Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Cibulová nať

Dušené jehněčí s tymiánem

Dušené jehněčí s tymiánem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g jehněčí kýty, 4 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1/2 lžíce majoránky, 1 ks cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce tabasca, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce třtinového cukru, 20 g másla, 1 ks mrkve, 3 ks brambor, 500 ml zeleninového vývaru, 1 ks papriky (kapie), 4 lžíce cibulové natě

Tymián a majoránku nasekáme, smícháme je s na jemno nakrájenou cibulí a česnekem a tabascem. Do této směsi obalíme maso a necháme chvíli odležet. Poté osolíme a opepříme. Mrkev a brambory nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Třtinový cu...

Houbová polévka s kapustičkami

Houbová polévka s kapustičkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mražených kapustiček, 100 g měkkého salámu, 1 l vývaru z kostí, 50 g slaniny, 4 ks brambor, 50 g sušených hub, 50 ml sladké smetany, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka majoránky, špetka kmínu, špetka muškátového květu, špetka pepře, špetka soli, špetka celerové natě, špetka petrželové natě, 4 krajíce starého chleba, 4 lžíce olivového oleje

Houby si namočíme do vody a necháme je chvíli ve vodě. Kapustičky necháme rozmrazit a poté je uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Když jsou poloměkké scedíme je a necháme odkapat. Nakrájíme slaninu na nudličky a dáme ji rozškvařit do hrnce, poté ...

Lovecká svíčková

Lovecká svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g hovězí svíčkové, 150 g anglické slaniny, 350 g čerstvých hub, 200 ml olivového oleje, 200 g cibule, 25 g mleté papriky , 100 ml červeného vína, 50 ml koňaku, 500 g brambor, 1 lžíce cibulové naťi, 1 lžička soli

Menšiu sviečkovicu narežeme po dĺžke tak , aby vznikol otvor- kapsička, ktorú naplníme zmesou cibule, papriky a lesných hub, ktoré sme udusili na oleji. Naplnenú sviečkovicu obalíme do tenkých plátkov anglickej slaniny, stiahneme niťou a upečieme ...

Mrkvová polévka se slaninou

Mrkvová polévka se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 200 g mrkve, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 200 ml polotučného mléka, 2 kostky bujónu, 1 l vody, cibulová nať

Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a na pánvi na sucho krátce opečeme. Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle a oloupaný česnek nastrouháme na jemno. Na rozehřátém másle krátce orestujeme mrkev. Poprášíme moukou, promícháme a kr...

Rýže s rajským protlakem

Rýže s rajským protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krátkozrnné rýže, 1 sklenka rajčatového protlaku, 1 hrst cibulové natě

Rýži vsypeme do hrnce a zalijeme 700 ml vody smíchanými s rajským protlakem. Rýže se obarví. Po uvaření promícháme s cibulovou natí.

Tuňákový salát s fazolemi

Tuňákový salát s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva fazolí, 1 konzerva tuňáka, 1 cibule, 2 vařená vejce, hrst cibulové nati, špetka soli, půl lžičky mletého pepře, 2 lžíce vinného octa

Fazole z konzervy scedíme a propláchneme na sítu. V míse je promícháme s nakrájenou cibulí, cibulovou natí a tuňákem. Zakápneme vinným octem a opepříme dle chuti. Vrch ozdobíme osminkami nebo plátky natvrdo uvařených a oloupaných vajec.

Vepřové pikantní plátky

Vepřové pikantní plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 2 lžíce másla, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kaparů, 8 kostiček sterilovaných okurek, 0,5 l vývaru, troška cibulové natě, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladu několik hodin odležet. V pánvi si rozehřejeme 3 lžíce oleje, plátky masa na něm z obou stran opečeme, vyjmeme, odložíme a do pánve přidáme máslo, zpěníme na něm nadrobno n...

Vepřové plátky v pikantérii

Vepřové plátky v pikantérii

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřové pečeně, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kapary, 4 sterilované okurky, 1 lžíce cibulové natě, 5 lžic slunečnicového oleje, podle chuti sůl, podle chuti pepř, 1/2 l vývaru z kostí

Plátky vepřové pečeně (bez kosti), naklepu, osolím, opepřím, potřu olejem a nechám v chladu rozležet. V pánvičce rozehřeju 3 lžíce oleje, maso zvolna opeču a dám stranou. Do pánve dám lžíci másla, zpěním nakrájenou cibuli, lžíci hladké mouky, lech...

Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g brokolice, 200 g brambor, 50 g cibulové natě, 1/2 papriky (kapie), 3 vejce, 1 balení zakysané smetany, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce bramborového škrobu, 150 g tvrdého sýra

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěnou kapii nakrájíme na 1 cm široké proužky. Brokolici zbavíme tuhých částí a nasekáme nadrobno. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka. Šlehačem vyšleháme zakysanou smetanu, sůl, pepř...