Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Cukr krupice

Nealkoholický okurkový koktejl

Nealkoholický okurkový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá salátová okurka, sůl, pepř, 1 lžička cukru krupice, 50 ml vody, 1 lžička citrónové šťávy

Okurku oloupeme a rozpůlíme. Odstraníme měkkou dužninu se semínky, nakrájíme na kousky a vhodíme do mixéru. Přidáme cukr, citrónovou šťávu, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně rozmixujeme. Vychlazený koktejl vlijeme do sklenice a dolijeme ji vodou....

Červený alkoholový slaďáček

Červený alkoholový slaďáček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml rumu, 20 ml griotky, 20 ml vody, cukr krupici na ozdobu , 1 kandovaná třešeň

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Hrdlo sklenice navlhčíme vodou a vysypeme cukrem, který nám sklenici pěkně ozdobí. Do sklenice nalijeme griotku, rum, vodu a promícháme. Nakonec vhodíme třešničku.

Rakouská čokoláda

Rakouská čokoláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 200 ml mléka, 1 lžíce cukru krupice, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se 100 ml mléka. Mícháme tak dlouho, dokud se vše nespojí a čokoláda není rozpuštěná. Čokoládové mléko vlijeme i se zbytkem mléka do kastrolu, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme do šálků ...

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jahod, 450 g cukru krupice, 1 sáček želatiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička rostlinného oleje

Několik nejkrásnějších jahod si odložíme stranou. Ostatní jahody rozmixujeme. Želatinu připravíme dle návodu na obalu, přidáme 350 g cukru a rozmixované jahody. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme smetanu se zbylým cukr...

Koktejl žabinec

Koktejl žabinec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst čerstvé máty peprné, 50 ml ginu, 100 ml pomerančového džusu, 50 ml citrónové šťávy, 1 lžíce cukru krupice

Mátu opláchneme a důkladně rozmixujeme s citrónovou šťávou a cukrem. Vlijeme do sklenice, přidáme gin a dolijeme pomerančovým džusem.

Green park

Green park

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 kostek ledu, 10 ml Curacaa blue, 1 plátek limety na ozdobu, 50 ml tequily, 20 ml citrónové šťávy, 1 lžice cukru krupice

Všechny ingredience by měly být vychlazené. Hrdlo sklenice přejedeme plátkem limety a vysypeme cukrem, který nám sklenici pěkně ozdobí. Do sklenice nalijeme Curacao blue, citrónovou šťávu, tequilu a promícháme. Nakonec přidáme led a dozdobíme plát...

Malina dream

Malina dream

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml malinového džusu, 1 lžíce citrónové šťávy, cukr krupice na ozdobu, 2 maliny na ozdobu, 1/2 plátek limety na ozdobu, 50 ml rumu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Hrdlo sklenice navlhčíme plátkem limety a vysypeme cukrem, který nám sklenici pěkně ozdobí. Do sklenice nalijeme malinový džus, rum, citrónovou šťávu a vše promícháme. Maliny napíchneme na párátko ...

Jablka s křenem

Jablka s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kg jablek, 400 g křenu, 400 g cukru krupice, 0,5 l octu (8%)

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a omyjeme. Křen si načistíme. Obojí si nastrouháme v mixeru nebo na struhadle a přidáme cukr a ocet. Vše řádně promícháme a necháme 24 hodin uležet (sem tam musíme promíchat, aby se cukr dobře rozpustil a promísil...

Mandlové těsto na dort

Mandlové těsto na dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 9 dkg cukr krupice nebo jiného pískového cukru, troška tlučené vanilky, 6 dkg neloupaných nastrouhaných mandlí, 5 dkg hrubé mouky, 5 dkg másla

Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj cukr, přidáme nastrouhané mandle, smícháme s moukou a na konec lehce přimícháme tekuté vychladlé máslo.

Vánoční ořechoví ježci

Vánoční ořechoví ježci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 dkg hladké mouky, 200 dkg Hery, 50 dkg cukru krupice, 1 vejce, 1 hrneček vlašských ořechů

Vypracujeme těsto, necháme uležet v chladnu. Do kousku těsta dáme půlku ořechu, ukoulíme kuličku a vytvarujeme čumáček. Pečeme 10-15 min při nízké teplotě. Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Dozdobíme oči a čum...

Sladký okurkový salát

Sladký okurkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 2 lžíce octa, 3-4 lžíce cukru

Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dolijeme troškou vody a přidáme ocet a cukr. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a chutě nespojí. Necháme trošku vychladit.

Nepečená tvarohová bábovka

Nepečená tvarohová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 1 zakysanou smetanu, 4-5 lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 1 čirou želatinu, 100 g rybízu, 100 g angreštu, 1 balení piškotů dětských

Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, cukrem a poté zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a vmícháme uvařenou želatinou, kterou jsme připravili dle návodu na obalu. Bábovkovou formu vyložíme potravinovou fólií, vlijeme polovinu hmoty, poklademe piš...

Chilli grilovací směs

Chilli grilovací směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzervu rajčatového protlaku, 2 rozdrcené čili papričky, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžičku soli, 1 lžičku Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 stroužky česneku

Česnek propasírujeme a přidáme ostatní suroviny. Vše důkladně zamícháme. Připravujeme za studena.

Balkánský sýr s rajčetem a cibulkou

Balkánský sýr s rajčetem a cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g balkánského sýra, 3 rajčata, 1 cibule, troška pepře, sůl, ocet, 3 lžičky cukru krupice, voda

Balkánský sýr nakrájíme na kostičky. Taktéž rajčata a cibuli. Ve vodě rozpustíme cukr, přidáme ocet podle chuti a trochu pepře. Nálev promícháme s nakrájeným balkánským sýrem, cibulí a rajčaty. Dáme odstát do chladničky.

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hlávky listového salátu, 4 lžíce zakysané smetany, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička citrónové šťávy, sůl

Salátové listy dobře omyjeme. Smetanu smícháme se solí, cukrem, citrónovou šťávou a vlejeme na salát. Podáváme vychlazené.

Strouhaný okurkový salát

Strouhaný okurkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g salátových okurek, malá lžička soli, špetka mletého pepře, 4-5 stroužků protlačeného česneku, 3 lžíce cukru krupice, 2 lžíce 6% octu

Oloupané salátové okurky nastrouháme, osolíme a necháme chvilku odležet, aby pustily vodu. Přidáme pepř, lisem protlačený česnek, cukr a ocet. Všechno dobře promíchám a nechám odležet aspoň 1/2 hodiny, pak dle vlastní chuti dochutíme.

Ovocná vitaminová bomba

Ovocná vitaminová bomba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílý jogurt, šťáva z 1 citrónu, špetka skořice, 1 sáček vanilkového cukru, 2-3 lžíce cukru krupice, 2 jablka, 1 pomeranč, 1 hruška, 1 menší grep, 1 banán, 1-2 lžíce rozinek, 1 lžíce nakrájených lískových nebo vlašských ořechů

Jogurt dáme do misky, přidáme citronovou šťávu, skořici, vanilkový cukr a dvě lžíce cukru krupice. Ovoce oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky, banán na tenká kolečka a opatrně vše vmícháme do jogurtu. Rozinky na cedníku propláchneme, v utěrc...

Tropický letní salát

Tropický letní salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hroznového vína, 200 g broskví, 200 g hrušek, 100 g jahod, 450 ml jablečného moštu, cukr krupice

Omyté a nakrájené ovoce vložíme do mísy, zalijeme jablečným moštem, dle chuti osladíme a důkladně promícháme. Podáváme dobře vychlazené.

Jahodový salát

Jahodový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g zmrazených jahody, 1 lžíce cukru krupice, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 banán, citrónová šťáva, zakysaná smetana nebo šlehačka

Zmrzlé jahody překrájíme a promícháme s cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výseče (filé). Pracujeme nad miskou s jahodami, abychom zachytili šťávu. Jablko opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostičky, přidáme k jahodám ...

Celer s paprikami

Celer s paprikami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší celer, 2 mrkve, 1 lžíce nasekané pažitky, 2 papriky, sůl, pepř, citrónová šťáva, cukr krupice, 2 lžíce oleje, 150 g tvrdého sýra

Zeleninu opereme, oloupeme a papriky odjádříme. Celer nahrubo nastrouháme s mrkví a sýrem, papriku nakrájíme na nudličky a vše posypeme pažitkou. Olej, sůl, pepř a cukr rozšleháme s citrónovou šťávou na zálivku.

Masový salát s vejci

Masový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g libového vařeného hovězího masa, 5 natvrdo uvařených vajec, 250 g malých rajčat, 1 hlávkový salát, rostlinný olej, ocet, cukr krupice, sůl, bílý pepř

Rajčata a vajíčka nakrájíme na osminky, maso na tenké nudličky a opláchnutý salát rozebereme na lístky. Větší lístky překrojíme na půlky a vše zamícháme. Z octu, soli, cukru a pepře připravíme zálivku, kterou salát nakonec přelejeme.

Lahůdkový salát s chřestem

Lahůdkový salát s chřestem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička nastrouhaného křenu, půl lžičky cukru krupice, sůl, pepř, pažitka, 250 g měkkého salámu, 1 cibuli, 1 jablko, 2 rajčata, 250 g vařeného nebo sterilovaného chřestu, 2 natvrdo uvařená vejce

Jogurt dáme do salátové mísy, smícháme ho s majonézou, hořčicí, nasekanou pažitkou a ochutíme solí, pepřem, cukrem a křenem. Salám a cibuli oloupeme, jablko a rajče rozkrojíme a zbavíme jader. Všechno včetně chřestu nakrájíme na nudličky a smíchám...

Tvarohový dort s jahodami

Tvarohový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení světlých a 1 balení tmavých BEBE sušenek, 100 g rozpuštěného másla, troška rumu, 500 g tvarohu, 320 ml smetany ke šlehání, 125 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 50 ml citrónové šťávy, 250 g jahod, 1 balení želatiny dr. Oetker , 60 ml vody, 1 čiré připravené dortové želé

Rozmixujeme sušenky, přidáme máslo, případně rum a cukr podle chuti, tak aby vznikla lehce soudržná hmota (pokud se drobí, přidáme máslo nebo rum). Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, boky potřeme máslem. Sušenkovou hmotu natlačíme na dno ...

Bílý chléb

Bílý chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 200 ml mléka, 100 ml vody, 25 g rozpuštěného másla, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 500 g hladké mouky, 1 lžíce sušeného droždí (kvasnic)

V odměrce rozšleháme vejce a dolijeme do 200 ml mlékem. Přidáme 100 ml vody. Vše nalijeme do formy. Přidáme ostatní ingredience v uvedeném pořadí. Zapneme program FRENCH (v pekárně ETA Harmony program SENDVIČ), světlá kůrka. Upečený chléb vyklopím...

Minipizzy pro domácí pekárnu

Minipizzy pro domácí pekárnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 200 ml teplé vody, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 200 g najemno nastrouhaného sýra, 400 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička koření na pizzu, 2,5 lžičky sušeného droždí (kvasnic), Na náplň: 200 g najemno nastrouhaného sýra, 50 g strouhané nivy, 1 vejce, 100 g jemně nakrájené šunky, sůl, pepř, příp. čerstvě nasekané bylinky (oregano, tymián,..), žampiony, paprika, kečup na ozdobení

Do pekárny v uvedeném pořadí vložíme ingredience na těsto, zapneme program TĚSTO a necháme ho zpracovat a vykynout. Mezitím si připravíme náplň z uvedených surovin. Po vykynutí těsto vyndáme z pekárny, vytvoříme minipizzy (cca 14 kousků), pokladem...

stránka: