Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Cibule

Aivar

Aivar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červené papriky, 1 cibule, 1 palička česneku, 1 větší rajče, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce octa, 1 lžíce soli, 2 lžíce olivového oleje, 1 feferonka

Očistenú cibuľu, papriku, cesnak a paradajku zomelieme na mlynčeku na mäso a dáme variť spolu s cukrom, soľou, octom a olejom. Pre pikantnejšiu chuť môžeme pridať feferón. Varíme asi 1 až 1,5 hodiny. Horúcou zmesou plníme poháre, ktoré potom uzatv...

Alkoholikova roštěnka

Alkoholikova roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 velká cibule, 2 dcl světlého piva, 400 g dlouhozrné rýže, 1 konzerva hrášku, 1 lžíce sádla, 3 lžíce instantní tmavé jíšky, špetka soli, špetka pepře

Roštěnky opláchneme a rovnoměrně naklepeme. Poté roštěnky po stranách mírně nařízneme, aby se později při smažení nekroutily. Nakonec roštěnky jemně osolíme a opepříme a necháme asi 2 hodiny naložené v oleji. Na pánvi rozpálíme sádlo, ve kterém ro...

Alobalové kuřecí plátky

Alobalové kuřecí plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 4 cibule, 150 g anglické slaniny, špetka soli, troška mletého pepře, troška grilovacího koření, olej

Čtverce alobalu lehce potřeme olejem. Na každý položíme lehce naklepaný, osolený, opepřený a grilovacím kořením okořeněný plátek masa. Poklademe plátky slaniny a kroužky cibule, pečlivě uzavřeme, přeneseme na plech a ve vyhřáté troubě (200 °C) peč...

Alsaské zelí

Alsaské zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 1 kg sladkokyselého sterilovaného zelí, 2 cibule, 150 g paprikové klobásy, 100 ml bílého vína, petrželka, 2 lžíce hladké mouky, 5 lžic sádla, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřové maso na okrajích nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté je opečeme z obou stran na sádle a na oleji. Do pekáčku dáme odkapané sterilované sladkokyselé zelí, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, promí...

Amatriciánské špagety

Amatriciánské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 350 g špaget, 2 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 100 g uzené slaniny, 1 ks chilli papričky, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olej rozpálíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přidáme slaninu, poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, na kostičky nakrájenou chilli papričku, osol...

Americká dýňová polévka

Americká dýňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg dýně, 50 g másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 l zeleninového bujónu, 2 bobkové listy, 15 ml citrónové šťávy, sklenka smetany, sůl, pepř, muškátový ořech

Cibuli nasekáme nadrobno, česnek rozetřeme a dáme do hrnce na rozpálené máslo a chvíli smažíme na mírném plameni. Dýni oloupeme, dužinu bez semínek nakrájíme na menší kostky, přidáme k cibuli a dusíme jen pár minut. K dýni přidáme vývar a přivedem...

Americká omáčka

Americká omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce natvrdo, 1 lžíci polotučné hořčice, 125 ml rostlinného oleje, 2 nasekané sterilované okurky, 1 velkou cibuli, 1 lžíci citrónové šťávy, cukr moučku, sůl

Uvařené vejce natvrdo rozpůlíme, vyjmeme žloutky, rozmačkáme je vidličkou a smícháme se solí a hořčicí. Vymícháme dohladka. Po kapkách přidáváme olej a citronovou šťávu. Cibuli rozsekáme nadrobno, vmícháme s okurkami do omáčky, podle chuti osladím...

Americké fazole

Americké fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílých fazolí, 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě, 1 cibule, 1 lžíce mleté papriky , 1 troška pepře, 1 špetka soli, 1 troška kečupu

Fazole necháme namočené přes noc, přilijeme vodu a poté je doměkka uvaříme. Z konzervy odebebreme tuk, rozehřejeme jej v kastrole, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a poté i velmi krátce papriku. Vmícháme zbylý obsah konzervy a prohřejem...

Americké okurky

Americké okurky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 kg okurek (salátových nebo nakládaček), 80 dkg cibule, 3 lžíce soli, Nálev: 0,5 l octa, 40 dkg cukru krystal, 1 lžička kari koření, 1 lžička chilli koření, 1 lžička pepře

Okurky nakrájíme na kolečka (nakládačky) nebo na menší kousky (salátovky). Přidáme nakrájenou cibuli a sůl. Nálev: ingredience na nálev smícháme a necháme tři hodiny odležet.Pak tuto směs spojíme s okurkami, dobře promícháme a 24 hodin necháme...

Amur na rajčatech a bílém víně

Amur na rajčatech a bílém víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 3-4 velká rajčata, 2 lžíce másla, kousek citrónu, 200 ml bílého vína, špetka soli, špetka pepře, 2-3 bobkové listy, špetka sladké papriky, 3-4 kuličky nového koření, 3-4 stroužky česneku, 1 amur nebo polovina většího

Rybu nakrájíme na podkovy, lehce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme krátce odležet. Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka a lehce opečeme na rozehřátém másle. Připravenou cibuli dáme na dno zapékací misky, na ni dáme nakrájená rajčata, porc...

Ananasová pomazánka se sýrem

Ananasová pomazánka se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20dkg tvrdého sýru v celku, 20 dkg šunky, 1 konzerva ananasu 370 ml, 1 cibule, 250 g majonézy, 2 lžíce plnotučná hořčice, špetka soli, špetka pepře

Tvrdý sýr a šunku nastrouháme na jemno. Ananas rozsekáme na robotu nožovými nástavci na drť. Bez nálevu ! Já si usnadňuji práci tím, že na robotu nastrouhám i sýr a šunku - jedno po druhém. Vše dáme postupně do mísy, přidáme na drobno nakrájenou ...

Anglická cibulová polévka

Anglická cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

máslo, olivový olej, 1 hrst čerstvé šalvěje, 6 stroužků česneku, 6 červených cibulí, 5 bílých cibulí, 300 g pórku, sůl, pepř, 2 l horkého hovězího nebo zeleninového vývaru, 8 krajíců chleba, 200 g nastrouhaného Eidamu, Worcesterová omáčka

Do teflónového hrnca dáme maslo a 2 polievkové lyžice oleja spolu s nakrájanou šalviou (trochu si odložíme na neskôr na dekoráciu), cesnakom, cibuľami, pórom, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou a varíme na nízkej teplote 50 minút. Na posled...

Anglická cibulová polévka

Anglická cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

máslo, olivový olej, 1 hrst čerstvé šalvěje, 6 stroužků česneku, 6 červených cibulí, 5 bílých cibulí, 300 g pórku, sůl, pepř, 2 l horkého hovězího nebo zeleninového vývaru, 8 krajíců chleba, 200 g nastrouhaného Eidamu, Worcesterová omáčka

Do teflónového hrnca dáme maslo a 2 polievkové lyžice oleja spolu s nakrájanou šalviou (trochu si odložíme na neskôr na dekoráciu), cesnakom, cibuľami, pórom, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou a varíme na nízkej teplote 50 minút. Na posled...

Argentina

Argentina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 1 velká cibule, olej, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, jarní cibulka, kořenící směs Domácí sekaná Rossk

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, prosypeme kořením a necháme chvíli odležet. Mezitím si nakrájíme cibuli na tenká půlkolečka a nať jarní cibulky nadrobno. Rozpálíme olej a maso na něm zprudka orestujeme, pak přidáme cibuli a zmírníme plamen. Při...

Artyčok zapečený s celerem

Artyčok zapečený s celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks artyčoku, 2 ks celeru, 500 g mletého masa, 1 kelímek smetany, 4 lžíce olivového oleje, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme ji na rozpáleném oleji. Když je cibule orestovaná, přidáme mleté maso, na kostičky nakrájené artyčoky, na kostičky nakrájené celery, utřený česnek se solí, opepříme, osolíme a dusíme. Dle potřeby po...

Artyčoky plněné mletým masem

Artyčoky plněné mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks artyčoků, 150 g anglické slaniny, 3 lžíce oleje, 3 větší cibule, 300 g mletého masa, 1 hrneček strouhanky zvlhčené mlékem, 1 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžíce nasekané petrželky

Nejprve připravíme nádivku. Nakrájené cibule osmahneme na lžíci oleje, přidáme mleté maso a opečeme. Rozmačkáme vidličkou a přidáme lisovaný česnek, petrželku, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Vytvoříme tvárnou nádivku. Omyté artyčoky zbavíme nejedl...

Artyčoky v sherry

Artyčoky v sherry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 artyčoků, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 50 ml olivového oleje, 5 listů petržele, 20 ml bílého vína

Artyčoky očistíme, tzn. - oloupeme vrchní listy, případně zastřihneme oschlé špičky (ale neměly by být), odkrojíme košťál a z vnitřku srdíček vybereme chmýří. Cibuli nakrájíme najemno a spolu s prolisovaným česnekem ji orestujeme na olivovém o...

Aspik z nožiček

Aspik z nožiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, troška bobkového listu, 30 g celeru, 30 g cibule, 30 g mrkve, troška nového koření, 0,5 dcl octu, troška pepře, 30 g petržele, špetka soli, 1 vepřových nožiček, 1/2 l vody

V osolené a okyselené vodě vaříme nožičku se zeleninou a kořením do měkka (vodu stále doléváme na 1/2). Procedíme, necháme ztuhnout a sebereme z povrchu všechnu mastnotu. Pak dáme aspik rozehřát a můžeme dochutit octem a solí. Necháme vychladit a ...

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Atún con tomate y al caparras (Tuňák s rajčaty a capari)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, nakrájená na plátky, 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky, 500 g loupaných a nakrájených rajčat nebo Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem , 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce kapary, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce rybího vývaru nebo vody

Tuňáka osolíme z obou stran. V mělkém hrnci osmahneme na rozpáleném oleji tuňáka z obou stran dorůžova a přendáme ho do horké nádoby, aby nám zcela nevychladl. Do hrnce po tuňákovi přidáme cibuli a česnek, osmahneme, přiklopíme a na velmi ...

Avokádo s krabem

Avokádo s krabem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 avokáda, 2 vejce, 1 balení krabích tyčinek, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 citrón, 2 cibule, troška pažitky, špetka soli, troška mleté papriky

Vejce si uvaříma natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a dužninu vydlabeme tak, aby vznikly mističky. Vychladlá vejce, krabí tyčinky, cibuli a pažitku nadrobno nasekáme a smícháme. Přidáme olej, citronovou š...

Avokádovo-rajčatový salát

Avokádovo-rajčatový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 rajčata, 1 avokádo, 1 cibule, sůl, 1/2 lžičky čtvero koření, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce nasekané petržele

Avokádo rozpůlíme, oloupeme a najemno pokrájíme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájená rajčata. Vše smícháme a dochutíme solí, kořením, olivovým olejem a nasekanou petrželkou.

Avokádový salát s pomerančem

Avokádový salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 2 avokáda, 20 kuliček oliv, 1 cibule, pár čerstvých lístků bazalky, 1 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky plnotučné hořčice

Pomeranče oloupeme a rozebereme na dílky. Avokádo překrojíme napůl a vyjmeme pecku. Oloupeme avokádo a nakrájíme na plátky. Olivy nakrájíme na polovinu a poté překrájíme půlky oliv na nudličky. Na talíř servírujeme plátky avokáda, dílky pomeranče,...

Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 1 velká cibule, sůl, pepř, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, asi 3 střední sladkokyselé okurky, olej

Maso nakrájíme na tenčí nudličky. Na rozehřátém oleji je začneme restovat. Po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, osolíme, opepříme a spolu dále restujeme, až se vypaří všechna tekutina. Přidáme rajčatový protlak, znovu chvíli orestuj...

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vařených brambor , 400g mražené zeleniny (pod svíčkovou), 2 cibule, asi 200g sterilovaných okurek, 1 lžíce plnotučné hořčice, asi 0,4 dcl octa, sůl a pepř dle chuti, 250 g majonézy

Mraženou zeleninu podusíme. Cibule a okurky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Všechny suroviny smícháme dohromady a promícháme.

Babiččin paprikáš

Babiččin paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího masa, sůl, 60 g másla, 80 g cibule, 3 ks mrkve, 3 ks bulvových celerů, 20 g zeleného hrášku, 100 g žampionů, 0,8 l sladké smetany, 20 g hladké mouky, 1 kapie, 5 ks paprik, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), citrón

Očistíme si celer, mrkev a se žampióny nakrájíme na plátky. Papriky nakrájíme na kostky. Telecí maso nakrájíme na kostky. Opečeme na zpěněné cibuli s paprikou a osolíme. Když je maso napůl měkké, tak přidáme celer, mrkve, žampióny, hrášek, zalijem...

stránka: