Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Citrón

Koktejl s bílým rumem

Koktejl s bílým rumem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml jemně perlivé vody, 50 ml babánového džusu, 50 ml pomerančového džusu, 50 ml bílého rumu, 1 plátek citrónu

Všechny ingredience musí bý řádně vychlazené. Na dno sklenice nalijeme bílý rum. Přidáme banánový a pomerančový džus a dolijeme vodou. Ozdobíme plátkem citrónu.

Ledový podzim

Ledový podzim

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml Coca Coly, 1 hrst ledu, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 ml myslivce, 1 plátek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme myslivce, Coca Colu a citrónovou šťávu. Přidáme led a ozdobíme plátkem citrónu.

Mandlové pohlazení

Mandlové pohlazení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst ledu, 100 ml Coca Coly, 100 ml amareta, 1 kousek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice dáme led, přidáme amareto a Coca Colu. Ozdobíme kouskem citrónu a můžeme podávat.

Vajíčková pomazánka s lososem

Vajíčková pomazánka s lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 g smetanového sýru, 1-2 střední brambory vařené ve slupce, 130 g másla, 1 menší cibule, špetka soli, špetka mletého pepře, 100 ml majonézy, 50 g uzeného lososa, 1 citrón

Máslo necháme trošku povolit. Utřeme je se sýrem. Brambory nastrouháme na struhadle, vejce uvařená natvrdo taktéž. Cibuli nasekáme najemno. Vše smícháme, osolíme, opepříme, přidáme majolku a spojíme v hladkou pomazánku. Na porci pečiva s pomazánko...

Měsíc pod hladinou

Měsíc pod hladinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml Red Bullu, 50 ml vodky, 1 plátek citrónu, 10 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme vodku a red bull. Plátek citrónu vložíme ke stěně sklenice pod hladinu a přidáme kostky ledu, které nám plátek citrónu udrží u stěny sklenice.

Lahodná whisky

Lahodná whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml whisky, 50 ml sprite, 1 citrón, 10 listů máty peprné, 10 kostek ledu

Do sklenice dáme očištěný a nakrájený citrón, 5 listů máty a led. Přidáme whisky, sprite a dozdobíme zbytkem máty.

Modrý den

Modrý den

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml ginu, 40 ml Curacaa blue, hrst led, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 ml Red Bullu, kousek citrónu na ozdobu, kousek limety na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vhodíme kostky ledu a vlijeme Curacao blue, gin, citrónovou šťávu a dolijeme Red Bullem. Ozdobíme kouskem limety a citrónu.

Černá vdova

Černá vdova

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml rumu, 50 ml červeného vína, 100 ml Kofoly, 1 plátek citrónu, 5 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Do sklenice vlijeme rum, víno a Kofolu. Promícháme, přidáme led a plátek citrónu.

Javorová whisky

Javorová whisky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml whisky, 30 ml vodky, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce javorového sirupu, kousek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Whisky smícháme s vodkou, vlijeme do sklenice a přidáme citrónovou šťávu. Lžíci vložíme obráceně do sklenice tak, aby se konec dotýkal dna. Opatrně po lžíci vlijeme javorový sirup, tím by se neměl ...

Tomato salsa

Tomato salsa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 rajčata, 1 větší červená cibule, 1 zelená čili paprička (Jalapeňo), 3 lžíce olivového oleje, 10-15 listků koriandru, šťáva z 1 citrónu, 2-3 špetky soli, dle chuti, 1 špetka pepře, dle chuti

Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, papriku zbavíme semínek a taky nakrájíme na drobné kostičky. Koriandr rozsekáme. Všechny připravené ingredience vložíme do misky, po...

Krabí salát s cibulí

Krabí salát s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krabí tyčinky, 2 ks slepičí vejce natvrdo, 1/2 balení zakysané smetany, 1 ks cibule, šťáva z 1 kousku citrónu

Mírně rozmrzlé prsty rozmixujeme, přidáme vajíčka, smetanu, majolku a citron. šťávu a cibuli. Necháme zchladit v ledničce. Chlebíčky zdobíme kousíčkem citrónu. Vhodné i pro krabí salát, spolu se zeleným listem salátu a kousíčkem citrónu to v průh...

Campare orange

Campare orange

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citrón, 1 pomeranč, 5 cl Campari, 3 cl pomerančového džusu, 1 limetu, 3/4 sklenky ledové tříště

Citrón, limetu a pomeranč nakrájíme na plátky. Do větší sklenice nasypeme ledovou tříšť, kterou proložíme plátky citrónu, limety, pomeranče. Přidáme 5 cl Campari a doplníme pomerančovým džusem. Přidáme brčko a míchátko. Před konzumací vše dobře pr...

Avokádový předkrm

Avokádový předkrm

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 1 citrón, sůl, 2 pomeranče, 100 g šunky, 2-3 lžíce majonézy, 1 nať z jarní cibulky

Avokáda omyjeme, osušíme a rozřízneme. Odstraníme pecky a dužinu lžičkou vydlabeme. Vydlabané půlky i dužinu pokapeme citrónem, aby nehnědly. Dužinu pokrájíme na malé kousky, osolíme, přidáme na kousky nakrájenou šunku, nať z jarní cibulky a vmích...

Jogurtovo-bylinková zálivka na všechno

Jogurtovo-bylinková zálivka na všechno

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g čerstvé máty, 15 g čerstvé petrželky, 10 g čerstvé pažitky, 200 ml nízkotučného jogurtu, 1/2 citrónu - šťáva a kůra z něj, 1/2 lžičky papriky, špetka cukru moučka (není nutné), čerstvě mletý jemný pepř, sůl

Bylinky rozmixujeme s takovým množstvím jogurtu, aby vzniklo hladké pyré. Pyré vlijeme do misky, vmícháme zbylý jogurt, citronovou kůru a šťávu, papriku a cukr, dochutíme. Tato zálivka je vhodná k letním salátům. V chladničce vydrží tři dny.

Ananasový nápoj

Ananasový nápoj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 10 kostek ledu, 2 lžíce cukru krupice, 1 citrón, 0,5 l vody

Ananas oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do skleněné nádoby a přidáme led a cukr. Vše rozmixujeme ručním mixerem na tekutou hmotu. Dolijeme vodou a dle potřeby přidáme šťávu z citrónu.

Zmrzlinové kuličky

Zmrzlinové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 1 citrón, 150 ml zmrzliny vanilké příchutě, 4 plátky Biskupského chlebíčku

Biskupský chlebíček rozmixujeme nebo jemně nastrouháme. Jablka nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do citronové šťávy. Ze zmrzliny vytvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance z chlebíčku a ozdobíme plátky jablek.

Dietní avokádový salát

Dietní avokádový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 50 g šunky, 1/4 citrónu, 5 listů bazalky, 100 g Eidamu (Edamu)

Avokádo, sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Posolíme, pokapeme citrónem a nakrájenou bazalkou. Promícháme a dáme asi na 20 minut vychladit do ledničky.

Old fashioned

Old fashioned

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Bourbonu, 4 kostky cukru, 4 cl sodovky, 1 lžička citrónové šťávy, 1/2 plátku citrónu, 4 ks višně, 2 lžíce ledu

Do sklenice vložíme kostku cukru, přidáme sodovku a mícháme, až se rozpustí cukr. Vložíme led, přilijeme whisky, promícháme a zakápneme citrónovou šťávou. Zdobíme plátkem citrónu a koktejlovou višní.

Ice bear

Ice bear

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl vodky Finlandia, 2 cl Curacao blue, 1 dcl Sprite, 1 kolečko citrónu

Do sklenice na long drink nalijeme vodku, přidáme curacao, doplníme spritem, zamícháme a přidáme led. Zdobíme kolečkem citrónu.

Sangria

Sangria

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l suchého červeného vína, 6 cl Brandy, 4 cl pomerančového likéru, 1 ks citrónu, 1 ks pomeranče, 2 ks jablek, 2 ks hrušek, 2 ks banánů, 2 lžíce včelí medu, 20 ks hřebíčků, 1 ks celé skořice

2,5 dcl vína, hřebíček, skořici a cukr zahřejeme, ale nenecháme projít varem. Přidáme nastrouhanou kůru z citrónu a pomeranče a vychladíme. Přidáme zbytek vína, brandy, likér a na kostičky nakrájené ovoce a vychladíme.

Olivy na africký způsob

Olivy na africký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g syrských oliv, 1 ks citrónu, 1 lžíce mleté sladké papriky, 2 ks chilli papriček

Olivy dáme do zavařovací sklenice, přidáme na kostičky nakrájený citrón, mletou sladkou papriku, nadrobno nasekané chilli papričky, vlijeme vodu tak, aby byly olivy potopené, sklenici uzavřeme, protřepeme a dáme do ledničky. Necháme odležet cca 4 ...

Citrónová pomazánka

Citrónová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks citrónů, 2 kousky taveného sýru, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mleté sladké papriky, 50 ml olivového oleje, špetka soli

Do mixéru dáme olej, přidáme oloupané, rozpůlené citróny, česnek, sýry, mletou sladkou papriku, osolíme a rozmixujeme. Obsah z mixéru nalijeme do zavařovací sklenice, uzavřeme a necháme cca 2 hodiny odpočinout, poté mažeme na pečivo.

Novoroční punč

Novoroční punč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,7 l červeného vína, 0,7 l čaje, 1 šálek rumu, 0,5 šálku cukru krupice, 3 ks pomeranče, 1-2 ks citrónu, 4 ks hřebíčku, 1 kousek celé skořice

Slabší čaj osladíme, přidáme nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče a poloviny citronu, koření a asi pět minut povaříme. Přecedíme, přilijeme víno a rum, zahřejeme téměř k varu a odstavíme. Přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, zamícháme a nalij...

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka másla, 4 tavené sýry, 1 sklenka majonézy, 1 bulvový celer, 1 citrón, 3 vejce, 2 cibule, 200 g měkkého salámu, sůl, pepř

Celer oloupeme a rozkrájíme na menší díly.Uvaříme doměkka,scedíme a necháme vychladit.Pak nastrouháme na hrubo:celer,cibuli,salám,vejce.Dále přidáme zbylé ingredience: máslo,sýr,majonézu,citronovou šťávu a okořeníme.Pořádně promícháme.

Florentinský salát

Florentinský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 2 velká rajčata, 1 zelená paprika, 1 malá salátová okurka, 1 malá konzerva sterilované kukuřice, 100 g šunky, 50 g Eidamu (Edam), 1 lžíce olivového oleje, 1 citrón, sůl, pepř, 4 plátky bílého pečiva

Zeleninu očistíme,omyjeme a nakrájíme na kousky.Přidáme propláchnutou a scezenou kukuřici,osolíme,opepříme,zalijeme olejem a citronovou štávou a promícháme.Rozdělíme na talíře,posypeme nakrájenou šunkou a sýrem na nudličky.Obložíme na kostičky nak...

stránka: