Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Cukr krupice

Aromatická koňaková káva

Aromatická koňaková káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g kávy, 1 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 trošky citronové kůry, 2 trošky pomerančové kůry, 16 cl koňaku, 4 lžičky cukru krupice, 200 ml polotučného mléka

Kávu zalijeme 200 ml vody a necháme 5 minut stát. Poté ji nalijeme do kastrolu, přidáme skořiči a hřebíček, citronovou a pomerančovou kůru a chvíli vaříme - ale pod bodem varu, na mírném plameni. Mezitím si do čtyř skleniček rozdělíme koňak, v...

Tvarohové briošky s ořechy

Tvarohové briošky s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

330 g másla, 120 g cukru krupice, 250 g jemného tvarohu, 375 g hladké mouky, 75 g lískových ořechů, 1 balení instantního droždí, 6 ks vejce, 1 špetka soli, 1 špetka muškátového ořechu

Máslo studené z lednice nakrájíme na kostky a poté je s pomocí kuchyňského robota vyšleháme na jemno. Dáme ho opět do lednice. Sáček sušeného droždí smícháme se lžící cukru a trochou vlažné vody (asi 60 ml) a necháme vzejít kvásek. Trvá to tak 1...

Americké hvězdičky s jahodami

Americké hvězdičky s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 180 g másla, 900 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 600 g jahod, 100 g cukru moučka, 6 lžíc cukru krupice, 1 lžíce pomerančové šťávy, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička soli, 1-2 lžíce pomerančové kůry

Jahody nakrájíme nadrobno, přidáme vanilkový cukr a pomerančovou šťávu a necháme v chladu uležet, zatímco budeme připravovat těsto. Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, prášek do pečiva, lžičku soli, pomerančovou kůru a nezměklé máslo a vypracuj...

Malinové sušenky

Malinové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g hladké mouky, 50 g másla, 200 ml podmáslí, 100 g malin, 50 g ovocné marmelády, 100 g zakysané smetany, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce cukru krupice

Smícháme máslo a prášek do pečiva. Přidáme cukr a studené máslo. Co nejrychleji z této směsi vypracujeme drobenku. Poté přiléváme vychlazené podmáslí a maliny a vypracujeme těsto – pracujeme rychle, aby těsto nezměklo příliš. Lžící vytvoříme n...

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 150 g hladké mouky, 75 g mandlových lupínků, 400 g lesního ovoce, 50 g cukru krupice, 300 ml plnotučného mléka, 2 lžíce cukru moučka, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 lžička vanilkové esence, 4 ks žloutků

Mandle si rozdrtíme na prášek. Z másla, mouky, cukru moučky a jednoho žloutku vypracujeme tuhé těsto. Podle potřeby přidáme jednu až dvě lžíce vody. Poté těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 20 minut v lednici odpočinout. Mezitím si...

Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami

Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 500 g brambor, 2 ks cibule, 2 ks česneku, 2 ks vejce, 2 ks kedlubny, 1 lžička majoránky, 1 lžička kmínu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky cukru krupice, 2-3 lžíce strouhanky, 4 lžíce másla, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce octu

Vepřové maso umeleme, smícháme s jedním vejcem, jednou nasekanou cibulí a česnekem, majoránkou a podle chuti osolíme a opepříme. Dáme stranou odležet. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kolečka a vaříme 20 minut doměkka. V ještě teplýc...

Naložená křupavá zelenina

Naložená křupavá zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 150 g mrkve, 1 ks brokolice, 2 ks bobkového listu, 4 lžíce petrželové natě, 10 ks barevného pepře, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru krupice, 100 ml vinného octu

Zeleninu nakrájíme na námi zvolenou velikost a připravíme ji v páře – musí však zůstat křupavá. Olej svaříme s cukrem a 100 ml vody. Do uzavíratelné sklenice vrstvíme zeleninu, bobkové listy, pepř a petrželku. Nakonec zalijeme připraveným lákem...

Cukrové piškoty

Cukrové piškoty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vejce, 50 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, 1 lžíce bramborového škrobu, 3 lžíce cukru moučka

Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr krupice a postupně i žloutky. Mouku smícháme se škrobem a vmícháme ji do žloutkové směsi. Těsto dáme do cukrářského sáčku a tvoříme piškoty – buď kulaté, nebo podlouhlé, podle chuti. Poprášíme ho moučkový...

Ostružiny pod mandlovou drobenkou

Ostružiny pod mandlovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g ostružin, 40 g cukru krupice, 20 g hrubé mouky, 30 g másla, 50 g mandlí

Ostružiny smícháme se lžící cukru a rozdělíme do zapékacích misek (můžeme lehce pomačkat). Zbytek cukru smícháme s moukou a máslem nakrájeným na kostičky a vytvoříme drobenku, do které pak opatrně zapracujeme plátky mandlí. Tuto drobenku dáme na ...

Meringue s malinami

Meringue s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks bílků, 1 špetka soli, 50 g cukru moučka, 100 g cukru krupice, 2 lžíce ovocné marmelády, 1 balení potravinářského barviva

Bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh, poté postupně – lžíci po lžíci – vmícháme oba cukry. Marmeládu smícháme s barvivem. Polovinu tuhého cukru rozetřeme na pečící formu a přidáme lžíci marmelády a trochu promícháme. Poté lžící odebíráme sm...

Patatas bravas

Patatas bravas

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 lžíc olivového oleje, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 227 g sterilovaných rajčat, 1 lžíci rajčatového protlaku, 2 lžičky mleté papriky , 1/2 lžičky chilli koření, 4 g cukru krupice, 3 lžíce petrželové natě, 900 g brambor

Cibuli opékáme na třech lžících oleje asi 5 minut dozlatova. Poté přidáme utřený česnek, rajčata a rajčatový protlak, papriku, chilli koření, cukr a sůl a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme 10 minut, aby nám vše zhoustlo. Necháme 24 hod...

Cannoli plněné ricottovým krémem

Cannoli plněné ricottovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 30 g cukru moučky, 50 g sádla, 500 g sýru ricotta, 150 g cukru krupice, 100 g pistácií, 1 lžička skořice, 1 lžička kávy, 1 lžička soli, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 ks vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce pomerančové šťávy

Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a postupně přiléváme smíchané víno s octem. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Smícháme ricottu s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a nechá...

Kuřecí scaloppine

Kuřecí scaloppine

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 konzervy sterilovaných rajčat, 4 plátky parmské šunky, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce bazalky, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 130 g oliv, 180 g mozzarelly

Kuřecí řízky seřízneme tak, aby byly všude stejně tlusté, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme na oleji dozlatova. Na oleji opečeme také cibuli a česnek nakrájené najemno, přidáme rajčata a cukr, 130 ml vody, olivy a bazalku. Pova...

Kávový mousse

Kávový mousse

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 ml plnotučného mléka, 40 g cukru krupice, 75 g žloutků, 10 g kávy, 300 g mléčné čokolády, 100 g hořké čokolády, 430 ml smetanay ke šlehání (šlehačka), 100 g lesního ovoce, 10 g želatiny

Mléko a 100 ml smetany přivedeme k varu. Zbytek smetany vyšleháme dotuha. Smícháme žloutky, kávu a cukr a na tuto směs nalijeme tak 2 lžíce horkého mléka se smetanou. Poté žloutky nalijeme do mléka na plotně a udržujeme je při teplotě 85 °C. ...

Citronový dort s jahodami

Citronový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 300 g jahod, 200 g malin, 120 g citronové šťávy, 120 g cukru moučka, 350 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 5 ks vejce, 1 špetka soli, 3 lžíce máty peprné, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 lžíce citronové kůry

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky – nejprve si z bílků s trochou soli vyšleháme tuhý sníh a poté vyšleháme žloutky s cukrem do téměř bílé pěny. Do této žloutkové směsi vmícháme mouku a poté lehce vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do vymaz...

Srnčí po burgundsku

Srnčí po burgundsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kousek pórku, 1 ks bobkového listu, 2 ks tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 kousky petrželové natě, 600 g srnčího masa, 100 g mrkve, 125 g uzeného špeku, 50 ml olivového oleje, 100 g šalotky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 400 ml červeného vína, 4 stroužky česneku, 1 l hovězího vývaru, 1 lžíce cukru krupice, 20 g másla, 150 g žampionů

Jeden list pórku, bobkový list, dvě snítky tymiánu a dvě snítky petrželky svážeme nití - připravili jsem si tak bouquet garni. Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm. Mrkev a slaninu nakrájíme na malé kostičky, šalotku nahrubo. Do velkého hrn...

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnku hladké mouky, 0,5 hrnku kukuřičného škrobu, 2 hrnky kefíru, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 ks vejce, 1 špetka soli, 50 ml slunečnicového oleje

V jedné míse smícháme mouku, škrob, cukr a prášek do pečiva. Přidáme špetku soli a promícháme. Ve druhé míse smícháme kefír, vejce a tři lžíce oleje. Poté smícháme obě směsi do jedné a necháme 10 minut odpočívat. Rozpálíme pánev nebo lívaneč...

Rajská omáčka podle sonizny

Rajská omáčka podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního, 50 g uzeného špeku, 1 ks cibule, 2 ks mrkve, 4 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 3 ks bobkového listu, 115 g rajčatového protlaku, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 citrón, 60 g cukru krupice, 1 lžička skořice

Hovězí maso uvaříme doměkka - trvá to asi dvě hodiny. Uzený špek a cibuli nakrájíme na kostičky - smažíme je dozlatova. Poté přidáme mrkev nastrouhanou nahrubo a krátce opečeme. Přidáme koření a sůl a podlijeme vývarem. Vaříme až je mrkev měk...

Česnekové těsto na pizzu

Česnekové těsto na pizzu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky hladké mouky, 1 balení instantního droždí, 1 hrnek polotučného mléka, 1 lžička cukru krupice, 2 stroužky česneku

Z vlažného mléka, cukru, droždí a dvou lžic mouky vypracujeme hladkou směs. Necháme 10 minut odstát. Poté přidáme ostatní ingredience a necháme kynout 45 minut na teplém místě (já si pro tyto účely předehřeju troubu na 40 °C a nechám těsto v ní)...

Tvaroh s fíky

Tvaroh s fíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sušenek Spekulatius, 1 lžíce pomerančového likéru, 400 g jemného tvarohu, 2-3 lžíce cukru krupice, 4 ks fíků, 4 lžíce včelího medu, 1/2 lžičky pomerančové kůry, 1 lžička třtinového cukru, 1 špetka skořice

4 sušenky dáme stranou, zbytek nalámeme a rozdělíme do 4 pohárů. Tvaroh vyšleháme s cukrem dohladka - pokud je příliš tuhý, můžeme ho rozředit trochou mléka nebo smetany. Rozdělíme ho do pohárů. Do každého poháru naaranžujeme jeden nakrájený fí...

Mangová pěna s růžovými pusinkami

Mangová pěna s růžovými pusinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g manga, 4 lžíce třtinového cukru, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžičku limetové šťávy, 1 bílek, 1 špetku soli, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 75 g cukru krupice, 1 ml potravinářského barviva

Smetanu vyšleháme ve šlehačku. Mango rozmixujeme s cukrem a vmícháme šlehačku. Ochutíme limetkovou šťávou. Rozdělíme do formiček (pudinkových, na muffiny...) a dáme 30 minut do lednice. Bílek vyšleháme se solí a cukrem. Dále pak 30 ml vody smíchám...

Ananasové créme bruleé

Ananasové créme bruleé

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 3 žloutky, 50 g másla, 90 g třtinového cukru, 270 g cukru krupice, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 120 ml plnotučného mléka, 1 lžička skořice, 1 lžička vanilkové esence, 1 lžíce máty peprné

Ananas nakrájíme na tenké plátky (pár kostek ananasu si necháme na ozdobu). Plátky naskládáme na plech a poklademe máslem a zasypeme třtinovým cukrem. Pečeme 5 minut na 250 °C. Mléko a smetanu smícháme se skořicí a přivedeme k varu. Žloutky ...

Trochu jiní utopenci

Trochu jiní utopenci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špekáčků, 2 větší cibule, 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce worcesterové omáčky, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, sůl, 1 lžička mleté papriky , špetka cukru

Špekáčky oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Připravíme si nálev smícháním všech ostatních surovin. Promícháme ho a necháme přejít varem. Ještě teplým nálevem přelijeme špekáčky s cibulí. Dáme vychladi...

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kedlubny, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžička Vegety, 200 ml sladké smetany, jablečný ocet, cukr krupice

Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Mladé kedlubnové lístky nakrájíme na jemno. Do kastrolku dáme olej, přisypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vsypeme nastrouh...

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vejce, 1 lžička citronové kůry, 1,5 balení bílého jogurtu, 3 hrnky hladké mouky, 1,5 hrnku cukru krupice, 1,5 hrnku borůvek, 1,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 200 g másla

Vejce a jogurt necháme přes noc na kuchyňské lince, aby měly pokojovou teplotu. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Cukr vyšleháme s máslem do pěny. Poté postupně zašleháme vejce a přidáme citronovou kůru. Poté na střídačku přidáváme mouku a...

stránka: