Dietní salám

Uzenina, masný výrobek. Vyrábí se z drůbežího masa, jiných přidaných masových směsí, mouky, barviv, aroma. Důležitou součástí procesu je solení, které probíhá ve fázi mělnění masové hmoty. Poté se hmota tlačí do obalů, které odpovídají konečné velikosti výrobku. Dietní salám obsahuje méně kořenících ingrediencí, tomu odpovídá jeho světle růžová barva, aroma i méně výrazná chuť. Konzumujeme jej samotný, nakrájený na tenká kolečka, společně s pečivem. Pokud jej nasekaný na kostičky (společně s cibulí a hráškem) přidáme např. do slané omelety, celkově podtrhne chuť, ale zároveň nechá vyniknout slané těsto. Pro svou tuhost a pevnost je vhodný také k přípravě smaženého salámu plněného sýrem, slabě osmažené kostičky jsou vynikající také do domácích omáček na těstoviny.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář