Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Deko

Hlávkové zelí s křenem

Hlávkové zelí s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 kg zelí, 200 g křenu, 1 cibule, 300 g cukru krystal, 3 dcl octa, 1 dcl oleje, 3/4 balení Deka

Zelí omyjeme a pokrájíme nadrobno. Potom si nakrájíme nadrobno cibuli. Dáme do větší mísy, aby se to dobře promíchalo. Jemně nastrouháme křen a přidáme do mísy. Potom přidáme olej, ocet, cukr a Deko (konzervační prostředek). Důkladně všechno promí...

Domácí nakládané papriky

Domácí nakládané papriky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 kg masité papriky, 1 l vody, 450 ml rostlinného oleje, 2 lžíce Deka, 250 ml octu, 1 lžička soli

Papriky očistíme, zbavíme peciček a nakrájíme na malé proužky. Do hrnce nalijeme vodu, polovinu dávky oleje - 225 ml, ocet, sůl, Deko a přivedeme k varu. Přidáme papriky a vaříme 8 minut. Přilijeme olej a necháme vařit ještě 1 minutu. Plníme do č...

Sterilovaná cuketa s rajčaty a okurkami

Sterilovaná cuketa s rajčaty a okurkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cukety, rajčata, okurky, mrkev, cibule, Nálev: 1 balení Deka, 5 kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, 1,75 l vody, 0,5 l octa, 1/4 litrový šálek cukru

Rajčata spaříme a oloupeme. Okurky salátovky a cukety umyjeme. Cuketu rozkrojíme na polovinu a vydlabeme vnitřek se semeny. Zeleninu si nakrájíme na tak velké kousky, jaké chceme mít. Na dno sklenice dáme trochu nakrájené mrkve a cibule, naskládám...

Pikantní okurky

Pikantní okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 l vody, 1 l octu, 1 balení Deko, 15 ks nízkoenergetického sladidla, 400 g cukru krupice, 1 lžička nového koření, 1 lžička celého pepře, 4 bobkové listy

Všechny ingredience povaříme asi 5 minut a ještě teplým nálevem zaléváme sklenice s okurkami, kam jsme na dno sklenice dali mrkev, cibuli, kopr a horčičné semínka. Sklenice pak steriluje 20 minut při teplotě 80 stupňů.

Ostrá směs na topinky

Ostrá směs na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg rajčat, 1 kg paprik, 6 cibulí, 150 ml slunečnicového oleje, 2 hlávky česneku, 6 feferonek, 1/2 balení Deka, 1/2 balení mletého černého pepře, 1 konzerva hovězího ve vlastní štávě, 1 konzerva Vepřového ve vlastní šťávě

Rajčata spaříme a oloupeme. Očistíme papriky, feferonky, oloupeme cibule a česnek. Zeleninu si nakrájíme na menší kusy a pomeleme na mlýnku na maso. Nakladač Deko prosijeme. Masové konzervy rozehřejeme a rozmačkáme. Pomletou zeleninu si dáme do k...