Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci ďas mořský

Frittata s mořským vlkem

Frittata s mořským vlkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks mořského ďasu, 4 ks jarní cibulky, 8 ks vejce, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžíce kmínu, 100 g hrášku, 30 g parmezánu, 7 g soli, 7 g pepře

Filety z mořského vlka nakrájíme na menší kusy, osolíme a opepříme. Do pánve dáme olej a rozpálíme ho. Přidáme vejce, jarní cibulku, mořského vlka, hrášek a necháme zatuhnout. Poté posypeme koriandrem, parmezánem, petrželkou a kmínem. Dáme pod...

Saltimbocca z mořského ďasa

Saltimbocca z mořského ďasa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks mořského ďasa, 12 listů šalvěje, 1 hlávka ledového salátu, 50 g másla, 100 ml bílého vína, 400 g hrášku, 12 plátků parmské šunky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Mořského ďasa nakrájíme na 12 kousků, každý osolíme a opepříme. Na každý kousek dáme plátek šunky a šalvěj. Zpevníme párátkem a opečeme krátce na másle (nejprve šalvějí dolů). Poté dáme do trouby na 200 °C po dobu šesti minut. Mezitím do výpeku ...

Mořský vlk s ravioli

Mořský vlk s ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 150 g špenátu, 100 g sýru ricotta, 50 g másla, 3 ks žloutků, 1 ks vejce, 4 ks mořského ďasu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Hladkou mouku smícháme se třemi žloutky a lžící olivového oleje. Připravíme tuhé těsto, které rozdělíme na dvě části. Podle potřeby ho necháme vychladit. Těsto rozválíme na dva pláty. Ricottu smícháme se spařeným nasekaným špenátem, solí a pepřem...

Pečený mořský ďas s citronovou trávou

Pečený mořský ďas s citronovou trávou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ďas mořský, 3 listy citronové trávy, 2 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 2 ks limety, 1 troška zázvoru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička včelího medu, 2 lžíce olivového oleje

Rybu omyjeme, osolíme a opepříme z obou stran. Nařízneme a koření vetřeme i do řezů. Položíme ji na velký kus pečícího papíru (papír musí být tak velký, abychom do něj mohli zabalit celou rybu). Do mixéru naskládáme citronovou trávu nakrájenou ...

Mořský ďas ve slaninovém kabátku s šalvějovým rizotem

Mořský ďas ve slaninovém kabátku s šalvějovým rizotem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 medailónků z očištěného filé z mořského ďasa, 200 g na jemné plátky nakrájené anglické slaniny, pepř z mlýnku dle chuti, Rizoto: 1 šalotka , 50 ml olivového oleje, 250 g rýže arborio (neproprané), 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 500–600 ml zeleninového vývaru, 100 g strouhaného parmazánu, 1 stonek čerstvé šalvěje, 50 g másla, sůl, pepř z mlýnku na dochucení, 1 pomeranč, 12 cherry rajčátek, 1 lžička olivového oleje

Medailónky opepříme a zabalíme do anglické slaniny. Vložíme do pekáčku a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 15 minut. Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Zpěníme ji na oleji, přidáme rýži a krátce orestujeme. Poté zalijeme bílým...