Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Dijonská hořčice

Bylinkové brambory

Bylinkové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 1 hlávka ledového salátu, 4 lžička Dijonské hořčice, 4 lžičky vinného octu, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce pažitky

Brambory uvaříme doměkka. Nakrájíme je na plátky. Ve velké míse smícháme hořčici, vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř a nasekané bylinky. Vmícháme brambory. Podáváme ozdobené salátovými listy.

Teplý houbový salát s čočkou

Teplý houbový salát s čočkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octu, 250 g žampionu, 400 g čočky, 100 g kozího sýru, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 ks červené cibule, 1/2 ks papriky (kapie), 1 ks římského salátu

Žampiony nakrájíme na plátky. Čočku použijeme konzervovanou, nebo si ji namočíme den předem a uvaříme ji. Na dvou lžících oleje osmahneme žampiony. Když začnou měknout odstavíme je z ohně, přidáme zbylý olej a vmícháme i ocet a hořčici. Dobře ...

Lososová roláda

Lososová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špenátu, 20 g celozrnné špaldové mouky, 100 g sýru ricotta, 100 g lososu, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 2 ks vejce, 7 g soli, 7 g pepře

Listový špenát očistíme od tvrdých stonků, spaříme ho horkou vodou, propláchneme ve studené a nasekáme najemno. Přidáme žloutek a mouku a hořčici a pořádně promícháme. Poté přidáme sníh z bílků a jemně ho vmícháme. Rozprostřeme na plechu a pečem...

Kapustové karbanátky s bramborami

Kapustové karbanátky s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks růžičkové kapusty, 250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 1 lžička soli, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 ks vejce, 50-100 g strouhanky, 1/2 lžičky pepře, 100 ml slunečnicového oleje, 400 g brambor

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Kapustičky krátce spaříme (klidně ve vodě, kde se vaří brambory) a nakrájíme je najemno. Smícháme je s mletým masem, solí, pepřem, nasekanou cibulí a utřeným česnekem, přidáme majoránku, vejce, hoř...

Salát z řeřichy, ředkviček a okurky

Salát z řeřichy, ředkviček a okurky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks okurky, 1/4 lžičky kopru, 1 lžička dijonské hořčice, 200 g řeřichy, 300 g ředkviček, 6 lžíc bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, 1 lžíce vinného octu

Ředkvičky podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Kopr nasekáme, česnek utřeme. Obojí smícháme s hořčicí, jogurtem a vinným octem. Získáme tak dresink. Okurky oloupeme a zbavíme je semenatého vnitřku. Nakrájíme je na kostičky, smícháme s ř...

Rychlá celerová pomazánka

Rychlá celerová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

7 lžíc majonézy, 3 lžíce dijonské hořčice, 1 ks citrónu, 1 ks celeru, 7 g soli, 7 g pepře

V misce smícháme majonézu, hořčici a citrónovou šťávu. Osolíme a opepříme. Celer oloupeme a poté nakrájíme na velmi tenké nudličky. Smícháme ho s majonézovou směsí, vychladíme a podáváme.

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 350 g lososu, 2 špetky soli, 1 špetka pepře, 1 ks citrónu, 1 ks cibule, 4 plátky chleba, 1 lžička dijonské hořčice, 1-2 lžičky olivového oleje

Máslo utřeme se solí, pepřem, citrónovou kůrou a šťávou z jednoho citrónu do pěny. Dáme do lednice vychladit. Mezitím si připravíme lososový tartar – lososa nakrájíme nadrobno, přidáme polovinu cibule nakrájené najemno, trochu citrónové šťávy (s...

Superzdravý coleslaw

Superzdravý coleslaw

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky bílého zelí, 1 ks jablka, 2 ks mrkve, 1/2 ks červené cibule, 1/2 ks citrónu, 100 g řeckého jogurtu, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžičky vinného octu, 2 lžičky dijonské hořčice

Zelí nakrouháme na proužky. Jablko nastrouháme nahrubo. Mrkev nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Smícháme zelí, jablka, mrkev a cibuli. Připravíme si zálivku: smícháme jogurt, citrónovou šťávu, ocet a hořčici. Osolíme a op...

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks brambor, 1 ks cibule, 4 ks červené cibule, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 800 g vepřových žeber, 70 g anglické slaniny, 7 g soli, 7 g pepře, 50 g másla, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžička dijonské hořčice, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce vinného octu, 2-3 lžíce worcesterské omáčky, 2-3 stroužky česneku

Brambory nakrájíme na půlky, osolíme a opepříme. Spolu s rozpůlenými cibulkami a slaninou je zabalíme osolené a opepřené do alobalu a dáme na gril. Nyní si připravíme BBQ omáčku: Najemno nasekanou bílou cibuli osmažíme na troše olivového oleje, ...

Telecí pečeně s ledvinou

Telecí pečeně s ledvinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1,2 kg telecího masa z plecka, 1 ks telecí ledviny, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce Dijonské hořčice, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 cibule, 100 ml telecího vývaru, 200 g mrkve, 200 g hrášku, 25 g másla

Telecí maso nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Ledvinku očistíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a vložíme ji do kapsy. Maso svážeme s tymiánem provázkem. Osolíme a opepříme zvenku a potřeme hořčicí. Dáme do pekáčku a přiklopené pe...

Kuře ve třech hořčicíh

Kuře ve třech hořčicíh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 3 lžíce marmelády, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 sklenka sterilované zeleniny, 100 g slaniny, 1 lžíce másla, troška pepře, troška kari koření, troška mleté sladké papriky , špetka soli

Marmeládu smícháme se všemi druhy hořčice, přidáme trochu soli, pepře, mletou papriku a kari koření. Kuře omyjeme a osušíme. Poté jej potřeme připravenou směsí na povrchu i zevnitř. Nahoru položíme plátky slaniny a 1 lžíci másla, přidáme sterilov...

Zelený a bílý chřest s kuřetem

Zelený a bílý chřest s kuřetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g chřestu, 400 g kuřecích prs, 100 g římského salátu, 100 g parmazánu, 50 ml olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička Dijonské hořčice, 2 lžíce citrónové šťávy

Oba chřesty oloupeme a zbavíme je dřevnatých konců. Dáme vařit vodu. Nejprve dáme jen bílý chřest a vaříme ho 3 minuty. Poté přidáme zelený chřest a vaříme ještě dvě minuty. Poté chřesty vylovíme a zchladíme studenou vodou. Do vody z chřestů...

Moravská pomazánka

Moravská pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g měkkého nebo gothajského salámu, 2 cibule, 2 sterilované okurky, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 balení malé majonézy, 4 vejce, 1 sklenka sterilovaného hrášku, troška pepře, špetka soli

Nejdřív si vejce uvaříme natvrdo, pak oloupeme a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme nahrubo do mísy. Pak nastrouháme salám a přidáme jemně nakrájenou cibuli a nakrájené okurky. Hrášek necháme okapat a přidáme do mísy. Osolíme a opepříme. Na...

Bazalková majonéza

Bazalková majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíce bílého vinného octa, 100 ml olivového oleje, 200 ml slunečnicového oleje, 2 žloutky, 1 lžička Dijonské hořčice, sůl, 2 stroužky česneku, 2 hrst bazalkových lístků

Limetkovou šťávu smícháme s octem. V jiné misce promícháme oba oleje. Prošleháme žloutky a hořčici a mírně osolíme. Po malých dávkách do šlehače přidáváme smíchané oleje, pak postupně vmícháme limetku s octem, utřený česnek a nakonec jemně nasekan...

Kotlety na slanině a hořčici s houbovým kořením

Kotlety na slanině a hořčici s houbovým kořením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 červená cibule, 50 g anglické slaniny, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička houbového koření, hovězí vývar, citrónová šťáva

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Prudce je opečeme na oleji s máslem z obou stran. Pak vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a slaninu, osmažíme a zalijeme sójovou omáčkou a hořčicí smíchanou s troškou vody. Vrá...

Jahodovo-rajčatový salát s fetou

Jahodovo-rajčatový salát s fetou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 250 g cherry rajčátek, 100 g feta sýru, hrst lístků bazalky, 20 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice, špetka mořské soli a pepře

Nakrájejte rajčátka i jahody na půlky a vložte do mísy. Nakrájejte sýr feta na kostičky a přidejte do misky. Smíchejte citronovou šťávu, hořčici, olej, přidejte do mísy a promíchejte. Rozdělte salát do jednotlivých misek a ozdobte je lístky bazalky.

Salát z králíka

Salát z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 250 ml bylinkového octa, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 5 listů bobkových listů, 2 cibule, 10-13 sterilovaných okurek, 250 g majonézy, špetka pepře, špetka soli, 1 lžíce Dijonské hořčice

Celého králíka uvaříme v hrnci spolu s octem, novým kořením, pepřem, bobkovým listem cca v 1,5 l vody doměkka. Maso obereme a pokrájíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, najemno pokrájené okurky, majonézu a hořčici. Podle chuti dosolíme...

Banány zapékané se šunkou

Banány zapékané se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pražské šunky, 2 lžičky Dijonské hořčice, 5 banánů, 1 lžíce másla, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce strouhaného parmezánu, 2 rajčata, 2 lžičky petrželové natě, 1 citrón

Plátky šunky potrieme jemne dijonskou horčicou a zabalíme do nich olúpané banány. Na panvici s rozpusteným maslom ich opečieme zo všetkých strán. Preložíme na vyhriatu misu, každý kúsok v strede polejeme kečupom, posypeme parmezánom a obložíme ...

Kombinovaný salát

Kombinovaný salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařené rýže, 150 g Eidamu , 150 g goudy, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 g šunového salámu, 2 zelené papriky, 2 kyselé okurky, 50 g zeleného hrášku, 250 ml majonézy, 1 lžíce Dijonské hořčice, troška mletého pepře, 1 lžíce bylinkového octa, sůl podle potřeby

Syry, vajcia, papriku, uhorky a salámu pokrájame na drobné kocky, dobre premiešame a v miske s uvarenou vychladnutou ryžou, uduseným hráškom, octom, korením a soľou zľahka premiešame. Pridávame postupne majonézu. Necháme v chlade odležať.

Salát z fazolek s uzeným kuřetem a tropickou salsou

Salát z fazolek s uzeným kuřetem a tropickou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného kuřecího masa, 200 g zelených fazolek, 1/2 manga, 1/2 papáji, Zálivka: šťáva z 1 pomeranče, 1/2 papáji, 1/2 manga, 1 oloupané rajče bez semínek, 1 červená cibule nadrobno, 1 lžíce vinného octa, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžíce Dijonské hořčice, sůl a pepř dle chuti

Uzené kuřecí maso naporcujeme. Ovoce nařežeme na tenké plátky a fazolky uvaříme asi 20 minut ve slané vodě. Necháme okapat. Všechny ingredience na zálivku smícháme, ovoce nadrtíme do zálivky, aby vznikla salsa. Poté klademe na talíř fazolky, p...

Filé v žampionové omáčce

Filé v žampionové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, citrónová šťáva, sůl, hrubá mouka na obalení, 2 vejce, 100 g kukuřičných lupínků, olej, 1 cibule, 300 g žampionů, 1 lžička dijonské hořčice, mletý pepř, 100 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání

Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo. Potom ho osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Žampionová omáčka: nakrájíme a ...

Kapucínské špekáčky

Kapucínské špekáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 8 špekáčků, 1-2 žloutky, 2 lžíce mléka, 8 plátků tvrdého sýra, 3 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce sladké mleté papriky , 1 balení strouhaného sýra

Listové těsto vyválíme na plát asi 4 mm silný a nakrájíme jej na obdélníky o velikosti 9 x 12 cm. Obdélníčky potřeme na okraji žloutkem rozředěným mlékem. Špekáčky oloupeme, po délce rozřízneme, mezi dvě půlky vložíme vždy plátky sýra, který přede...

Topinky s houbami a se sekanou

Topinky s houbami a se sekanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 krajičků chleba, 8 plátků dietního salámu, 300 g hub, 1 paprika, 1 cibule, 1 lžička petrželové naťe, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře mletého, 150 ml olivového oleje, 2 lžíce Dijonské hořčice

Nakrájané huby udusíme na spenenej cibuli spolu s mletým korením a so soľou. Na zvyšnom oleji osobitne opečieme krajíčky chleba a dietnéj salámy. Hrianky natrieme horčicou, prekryjeme opečenou salamou, na ňu rozložíme udusené huby a povrch ozdobí...

Kuřecí Rosini

Kuřecí Rosini

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa /á 150 g/, 200 g žampionů, 200 g kuřecích jater, špetka soli, špetka pepře, 100 ml bílého vína, troška Dijonské hořčice, trocha hladké mouky na zahuštění, trocha drůbežího vývaru

Maso naklepeme na tenší plátky, osolíme, opepříme a na oleji prudce z obou stran opražíme. Měkké maso vybereme a odložíme na teplé místo. Do výpeku dáme očištěná a nakrájená játra. Orestujeme, přidáme na plátky nakrájené žampiony, zaprášíme moukou...

Grilované vepřové kuličky se studenou omáčkou

Grilované vepřové kuličky se studenou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, 100 g barevných paprik, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, kapka sojové omáčky, sůl, pepř a sladká paprika podle chuti, Na studenou omáčku: 100 ml zakysané smetany, 1 lžíce strouhaného parmazánu, 1 stroužek prolisovaného česneku, 1 lžička posekané čerstvé pažitky, sůl a pepř podle chuti

Mleté bravčové mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou červenou paprikou, sojovou omáčkou, dijonskou horčicou a prelisovaným cesnakom. Spolu premiešame a necháme odležať na chladnom mieste aspoň 1 hodinu. Potom z mäsa formuje...

stránka: