Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Cukr krystal

Základní rajčatová omáčka

Základní rajčatová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g rajčat nebo 100g rajčatového protlaku, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 20 g másla, špetka tymiánu, 1 bobkový list, lžička cukru, špetka soli, špetka pepře, 20 g slaniny, 1 mrkev, 600 ml hovězího bujónu, 20 g hladké mouky

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm na malé kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nasekanou cibuli, naporcovanou mrkev, tymián, bobkový list a hladkou mouku a vše promícháme a necháme chvilku smažit. Do hrnce vložíme na čtvrtky pokr...

Zelí z Čech

Zelí z Čech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka zelí, 1 cibule, 40 g sádla, kmín, 20 g hladké mouky, 1 lžíce octu, sůl, 1 lžíce cukru krystalu, 1 l vody

Rozpustíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a vložíme k cibuli, osolíme a přidáme kmín. Vše opražíme, poté podlijeme vodou a dusíme. Měkké zelí poté zaprášíme moukou a znovu podusíme. Okyselíme ...

Mřížkový jablkový či hruškový koláč

Mřížkový jablkový či hruškový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 130 g cukru krupice, 130 g Hery, 50 ml mléka, 1 vejce, 3/4 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1/2 kg jablek, 1 balení vanilkového cukru, hrst rozinek, špetka skořice, 3 lžíce cukru krystal

Jablka či hrušky oloupeme a nastrouháme na struhadle nahrubo. V kastrůlku s trochou hody a cukrem krystal je podusíme doměkka. Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem. Na vále pak do směsi nakrájíme kousky změklé Hery, do důlku uprostřed vlož...

Ovocný salát s cukrovou zálivkou

Ovocný salát s cukrovou zálivkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml vody, 150 g cukru krystal, 200 g banánů, 200 g sladkých jablek, 200 g kiwi, 200 g pomerančů, citrónová kůra

Nejdříve si vytvoříme cukrovou zálivku. Do hrnce nasypeme cukr, přidáme vodu a cukr rozpustíme. Postavíme hrnec na mírný plamen a přivedeme opatrně k varu. Vaříme cca 5 minut. Postupně odebíráme pěnu, která vzniká za varu. Do horkého roztoku nast...

Rajčatový salát s cibulí

Rajčatový salát s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat, 8 cibulí, 100 ml octa, 100 ml vody, 30 ml olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce pažitky

Rajčata omyjeme a nařežeme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rajčata a cibuli dáme do mísy a zalijeme zálivkou, kterou vytvoříme smícháním octa, vody, oleje, cukru, špetky soli a pepře. Opatrně promícháme a podáváme posypané nasekanou...

Hlávkový salát se sladkokyselým nálevem

Hlávkový salát se sladkokyselým nálevem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 listové saláty, 2 lžíce olivového oleje, 300 ml vody, 5 lžic octa, 1 lžíce cukru krystal, sůl, pepř

Hlávkový salát opereme a rozdělíme na jednotlivé listy nebo na menší dílky, vložíme do mísy a pokapeme olejem. Připravíme si zálivku z vody, octa, soli a pepře a polijeme listy salátu.

Okurkový salát s rajčaty

Okurkový salát s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g salátové okurky, 200 g rajčat, 150 ml vody, 3 lžíce octa, 1 lžička cukru krystal, sůl, pepř

Oloupeme okurky a nakrouháme na tenké plátky nebo nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Okurky a rajčata dáme do mísy a opepříme. Zálivku vytvoříme z vody, octu, soli a cukru a polijeme okurky a rajčata. Vše lehce promícháme.

Zeleninový salát

Zeleninový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g listového salátu, 150 g mrkve, 150 g salátové okurky, 150 g rajčat, 1 lžička soli, 2 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje, 300 ml vody, 1 lžíce cukru krystal

Listový salát opereme a nakrájíme na menší kousky. Okurku oloupeme, rajče očistíme a nakrájíme. Očištěnou mrkev nastrouháme na struhadle. Vše vložíme do mísy, osolíme a promícháme. Zálivku si připravíme zamícháním octa, olivového oleje, vody a cuk...

Ovocný salát s dvěma zálivkami

Ovocný salát s dvěma zálivkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 broskve, 1/2 ananasu, 2 pomeranče, 2 banány, 1/2 žlutého melounu, 10 jahod, 1 hrst borůvek, 10 malin, 15 listů máty peprné, 150 g cukru krystal, 75 ml vody, 1/2 vanilky, 1 list citrónové trávy, 5 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce brandy

Broskve omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Ananas oloupeme a nakrájíme. Jeden pomeranč omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky (z druhého pomeranče vymačkáme šťávu na zálivku). Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Odstraníme kůru žlutého mel...

Čínská nudlová polévka

Čínská nudlová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 125 g bambusových výhonků, 4 čínské houby, 150 g čínského zelí, 2 jarní cibulky, 250 g nudlí, 600 ml drůbežího bujónu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 špetka cukru krystal, 2 lžičky sherry

Houby necháme bobtnat ve vodě. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Z hub poté vymačkáme vodu, nožičky odstraníme. Nakrájíme houby, bambusové výhonky, čínské zelí a cibulky. Nudle uvaříme, procedíme, opláchneme studenou vodou a dáme do mísy. Drůbež...

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mrkve, 1 menší cibule, 50 g másla, 10 g cukru krystal, 50 g hladké mouky, 1,5 l vody, sůl, troška petržele

Mrkev a cibuli nastrouháme na velmi jemném struhadle. V hrnci rozehřejeme máslo (nebo jiný tuk) a osmahneme na něm připravenou mrkev a cibuli současně s cukrem. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou (můžeme i vývarem) a osolíme. Vše po...

Sladkokyselé cibulky

Sladkokyselé cibulky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octu, 300 g malých cibulek, 2 lžíce cukru krystalu

Do horkého oleje vysypeme cukr, který necháme rozpustit na mírném plameni. Jakmile cukr začne hnědnout přidáme oloupané cibulky. Cibulky opatrně mícháme 1-2 minuty, ať se pokryjí sladkou směsí. Nekonec přilijeme ocet. Podáváme je horké, jako přílo...

Koláč plněný jablky

Koláč plněný jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rostlinného tuku, 350 g polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, 700 g jablek, 150 g cukru krystalu, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička mletého zázvoru, 7 lžic vody

Smícháme mouku, sůl, rostlinný tuk, vodu a vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet v lednici. Mezitím jablka oloupeme, nakrájíme a zbavíme jadřinců. Několik kousků jablek si odložíme na ozdobu a zbytek smícháme s cukrem, skořicí a...

Váčky plněné sladkou rýží

Váčky plněné sladkou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 50 ml vody, 70 g krátkozrné rýže, 30 ml mléka, 1/2 lžíce cukru krystalu, 1/2-1 konzerva ananasu, 1-2 lžíce rostlinného oleje

Mléko s rýží a cukrem uvedeme do varu a vaříme 20 minut na mírném plameni, dokud rýže nezměkne a nevstřebá do sebe mléko Přidáme kousky ananasového kompotu a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme těsto. Mouku dáme do mísy, přidáme vejce, olej...

Bezvaječný piškot

Bezvaječný piškot

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g celozrné mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 200 g cukru krystalu, 7 lžic rostlinného oleje, 250 ml vody

Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme cukr, vodu a olejem. Vše důkladně promícháme a vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 350 °C.

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

14 vejcí, 1 kg cukru krystalu, 400 g hladké mouky, 4 lžíce vody, 4 lžíce rostlinného oleje, 1,5 l mléka, 6 pudinků, 2 másla, 3 lžíce rumu, 4 smetany ke šlehání (šlehačka), 4 vanilkové cukry, 4 ztužovače šlehačky, 1 konzerva mandarinek na ozdobu

Smetany ke šlehání a vanilkové cukry svaříme a necháme na 10 hodin v lednici. 8 žloutků utřeme s 400 g cukru, přidáme mouku, vodu, olej a opatrně zamícháme tuhý sníh z 8 bílků. Dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy, popř do 2 menších fo...

Jahodový dort

Jahodový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 smetany ke šlehání (šlehačka), 3 vanilkové cukry, 3 ztužovače šlehačky, 6 vejcí, 180 g cukru krystalu, 180 g polohrubé mouky, 1 lžička vody, sůl, 3 lžíce rostlinného oleje, 500 g jahod, 2 červené želatiny

Smetany ke šlehání a vanilkové cukry svaříme a necháme na 10 hodin v lednici. Z bílků, cukru a soli ušleháme tuhý sníh. Pomalu mixerem (na nejnižším stupni rychlosti) zašleháme postupně žloutky a mouku. Přidáme olej a vodu. Vylijeme do vymazané a ...

Velký medvěd

Velký medvěd

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml rumu, 30 ml červeného vína, 100 ml mléka, 1/2 lžíce cukru krystalu, 1 lžička skořice na ozdobu

Mléko s cukrem přivedeme k varu a vlijeme do větší sklenice. Víno smícháme s rumem a opatrně vlijeme do mléka, aby se nám nesrazilo. Posypeme skořicí a teplé podáváme.

Křehké těsto na ovocný koláč

Křehké těsto na ovocný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 250 g ztuženého pokrmové tuku, 90 g cukru krystalu, sůl, 1 vejce

Hladké těsto vypracujeme z mouky, nakrájeného pokrmového tuku, cukru, vejce a špetky soli. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a dáme vychladit na 60 minut do lednice. Potom těsto vyválíme na pomoučeném vále a dáme do koláčové formy. Podle potřeb...

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 140 g cukru krystalu, 80 g polohrubé mouky, 20 g kakaa, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 100 g čokolády na vaření, 125 ml mléka, 4 lžíce škrobové moučky, 125 g másla, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce vody

Ušleháme sníh z 3 bílků a vody. Přidáme 120 g cukru. Opatrně vmícháme žloutky, mouku, 2 lžíce škrobové moučky, kakao a kypřící prášek do pečiva. Na plech dáme pečící papír, na který nalijeme těsto. Stěrkou rovnoměrně rozetřeme po pečícím papíru. P...

Kančí medailónky na pivu a se zelím

Kančí medailónky na pivu a se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 libových kančích medailónků, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 lžička cukru krystalu, sůl, pepř, 50 g másla, 500 g kyselého zelí, 500 ml vody, 100 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sádla, 1 lžíce octu, 1 lžička kmínu, 500 ml světlého piva

Maso zbavíme tučných kousků, osolíme, opepříme dle chuti a dáme smažit na rozpálený olej. Smažíme 2 minuty z každé strany do hněda. Zalijeme pivem, přikryjeme pokličkou a vaříme 40-50 minut dokud maso nezměkne. Mezitím si z másla, kyselého zelí, v...

Dušené zelí na kyselo

Dušené zelí na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce octu, 1 lžička cukru krystalu, 1 lžička kmínu, sůl, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml mléka, 500 ml vody

Cibuli nakrájíme a osmažíme do zlatova na roztopeném sádle. Zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Přidáme k cibuli, podlijeme vodou, osolíme, ochutíme kmínem, přikryjeme pokličkou a dusíme 20-30 minut, dokud nezměkne. Vodu z větší části slijeme...

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 plátky hovězí svíčkové, 100 g másla, 50 g petržele, 50 g mrkve, 2 cibule, 250 ml smetany, 250 ml mléka, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octu, 2 lžičky cukru krystalu, sůl, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso osmažíme naprudko na oleji. Petržel, mrkev, cibule nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Přidáme hořčici, cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přidáme ocet, bobkový list, pepř, sůl dle chutě a osmažené maso. Vše dusíme do měkka. Poté maso...

Irská káva

Irská káva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru krystalu, 200 ml silné kávy, 300 ml whisky, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Do dvou sklenic nasypeme cukr a zalijeme uvařenou silnou kávou. Vše důkladně promícháme a přidáme whisky. Nakonec opatrně přidáme ušlehanou šlehačku.

Káva pro zahřátí

Káva pro zahřátí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru krystalu, 200 ml silné kávy, 100 ml rumu

Horkou uvařenou kávu vlijeme do šálků, přidáme rum a cukr. Vše důkladně promícháme.

stránka: