Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Citrón

Rychlé filety

Rychlé filety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filety, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 citrón, 1-2 lžičky soli, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky drceného kmínu

Filé omyjeme, osušíme, pokapeme šťávou z citrónu a necháme chvíli odležet. V mouce rozmícháme koření (kari a papriku, příp. můžeme použít směs koření na ryby). Filety nasolíme a obalujeme v moučné směsi. Smažíme na pánvi buďto úplně nasucho nebo n...

Koktejl s bílým rumem

Koktejl s bílým rumem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml jemně perlivé vody, 50 ml babánového džusu, 50 ml pomerančového džusu, 50 ml bílého rumu, 1 plátek citrónu

Všechny ingredience musí bý řádně vychlazené. Na dno sklenice nalijeme bílý rum. Přidáme banánový a pomerančový džus a dolijeme vodou. Ozdobíme plátkem citrónu.

Vajíčková pomazánka s lososem

Vajíčková pomazánka s lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 g smetanového sýru, 1-2 střední brambory vařené ve slupce, 130 g másla, 1 menší cibule, špetka soli, špetka mletého pepře, 100 ml majonézy, 50 g uzeného lososa, 1 citrón

Máslo necháme trošku povolit. Utřeme je se sýrem. Brambory nastrouháme na struhadle, vejce uvařená natvrdo taktéž. Cibuli nasekáme najemno. Vše smícháme, osolíme, opepříme, přidáme majolku a spojíme v hladkou pomazánku. Na porci pečiva s pomazánko...

Černá vdova

Černá vdova

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml rumu, 50 ml červeného vína, 100 ml Kofoly, 1 plátek citrónu, 5 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Do sklenice vlijeme rum, víno a Kofolu. Promícháme, přidáme led a plátek citrónu.

Tomato salsa

Tomato salsa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 rajčata, 1 větší červená cibule, 1 zelená čili paprička (Jalapeňo), 3 lžíce olivového oleje, 10-15 listků koriandru, šťáva z 1 citrónu, 2-3 špetky soli, dle chuti, 1 špetka pepře, dle chuti

Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, papriku zbavíme semínek a taky nakrájíme na drobné kostičky. Koriandr rozsekáme. Všechny připravené ingredience vložíme do misky, po...

Krabí salát s cibulí

Krabí salát s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krabí tyčinky, 2 ks slepičí vejce natvrdo, 1/2 balení zakysané smetany, 1 ks cibule, šťáva z 1 kousku citrónu

Mírně rozmrzlé prsty rozmixujeme, přidáme vajíčka, smetanu, majolku a citron. šťávu a cibuli. Necháme zchladit v ledničce. Chlebíčky zdobíme kousíčkem citrónu. Vhodné i pro krabí salát, spolu se zeleným listem salátu a kousíčkem citrónu to v průh...

Campare orange

Campare orange

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citrón, 1 pomeranč, 5 cl Campari, 3 cl pomerančového džusu, 1 limetu, 3/4 sklenky ledové tříště

Citrón, limetu a pomeranč nakrájíme na plátky. Do větší sklenice nasypeme ledovou tříšť, kterou proložíme plátky citrónu, limety, pomeranče. Přidáme 5 cl Campari a doplníme pomerančovým džusem. Přidáme brčko a míchátko. Před konzumací vše dobře pr...

Svařené víno pro zimní večery

Svařené víno pro zimní večery

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 l suchého červeného vína, 3 ks badyánu, 2 dřívka skořice celé, 8 ks koření hřebíčku, 1 citrón

Vybereme si dle chuti červené nebo bílé víno (když převařuji červené, chutná mi odrůda rulandského modrého a když bílé, používám aromatický muškát, který dodá vůni) a nalijeme jej do dobře vyčištěného a vypláchnutého hrnce. Přihodíme koření a zahř...

Čaj s citrónem

Čaj s citrónem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek ovocného čaje, kousek citrónu, kousek pomeranče

K čaju pripravenému bežným spôsobom pridáme štvrťku citróna alebo pomaranča a cukor. V čaji najskôr rozpustíme cukor a po čiastočnom vychladnutí pridáme citrónovú šťavu.

Bezinková šťáva

Bezinková šťáva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks citrónu, 2 kg cukru krystalu, 2 l vody, 15 velkých květů Bezu černého

Převaříme 2 l vody, necháme vychladnout. Natrháme 15 květů černého bezu, dobře opereme a dáme do převařené vychladlé vody. Přidáme na plátky nakrájené citrony a necháme 24 hod. stát. Potom vyndáme květy a vodu přecedíme přes husté síto nebo plátno...

Mrkvové kuličky

Mrkvové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g jemně strouhané mrkve, 120 g cukru krystal, 1/2 citrónu

Mrkev, cukr, šťávu a strouhanou kůru z půlky citronu za stálého míchání vaříme do husta. Necháme vychladnout a děláme kuličky s průměrem 2 cm, obalujeme je v krystalovém cukru a vkládáme do papírových košíčků.

Jogurtovo-bylinková zálivka na všechno

Jogurtovo-bylinková zálivka na všechno

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g čerstvé máty, 15 g čerstvé petrželky, 10 g čerstvé pažitky, 200 ml nízkotučného jogurtu, 1/2 citrónu - šťáva a kůra z něj, 1/2 lžičky papriky, špetka cukru moučka (není nutné), čerstvě mletý jemný pepř, sůl

Bylinky rozmixujeme s takovým množstvím jogurtu, aby vzniklo hladké pyré. Pyré vlijeme do misky, vmícháme zbylý jogurt, citronovou kůru a šťávu, papriku a cukr, dochutíme. Tato zálivka je vhodná k letním salátům. V chladničce vydrží tři dny.

Dietní avokádový salát

Dietní avokádový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 50 g šunky, 1/4 citrónu, 5 listů bazalky, 100 g Eidamu (Edamu)

Avokádo, sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Posolíme, pokapeme citrónem a nakrájenou bazalkou. Promícháme a dáme asi na 20 minut vychladit do ledničky.

Pangasius jinak

Pangasius jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg pangasia, 1 citrón, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky koření na ryby, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje

Pangasia překrojíme po páteři a pak na větší dílky.Vložíme do misky a zakapeme šťávou z 1 citrónu.Pak dáme koření na rybu,sojovku(používám Soy Sauce) a sladkou chilli omáčku.Promícháme a necháme asi 30minut odležet.Do pekáče dáme olej a okapanou r...

Sladkost z jablek

Sladkost z jablek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek, 150 g cukru moučka, šťáva z 1 citrónu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Jablka oloupeme a vykrojíme jádřinec se stopkou.Vznikne otvor,který ještě trochu zvětšíme.Jablka omyjeme a klademe do hrnce jedno vedle druhého.Zalijeme vodou,až jsou celá potopená.Vaříme asi 10 minut.Přidáme citronovou šťávu,cukr a na velmi mírné...

Dětský svařáček

Dětský svařáček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka borůvkového kompotu, 1 celá skořice, 3 ks badyánu, 5 ks hřebíčku, 1 l vody, 1 citrón, 1 lžíce cukru krupice

Skořici, badyán a hřebíček svaříme ve vodě. Zatím si nazdobíme skleničky z varného skla. Okraje skleniček potřeme citrónem a pak je v misce s cukrem obalíme. Do každé z připravených sklenek vlijeme 50 ml borůvkové šťávy, kterou pak dolijeme odvare...

Grog

Grog

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl rumu, 1 - 2 lžičky cukru krupice, 2 ks hřebíčku, 1 kousek skořice, 1 plátek citrónu

Asi 100 ml vody přivedeme k varu, přidáme skořici, přisypeme cukr, rozmícháme a necháme asi 5minut stát. Vylovíme koření a vodu znovu přivedeme k varu. Do skleničky nalijeme rum (lze použít i griotku), přidáme plátek citronu a zalijeme aromaticko...

Velikonoční dort

Velikonoční dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g hrubé mouky, 150 g cukru krupice, 160 g másla, 4 ks vajec, 20 g mletých vlašských ořechů, nastrouhaná kůra z 1 ks citrónu, 180 ml bílého jogurtu, 1 sáček vanilkového cukru, 5 g cukru moučka, 1 balení tvarohu, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení čokolády na vaření

Žloutky, 150g másla, 150 g cukru a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, umleté oříšky a jogurt. Potom přimícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do těsta, které vli...

Sluníčko

Sluníčko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 2 žloutky, 50 g cukru moučka, 50 g másla, 3 lžíce bílého vína, 1 balení vanilkového cukru, strouhaná kůra z 1/2 ks citrónu, sůl

V míse zpracujeme ze všech přísad tuhé těsto, které dáme na vál posypaný moukou a rozválíme na 4 mm silnou placku. Vykrajujeme kolečka, na okrajích je po celém obvodu nařežeme jako sluneční paprsky. Smažíme na rozehřátém tuku a ještě horké je pocu...

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka másla, 4 tavené sýry, 1 sklenka majonézy, 1 bulvový celer, 1 citrón, 3 vejce, 2 cibule, 200 g měkkého salámu, sůl, pepř

Celer oloupeme a rozkrájíme na menší díly.Uvaříme doměkka,scedíme a necháme vychladit.Pak nastrouháme na hrubo:celer,cibuli,salám,vejce.Dále přidáme zbylé ingredience: máslo,sýr,majonézu,citronovou šťávu a okořeníme.Pořádně promícháme.

Florentinský salát

Florentinský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 2 velká rajčata, 1 zelená paprika, 1 malá salátová okurka, 1 malá konzerva sterilované kukuřice, 100 g šunky, 50 g Eidamu (Edam), 1 lžíce olivového oleje, 1 citrón, sůl, pepř, 4 plátky bílého pečiva

Zeleninu očistíme,omyjeme a nakrájíme na kousky.Přidáme propláchnutou a scezenou kukuřici,osolíme,opepříme,zalijeme olejem a citronovou štávou a promícháme.Rozdělíme na talíře,posypeme nakrájenou šunkou a sýrem na nudličky.Obložíme na kostičky nak...

Citrusový životabudič

Citrusový životabudič

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pomeranče, 1 citrón, 1 limeta, nastrouhaná kůra z limetky, 1 lžíce cukru krystal, 4 lžíce vody

Pomeranče, grapefruit, citron a limetku příčně rozpůlíme. Z ovoce rozmačkáme šťávu. Šťávu z citrusů nalijeme do džbánu a smícháme s limetkovou kůrou. Přidáme 4 lžíce vody, cukr a dobře promícháme. Podáváme nejlépe ledově vychlazený.

Kuřecí salát z ořechy

Kuřecí salát z ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřete, 200 g majonézy, 100 g celeru, 1 citrón, 2 lžíce smetany, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, 50 g vlašských ořechů, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Očištěné kuře uvaříme v osolené vodě s celerem. Měkký celer vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na nudličky. Vychladlé kuře vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na tenké plátky. Do majonézy ochucené citrónovou šťávou, pepřem a worcesterovou o...

Citrónovo-limetková polévka

Citrónovo-limetková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g citrónů, 250 g limetek, 1 l vody, 4 lžíce cukru krupice

Nejdříve si 4 citróny omyjeme a nastrouháme z nich citrónovou kůru, kterou poté při podávání posypeme polévku. Zbytek citrónů oloupeme, limetky oloupeme. Dáme si 4 citróny, ze kterých jsme ostrouhali kůru, stranou, zbytek citrónů nakrájíme na men...

Citrónové cukroví

Citrónové cukroví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks citrónů, 150 g másla, 3 ks vajec, 200 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 40 ml citronové šťávy, cukr krystal na posypání

Nastrouháme kůru z citrónu a vymačkáme šťávu. V míse utřeme zhruba 140 g cukru moučka, máslo a 3 žloutky, přidáme kůru a šťávu z citrónů. Přidáme mouku a zpracujeme těsto. Měli bychom ho nechat aspoň den v chladu odležet. Další den vyválíme zhruba...

stránka: