Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci čokoláda na vaření

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření s 80% kakaa, 3 lžíce vody, 100 g másla, 4 lžíce moučkového cukru, 4 vejce

Necháme ve vodní lázni rozpustit na kousky nalámanou čokoládu s máslem a vodou a necháme vychladnout. Poté přidáme žloutky a cukr a pořádně promícháme. Nakonec jemně zapracujeme sníh z bílků. Pěnu, rozdělíme do šesti malých misek a necháme v ledni...

Gateau au chocolat (čokoládový koláč)

Gateau au chocolat (čokoládový koláč)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čokolády na vaření 80% kakaa, 200 g moučkového cukru, 150 g másla (Hery na pečení), 4 lžíce mléka, 4 lžíce polohrubé mouky, 5 vajec

Ve vodní lázni si roztopíme kousky čokolády, másla a mléko. Směs sejmeme z ohně a přimícháme do ní cukr, žloutky a mouku. Nakonec přidáme velmi opatrně sníh z ušlehaných bílků. Ve středně rozehřáté troubě necháme péci cca 25-30 minut. Koláč se kon...

Krtkův dort

Krtkův dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml rostlinného oleje, 100 g cukru moučka, 2 vejce, 180 g polohrubé mouky, 2 vrchovate lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, 630 ml mléka, 3 banány, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 balení ztužovače šlehačky, 250 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru moučka, kousek čokolády na vaření

Olej, cukr a žloutky utřeme do pěny. Smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Poté zašleháme 130 ml mléka a sníh z bílků. Vlijeme do vymazané formy a pečeme cca 20 minut při 180°C. Až korpus vychladne, vytvoříme nožem kruh (asi cm od okraje). V...

Banánovo-jogurtové muffins (muffiny)

Banánovo-jogurtové muffins (muffiny)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 150 ml bílého jogurtu, 75 g másla, 2 vejce, 250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášeku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce včelího medu, 150 g čokolády na vaření, 1 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Rozmačkané banány smícháme s jogurtem a vytvoříme kaši. Přidáme do ní žloutky, změklé máslo, mouku s kypřícím práškem, cukrem, medem a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Těsto klademe do půlky formiček na mufiny či košíčků, vložíme kousek čokolá...

Osvěžující letní chlebíček

Osvěžující letní chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 75 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 45 g polohrubé mouky, 20 g solamylu, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 1/2 kg višní,rybízu, borůvek či malin (čerstvé nebo kompotované), 500 ml vanilkové zmrzliny, 1/2 hrnečku máku, kousek strouhané čokolády

Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj cukry a žloutky. Do této hmoty přidáme mouku smíchanou se solamylem a práškem do pečiva. Do tukem vymazané formy vlijeme hmotu a pečeme v předehřáté troubě cca půl hodiny. Do mírně rozmražené zmr...

Čokoládové řezy s krémem

Čokoládové řezy s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 250 g cukru krupice, 3 lžíce kakaa, 150 g hladké mouky, 200 ml mléka, 30 g vanilkového pudinku, 1 balení čokolády na vaření, lžíce ztuženého pokrmového tuku, 250 g másla, 5 lžic slunečnicového oleje

5 bílků se 150 g cukru ušleháme do tuhého sněhu. Do této hmoty postupně zapracováváme žloutky a po lžících olej. Pomalu vmícháme mouku s kakaem. Plech vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Nalijeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě (20...

Snadný a rychlý čokoládový dortík

Snadný a rychlý čokoládový dortík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 4 vejce, 125 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 25 g solamylu, 10 g kakaa, 3/4 sáčku kypřícího prášku do pečiva, špetka mleté skořice, 1 balení čokoládového pudinku, 300 ml mléka, 100 g cukru krupice, 150 g másla, 2 lžíce rumu, 1 čokoláda na vaření na polevu, 7 dkg ztuženého pokrmového tuku na polevu

Vejce s cukry utřeme do pěny. Smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva, kakao a skořici a postupně vmícháme do vaječné pěny. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Mezitím si připravíme krém: ...

