Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Cukr krystal

Meruňkový kompot s peckami

Meruňkový kompot s peckami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 500 g cukru krystal

Meruňky rozpůlíme na půl a vypeckujeme – pecky si ale schováváme, budeme jich tak hrst potřebovat. Meruňky naskládáme do sklenice řezem dolů a do každé sklenice přidáme pro lepší chuť jednu nebo dvě pecky. Cukr svaříme s litrem vody a ještě ho...

Pampeliškový med podle sonizny

Pampeliškový med podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 květů pampelišky lékařské, 2 ks pomeranče, 1 ks citrónu, 1 kg cukru krystalu

Pampelišky zbavíme všech zelených částí a natrháme je do hrnce. Přidáme nakrájené pomeranče – oloupané a zbavené všech bílých částí. Zalijeme litrem vody a 10 minut povaříme. Poté necháme 24 hodin luhovat. Poté přecedíme. Poté přidáme cukr ...

Meruňkový džem s mandlemi

Meruňkový džem s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 750 g cukru krystal, 2 ks citrónu, 1 hrst mandlí

Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Smícháme je s polovinou cukru a šťávou z jednoho citrónu. Necháme 2 hodiny uležet, aby meruňky pustily šťávu. Poté meruňky dusíme do měkka – v průběhu přidáme šťávu z druhého citrónu a zbytek cukru. N...

Pečené fazole

Pečené fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 800 g rajčat, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce petrželové natě, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 špetka skořice, 1 lžička cukru krystalu, 1 lžička oregana

Fazole namočíme přes noc do vody. Poté vaříme 50 minut doměkka. Na olivovém oleji opečeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčatový protlak a pár minut vaříme na mírném plameni. Poté přidáme ostatní ingredience (rajčata oloupeme a ...

Kmínové tyčinky se škvarkovou pomazánkou

Kmínové tyčinky se škvarkovou pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g škvarků, 1 jarní cibulka, 1/4 lžičky mleté papriky , 7 g soli, 250 g polohrubé mouky, 125 ml polotučného mléka, 1 špetka cukru krystalu, 10 g droždí (kvasnice), 2 vejce, 2 lžíce sádla, 1 lžíce kmínu, 15 g Mořské soli

Nejprve si připravíme škvarkovou pomazánku. Škvarky rozmixujeme nebo umeleme na mlýnku na maso. Jarní cibulku nasekáme na jemno a spolu s mletou paprikou vmícháme do škvarků. Osolíme a dáme do lednice vychladit. Mléko zahřejeme a rozmícháme v ně...

Bamberské rohlíčky

Bamberské rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 500 ml plnotučného mléka, 20 g droždí (kvasnice), 20 g cukru krystal, 500 g másla

Z mouky, mléka, droždí, soli a cukru vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Poté ho na 3 hodiny zchladíme v lednici. Máslo si rozválíme, i těsto si rozválíme a placku másla zabalíme do placky těsta. Vyvalíme a přeložíme na třetiny. Nech...

Baranie-jahňacie Kung-pao

Baranie-jahňacie Kung-pao

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jehněčí kýty, 50 g arašídů (burské ořechy), 1 ks chilli papričky, 2 lžíce sójové omáčky, 1 ks cibule, 3 stroužek česneku, 3 lžíce sojové mouky, 1 ks bílku, 5 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce cukru krystalu, 1 lžíce vinného octu, 1-2 lžíce soli

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a každý plátok naklepeme rúčkou noža tak, aby bol čo najtenší. Potom ho ostrým nožom nakrojíme do tvaru mriežky. Plátky mäsa obalíme bielkom vyšľahaným so sójovou múčkou a v horúcom oleji vyprážame asi 2 min...

Kulatý koláč na plechu

Kulatý koláč na plechu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky, 50 g mandlí, 250 ml plnotučného mléka, 400 g lesního ovoce, 50 g cukru krystalu, 60 g hrubé mouky, 25 g Hery, 1 balení vanilkového cukru, 3 ks vejce, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Změklé máslo utřeme s cukrem krupice do pěny. Přidáme i vanilkový cukr a poté postupně zašleháváme vejce, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do vymazané koláčové formy. Na těsto nasype...

Cibulový křen k masu

Cibulový křen k masu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 2 cibule, špetka cukru krystal, 3 lžíce octu, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička petrželové natě, 1/8 l vody, špetka soli

Oloupané brambory uvaříme doměkka, za tepla rozmačkáme a uděláme kaši. Ve vodě s octem rozpustíme sůl, cukr, přidáme olej a vše nalijeme a rozmícháme s bramborovou kaší. Přidáme drobně sekanou cibuli, petržel a řídkou omáčku dáme na několik hodin ...

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hnědého cukru, 1 lžička másla, 2 jablka, 1/4 ananasu, 4 žloutky, 4 lžíce cukru krystal, 4 lžíce Campari, rostlinný olej

V pánvi zkaramelizujeme hnědý cukr a přimícháme máslo. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Obalíme je v karamelu a vyjmeme na pečící papír potřený olejem. Necháme vychladnout. Ananas okrájíme až na čistou dužinu, kterou nakráj...

Krémová pórková polévka s medvědím pestem

Krémová pórková polévka s medvědím pestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 5 ks brambor, 1 cibule, 1 lžíce pesta, 1 balení sladké smetany, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, troška pepře, 1/2 lžičky cukru krystalu, 2 kuličky nového koření, 2 ks bobkového listu, 2 lžíce másla, 1 l vody

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, zasypeme cukrem a necháme chvíli restovat. Poté přihodíme kuličky nového koření a bobkový list. Zalijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájené brambory a necháme asi 20 minut povařit. Pot...

Mrkev a la vischy

Mrkev a la vischy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mrkve, 2,5 g másla, 6 dcl koňaku, 1 lžička cukru krystal

Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cukr, sůl. mrkev a promícháme. Směs necháme chviličku dusit a poté zalijeme koňakem. Hrnec přemístíme do trouby vyhřáté na 150°C a bez míchání necháme dusit p...

Meruňkové opilky

Meruňkové opilky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 400 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g rozinek, 3 dcl Brandy, 1 dcl rumu

Meruňky omyjeme, sloupneme, rozpůlíme, vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na kostičky. Rozinky spaříme horkou vodou a necháme na sítku odkapat. Takto připravené meruňky a rozinky smícháme s cukry, zalijeme Brandy a rumem, promícháme. Plníme do skleniče...

Sladký nákyp s banány

Sladký nákyp s banány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 3 vejce, 250 ml mléka, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžíce bílého rumu, 1 lžička vanilkového cukru, špetka soli

Banány si oloupeme a nakrájíme na plátky. V misce rozkvedláme vejce a vmícháme mléko, cukr, rum, špetku soli a vanilkový cukr. Mělkou formu vymažeme máslem a naskládáme do ní banánové plátky, ty zalijeme směsí mléka a vajec a pečeme asi 30 minut ...

Salát z kedlubny a ředkve

Salát z kedlubny a ředkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kedlubnů, 1 menší ředkev, 2 červené cibule, 1 lžíce jablečného octa, špetka soli, 1 lžička cukru krystal

Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy. Ředkve očistíme a nastrouháme na jemno. Nakrájíme červenou cibuli a přidáme do mísy. Přidáme trochu cukru, sůl a jablečný ocet. Důkladně promícháme.

Jablečný nákyp

Jablečný nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších jablek, 4 dkg krystalového cukru, 1 sáček skořicového cukru, 2 vejce, 3 lžíce strouhanky, 6 lžic šlehačky (neušlehané), 1 lžíce másla (na vymazání), cukr moučka

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Přisypeme krystalový cukr, skořicový cukr, přidáme vejce, strouhanku, šlehačku a všechno dobře promícháme. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Směs do něj vlijeme, uhladíme a upečeme...

Oříšková káva

Oříšková káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 ml kávy, 8 lžic oříškového likéru, 6 lžiček cukru krystal, 4 lžíce lískových ořechů, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Silnou tureckou kávu přefiltrujeme přes síto, přidáme oříškový likér, rozmícháme a osladíme 4 lžícemi cukru. Oříšky nakrájíme na plátky a na suché pánvi je opražíme. Smetanu ušleháme se 2 lžičkami cukru do tuha. Kávu s likérem nalijeme do hrnku, o...

Gratinovaná pochoutka s třešněmi

Gratinovaná pochoutka s třešněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 100 g cukru krystal, 300 g třešní, 2 cl třešňovice, 25 g mandlí, 2 vajec, 30 g hladké mouky, 1/8 l mléka, 1/8 l smetany, 1 lžíce cukru moučka

Menší formu na pečení vymažeme změklým máslem a vysypeme asi tak 2 lžícemi cukru. Třešně si omyjeme a vypeckujeme je a poklademe na dno formy a zalijeme je třešňovicí a posypeme mandlemi nakrájenými na hranolky. Z vajec, mouky, mléka, smetany a c...

Jahodovo-pomerančový koktejl

Jahodovo-pomerančový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mražených jahod, 2 pomeranč, 550 ml polotučného mléka, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžička vanilkového cukru

Vymačkáme šťávu ze dvou pomerančů. Do mixéru vložíme mražené jahody, přidáme cukr, vanilkový cukr, šťávu a mléko. Vyšleháme do pěny. Ihned podáváme. Díky mraženým jahodám je nápoj studený a plný lahodný pěny.

Meruňkový kompot s hroznovým vínem

Meruňkový kompot s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 meruněk, 10 kuliček hroznového vína, 2 lžičky cukru krystal, troška stévie , 350 ml vody, 3-4 listy meduňky

Ovoce omyjeme. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Víno bez pecek přidáme k meruňkám a dochutíme cukrem, stévií a lístečky meduňky. Zalijeme vodou. Vaříme 5-7 minut dle zralosti meruněk. Lístečky vyndáme a přelijeme do sklenice. Podáváme v...

Cuketa "Bezděk"

Cuketa "Bezděk"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední cukety, 300 g párků, 1 větší cibule, 2 dcl smetany ke šlehání , 1 dcl rajčatového protlaku, 1 lžička mleté papriky , 1 špetka cukru krystalu, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje

Cukety oloupeme, odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu vody a cuketu 5 minut podusíme. Vydušenou šťávu slijeme. Na vyšší pánvi zpěníme do růžova cibulku a přidáme na kostičky nakrájené párky nebo měkký salám....

Palačinky s pomerančovým máslem

Palačinky s pomerančovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l polotučného mléka, 200 g hladké mouky, 1 vejce, 100 g ztuženého pokrmového tuku, 1 pomeranč, 50 g másla, 1 lžíce cukru krystal, špetka g sůl

Mouku smícháme se solí, vejcem a trochou mléka na husté těstíčko, které pak postupně ředíme a mícháme, aby bylo hladké. Na rozpáleném tuku pečeme tenké omelety. Máslo utřeme s jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou a šťávou, pomažeme palačinky a st...

Maková bábovka

Maková bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 slepičí vejce, 150 g cukru krystal, 3 lžíce máku, 3 hrst lískových ořechů, 200 g hladké mouky, 1 citrón, 1- 2 lžíce citronové kůry, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení Hery

Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme nadrcené ořechy, mák, strouhanou citrónovou kůru a šťávu z 1 citrónu. Do směsi vmícháme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a rozehřátou Heru. Po důkladném smíchání těsto vylijeme do tukem vymazané a moukou...

Beránek s kokosem

Beránek s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g margarinu nebo másla, 100 g cukru krystal, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 1 lžíce rumu, 100 g polohrubé mouky, špetka soli, 25 g Solamylu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 oloupaná mandle přepůlená, 1 pistáciový oříšek přepůlený, 125 g cukru moučka, 2 lžíce citronové šťávy, 30 g kokosové moučky

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem, máslem a rumem do světlé pěny. Poté přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku a solamyl. Jemně zamícháme a opatrně zamícháme také sníh z...

Ostružinovo-banánová kyška  s hruškou

Ostružinovo-banánová kyška s hruškou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml kefíru, 2 banány, 200 g ostružin, 1 hruška, 1 lžíce cukru krystal

Hrušku očistíme a oloupeme, banán oloupeme, ostružiny umyjeme. Ovoce rozmixujeme, přidáme kefír a dochutíme cukrem. Zdobíme ovocem.

stránka: