Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Dlouhozrnná rýže

Vařená rýže

Vařená rýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dlouhozrné rýže, 1 l vody, 1 lžíce soli, 1 lžička oleje

Rýži propláchneme a necháme okapat. Rýži vložíme do osolené vody, vaříme bez pokličky na mírnem ohni a sbíráme pěnu, která se postupně nahoře vytváří. Až je na dně jen troška vody, přikryjeme kastrol pokličkou a rýži dovaříme do sypkosti. Nakonec ...

Jehněčí jarní polévka

Jehněčí jarní polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty nebo jiné části, 1,5 l vody, 1 střední mrkev, 100 g petržele, 100 g celeru, 50 g dlouhozrné rýže, 1 větší cibule, 2 žloutky z vejce, 150 ml zakysané smetany, 1 lžíce soli, pepř, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 bobkového listy, hřebíček

Maso důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce s osolenou studenou vodou a necháme vařit cca hodinu a půl, dokud maso nezačne měknout. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme na jemn...

Papriky plněné rýží

Papriky plněné rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 papriky, 200 g dlouhozrné rýže, 1 lžíce olivového oleje, 1 větší cibule, 1-2 lžičky soli, 2 stroužky česneku, hrst čínských (postačí i naše sušené) hub, 150 g eidamu (Edamu), 150 g anglické slaniny pro masožravce

Papriky vyčistíme, seřízneme vršek. Cibuli nasekáme nadrobno, orestujeme, přidáme lisovaný česnek, rýži, předem namočené houby. Vše smícháme s nastrouhaným sýrem. Osolíme, opepříme, plníme papriky, které pečeme, dokud nezměknou nebo nezezlátnou. ...

Kari rýže

Kari rýže

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček dlouhozrné rýže, 1 lžička kari koření, 1 malá cibule, sůl

Na oleji zpěníme nadorobno nakrájenou cibuli s kořením kari. Poté přidáme rýži, asi minutu ji pražíme, poté zalejeme dvojnásobným množstvím vody (než bylo rýže) a osolíme. Vaříme přibližne 15 minut, dokud není v hrnci již žádná voda a rýže je měkk...

Minestra - zeleninová italská polévka

Minestra - zeleninová italská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hlávkové kapusty, 1 menší bulvový celer, kousek petržele, hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 60 g rýže, sůl, 1 kostka drůbežího bujónu, 1,5 l vody, 1 stroužek česneku, 50 g ementalu, 1 mrkev

Zeleninu dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu a rýži, vše zlehka osmahneme. Přidáme vodu, bujon, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme česnek utř...

Krevetový salát s rýží

Krevetový salát s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařených krevet, 2 jarní cibulky nebo jedna menší cibule, 150 g dlouhozrné rýže, nasekaná čerstvá bazalka, sůl, pepř, 1 lžička citrónové šťávy, 150 ml olivového oleje, petrželka na ozdobení, špetka šafránu

Rýži uvaříme v osolené vodě. Až je rýže uvařená, vodu pořádně slijeme. Smícháme olej, bazalku, citrónovou šťávu, šafrán, sůl a pepř. Takto vytvořenou zálivku promícháme s rýží, dokud je rýže stále teplá a necháme vychladnout. Cibulku nakrájíme na ...

Kuřecí smotky

Kuřecí smotky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře bez drobů, 3 vařená vejce, 3 kyselé okurky, 150 g sendvičové šunky, 1 červená paprika, 3 velké cibule, 1/2 sáčku černého mletého pepře, 1/2 sáčku sladké papriky, 1 citrón, 1 lžička medu, 5 lžic sladkého kečupu, 5 lžic plnotučné hořčice, 1 lžíce slunečnicového oleje, 400 g dlouhozrné rýže, 100 g slaniny, konzerva hrášku, špetka mletého rozmarýnu

Kuře stáhneme z kůže, vykostíme a nařežeme na plátky. Maso rozklepeme, posolíme, opepříme a potřeme kečupem a hořčicí. Na každý plátek kuřete vložíme ½ vařeného vejce, ¼ okurky, 1 dlouhý plátek salámu a proužek papriky. Maso zavineme tak, aby nádi...

Alkoholikova roštěnka

Alkoholikova roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 velká cibule, 2 dcl světlého piva, 400 g dlouhozrné rýže, 1 konzerva hrášku, 1 lžíce sádla, 3 lžíce instantní tmavé jíšky, špetka soli, špetka pepře

Roštěnky opláchneme a rovnoměrně naklepeme. Poté roštěnky po stranách mírně nařízneme, aby se později při smažení nekroutily. Nakonec roštěnky jemně osolíme a opepříme a necháme asi 2 hodiny naložené v oleji. Na pánvi rozpálíme sádlo, ve kterém ro...

Polévka s krevetami nebo garnáty

Polévka s krevetami nebo garnáty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 200 g oloupaných syrových krevet nebo garnátů, 0,7 l mléka, 0,7 l zeleninového bujónu, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, pažitka na ozdobu, 100 g dlouhozrné rýže, 1 lžíce sojové omáčky

Mléko a rýži přivedeme do varu. Přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut na mírném plameni. Přidáme zeleninový bujón, citrónovou šťávu, sůl a pepř dle chuti. Vaříme dalších 5 minut. Mezitím na rozehřátém oleji osmažíme krevety nebo garnáty a přidáme...

Šťavnaté mleté maso s fazolkami a rýží

Šťavnaté mleté maso s fazolkami a rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 500 g dlouhozrné rýže, 1 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 100 g sterilované či pečené červené papriky, 6 stroužků česneku, 200 ml rajčatového protlaku, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, troška majoránky

Rýži uvaříme klasickým způsobem v osolené vodě. Cibuli nasekáme najemno, zpěníme ji na oleji. Přidáme maso, které poválíme a opečeme ze všech stran. Osolíme, okořeníme pepřem a paprikou, přidáme lisovaný česnek. Vlijeme protlak, vsypeme fazolky a...

Houbové rizoto s hráškem

Houbové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g hub, 300 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, 1 menší konzerva hrášku, 1 lžičku mletého kmínu, 2 l vody

Rýži a nasekané houby vhodíme do osolené vroucí vody. Vaříme 20 minut, dokud rýže nezměkne. Mezitím na oleji osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Přidáme hrášek, 2 lžíce vody, sojovou omáčku, mletý kmín, sůl a pepř dle chuti. Necháme proj...

Rizoto s krevetami a mušlemi

Rizoto s krevetami a mušlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 500 g dlouhozrné rýže, 150 ml bílého vína, 1 lžička mletého šafránu, sůl, pepř, tvrdý sýr na ozdobu, 200 ml zeleninového bujónu, petržel na ozdobu, 300 g oloupaných syrových krevet, 200 g slávky jedlé

V osolené vroucí vodě uvaříme rýži, dokud není měkká. Mušle vydrhneme pod tekoucí vodou a vyřadíme ty, které jsou poškozené nebo otevřené. Do bujónu přidáme mušle, přikryjeme pokličkou a vaříme 7 minut. Mezitím na oleji osmažíme nakrájenou cibuli ...

Rizotové smažené šišky

Rizotové smažené šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1-2 rajčata, 1 sůl, 1 svazek pažitky, 150 g dlouhozrné rýže, 100 g eidamu

Rýži dáme do osolené vroucí vody a vaříme 10-15 minut, dokud nezměkne. Mezitím nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájená rajčata a pažitku. Rýži scedíme a vmícháme do zeleniné směsi. Přidáme nastrouhaný sýr...

Plněné kapie rýžovou směsí

Plněné kapie rýžovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 rajčata, sůl, 250 g dlouhozrné rýže, 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce petrželové natě, 100 ml vody

Rýži dáme vařit do osolené vroucí vody na 10-15 minut. Mezitím si připravíme kapie k plnění tak, že uřízneme vršky a opatrně vykrojíme jádra, která vyhodíme. Uříznuté vršky zbavíme stopek a nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme nakrájené cibule d...

Trochu jiná vaječina

Trochu jiná vaječina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g dlouhozrné rýže, 6 vejcí, sůl, rajče na ozdobení, 2 lžíce olivového oleje

Rýži dáme vařit na 15 minut do vroucí osolené vody. Poté ji scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme uvařenou rýži. Za stálého míchání postupně přidáváme vejce. Osolíme dle chuti a smažíme 3-5 minut. Ozdobíme nakrájeným rajčet...

Rýžová kaše s kakaem a skořicí

Rýžová kaše s kakaem a skořicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g dlouhozrné rýže, 1 l mléka, 3 lžičky mleté skořice, 3 lžičky kakao, 100 g cukru moučky, 50 g másla, 10 žloutků

Rýži uvaříme v osolené vodě a slijeme. Přidáme mléko a vaříme na mírném plameni, dokud rýže nezhoustne. Přidáme cukr a sejmeme z plamene. Poté přidáme nakrájené na kousky nakrájené máslo. Žloutky rozšleháme a vmícháme do rýžové směsi. Opět dáme na...

Rýžový koláč

Rýžový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 1 vanilkový cukr, 100 g másla, 150 g cukru krupice, 180 g dlouhozrné rýže, 2 vejce

Mléko přivedeme k varu, přidáme rýži, máslo, vanilkový cukr a vaříme 20 minut na mírném plameni. Vejce rozšleháme s cukrem a přidáme k rýži. Rýžovou směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm. Pečeme 50 minut v předehřáté tro...

Rizoto s vepřovým srdcem

Rizoto s vepřovým srdcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové srdce, 1 cibule, sůl, pepř, 50 g másla, 500 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml bílého vína, 200 ml vody

Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě a poté scedíme. Mezitím srdce očistíme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme kousky srdce, které osmažíme ze všech stran. Opepříme a osolím...

Špenátové rizoto

Špenátové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g dlouhozrné rýže, 300 g špenátu, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule

Rýži dáme do osolené vroucí vody a vaříme 15-20 minut, dokud nezměkne. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Snížíme teplotu, přidáme nakrájený špenát, přikryjeme pokličkou a dusíme 5-10 minut. Přidáme scezenou a uvařenou...

Plněné pstruzí smotky

Plněné pstruzí smotky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykuchaní pstruzi, 80 g dlouhozrné rýže, sůl, 100 g oloupaných krevet, 50 g hub, 1 hrst piniových ořechů, 1 menší pórek, bílý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 200 ml bílého vína, 2 plátky citrónu na ozdobu

Rýži dáme do osolené vroucí vody, vaříme 15 minut a scedíme. Mezitím u ryb odstraníme hlavy, ocasy a podélně je rozkrojíme na plátky. Poté je omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a osolíme. Na oleji osmažíme nakrájený pórek, krevety, nakráj...

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky dlouhozrné rýže, 2 malé cibule, 2 sáčky kari koření, sůl, 1 malá konzerva hrášku, 4 vejce, 4 lžíce oleje

Z rýže, 2 lžic oleje, cibulí, kari a soli připravíme kari rýži (viz související recepty). Mezitím si z vajec připravíme volská oka (viz související recepty). Kapie zbavíme semen, nakrájíme a vmícháme do kari rýže. Přidáme scezený hrášek, necháme p...

Zeleninové rizoto s krevetami

Zeleninové rizoto s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce rostlinného oleje, 400 g oloupaných syrových krevet, sůl, 1 lžíce chilli omáčky, 150 ml bílého vína, 2 rajčata, 150 g dietního salámu

V osolené vroucí vodě uvaříme rýži, dokud není měkká. Kapie zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájený salám a kapie, dokud nezměknou. Přidáme nakrájená rajčata, krevety a smažíme 3 minuty. Podlijeme vínem, přidám...

Kotlety na zelí

Kotlety na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 2 ostravské klobásy, 400 g kyselého zelí, 300 g dlouhozrné rýže, 1 hrneček zakysané smetany, sůl, 1 lžíci ztuženého pokrmového tuku

Rýži dáme na pánev, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Poté vodu slijeme. Kotlety naklepeme, nařízneme okraje, aby se nekroutily, osolíme a opečeme na lžíci tuku. Zelí dáme do kastrolu, na ně položíme kotlety a ještě tence nakrájenou ...

Kapustovo-rajčatová polévka

Kapustovo-rajčatová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkové kapusty, 1 rajčatový protlak, 1/2 hrsti dlouhozrné rýže, 1/4 lžičky mletého kmínu, sůl, 1 lžíci ztuženéhoý pokrmového tuku, 1 cibuli, 2 lžíce hladké mouky

Kapustu narežeme na drobné štvorčeky a uvaríme vo vode. Vodu zlejeme. Potom znovu podlejeme vodou, pridáme mletú rascu, soľ, ryžu a ďalej dusíme. Tesne pred koncom ako je ryža uvarená, pridáme paradajkový pretlak a zamiešame. Zahustíme cibuľovou z...

Masové kuličky v zelí

Masové kuličky v zelí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 100 g uvařené rýže, pepř, sůl, olej, 500 g hlávkového zelí, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 100 g rajčatového protlaku, cukr, stroužek česneku, 1 cibule

Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme menší kuličky, osmažíme je ze všech stran na oleji, vyndáme a odložíme na teplém mís...

stránka: