Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Dijonská hořčice

Čína po česku

Čína po česku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 2 lžičky majoránky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky soli, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička škrobové moučky, 2 lžíce olivového oleje, 1 menší cibule, 3 různobarevné (zelená, červená, žlutá) papriky

Maso nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si marinádu z olivového oleje, soli, obou omáček, hořčice, majoránky, sladké papriky a najemno nasekané cibule. Vmícháme maso, rozklepneme vejce a zašleháme škrobovou moučku. Masovou směs necháme odležet...

Kuřecí roládky s mozzarellou

Kuřecí roládky s mozzarellou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 200 g mozzarelly, 1 pórek, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, troška másla

Kuřecí prsa naporcujeme na 4 větší řízky. Ty naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí a necháme ležet chvíli v chladu. Mezitím si připravíme na pánvi náplň. Na trošce másla restujeme pórek nakrájený na kolečka, opepříme, přidám...

Marinovaný steak

Marinovaný steak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks hovězího bifteku, 5 lžic červeného vína, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce olivového oleje, 1 barevná paprika, 1 hrst fazolek (mladých zelených fazolových lusků)

Připravíme si marinádu: červené víno smícháme se sójovou omáčkou, hořčicí a cukrem. Vložíme maso a necháme marinovat (min. 2 hodiny). Barevnou papriku nakrájíme na tenké proužky. Spolu s mladými zelenými fazolkami ji prudce osmahneme na tuku. Vy...

Roastbeef na pepři

Roastbeef na pepři

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3/4 kg hovězí roštěnky, 1-2 lžíce soli, 3 lžíce čerstvě mletého pepře, 100 ml worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce dijonské hořčice, 50 ml slunečnicového oleje

Maso odblaníme, očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme nití tak, aby drželo tvar. Roštěnec nasolíme, obalíme v čerstvě namletém pepři a polijeme worcestrovou omáčkou smíchanou s hořčicí a olejem. Necháme nejlépe přes odležet v chladu. Druhý den mas...

Špagety se sojovým masem a fetou

Špagety se sojovým masem a fetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špaget, 1 balení soja kousků, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička oregana, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 150 g fety, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dijonské či plnotučné hořčice, 300 ml bylinkového nebo zeleninového bujónu, 1 lžíce olivového oleje, 2 rajčata

Sojový granulát připravíme dle návodu - namočíme jej v zeleninovém bujónu. Špagety také uvaříme klasicky v osolené vodě. Cibuli a česnek nasekáme najemno a dáme zpěnit na pánev. Přidáme rajčata nakrájená na osminky a rajský protlak. Okořeníme a ...

Vepřové pikantní nudličky

Vepřové pikantní nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, troška mletého černého pepře, 2-3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1-2 lžíce omáčky Thai Pride, 1 lžička dijonské hořčice, hrst sušených čínských (může i obyčejných) hub, 2 stroužky česneku

Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Vmícháme lisovaný česnek. Přidáme všechny 3 druhy omáček, podlijeme troškou vody, vsypeme hrst sušených hub a dusíme doměkka. Na závěr do...

Kuřecí špíz na gril

Kuřecí špíz na gril

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg kuřecích prsou, 100 ml olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, ideálně barevného, 1 lžíce bazalky, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky mleté papriky

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Připravíme si marinádu na naložení: do olivového oleje vmícháme všechno koření, citrónovou šťávu, hořčici, vše pořádně rozmícháme. Kuřecí maso napícháme na špejli nebo grilovaní jehlu, potřeme ma...

Filé v žampionové omáčce

Filé v žampionové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, citrónová šťáva, sůl, hrubá mouka na obalení, 2 vejce, 100 g kukuřičných lupínků, olej, 1 cibule, 300 g žampionů, 1 lžička dijonské hořčice, mletý pepř, 100 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání

Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo. Potom ho osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Žampionová omáčka: nakrájíme a ...

Kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou

Kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí řízky z prsou, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžička oregana, 100 ml zeleninového vývaru, 1 lžička Dijonské hořčice, 1 lžička podrcených hořčičných semínek, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky cukru

Kuřecí řízky opláchneme,osušíme,osolíme,opepříme,potřeme olejem a posypeme oregánem.Zabalíme je do alobalu,vložíme do trouby vyhřáté na 180C a pečeme cca 20min.Vývar smícháme v malém rendlíku s hořčicí,podrcenými semínky,citronovou štávu,škrobovou...

Kuřecí maso na dijonské hořčici se smetanou

Kuřecí maso na dijonské hořčici se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 4 lžíce Dijonské hořčice, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 1 dcl smetany, špetka bazalky, špetka pepře, špetka soli

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Poté přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso a osmahneme ze všech stran. Podlijeme smetanou a dusíme doměkka. Když je kuřecí maso měk...

Marinovaný králik

Marinovaný králik

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks divokého králíka, 200 ml rostlinného oleje, 200 ml vody, 2 lžíce kečupu, 5 stroužků česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1/4 lžička mleté pálivé papriky , 1/2 lžíce soli, 1/4 lžičky pepře

Králika stiahnutého z kože poriadne umyjeme a rozporciujeme. Pripravíme si marinádu. Olej vymiešame s vodou, horčicou, soľou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom, pálivou paprikou a kečupom. Mäso vložíme do pripravenej marinády a necháme v chla...

Kuře na řecký způsob

Kuře na řecký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 kg brambor, 1 lžička soli, 1 lžička Vegety, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička kari koření, 2 cibule, 100 ml rostlinného oleje, 2 mrkve, 3 stroužky česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 jablko, 200 g strouhaného sýra, špetka pepře

Brambory, mrkev a cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Pokapeme olejem, smícháme s nasekaným česnekem, grilovacím kořením, vegetou a hořčicí. Necháme asi hodinu marinovat. Maso umyjeme, osolíme, opepříme, posypeme vegetou, karí ko...

Marinované kuřecí nugety

Marinované kuřecí nugety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 1/2 lžičky Worcesterské (Worcesterová) omáčky, 1 lžíce Dijonské hořčice, 200 ml sladké smetany, 2-3 lžíce kečupu, 1 lžíce škrobové moučky, 1-2 stroužky česneku

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Vejce, sůl, pepř, worcesterskou omáčku, hořčici, škrobovou moučku a prolisovaný česnek smícháme a kuřecí kousky namarinujeme. Maso necháme odležet minimálně 12 hodin. Poté maso na oleji prudce ...

Katův meč

Katův meč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa, 1 sklenka leča, 10 sterilovaných okurek, 3 lžíce ostrého kečupu, kousek chilli papričky, 2 lžíce Dijonské hořčice, špetka soli, špetka pepře

Maso nakrájíme na nudličky, osmahneme na oleji, podlijeme trochou vody a udusíme do poloměkka. Pak přidáme lečo, na malé kostičky nakrájené okurky, nakrájené feferóny nebo čili, kečup, hořčici, směs osolíme a opepříme. Udusíme doměkka. Podáváme s...

Vepřová minutka

Vepřová minutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, špetka soli, špetka pepře, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžičky Dijonské hořčice, špetka grilovacího koření

Maso naklepáme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, z jedné strany potřeme hořčicí a posypeme moukou. Na rozpáleném oleji maso opražíme nejdřív z jedné strany (nepotřené), poté i z druhé strany a když třeba, podlijeme trochou vývaru ne...

Chutné vepřové řízky

Chutné vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Vepřového masa, špetka soli, troška pepře, 1 hrneček strouhanky, 2 vejce, 4 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce Dijonské hořčice, 2 dcl vody, troška Vegety

Maso osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme. Takto připravené řízky obalíme ve vejcích a z obou stran prudce osmahneme na rozpáleném oleji. Osmahnuté maso přeložíme do zapékací mísy. Vodu, hořčici, kečup, olej, vegetu a...

Dokonalé steaky

Dokonalé steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí svíčkové, 2 lžičky Dijonské hořčice, 2 lžičky koření Texas steak

V tomto receptu nejde ani tak o množství ingrediencí, jako o pečlivý postup. Všechny plátky svíčkové lehce naklepeme. Ručně do každého zvlášt z obou stran vetřeme koření. Poté to samé provedeme z hořčicí - jemně, nesmíme maso příliš pomačkat. Stea...

Královská krkovička

Královská krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřová krkovice, 8-10 plátků tvrdého sýra, 8-10 plátků uzeného masa, 150 g žampionů, 2 lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce bílého vína, 3 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce včelího medu, sůl

Připravíme si marinádu smícháním 2 lžic citronové šťávy, 4 lžic bílého vína, 3 lžic dijonské hořčice, 1 lžíce medu, 2 lžic oleje a soli. Krkovičku si nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky, ale tak, že nedokrojíme. Plátky krkovičky potřeme marinádo...

Topinky s houbami a se sekanou

Topinky s houbami a se sekanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajičků chleba, 8 plátků dietního salámu, 300 g hub, 1 paprika, 1 cibule, 1 lžička petrželové naťe, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře mletého, 150 ml olivového oleje, 2 lžíce Dijonské hořčice

Nakrájané huby udusíme na spenenej cibuli spolu s mletým korením a so soľou. Na zvyšnom oleji osobitne opečieme krajíčky chleba a dietnéj salámy. Hrianky natrieme horčicou, prekryjeme opečenou salamou, na ňu rozložíme udusené huby a povrch ozdobí...

Kuřecí slimáčci s vůní léta

Kuřecí slimáčci s vůní léta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, 6 lžiček Dijonské hořčice, trocha sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře, 6 lžic strouhaného sýra, 3-4 rajčata, 2 papriky, 1 cibule, čerstvá bazalka, troška kečupu, pár kapek olivového oleje, pár kapek octa, špetka cukru krystal, 1/2 lžičky mleté papriky , 3-4 stroužky česneku

Maso opláchneme, osušíme, nařežeme, vyklepeme na tenký řízek. Každý plátek potřeme hořčicí, pokapeme sójovkou, osolíme špetkou soli, okořeníme a posypeme strouhaným sýrem. Maso pevně zavineme do rolády. Tu nakrájíme na 2 cm kolečka a ponapichujeme...

Stroganovské hovězí maso

Stroganovské hovězí maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 500 ml masového vývaru, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 200 g žampionů, 30 g másla, 100 ml bílého vína, 200 ml zakysané smetany, 1 sladkokyselá okurka, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce hladké mouky, troška mletého pepře, trocha soli

Mäso nakrájame na tenké pásiky a prudko opečieme v horúcom oleji. Odstavíme. Cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme na oleji, pridáme očistené šampiňóny pokrájané na tenke pásiky a maslo. Podlejeme vínom a pridáme nakrájanú uhorku. Zmiešame smotanu, h...

Stejkové proužky na cibulce a topince

Stejkové proužky na cibulce a topince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové nebo minutkového masa, 6 lžic červeného vína, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžička hnědého cukru, 4 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, špetka soli, 1-2 snítky čerstvého tymiánu , 4 plátky chleba, 2 lžíce másla, 1-2 stroužky česneku

Nejdříve si připravíme marinádu: V misce smícháme víno, sojovou omáčku, hořčici, cukr a nakonec přidáme lístečky tymiánu. Maso nakrájíme na tenké proužky, opepříme je a naložíme na chvilku do marinády. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a na ...

Salát s avokádem a hořčičnou omáčkou

Salát s avokádem a hořčičnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce dijonské hořčice, 3 lžičky citronové šťávy, 4 lžíce olivového oleje, 1 ledový salát, 100 g cherry rajčátek, 1 avokádo, 2 lžičky sezamových semínek

Hořčici dáme do misky, rozmícháme s citrónovou šťávou a 3 lžícemi olivového oleje, necháme vychladit. Salát opláchneme, necháme okapat a natrháme na menší kousky. Rajčata rozpůlíme, vložíme do mísy, avokádo rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme, rozkrá...

Kapucínské špekáčky

Kapucínské špekáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 8 špekáčků, 1-2 žloutky, 2 lžíce mléka, 8 plátků tvrdého sýra, 3 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce sladké mleté papriky , 1 balení strouhaného sýra

Listové těsto vyválíme na plát asi 4 mm silný a nakrájíme jej na obdélníky o velikosti 9 x 12 cm. Obdélníčky potřeme na okraji žloutkem rozředěným mlékem. Špekáčky oloupeme, po délce rozřízneme, mezi dvě půlky vložíme vždy plátky sýra, který přede...

Banány zapékané se šunkou

Banány zapékané se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pražské šunky, 2 lžičky Dijonské hořčice, 5 banánů, 1 lžíce másla, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce strouhaného parmezánu, 2 rajčata, 2 lžičky petrželové natě, 1 citrón

Plátky šunky potrieme jemne dijonskou horčicou a zabalíme do nich olúpané banány. Na panvici s rozpusteným maslom ich opečieme zo všetkých strán. Preložíme na vyhriatu misu, každý kúsok v strede polejeme kečupom, posypeme parmezánom a obložíme ...

stránka: