Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci čínské zelí

Čínská nudlová polévka

Čínská nudlová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 125 g bambusových výhonků, 4 čínské houby, 150 g čínského zelí, 2 jarní cibulky, 250 g nudlí, 600 ml drůbežího bujónu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 špetka cukru krystal, 2 lžičky sherry

Houby necháme bobtnat ve vodě. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Z hub poté vymačkáme vodu, nožičky odstraníme. Nakrájíme houby, bambusové výhonky, čínské zelí a cibulky. Nudle uvaříme, procedíme, opláchneme studenou vodou a dáme do mísy. Drůbež...

Dušené čínské zelí se slaninou

Dušené čínské zelí se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 10 dkg slaniny, špetka soli, špetka pepře, 1 šálek vývaru, špetka muškátového květu

Zelí nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky. Slaninu opečeme, přidáme k ní orestovat cibuli. Hotové přesuneme a uchováváme v teple. Na tuku ze slaniny a cibule krátce orestujeme čínské zelí (2 minutky postačí). Osolím...

Knedlíčky jiaozi

Knedlíčky jiaozi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hladké mouky, 200 g čínského zelí, 250 g vepřové plece, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce zázvoru, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce Shao-sing (rýžové víno), 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce chilli omáčky

Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku, špetku soli a hrnek vody. Vypracujeme kuličku, kterou dáme na 30 minut odležet do ledničky. Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno, zelí na proužky, zázvor nastrouháme, maso nakrájíme na tenké proužky, ...

Králičí medailonky na růžovém pepři

Králičí medailonky na růžovém pepři

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg filetů z králíka, 1 konzerva bambusových výhonků, 4 listy čínského zelí, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička soli, 2 lžíce olivového oleje, 1 kg brambor či hotové hranolky, 4 lžičky růžového pepře ve slaném nálevu

Fitety z králičího masa pokrájíme na větší kousky a vhodíme na rozpálený olivový olej. Mírně opečeme, přidáme okapané bambusové výhonky, pokrájené na kousky, pokrájené čínské zelí a necháme opékat za občasného míchání. Ochutíme solí a sojovou omáč...

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Krevetová polévka s kokosovým mlékem a citrónovou trávou a limetkovými listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krevety, 1 dcl rybího vývaru, 15 g čínského zelí, 25 g mrkve, 25 g cibule, 1 g koriandru, 5 g citronové trávy, 1 g chilli, 2 g žampionů, 2 g zázvoru, 2 g česneku, troška kokosového mléka, 4 limetkové listy, 4 listy pok choi

Zázvor, česnek, mrkev a cibuli nakrájíme na slabé plátky. Na olivovém oleji orestujeme nejdříve mrkev, poté zázvor, česnek a nakonec cibuli. Po minutě restovaní přidáme krevetový vývar, kokosové mléko, citrónovou trávu, limetové listy a koriandr. ...

Kuřecí se zeleninou

Kuřecí se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg kuřecí prsíček nebo vykostěných stehenních řízků, olej, 1 lžička včelího medu, kari koření, sojová omáčka, 3 dcl drůbežího bujónu, 1 dcl bílého vína, 20 dkg baby karotky, 10 dkg brokolice, 5-10 dkg žampionů, 5 dkg kukuřice, 10 dkg hrášku, 10-15 dkg čínského zelí

Na horkém oleji zkaramelizujeme med, přidáme maso, orestujeme a přidáme kari, sojovou omáčku, trochu vývaru a bílé víno. Chvilinku podusíme. Měkké maso vyndáme a do šťávy dáme zeleninu, postupně od nejtvrdší (mrkev, hrášek, kukuřice, žampiony, bro...

Míchaný salát s topinkami

Míchaný salát s topinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky čínského zelí, 4 rajčata, 50 g nakládaných feferonek, 100 g plněných oliv, rostlinný olej, 1 stroužek česneku, 3 lžíce bylinkového octa, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř, petrželová nať, 4 plátky toastového chleba

Omyté listy čínského zelí osušíme a nakrájíme na menší řezy, rajčata na kolečka, feferonky zbavené semeníku na kousky a olivy rozpůlíme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se solí, pepřem, sekanou petrželkou, octem a olivovým olejem. Salát v...

Pohanková příloha

Pohanková příloha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g pohanky (loupané), 150 g čínského zelí, 3 stroužky česneku, špetka soli, 2 lžičky másla

Pohanku propláchneme a uvaříme ji v osolené vodě doměkka (řiďte se návodem na obalu). Čínské zelí nakrájíme na tenké proužky a osmahneme na másle. Smícháme s uvařenou pohankou a prolisovaným česnekem a podáváme. Polijeme rozpuštěným máslem.

Polévka minestrone

Polévka minestrone

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 3 cibule, 1 mrkev, 1 pórek, 1/4 hlávky čínského zelí, 3 stroužky česneku, 200 g brambor, 200 g zelených fazolových lusků, 500 g rajčat, 500 ml drůbežího bujónu, 2 bobkové listy, špetka rozmarýnu, špetka tymiánu, sůl, pepř, parmezán

Na pánvi rozehřejeme olej, přihodíme nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud cibule není osmažena do zlatova. Přidáme rozetřený česnek, nakrájené brambory, mrkev, pórek, zelí a smažíme 2 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, zelené fazolové lusky, bobkové ...

Rychlá zdravá polévka

Rychlá zdravá polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kostka drůbežího bujónu bez glutamátu, 1 mrkev, kousek brokolice, list čínského zelí, 40 g Tofu, 20 g ovesných vloček

Dáme si vařit vodu do rychlovarné konvice a mezitím si nakrájíme na kousky zelí, mrkev, brokolici a tofu a vše si dáme, spolu s vločkami, do misky/talíře/hrnku na polévku. Kostku bujónu si rozmícháme v hrnečku v troše horké vody, vzniklým vývarem ...

Rýžové závitky se zeleninou

Rýžové závitky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks rýžového papíru, 4 ks mrkve, 1 ks čínského zelí, 100 g rýžových nudlí, 100 ml rybí omáčky, 100 ml sójové omáčky, 50 ml slunečnicového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce koriandru

Rýžové nudle uvaříme podle návodu. Mrkev, zelí a koriandr nasekáme najemno. Smícháme je s rybí omáčkou a nudlemi. Rýžovou placku namočíme v teplé vodě, a když je vláčné přeneseme ji na utěrku. Doprostřed dáme zeleninovou směs a zarolujeme podl...

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čínského zelí, 150 g Eidamu (Edamu), 1 papriku, 200 g sterilované kukuřice, 1 lžičku olivového oleje, špetku bazalky, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Zelí nakrájíme na větší kousky. Papriku na proužky. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Eidam a kukuřici. Dochutíme bazalkou, citrónovou šťávou, cukrem. Osolíme, promícháme a necháme asi 30 minut vychladit v ledničce.

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 150 g sterilovaných žampionů, kousek kozího sýru, 150 ml bílého jogurtu, 300 ml zakysané smetany, 1 malá cibule, konzerva ananasu-budeme potřebovat pouze trošku šťávy, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky včelího medu, špetka zázvoru, špetka mletého bílého pepře, špetka soli, troška chilli koření, 1/2 lžičky cukru moučka, 1-2 lžičky kečupu

Čínské zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Totéž provedeme s kapií, žampiony nasekáme na tenké plátky. Vše smícháme v míse a posypeme kousky kozího sýru. Připravíme si dvě zálivky: Jogurtová: Do bílého jogurtu vmícháme 2 lžíce zakysané sme...

Salát z Řecka

Salát z Řecka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks mrkví, 400 g čínského zelí, 50 g rozinek, 200 l majonézy, 400 ml bílého jogurtu, špetka soli

Mrkev, čínské zelí nastrouháme na jemné nudličky, přidáme najemno pokrájené spařené rozinky. Z jogurtu, majonézy připravíme dresink, dochutíme solí, vše zamícháme. Hotový salát vychladíme a podáváme.

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g těstovin, 100 g tuňáka v olivovém oleji, 1 červená paprika, 1/2 menší hlávky čínského zelí, 100 g tvrdého sýra, 150 g bílého jogurtu, sůl, pepř, 1 lžíce citrónové šťávy

Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku, zcedíme a propláchneme studenou vodou. Tuňáka vysypeme z plechovky i s olejem a vidličkou rozmělníme na kousky. Papriku a sýr nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky. Společně s těstovinami přidáme do mísy ...

Těstoviny s kukuřicí a rajčaty

Těstoviny s kukuřicí a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 čínské zelí, 4 rajčata, 1 konzerva kukuřice, 150 g měkkého salámu, 150 g tvrdého sýra, 1 balení malé tatarské omáčky, 1 balení bílého jogurtu

Uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme a promícháme se zeleninou. Nastrouháme sýr, nakrájíme salám na nudličky a přidáme k těstovinám. Přidáme tatarku a jogurt. Dochutíme pepřem, solí a česnekem a důkladně zamícháme.

Tuňák na zelenině

Tuňák na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky tuňáka ( po cca 150-180gr), 50 ml olivového oleje, 125 ml červeného vína, 500 g rajčat, 1 zelená paprika , 1/2 hlávky čínského zelí, 2 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu, sůl a pepř podle chuti

Plátky tuniaka umyjeme, osušíme, poukladáme na misu, osolíme, okoreníme, obložíme plátkami cesnaku, posypeme rozmarinom. Zalejeme vínom ušľahaným so 4 PL oleja. Odložíme na noc do chladna. Zeleninu a cibuľu očistíme, umyjeme a pokrájame. Rajčiaky...

Vepřové na čínský způsob

Vepřové na čínský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa (nejlépe kýty), 1 pórek, 1/4 pekingského nebo čínského zelí, kousek chilli papričky, olej, sůl, kari koření, sušený zázvor, Solamyl, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme koření a solamyl, promícháme. Rozehřejeme olej a pak na něj vložíme ochucené nudličky a zprudka je orestujeme. Přidáme chilli papričku a na kolečka nakrájený pórek, promícháme a ztlumíme oheň. P...

Voňavé kuře po čínsku

Voňavé kuře po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 kuřecí prsa, 120 g dlouhozrnné rýže, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 2 chilli papričky, 4 stroužky česneku, 200 g sojových výhonků, 300 g čínského zelí, 2 lžíce sezamových semínek, 300 ml drůbežího vývaru, 8 lžíc sojové omáčky

Rýži uvaříme dle návodu. Maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a česnek utřeme. Papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a nařežeme. Sojové výhonky opláchneme a zelí nastrouháme. Sezamová semínka orestujeme na suché pánvi. Na...

Zapečené čínské zelí

Zapečené čínské zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 stroužky česneku, 3 lžíce rostlinného oleje, 250 g uzeniny, 1 hlávka čínského zelí, 150 ml bílého vína, špetka soli, troška pepře, 1/2 hrnečku masového vývaru, 1 vejce, 1 lžička škrobové moučky, 2 lžíce pažitky

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přimícháme nakrájenou uzeninu a osmahneme. Zelí důkladně omyjem a nakrájíme na nudličky a vmícháme do česnekovo-uzeninového základu. Podlijeme vínem a krátce podusíme. Po...

Zeleninový mix

Zeleninový mix

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka čínského zelí, 1 hlávka ledového salátu, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 větší rajčata, 1 salátová okurka, 1 mrkev, 100 g Eidamu (Edam), 100 g sýra Niva, 150 g kuřecích prsou, 3 vejce, trocha olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky a mrkev najemno nastrouháme. Oba sýry eidam i nivu nastrouháme nahrubo. Na pánvi orestujeme kuřecí prsíčka nakrájená na nudličky, které dochutíme pepřem, solí a necháme vychladit. Pokrájenou z...

Zeleninový salát s klíčky munga a jádelem

Zeleninový salát s klíčky munga a jádelem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mungo klíčků, 1 velké rajče, 1 žlutá paprika (kapie), 3 listy čínského zelí, 5 lžic panenského olivového oleje, 1 a půl lžíce citrónové šťávy, 1 stroužek česneku, 100 g strouhaného Jadelu

1. nejprve si připravíme zálivku z oleje, citrónové šťávy a rozetřeného česneku; necháme ji 20 min odležet v ledničce 2. rajče a papriku nakrájíme na kostičky, čínské zelí na proužky a vše smícháme spolu s mungem 3. zeleninový salát promícháme...

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

asi 10 listů čínského zelí, 2 silnější plátky Eidamu (Edamu), 1 malá konzerva sterilované kukuřice, 2 ks vařených vajec, 1 kousek kuřecích prsou, 1 okurka, 1 lžička mletého pepře, špetka soli, 1 lžička rostlinného oleje, 1 ks pórek

Kuřecí prso nakrájíme na malé kousky, trošku osolíme a opepříme a opečeme na oleji. Dáme vařit 2 vejce. Uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky. Zelí natrháme na malé kousky a smícháme s kukuřicí, nakrájenou okurkou, pórkem a vejci. Vše v mi...