Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci ďas mořský

Frittata s mořským vlkem

Frittata s mořským vlkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks mořského ďasu, 4 ks jarní cibulky, 8 ks vejce, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžíce kmínu, 100 g hrášku, 30 g parmezánu, 7 g soli, 7 g pepře

Filety z mořského vlka nakrájíme na menší kusy, osolíme a opepříme. Do pánve dáme olej a rozpálíme ho. Přidáme vejce, jarní cibulku, mořského vlka, hrášek a necháme zatuhnout. Poté posypeme koriandrem, parmezánem, petrželkou a kmínem. Dáme pod...

Mořský vlk s ravioli

Mořský vlk s ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 150 g špenátu, 100 g sýru ricotta, 50 g másla, 3 ks žloutků, 1 ks vejce, 4 ks mořského ďasu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Hladkou mouku smícháme se třemi žloutky a lžící olivového oleje. Připravíme tuhé těsto, které rozdělíme na dvě části. Podle potřeby ho necháme vychladit. Těsto rozválíme na dva pláty. Ricottu smícháme se spařeným nasekaným špenátem, solí a pepřem...

Saltimbocca z mořského ďasa

Saltimbocca z mořského ďasa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks mořského ďasa, 12 listů šalvěje, 1 hlávka ledového salátu, 50 g másla, 100 ml bílého vína, 400 g hrášku, 12 plátků parmské šunky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Mořského ďasa nakrájíme na 12 kousků, každý osolíme a opepříme. Na každý kousek dáme plátek šunky a šalvěj. Zpevníme párátkem a opečeme krátce na másle (nejprve šalvějí dolů). Poté dáme do trouby na 200 °C po dobu šesti minut. Mezitím do výpeku ...

Mořský ďas ve slaninovém kabátku s šalvějovým rizotem

Mořský ďas ve slaninovém kabátku s šalvějovým rizotem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 medailónků z očištěného filé z mořského ďasa, 200 g na jemné plátky nakrájené anglické slaniny, pepř z mlýnku dle chuti, Rizoto: 1 šalotka , 50 ml olivového oleje, 250 g rýže arborio (neproprané), 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 500–600 ml zeleninového vývaru, 100 g strouhaného parmazánu, 1 stonek čerstvé šalvěje, 50 g másla, sůl, pepř z mlýnku na dochucení, 1 pomeranč, 12 cherry rajčátek, 1 lžička olivového oleje

Medailónky opepříme a zabalíme do anglické slaniny. Vložíme do pekáčku a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 15 minut. Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Zpěníme ji na oleji, přidáme rýži a krátce orestujeme. Poté zalijeme bílým...

Pečený mořský ďas s citronovou trávou

Pečený mořský ďas s citronovou trávou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ďas mořský, 3 listy citronové trávy, 2 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 2 ks limety, 1 troška zázvoru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička včelího medu, 2 lžíce olivového oleje

Rybu omyjeme, osolíme a opepříme z obou stran. Nařízneme a koření vetřeme i do řezů. Položíme ji na velký kus pečícího papíru (papír musí být tak velký, abychom do něj mohli zabalit celou rybu). Do mixéru naskládáme citronovou trávu nakrájenou ...