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, troška nasekané petrželové nati, 3 kuličky nového koření, lžička másla

Kapustu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nasekanou najemno a zpěníme na trošce másla. Přidáme zpracovanou kapustu, krátce osmahneme, zalijeme bujónem, okořeníme solí, pepřem, novým kořením a vegetou, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka či kost...

Sladko-kyselá omáčka

Sladko-kyselá omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce cukru krupice, 2-3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce octu, 3 lžíce destilovaného vína, 200 ml drůbežího bujónu, 1 lžička vegety, 1 lžíce solamylu, špetka anýzu, 150 g kompotovaného ananasu

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek. Zalijeme sójovou omáčkou, octem, přidáme anýz a cukr. Vše povaříme cca 10 minut. Přidáme kousky ananasu, část můžeme rozmixovat s ananasovou šťávou. Ve víně rozšleháme solamyl, přil...

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 150 g sterilovaných žampionů, kousek kozího sýru, 150 ml bílého jogurtu, 300 ml zakysané smetany, 1 malá cibule, konzerva ananasu-budeme potřebovat pouze trošku šťávy, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky včelího medu, špetka zázvoru, špetka mletého bílého pepře, špetka soli, troška chilli koření, 1/2 lžičky cukru moučka, 1-2 lžičky kečupu

Čínské zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Totéž provedeme s kapií, žampiony nasekáme na tenké plátky. Vše smícháme v míse a posypeme kousky kozího sýru. Připravíme si dvě zálivky: Jogurtová: Do bílého jogurtu vmícháme 2 lžíce zakysané sme...

stránka: