Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Citrón

Halibut v kokosové moučce s grilovanou cuketou a salátem z kukuřice

Halibut v kokosové moučce s grilovanou cuketou a salátem z kukuřice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z halibuta, 1 hrst kokosové moučky, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 4 plátky citrónu , 200 g sterilované kukuřice, 100 g červené sterilované papriky, 2 jarní cibulky, 1 střední cuketa, pepř, troška Směsi koření gyros

Rybu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Na pánvi na sucho osmahneme kokosovou moučku, necháme zchladnout, smícháme se strouhankou a rybu ve vzniklé směsi obalíme. Smažíme dozlatova. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a necháme chvíli ležet, aby ...

Kuřecí smotky

Kuřecí smotky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře bez drobů, 3 vařená vejce, 3 kyselé okurky, 150 g sendvičové šunky, 1 červená paprika, 3 velké cibule, 1/2 sáčku černého mletého pepře, 1/2 sáčku sladké papriky, 1 citrón, 1 lžička medu, 5 lžic sladkého kečupu, 5 lžic plnotučné hořčice, 1 lžíce slunečnicového oleje, 400 g dlouhozrné rýže, 100 g slaniny, konzerva hrášku, špetka mletého rozmarýnu

Kuře stáhneme z kůže, vykostíme a nařežeme na plátky. Maso rozklepeme, posolíme, opepříme a potřeme kečupem a hořčicí. Na každý plátek kuřete vložíme ½ vařeného vejce, ¼ okurky, 1 dlouhý plátek salámu a proužek papriky. Maso zavineme tak, aby nádi...

Tuňákové steaky

Tuňákové steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáku, 1 citrón, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička pepře čtyř barev, hrachové lusky při podávání

Ze steaků odstraníme kůži, propláchneme a osušíme. Citrón opláchneme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. V misce smícháme olej, citronovou kůru, rozetřený česnek a pepř. Touto vzniklou pastou potřeme steaky z obou stran a dáme smažit na rozpáleno...

Kakaová bábovka

Kakaová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 1 lžíce solamylu, 4 vejce, 150 g másla nebo Hery, 1 balení vanilkového cukru, 100 ml sladké smetany, 1 citrón, 30 g kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, špetka soli, 2 lžíce rumu

Máslo nebo Heru s cukry utřeme do pěny. Přidáme žloutky, šťávu z citrónu, Solamyl a kakao. Vše promícháme, vlijeme smetanu s rumem. Postupně přimícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který postupně zapracujem...

Rychlé filety

Rychlé filety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filety, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 citrón, 1-2 lžičky soli, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky drceného kmínu

Filé omyjeme, osušíme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme chvíli odležet. V mouce rozmícháme koření (kari a papriku, příp. můžeme použít směs koření na ryby). Filety nasolíme a obalujeme v moučné směsi. Smažíme na pánvi buďto úplně nasucho nebo n...

Linecká kolečka

Linecká kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

420 g polohrubé mouky, 180 g cukru moučky, 2 žloutky, 1 citrón, 250 g ztuženého pokrmového tuku, ovocná marmeláda na slepování

Z mouky, cukru, žloutků, na kostky nakrájeného tuku, citrónové šťávy a citrónové kůry vypracujeme těsto. Vyválíme placku, ze které vykrajujeme kolečka. U 1/2 koleček vykrájíme středy ve tvaru srdíčka. Kolečka dáváme na vymazaný plech a postupně pe...

Koktejl s bílým rumem

Koktejl s bílým rumem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml jemně perlivé vody, 50 ml babánového džusu, 50 ml pomerančového džusu, 50 ml bílého rumu, 1 plátek citrónu

Všechny ingredience musí bý řádně vychlazené. Na dno sklenice nalijeme bílý rum. Přidáme banánový a pomerančový džus a dolijeme vodou. Ozdobíme plátkem citrónu.

Citrónový koláč

Citrónový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pokrmového tuku, 400 g cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 100 ml mléka, 2 citróny, 4 vejce

Vejce ušleháme s 225 g cukru do pěny. Přidáme rozpuštěný pokrmový tuk, mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a nastrouhanou kůru z citrónů. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 24 cm. Dáme ...

Srnčí maso na víně

Srnčí maso na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčí kýty, 150 ml červeného vína, pepř, sůl, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 bobkové listy, 1 lžička cukru moučky, 1 citrón, 1 lžíce octu

Maso opláchneme, osolíme, opepříme a potřeme citrónovou kůrou. Smícháme víno, ocet, 2 lžíce oleje, cukr, citrónovou šťávu, bobkové listy a nakrájenou cibuli. Maso položíme do této směsi a necháme 12 hodin odležet za občasného otočení. Na zbývající...

Kalamáry s česnekovou zálivkou

Kalamáry s česnekovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky mořské soli, 150 ml olivového oleje, 1-2 citróny, 5 stroužků česneku, troška petrželové natě, 500 g kalamaru

Mořské plody důkladně opereme ve vlažné vodě, vyjmeme z tělíčka průhlednou kost. Na takto očištěné kalamáry vymačkáme šťávu z citrónu a opečeme na rozpálené pánvi nebo na grilu, dokud nejsou hotové (cca 10 minut). Poté je nasolíme. Zálivku připr...

Ledový podzim

Ledový podzim

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml Coca Coly, 1 hrst ledu, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 ml myslivce, 1 plátek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme myslivce, Coca Colu a citrónovou šťávu. Přidáme led a ozdobíme plátkem citrónu.

Mandlové pohlazení

Mandlové pohlazení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst ledu, 100 ml Coca Coly, 100 ml amareta, 1 kousek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice dáme led, přidáme amareto a Coca Colu. Ozdobíme kouskem citrónu a můžeme podávat.

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krevet, 200 g sépie, 300 g lososa, 2 hrnečky krátkozrné rýže, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 kg rajčat, 2-3 cibule, 6 stroužků česneku, 5 větších mrkví, 2-3 lžíce olivového oleje, 1 l drůbežího bujónu, troška šafránu, kousek čili papričky, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 citrón

Připravíme si plody moře – zpracujeme je, nakrájíme na kousky dle libosti a osmažíme zvlášť na olivovém oleji. Uchováme bokem v teple. Rajčata spaříme, zbavíme slupek, odstraníme vodnatou dužinu se semínky. Najemno nasekanou cibuli zpěníme na olej...

Makrela na grilu

Makrela na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 střední makrely, 2 lžičky soli, 1-2 citróny, 150 ml slunečnicového či olivového oleje, 1-2 lžičky sladké mleté papriky, špetka drceného kmínu, 1/2 lžičky pepře

Ryby omyjeme, osušíme, řádně nasolíme, pokapeme šťávou z citrónů a dáme na chvíli odležet. Makrely si můžeme nasolit i den předem a nechat přes noc pěkně proležet. Připravíme si lák na potírání: v oleji rozmícháme mletý pepř, sůl, papriku a kmín. ...

Vajíčková pomazánka s lososem

Vajíčková pomazánka s lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 g smetanového sýru, 1-2 střední brambory vařené ve slupce, 130 g másla, 1 menší cibule, špetka soli, špetka mletého pepře, 100 ml majonézy, 50 g uzeného lososa, 1 citrón

Máslo necháme trošku povolit. Utřeme je se sýrem. Brambory nastrouháme na struhadle, vejce uvařená natvrdo taktéž. Cibuli nasekáme najemno. Vše smícháme, osolíme, opepříme, přidáme majolku a spojíme v hladkou pomazánku. Na porci pečiva s pomazánko...

Grilovaný svíčkový steak

Grilovaný svíčkový steak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí svíčkové, 100 ml rostlinného oleje, sůl, pepř, 5 citrónů, 1 lžíce grilovacího koření

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 1 cm plátky. Každý plátek z obou stran osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a zakapeme citrónovou šťávou. Plátky dáme do mísy, zalijeme olejem a necháme minimálně 10 hodin odležet v lednici. Maso gril...

Losos po italsku

Losos po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g strouhanky, 50 g vlašských ořechů, 2 citróny, 4 plátky lososa, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička pálivé mleté papriky, sůl

Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Poté plátky osolíme dle chuti. Rozehřejeme máslo, sejmeme z plamene a přidáme strouhanku, nasekané ořechy, kůru a šťávu z 1 citrónu. Důkladně promícháme a v takto vzniklé směsi...

Zázvorová omáčka

Zázvorová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zeleninového bujónu, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce solamylu, 1 citrón, 1 pomeranč, 1 lžíce nstrouhaného kořene zázvoru, 1 lžička cukru krupice, 1/2 lžičky chilli koření

K oleji přidáme 50 ml zeleninového bujónu, rozetřený česnek, nastrouhaný zázvor, sojovou omáčku, nastrouhanou kůru a šťávu z citrónu, nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče, chilli koření, cukr a přivedeme k varu. Ve zbytku bujónu rozmícháme solamy...

Kachna v zázvorové omáčce

Kachna v zázvorové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kachní prsíčka, 50 g másla, 100 ml vody, 200 ml zeleninového bujónu, 2 stroužky česneku, 1 citrón, 1 pomeranč, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce nastrouhaného kořene zázvoru, 1 lžíce solamylu, 1 lžička cukru krupice, 1/2 lžičky chilli koření, sůl

Kachní prsíčka vykostíme, umyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, propícháme vidličkou a osolíme dle chuti. Prsíčka dáme do zapékací mísy, přidáme máslo, vodu a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Poté prsíčka obrátíme, teplotu sní...

Plněné pstruzí smotky

Plněné pstruzí smotky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykuchaní pstruzi, 80 g dlouhozrné rýže, sůl, 100 g oloupaných krevet, 50 g hub, 1 hrst piniových ořechů, 1 menší pórek, bílý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 200 ml bílého vína, 2 plátky citrónu na ozdobu

Rýži dáme do osolené vroucí vody, vaříme 15 minut a scedíme. Mezitím u ryb odstraníme hlavy, ocasy a podélně je rozkrojíme na plátky. Poté je omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a osolíme. Na oleji osmažíme nakrájený pórek, krevety, nakráj...

Pangasius s hráškem a citróny

Pangasius s hráškem a citróny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 1 konzerva hrášku, 1 citrón, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžíce mletého máku

Plátky pangasia omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme dle chuti a posypeme mletým mákem. Dáme smažit na rozpálený olej, smažíme z obou stran 15 minut na mírném plameni do měkka. Při podávání ozdobíme hráškem a plátky citrónu.

Měsíc pod hladinou

Měsíc pod hladinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml Red Bullu, 50 ml vodky, 1 plátek citrónu, 10 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme vodku a red bull. Plátek citrónu vložíme ke stěně sklenice pod hladinu a přidáme kostky ledu, které nám plátek citrónu udrží u stěny sklenice.

Lahodná whisky

Lahodná whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml whisky, 50 ml sprite, 1 citrón, 10 listů máty peprné, 10 kostek ledu

Do sklenice dáme očištěný a nakrájený citrón, 5 listů máty a led. Přidáme whisky, sprite a dozdobíme zbytkem máty.

Modrý den

Modrý den

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml ginu, 40 ml Curacaa blue, hrst led, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 ml Red Bullu, kousek citrónu na ozdobu, kousek limety na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vhodíme kostky ledu a vlijeme Curacao blue, gin, citrónovou šťávu a dolijeme Red Bullem. Ozdobíme kouskem limety a citrónu.

Řízek pro vegetariány

Řízek pro vegetariány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sojových řízků Big steak, 1 vejce, 50 ml polotučného mléka, 1 kostka zeleninového bujónu, 1/2 lžíce grilovacího koření, 100 g polohrubé mouky, 100 g strouhanky, 1 l vody, 1 citrón

Sojové řízky dáme do vody, přidáme bujón, přivedeme k varu a vaříme 15-20 minut na mírném plameni. Poté řízky scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si rozšleháme vejce, přidáme mléko a důkladně promícháme. Z vychladlých řízků vymačkáme zbytek vod...

stránka: