Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Divoký králík

Králičí špíz

Králičí špíz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks králíčích filet, 8 stonků rozmarýnu cca 25 cm dlouhých, 1/2 červené papriky, 1/2 žluté papriky, 4 stroužky česneku, 2 velké šalotky, 4 polévkové lžice olivového oleje, 20 g másla, sůl, pepř

Každý králičí filet nakrájíme na 4 stejně velké kousky. Rozmarýnové stonky zašpičatíme na cca 20 cm a přípravíme jako jehly pro špíz. Papriky zbavíme jader a nakrájíme na 16 stejně velkých kousků, česnek rozpůlíme a šalotky rozčtvrtíme. Pak napich...

Divoký králík z francouzskou omáčkou

Divoký králík z francouzskou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mladý divoký králík ( cca 2000gr), 100 g uzené slaniny, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 100 g másla, sůl a pepř podle potřeby, Na omáčku: 8 stroužků česneku, 3 žloutky, 200 ml olivového oleje, sůl a pepř podle chuti, 3 lžíce vody, citronová šťáva podle chuti

Očisteného divého králika oplachneme, pokrájame na porcie, prešpikujeme slaninou, pridáme zrnka čierneho a nového korenia, bobkový list a na masle upečieme domäkka. Občas podlievame vodou. Potom pripravíme omáčku: rozotrieme alebo prelisujeme 8 s...

Králík na zelenině

Králík na zelenině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 1 mrkev, 2 list řapíkatého celeru, 1 cibule, 100 ml rostlinného oleje, 250 g rajčat, 1 kousek lilku (baklažán), 1 paprika (kapie), 1 špetka oregana, 100 ml bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 1 špetka bílého pepře

Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji podusíme mrkev a celer s cibulí - vše pokrájené na plátky. Přidáme porce králíka, které lehce po obou stranách opečeme, podlijeme vínem, vložíme do trouby a pod poklicí dusí...

Králičí medailonky na růžovém pepři

Králičí medailonky na růžovém pepři

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg filetů z králíka, 1 konzerva bambusových výhonků, 4 listy čínského zelí, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička soli, 2 lžíce olivového oleje, 1 kg brambor či hotové hranolky, 4 lžičky růžového pepře ve slaném nálevu

Fitety z králičího masa pokrájíme na větší kousky a vhodíme na rozpálený olivový olej. Mírně opečeme, přidáme okapané bambusové výhonky, pokrájené na kousky, pokrájené čínské zelí a necháme opékat za občasného míchání. Ochutíme solí a sojovou omáč...

Sekaná z králíka

Sekaná z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks králíka, 100 g uzeného špeku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 vejce, 1 lžíce Solamylu, 100 g hrubé mouky, špetka soli

Králíka vykostíme a maso semeleme společně se špekem, cibulí a česnekem. Přidáme všechna vejce, solamyl, hrubou mouku a podle chuti sůl. Vše pořádně promícháme a ze směsi uděláme sekanou. Dáme do pekáčku, pečeme při střední teplotě a podléváme vod...

Králík v balíčku

Králík v balíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, sůl, pepř, majoránka, špetka tymiánu, 10 plátků anglické slaniny, 4 ks cibule, 6 ks rajčat, olej

Králíka nasekáme na menší kousky, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a tymiánem. Každý kousek zabalíme do plátku anglické slaniny a ovážeme nití. Na dno vymazaného pekáčku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na ni narovnáme vedle sebe králičí b...

Králík v cibulovém obalu

Králík v cibulovém obalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks králíka, cibule hmotnostně stejně jako váží králík, slanina na obalení králíka, máslo, voda, sůl, 2 dcl bílého vína, česnek

Králíka očistíme, osolíme, zabalíme do slaniny(zůstane šťavnatý), poklademe plátky česneku, plátky másla, lehce podlijeme a zasypeme cibulí(mraky cibule, alespoň tolik, co králíka). Dáme péci a 20 minut před dopečením podlijeme vínem. Nemusíme zah...

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 předek z králíka, 1 bílý jogurt, 1/2 balení majonézy, 1 sklenka nakládané zeleniny Moravanka, 2 cibule, 1/2 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru moučka, sůl, pepř, ocet

Uvaříme předek z králíka a nakrájíme na kousky, přidáme bílý jogurt, majolku, okapanou, nakládanou a nakrájenou zeleninu, posekanou cibulku a vše ochutíme hořčicí, moučkovým cukrem, solí, pepřem a octem. Vše pořádně smícháme a necháme odležet do d...

Králík na zelenině, oreganu a šalvěji

Králík na zelenině, oreganu a šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 3 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 lžíce oregana, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce petrželky, sůl, 1 větší mrkev, 1/4 celeru, 1 cibule, 2 lžíce kečupu, 3 tenké plátky másla, 30 g anglické slaniny

Naporcovaného králíka lehce osolíme a naložíme přes noc do marinády, kterou vyrobíme tak, že smícháme olej s jedním utřeným stroužkem česneku a najemno nasekanými bylinkami. Druhý den nakrájíme mrkev, celer, cibuli a dva stroužky česneku, krátce ...

Králík ve smetanové omáčce s červenou řepou

Králík ve smetanové omáčce s červenou řepou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 2 bobkové listy, 4 cibule, 5 lžíc rostlinného oleje, 2 lžíce majoránky, 250 ml smetany ke šlehání, 1 kg červené řepy, 100 g křenu, 1 lžíce bílého vína, 1/4 l zeleninového vývaru, sůl a pepř dle chuti

Králíka pořádně omyjeme, osušíme a naporcujeme. Cibuli oloupeme a každou nakrájíme na 8 měsíčků. Na pánvi rozehřejeme tři lžíce rostlinného oleje. Porce králíka v něm namočíme, posolíme a popepříme maso, posypeme jej majoránkou a vložíme do pekáčk...

Králík na pepři

Králík na pepři

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 naporcovaný králík, sůl a pepř dle potřeby, trocha hladké mouky, 2 lžíce oleje

Porce králíka osolíme a obalíme v hladké mouce, kterou jsme smíchali se lžičkou pepře. Do hrnce nalijeme olej, na olej poklademe pomoučené kousky masa, lehce podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a pomalu dusíme na mírném ohni. Maso občas přelévá...

Italský králík po myslivecku

Italský králík po myslivecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

stehna a hřbet z králíka, sůl a pepř podle chuti, trochu hladké mouky, olivový olej, 2 stroužky česneku, několik listů šalvěje, snítka rozmarýnu, 120 ml bílého vína, hrst černých oliv, 100 lžíce rajčatového protlaku

Omyté porce králíka osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Rozehřejeme olej a králíka ze všech stran orestujeme. Pak do pánve přihodíme bylinky a zalijeme vínem. Rajčatový protlak zředíme asi 1,5 dl vody a také přilijeme do pánve. Oloupané st...

Dušený králík

Dušený králík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celý králík, 500 ml vody, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička kmínu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 5 stroužků česneku, 2 cibule, 1 lžička soli, 2 lžíce sádla

Králíka omyjeme a dobře osolíme. Uděláme si směs z papriky, kmínu, tymiánu a utřeného česneku. Směs promícháme a vetřeme do králíka. V pekáči rozpustíme sádlo a lehce na něm osmahneme na kolečka nakrájené cibule, přidáme králíka, zalijeme vodou a ...

Králík Braillon podle Apetitu

Králík Braillon podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 naporcovaný a očištěný králík, 6 lžíc dijonské hořčice, sůl a pepř dle chuti, 2-3 lžíce rostlinného oleje, 300 ml bílého vína, 200 ml smetany ke šlehání

Omytého, očištěného a naporcovaného králíka opepříme. Po všech stranách potřeme hořčicí a necháme v chladu jeden den odležet. Stačí i přes noc. Poté si na velké pánvi rozehřejeme olej a porce králíka si zprudka opečeme, aby se zatáhl, ale šťáva zů...

Salát z králíka

Salát z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 250 ml bylinkového octa, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 5 listů bobkových listů, 2 cibule, 10-13 sterilovaných okurek, 250 g majonézy, špetka pepře, špetka soli, 1 lžíce Dijonské hořčice

Celého králíka uvaříme v hrnci spolu s octem, novým kořením, pepřem, bobkovým listem cca v 1,5 l vody doměkka. Maso obereme a pokrájíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, najemno pokrájené okurky, majonézu a hořčici. Podle chuti dosolíme...

Králík na smetaně

Králík na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg králíka, 2 lžíce sádla, 50 g mrkve, 5 kuliček pepře, 250 ml mléka, 50 g petržele, 2 bobkové listy, 2 cibule, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octu, 1 lžíce polotučné hořčice, sůl, 2 lžičky cukru krystalu, 100 g másla, 2 lžičky kmínu

Králíka spaříme ve vařící vodě, necháme okapat, naporcujeme, posypeme kmínem a na prudko osmažíme na sádle. Petržel, mrkev, cibule nakrájíme na plátky a dozlatova osmažíme na másle. Přidáme hořčici, cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přidáme oc...

Králík na víně

Králík na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 80 g anglické slaniny, 100 g másla, 5 kuliček černého pepře, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 40 g hladké mouky, 1 citrón, 1 lžíce octa, sůl, 50 g švestkových povidel, 20 g cukru moučka, 100 g cibule, 100 g kořenové zeleniny, 500 ml červeného vína, 100 ml vývaru

Očištěného králíka omyjeme a rozkrájíme na větší kousky. Maso protáhneme částí slaniny, potom rozehřejeme máslo a kousky králíka opečeme, Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a v kastrůlku rozpustíme, k tomu přidáme zbytek másla, přisypeme nakráje...

Králík na paprice

Králík na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, sůl, 100 g slaniny, olej, 1 velká cibule, mrkev, petržel, celer, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 3-4 lžičky papriky, stroužek česneku, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3-4 lžíce hladké mouky

Králíka odblaníme a naporcujeme. Na trošce oleje rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a koření. Vše restujeme asi 10 minut. Poté přidáme naporcovaného králíka, zasypeme ...

Marinovaný králik

Marinovaný králik

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks divokého králíka, 200 ml rostlinného oleje, 200 ml vody, 2 lžíce kečupu, 5 stroužků česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1/4 lžička mleté pálivé papriky , 1/2 lžíce soli, 1/4 lžičky pepře

Králika stiahnutého z kože poriadne umyjeme a rozporciujeme. Pripravíme si marinádu. Olej vymiešame s vodou, horčicou, soľou, čiernym korením, prelisovaným cesnakom, pálivou paprikou a kečupom. Mäso vložíme do pripravenej marinády a necháme v chla...

Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 600 ml vody, 2 lžíce másla, 2 lžíce cukru, 1 lžička tymiánu, 3 petržele, 3 cibule, 2 lžíce oleje, 1 celer, sůl, 5 kuliček nového koření, 4 mrkve, 400 ml octa, 120 g slaniny, 8 kuliček pepře, 5 kuliček jalovce, 400 ml smetany, 3 bobkové listy

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme. Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout. ...

Dvojknedlíčková králičí polévka

Dvojknedlíčková králičí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

králičí hlava, srdce, játra, ledvinky z králíka, 2 mrkve, 1/4 celeru, 1 petržel, 1 malá cibule, česnek, hrst mraženého hrášku, 2 hrsti strouhanky, 3 vejce, 100 g játrové paštiky, sůl, pepř, muškátový květ, 100 g strouhaného sýra, hrst hrubé mouky, Vegeta

Hlavu a vnitřnosti z králíka uvaříme spolu s kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem v osolené vodě. Po uvaření maso obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme na kousky, kořenovou zeleninu vidličkou rozmačkáme najemno a přidáme hrášek, podle chuti do...

Králík na balkánský způsob

Králík na balkánský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g stehen z králíka, 1 cibule, 100 g čerstvých rajčat, 100 g papriky (kapie), 1 lžíce mleté papriky , 150 ml sladké smetany, 40 g hladké mouky, 50 g sádla, 1 lžička soli, troška pepře bílého

Na masti opražíme cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku a zajačie mäso nakrájame na menšie kúsky. Posolíme, okoreníme mletým korením, podlejeme a dusíme. Počas dusenia pridáme pokrájanú zelenú papriku a rajčiaky. V smotane rozhabarkujeme múku, vl...

Dušený zajíc na houbách

Dušený zajíc na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 divoký králík cca 1200g, 100 g uzené slaniny, 200 g čerstvých hřibů, 1 větší cibule, 50 g sádla, 30 g hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, sůl podle potřeby, 250 ml masového vývaru, 20 mladých cibulek

Zajaca rozporcujeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatej masti zo všetkých strán. Potom pridáme cibuľu posekanú na drobno a očistené huby pokrájané na plátky, všetko spolu opraží...

Zajíc na smetaně a víně

Zajíc na smetaně a víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g stehen a hřbetu z králíka, 150 g uzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 200 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, troška pepře, 1 bobkový list, troška tymiánu , 100 ml bílého vína, 1 lžíce citronové šťávy, sůl podle potřeby

Zadnú časť odležaného a očisteného zajaca prešpikujeme prúžkami údenej slaniny, na oleji opražíme pokrájanú a očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme zajaca, soľ, mleté korenie a bobkový list. Za podlievania vodou upečieme v rúre. Mäkké mäso ...

Mortadela

Mortadela

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g králičího masa, 500 g vepřového masa, 500 g vepřového bůčku, 5 vajec, 5 stroužku česneku, troška strouhaného muškátového ořechu, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 2 lžíce mleté sladké papriky na obalení, 2 lžíce posekaných pistácií, 2 lžíce posekané červené kapie, 1 lžíce Vegety, špetka sečuanského koření

Bravčové a kraličie mäso viackrát zomelieme, pridáme vajcia, roztlačený cesnak, pistacie, kapiu a koreniny. Dobre premiešame a necháme v chlade 24 hodín odležať. Hmotu naplníme do špecialného na to určeného sáčku. Dobre zaviažeme a dáme variť do h...

stránka: