Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Crème fraîche

Bramborový koláč s krevetami

Bramborový koláč s krevetami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 lžíce crème fraîche, 2 lžíce francouzské hořčice, 500 ml polotučného mléka, 125 g másla, 75 g hladké mouky, 1 špetka muškátového ořechu, 2 ks bobkového listu, 2 lžíce kopru, 600 g tresky, 75 g lososu, 150 g krevet, 75 g čedaru

Brambory nakrájíme na plátky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Poté je scedíme, smícháme je s crème fraîche, lžící hořčice, 50 ml mléka a 55 g másla. Rozšťoucháme na kaši, podle chuti osolíme, opepříme. Ze zbylého másla vezmeme polovinu a roz...

Broskvové nanuky

Broskvové nanuky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks broskev, 1 balení vanilkový cukr, 150 ml crème fraîche

Broskve oloupeme a rozmixujeme s vanilkovým cukrem. Přidáme créme fraiche. Do formy na nanuk dáme rozmixované broskve. Necháme v mrazničce minimálně na dvě hodiny a podáváme.

Celerová mísa s mrkví a jablkem

Celerová mísa s mrkví a jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g celeru, 1 ks mrkve, 4 ks jablka, 4 lžíce crème fraîche, 1 lžíce másla

Celer, mrkev a jablka nakrájíme na malé kostičky. Povaříme 20 minut doměkka. Poté vše rozmixujeme. Vmícháme ostatní ingredience. Podáváme teplé.

Pikantní pomazánka z lososa

Pikantní pomazánka z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg lososa, 2-3 lžíce crème fraîche, 1-2 lžičky citronové šťávy, 1 hrst kaparů, 1-2 špetky soli

Lososa nakrájíme na drobné kousky a s ostatními ingrediencemi rozmixujeme do hladka. Mažeme na topinky - velmi dobře chutná k vínu, pivu.

Rillettes z lososového pstruha s crème fraiche

Rillettes z lososového pstruha s crème fraiche

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lososoví pstruzi, 300 g crème fraîche, sůl a pepř dle potřeby, čerstvá pažitka, 1 bageta

Ryby vykucháme, zbavíme šupin, žáber a ploutví. Celé ryby dáme na pečící papír, lehce zevnitř osolíme a pečeme 25 minut na 180°C. Poté ryby vytáhneme a necháme vystydnout. Odstraníme kůži a opatrně sundáme maso od kostí. Maso natrháme na drobná vl...

Šťavnatý mix gril s tomatovou salsou a pečenou bramborou v alobalu s creme fraiche

Šťavnatý mix gril s tomatovou salsou a pečenou bramborou v alobalu s creme fraiche

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g hovězí roštěné , 70 g vepřové panenky, 60 g kuřecích prsou, 1 větší brambora, 1 crème fraiche, čerstvé bylinky, Salsa - červená cibule, 1 paprika (kapie), troška chilli, 1 rajče, sůl, pepř

Očištěné maso nakrájíme na malé steaky, přidáme sůl a pepř a posypeme čerstvými bylinami. Zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi nejprve kuřecí maso a po dvou minutách přidáme zbylá dvě masa. Masa můžeme dopéct v troubě nebo na mírnějším ohni ...

Vrtule zapečené s tvarohem, hráškem a šunkou

Vrtule zapečené s tvarohem, hráškem a šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin-vrtulí, špetka soli, 150 g mrkve, 1 cibule, 1 lžíce másla, 150 g mraženého hrášku, 250 g šunky, 250 g odtučněného tvarohu, 150 g crème fraîche, 2 vejce, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 50 g tuku

Vrtule uvaříme podle návodu na skus a hned je zprudka zchladíme ledovou vodou a necháme okapat. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Máslo rozpustíme v hrnci a na něm nakrájené kostičky mrkve a cibule necháme asi 5 minut podusit. Hráše...