Čokoládové koule

Čokoládové koule

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 2 lžíce rumu, 50 g másla, kokosová moučka na obalení, 70 g cukru moučky

Nad vodní párou rozpustíme čokoládu, přidáme rum, cukr a máslo. Důkladně mícháme, aby se máslo rozpustilo a vše se spojilo. Směs necháme vychladit a vytvarujeme 24 koulí, které obalíme v kokosové moučce. Opět necháme vychladit a podáváme ke kávě, ...

Řez od biskupa

Řez od biskupa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 150 g ztuženého pokrmového tuku, 150 g cukru moučky, 3 vejce, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 200 g vlašských ořechů, 100 g kandovaného ovoce, 1 balení rozinek, 100 g čokolády na vaření

Smícháme tuk, mouku, cukr, vejce a kypřící prášek. Přidáme ve vodě uvařené rozinky, kandované ovoce, nasekané ořechy a čokoládu. Vše důkladně promícháme a dáme do dvou vymazaných a moukou vysypaných srnčích hřbetů. Dáme péct na 30-40 minut do před...

Kakaový meďák

Kakaový meďák

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 350 g cukru moučka, 150 g pokrmového tuku, 2 vejce, 2 lžíce včelího medu, 1 lžíce mleté skořice, 8 lžíc kakaa, 2 másla, rum na pokropení, 2 čokolády na vaření

Z mouky, 250g cukru, nakrájeného pokrmového tuku, vejcí, medu, skořice a 3 lžic kakao vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 stejné díly. Z každého dílu vyválíme placku, kterou dáme na pečící papír. Pečeme 10-15 minut v předehřáté trouby na 200 °...

Čokoládový dort s mandlemi

Čokoládový dort s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g čokolády na vaření, 150 g ztuženého pokrmového tuku, 6 vejcí, 150 g cukru krupice, 100 g mandlí, 150 g hladké mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 sklenka rybízové marmelády na namazání

Mandle dáme do vody a necháme projít varem. Vaříme tak dlouho, až se hnědá slupka začne oddělovat od mandlí. Mandle slijeme, oloupeme z nich hnědé slupky a mandle pomeleme. Ztužený pokrmový tuk, žloutky a cukr ušleháme do pěny. 150 g čokolády rozp...

Jahody v čokoládové košilce

Jahody v čokoládové košilce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čerstvých jahod, 2 čokolády na vaření, 1 sáček bílé čokoládové polevy

Čerstvé jahody omyjeme a usušíme. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokolády. Jahody postupně namáčíme v rozpuštěné tmavé čokoládě. Každou jahodu necháme okapat a položíme na igelitový sáček nebo pečící papír. Jakmile čokoláda ztuhne, jahody sundá...

Čokoládová kalorická bomba

Čokoládová kalorická bomba

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čokolády na vaření, 2 vejce, 20 ml rumu, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Smetanu ušleháme dotuha a dáme do ledničky. Mezitím ve vodní lázni ušleháme rum a vejce do husté pěny. Čokoládu rozpustíme, vlijeme do pěny a důkladně promícháme do poddajné hmoty. Hmotu vlijeme do tuhé šlehačky a důkladně promícháme. Hotovou pěno...

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 140 g cukru krystalu, 80 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 100 g čokolády na vaření, 125 ml mléka, 4 lžíce škrobové moučky, 125 g másla, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce vody

Ušleháme sníh z 3 bílků a vody. Přidáme 120 g cukru. Opatrně vmícháme žloutky, mouku, 2 lžíce škrobové moučky, kakao a kypřící prášek do pečiva. Na plech dáme pečící papír, na který nalijeme těsto. Stěrkou rovnoměrně rozetřeme po pečícím papíru. P...

Čokoládový krém

Čokoládový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 125 ml mléka, 2 lžíce škrobové moučky, 20 g cukru krupice, 125 g másla, 1 vanilkový cukr

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s 65 ml mléka. Ve zbylém mléce rozmícháme škrobovou moučku s cukrem a vlijeme do rozpuštěné čokolády. Vše šleháme do zhoustnutí a necháme za občasného míchání vychladnout. Mezitím máslo utřeme s vanilkovým cukrem...

Čokoládová poleva

Čokoládová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 100 g 100% tuku (Omega)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a tuk. Mícháme a zahříváme tak dlouho, dokud se suroviny pěkně nespojí.

Rakouská čokoláda

Rakouská čokoláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 200 ml mléka, 1 lžíce cukru krupice, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se 100 ml mléka. Mícháme tak dlouho, dokud se vše nespojí a čokoláda není rozpuštěná. Čokoládové mléko vlijeme i se zbytkem mléka do kastrolu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme do šálků ...

Pošírované hrušky s čokoládou

Pošírované hrušky s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 2 lžíce citrónové šťávy, 300 g cukru krystalu, 1 lžička mleté skořice, 1 l vody, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 250 g čokolády na vaření

Hrušky ponecháme celé včetně stopky. Jenom je oloupeme a zespodu vykrojíme jadřince. Vodu smícháme s cukrem, citrónovou šťávou a přivedeme k varu. Přidáme oloupané hrušky, skořici, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut na mírném plameni. Sundáme ...

Jablečný závin

Jablečný závin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 1 kg jablek, 2 vanilkové cukry, 2 lžičky mleté skořice, 4 lžíce cukru krupice, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 400 ml vanilkové zmrzliny, 50 g másla, 250 g čokolády na vaření

Jablka oloupeme, nakrájíme, vykrájíme jadřince a nastrouháme. Listové těsto zpracujeme a rozkrojíme na půl. Z každé půlky těsta vyválíme na moukou posypané utěrce tenkou placku, kterou potřeme roztopeným máslem. Nastrouhaná jablka odšťavníme a ste...

Čokoládová zmrzlina

Čokoládová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml mléka, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 200 g čokolády na vaření, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce kakaa

Mléko, kakao a 80 g cukru přivedeme k varu. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a pomalu přidáváme směs z mléka. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit. Přidáme nasekanou čokoládu na vaření a důkladně mícháme, dokud ...

Čokoládová pěna s oříšky

Čokoládová pěna s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 70 g másla, 5 vaječných bílků, 70 g cukru moučky, 100 g vlašských ořechů

Ořechy nasekáme, dáme na pánev a na mírném plameni opražíme do světle hněda. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu a máslo. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně přidáme čokoládovou směs. Nakonec přidáme nasekané a upražené ořechy. Směs dáme ch...

Ledový čokoládový dort s oříšky

Ledový čokoládový dort s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

380 g cukru moučky, 360 g vlašských ořechů, 9 vaječných bílků, 4 lžíce vody, 4 vejce, 120 g cukru krystalu, 40 g hladké mouky, 170 g másla, 200 g čokolády na vaření, 200 ml mléka, 1 sáček želatiny, 4 lžíce granka, 100 ml čokoládové polevy, 50 ml bílé čokoládové polevy

Dortovou formu o průměru 23 cm dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a vlijeme Italskou pěnu s oříšky, kterou jsme si připravili z 280 g cukru moučky, 100 g vlašských ořechů, 4 vaječných bílků a vody (viz související recepty). Dáme pé...

Banánový dezert

Banánový dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g čokolády na vaření, 375 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 600 ml mléka, 200 g bílé čokolády, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce sušeného mléka, kandované ovoce na ozdobu

Z mléka, 125 ml smetany ke šlehání, bílé čokolády, cukru, žloutků a sušeného mléka si připravíme zmrzlinu (viz související recepty). Mezitím banány oloupeme a podélně rozkrojíme. Smetanu ke šlehání ušleháme a čokoládu na vaření roztopíme ve vodní ...

Banánový dezert

Banánový dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g čokolády na vaření, 375 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 600 ml mléka, 200 g bílé čokolády, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce sušeného mléka, kandované ovoce na ozdobu

Z mléka, 125 ml smetany ke šlehání, bílé čokolády, cukru, žloutků a sušeného mléka si připravíme zmrzlinu (viz související recepty). Mezitím banány oloupeme a podélně rozkrojíme. Smetanu ke šlehání ušleháme a čokoládu na vaření roztopíme ve vodní ...

Banány v listovém těstě

Banány v listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 1 listové těsto, 40 g másla, 3 lžíce rumu, 100 g cukru krupice, 100 g čokolády na vaření

Banány oloupeme, nakrájíme na tři stejně velké kusy. Každý kousek podélně rozkrájíme na 0,5 cm silné plátky, které opečeme na roztopeném másle. Přidáme cukr krupici, rum a necháme projít varem. Listové těsto zpracujeme, rozdělíme na dva stejné díl...

stránka: