Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Cukr krystal

Rajčatový salát s cibulí

Rajčatový salát s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat, 8 cibulí, 100 ml octa, 100 ml vody, 30 ml olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce pažitky

Rajčata omyjeme a nařežeme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rajčata a cibuli dáme do mísy a zalijeme zálivkou, kterou vytvoříme smícháním octa, vody, oleje, cukru, špetky soli a pepře. Opatrně promícháme a podáváme posypané nasekanou...

Hlávkový salát se sladkokyselým nálevem

Hlávkový salát se sladkokyselým nálevem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 listové saláty, 2 lžíce olivového oleje, 300 ml vody, 5 lžic octa, 1 lžíce cukru krystal, sůl, pepř

Hlávkový salát opereme a rozdělíme na jednotlivé listy nebo na menší dílky, vložíme do mísy a pokapeme olejem. Připravíme si zálivku z vody, octa, soli a pepře a polijeme listy salátu.

Okurkový salát s rajčaty

Okurkový salát s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g salátové okurky, 200 g rajčat, 150 ml vody, 3 lžíce octa, 1 lžička cukru krystal, sůl, pepř

Oloupeme okurky a nakrouháme na tenké plátky nebo nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Okurky a rajčata dáme do mísy a opepříme. Zálivku vytvoříme z vody, octu, soli a cukru a polijeme okurky a rajčata. Vše lehce promícháme.

Zeleninový salát

Zeleninový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g listového salátu, 150 g mrkve, 150 g salátové okurky, 150 g rajčat, 1 lžička soli, 2 lžíce octa, 2 lžíce olivového oleje, 300 ml vody, 1 lžíce cukru krystal

Listový salát opereme a nakrájíme na menší kousky. Okurku oloupeme, rajče očistíme a nakrájíme. Očištěnou mrkev nastrouháme na struhadle. Vše vložíme do mísy, osolíme a promícháme. Zálivku si připravíme zamícháním octa, olivového oleje, vody a cuk...

Velký medvěd

Velký medvěd

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml rumu, 30 ml červeného vína, 100 ml mléka, 1/2 lžíce cukru krystalu, 1 lžička skořice na ozdobu

Mléko s cukrem přivedeme k varu a vlijeme do větší sklenice. Víno smícháme s rumem a opatrně vlijeme do mléka, aby se nám nesrazilo. Posypeme skořicí a teplé podáváme.

Irská káva

Irská káva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru krystalu, 200 ml silné kávy, 300 ml whisky, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Do dvou sklenic nasypeme cukr a zalijeme uvařenou silnou kávou. Vše důkladně promícháme a přidáme whisky. Nakonec opatrně přidáme ušlehanou šlehačku.

Káva pro zahřátí

Káva pro zahřátí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru krystalu, 200 ml silné kávy, 100 ml rumu

Horkou uvařenou kávu vlijeme do šálků, přidáme rum a cukr. Vše důkladně promícháme.

Ledový kávový koktejl

Ledový kávový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky rozpustné kávy, 1 lžíce cukru krystalu, 100 ml studené vody, 5 kostek ledu

Rozpustnou kávu, vodu a cukr důkladně promícháme. Přidáme kostky ledu a podáváme.

Zmrzlina z bílé čokolády

Zmrzlina z bílé čokolády

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml mléka, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 150 g cukru krystalu, 4 lžíce sušeného mléka, 5 vaječných žloutků, 200 g bílé čokolády

Mléko, sušené mléko a 80 g cukru přivedeme k varu. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a pomalu přidáváme směs z mléka. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit. Přidáme nasekanou bílou čokoládu a důkladně mícháme, dok...

Čokoládová zmrzlina

Čokoládová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml mléka, 125 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 200 g čokolády na vaření, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce kakaa

Mléko, kakao a 80 g cukru přivedeme k varu. Žloutky utřeme se zbývajícím cukrem a pomalu přidáváme směs z mléka. Vše přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se nezačne směs lepit. Přidáme nasekanou čokoládu na vaření a důkladně mícháme, dokud ...

Zmrzlina z černého rybízu

Zmrzlina z černého rybízu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vody, 250 g cukru krystalu, 600 g črného rybízu, 1/2 lžičky mleté vanilky, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Vodu smícháme s cukrem a vanilkou. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Vzniklý sirup necháme vychladnout. Mezitím rozmixujeme černý rybíz, propasírujeme sítem a přidáme do vychladnutého sirupu. Nakonec opatrně vmí...

Banánový dezert

Banánový dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g čokolády na vaření, 375 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 600 ml mléka, 200 g bílé čokolády, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce sušeného mléka, kandované ovoce na ozdobu

Z mléka, 125 ml smetany ke šlehání, bílé čokolády, cukru, žloutků a sušeného mléka si připravíme zmrzlinu (viz související recepty). Mezitím banány oloupeme a podélně rozkrojíme. Smetanu ke šlehání ušleháme a čokoládu na vaření roztopíme ve vodní ...

České jahodové mojito

České jahodové mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml slivovice, 1 pomeranč, sklenka kostek ledu, 1 lžíce cukru krystalu, hrst jahod, 150 ml perlivé vody, listy máty peprné na ozdobu

Pomeranč rozkrojíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájíme na kousky a vhodíme do vetší sklenice. Přidáme cukr, pomerančovou šťávu, jahody a promícháme. Vhodíme kostky ledu, přilijeme slivovici a dolijeme vodou. Ozdobíme mát...

Základní těsto do domácí pekárny

Základní těsto do domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vlažného mléka, 0,5 lžičky soli, 100 ml oleje, 3 lžičky cukru krystal, 300 g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, 0,5 kostky droždí nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Suroviny vložíme do pekárny podle uvedeného rozpisu. Když dáváme slané náplně, zapékáme klobásy, nebo děláme těsto na pizzu, dáme do těsta místo 3 lžiček cukru jen jednu. Nastavení pekárny: Program Těsto Těsto lze použít na cokoliv, co se dělá ...

Zmrzlina podle Verči

Zmrzlina podle Verči

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l mléka, 1/2 kostky ztuženého pokrmového tuku (omega), 1/2 kostky másla, 1 vanilkový cukr, 7 dkg cukru, 2 ks žloutky

Mléko, tuk a máslo rozpustíme ve vodní lázni. Horké mixujeme asi 3 minuty a za stálého mixování přidáváme vanilkový cukr, cukr a žloutky. Mixujeme další 3 minuty. Potom dáme vychladit do ledničky na 8 hodin. Po osmi hodinách chlazení vše důkladně...

Roláda s tvarohem

Roláda s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 5 lžic cukru krystalu, 5 lžic polohrubé mouky, 250 g tučného tvarohu, 1 konzervu jahod, 100 g čokolády na vaření

Vejce s cukrem vyšleháme dotuha, aby uvnitř lžíce sama stála. Potom přidáme mouku a lehce promícháme. Vymažeme a vysypeme moukou plech a na něj rozetřeme rovnoměrně těsto. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut na 150 °C. Připravíme si utěrku pos...

Česneková zálivka

Česneková zálivka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce octa, 1 česnek, 1 lžička cukr krystal

Asi 2 hodiny pred použitím zmiešame všetky uvedené prísady a necháme ich odpočinúť.

Plněné ořechové oplatky

Plněné ořechové oplatky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g vlašských (80 z nich namletých, zbytek nasekaných), 150 g cukru krystalu, 50 g másla, 1 lžíce černé silné kávy, 1 balení oplatek (surových)

Krystal a lžíci vody necháme zkaramelizovat na světlý karamel. Přidáme k němu pomleté a sekané ořechy a necháme chvilku zapražit. Potom přidáme lžíci kávy a zamícháme. Odstavíme z ohně a přidáme máslo a vymícháme. Směsí potřeme oplatek a na něj po...

Sloní žraso

Sloní žraso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg měkkého salámu, 3 vejce, 3 sterilované okurky, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce octa, 2 lžičky cukru krystal, 2 lžíce slunečnicového oleje

Vajcia uvaríme natvrdo, uhorky, cibuľu, papriku a salámu nadrobno pokrájame. Pridáme ostatné ingrediencie, dôkladne premiešame a necháme odstáť v chladničke. Podávame s chlebom.

Česnekové slimáky

Česnekové slimáky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g hladké mouky, 1 balení droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krystal, 7 dcl mléka, 1 lžíce soli a 1 malá lžička soli, 1 dcl rostlinného oleje, 1 Hera, 10 stroužků česneku, 1 lžíce Vegety

Z múky, kvásku, 1 lžíce soli a oleja si spracujeme cesto, rozdelíme ho na 6 bochníčkov a necháme chvíľu podkysnúť. Zatiaľ si z Hery, cesnaku, vegety a soli vymiešame plnku. Bochníčky vyvaľkáme, natrieme plnkou, stočíme a krájame trojuholníčky. Nat...

Ovocný salát s karamelovou marinádou

Ovocný salát s karamelovou marinádou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 banány, 2 pomeranče, 2 kiwi, 50 g rozinek, 100 g vlašských ořechů, 100 g cukru krystal, 2 dcl bílého vína

Ovoce nakrájíme na kostičky a smícháme s rozinkami. Marinádu připravíme následujícím způsobem: ořechy posekáme a vložíme na teflonovou pánev spolu s cukrem. Zlehka pražíme, až se cukr začne rozpouštět. Jakmile je tekutý a voňavý, vlijeme na pánev...

Čokoládový chlebíček

Čokoládový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čokolády na vaření, 50 g cukru krystal, 100 g másla, 100 g piškotů, 100 g BEBE sušenek, 50 g ořechů, 50 g mandlových lupínků, cukr moučka na posypání

Čokoládu nalámeme na kousky, přidáme máslo, cukr a vše necháme ve vodní lázni rozpustit na hladkou hnoutu. Do rozpuštěné čokoládové směsi pak vmícháme nalámané piškoty, BeBe sušenky, nahrubo posekané ořechy a mandlové lupínky. Formu na biskupsky c...

Jahodový jogurtový nápoj

Jahodový jogurtový nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g jahod, 1 velký pomeranč - nastrouhaná kůra a šťáva z něj, 150 g nízkotučného jogurtu, 1 lžíce cukru krystal, Na ozdobení: 4 malé jahody, 4 malé plátky pomeranče

Do kuchyňského robotu nebo mixéru nasypeme jahody a přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu a jogurt. Všechny přísady rozmixujeme na jemné pyré. Stěny mixéru setřeme stěrkou. Směs ochutnáme a pokud je třeba, přidáme cukr. Pro ho...

Citrusový životabudič

Citrusový životabudič

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pomeranče, 1 citrón, 1 limeta, nastrouhaná kůra z limetky, 1 lžíce cukru krystal, 4 lžíce vody

Pomeranče, grapefruit, citron a limetku příčně rozpůlíme. Z ovoce rozmačkáme šťávu. Šťávu z citrusů nalijeme do džbánu a smícháme s limetkovou kůrou. Přidáme 4 lžíce vody, cukr a dobře promícháme. Podáváme nejlépe ledově vychlazený.

Omáčka z lesních plodů

Omáčka z lesních plodů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g malin, 125 g na plátky nakrájených jahod, 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy nebo 1-2 lžíce třešňového likéru, 1 lžíce cukru krystal nebo dle chuti

V misce rozmačkáme ovoce vidličkou. Vmícháme cukr s citrónovou šťávou nebo líkérem. Případně ovoce rozmixujeme s citrónovou šťávou a cukrem. Ovocnou směs nandáme lžící do jemného síta, které podložíme miskou. Ovoce propasírujeme skrz síto pomocí v...

stránka: