Dlouhozrnná rýže

Původem z jihovýchodní Asie. Dnes je rýže jedna z nejhlavnějších potravin na světě, jedná se o obilky určitých druhů trav. Obsahuje velké množství škrobu. Obilky rýže jsou různě tvarované – kulaté, oválné, krátké, dlouhé. Od toho pak odvozujeme různé typy rýží. Dlouhozrnná rýže je běžně ke koupi v našich obchodech. Dejme přednost kvalitě před kvantitou, odměnou nám bude kvalitní rýže s vynikající chutí, která se nerozvaří. Pokud koupíme rýži bez varných sáčků, musíme ji nejdříve propláchnout pod tekoucí vodou, poté ji přesypeme do hrnce, kde jsme si připravili na oleji cibuli do sklovata a zalijeme vše vodou přibližně dva prsty nad hladinu rýže. Vaříme přikryté pokličkou zhruba 10-15 minut. Pokud koupíme rýži ve varných sáčcích, postupujeme dle návodu uvedeného na obalu. Rýže je skvělou přílohou k jídlům upraveným podle receptů inspirujících se Asií, také k některým druhům masa, nezbytnou součástí rizota na jakýkoliv způsob. Výborně chutná také smíchaná s tuňákem a nastrouhaným sýrem.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář