Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Domácí klobása

Kapustové závitky s klobásou

Kapustové závitky s klobásou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší hlávka kapusta, 500 g klobásy, 1 cibule, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Kapustu povaříme v mírně osolené vodě a rozebereme na listy, žebra naklepeme. Klobásu nakrájíme na kolečka a zabalíme do připravených listů. V pekáčku si rozehřejeme olej, cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme na oleji v pekáčku. Poté na cibuli nas...

Bramborová roláda s klobáskami

Bramborová roláda s klobáskami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček bramborového těsta v prášku, 2 ks domácí klobásky, 1 vejce, troška nakrájené pažitky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, špetka soli

Těsto připravíme dle návodu na sáčku a vmícháme do něj vejce a pažitku. Těsto na pomoučeném vále rozválíme na silnější plát a rozdělíme ho na poloviny. Na každou položíme nožičku klobásky a těsto zatočíme. Osolenou vodu v hrnci uvedeme do varu, vl...

Rohlíkové ražniči

Rohlíkové ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Eidamu (Edam), 4 starší rohlíky, 4 klobásy, 1 vejce, hladká mouka na obalení, strouhanka na obalení, olej na smažení

Klobásu pokrajíme na kolečka, tvrdý sýr nakrájíme na kostky nebo plátky. Rohlíky nakrájíme na kolečka. Vše střídavě napícháme na špejle, které potom obalíme v trojobalu. Ražniči osmažíme a podáváme s bramborem a oblohou. Dá se jist i studené

Salámové špejle

Salámové špejle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g pikantního suchého salámu, 200 g paprikové klobásy, 100 g Ementalu, 100 g Nivy, sterilované okurky, ředkvičky, cherry rajčátka, olivy

Sýry nakrájíme na malé kostky.Každou kostku balíme do salámu.Střídavě napichujeme na špejle v salámu obalené sýry,kolečka ředkviček,půlky rajčat,kolečka klobásy,okurek a nakonec napíchneme olivu.Špejle by měly být dlouhé 10-12cm.

Těstoviny s mexickou směsí

Těstoviny s mexickou směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 200 g mražená zeleninová mexické směsi, 5 lžic boloňské omáčky, 4 ks klobásy

Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme okapat. Na pánvi osmahneme na kolečka nakrájené klobásky (olej nedávám), přidáme polorozmrzlou mexickou směs a boloňskou omáčku. Dobře promícháme a spojíme s uvařenými těstovinami.

Bramborová polévka s kysaným zelím

Bramborová polévka s kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kyselého zelí, 1,5 l vody, sůl, pepř, kmín, 1 cibule, 40 g sádla, 30 g hladké mouky, 400 g brambor, 1 domácí klobása

Zelí rozsekáme na drobnější kousky, zalijeme osolenou vodou s kořením a necháme přejít varem. Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, zaprášíme moukou a připravíme zlatavou jíšku. Rozšleháme ji s vodou a zelím, přidáme oloupané, na kostičky nakrájen...

Klobásová pochoutka snadno a rychle

Klobásová pochoutka snadno a rychle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 klobásky, 10 dkg Eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 1-2 rajčata, 1-2 cibule, 10 dkg slaniny, troška sádla na opečení (možno i jiný tuk)

Klobásy nařízneme a do vzniklých zářezů vkládáme podle fantazie výše uvedené suroviny. Potom jen rychle opečeme na trošce tuku. Jako příloha je vhodný chléb, hořčice, křen, okurka nebo vše ostatní dle vaší chuti.

Bramborový guláš s fazolemi

Bramborový guláš s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2-3 domácí klobásy nebo jiné oblíbené, 1 cibule, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, kmín, sladká paprika (může být i troška pálivé), 2-3 lžíce hladké mouky, tuk

Na tuku zpěníme kostičky cibule, přidáme kolečka klobásky a dohromady lehce osmahneme, přisypeme papriku a zalijeme horkou vodou. Přidáme brambory, nakrájené na kostky, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a třeným česnekem a dusíme pod pokličkou dom...

Bramborový závin se zelím

Bramborový závin se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor vařených ve slupce, 150 g hrubé mouky, 50 g krupice, vejce, lžička soli, slanina, cibule, 300 g kyselého zelí, 50 g másla, 300 g klobásy, 1 stroužek česneku, troška mletého pepře

elí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí. Brambory oloupeme, prolisujeme a s moukou, krupicí, solí a vejcem vypracujeme těsto. Bramborové těsto vyválíme na obdé...

Babiččina kyselica s houbami a vejcem

Babiččina kyselica s houbami a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 ks brambor, 2 hrsti sušených hub, 1 sáček kysaného zelí, 2 domácí klobásy, 100 ml smetany, 1 vejce, 2 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, troška kmínu, 2 lžičky soli, 2 lžičky sladké papriky, troška pepře

Do osolené vody s kmínem dáme vařit oloupané brambory, nakrájené na kostičky. Přidáme houby, které jsme předem namočili do vody a pak scedili. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme zelí i s nálevem a klobásu, nakrájenou na půlkolečka. Zatímco ...

Alsaské zelí

Alsaské zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 1 kg sladkokyselého sterilovaného zelí, 2 cibule, 150 g paprikové klobásy, 100 ml bílého vína, petrželka, 2 lžíce hladké mouky, 5 lžic sádla, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřové maso na okrajích nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté je opečeme z obou stran na sádle a na oleji. Do pekáčku dáme odkapané sterilované sladkokyselé zelí, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, promí...

Kuřecí závitky s klobásou

Kuřecí závitky s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 100 g slaniny, 2 ks cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla, špetka pepře, špetka soli, 2 ks klobásek

Kuřecí řízky naklepeme lehce, osolíme, opepříme, poklademe na nudličky nakrájenou slaninou, na kolečka nakrájenými klobásami, na kolečka nakrájenou cibuli, stočíme do závitků, upevníme jehlami nebo párátkem a obalíme v hladké mouce. Druhou cibuli ...

Husarská roláda

Husarská roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 300 g mletého masa (vepřového a hovězího), 1 ks domácí klobásy, 2-3 stroužky česneku, 1 menší cibule, 2-3 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička pepře, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje

Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme tak,abychom dostali velký plát masa. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme na chvíli do chladu. Zatím si připravíme náplň: mleté maso dáme do mísy, přidáme klobásu, kterou si nakrájíme na opravd...

Krůtí směs po uzenářsku

Krůtí směs po uzenářsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 200 g uzeného masa, 1 ks domácí klobásy, 200 g žampiónů, 1 velká cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička mleté papriky, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky včelího medu, 1 ks jarní cibulky

Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na chvilku do chladu. Zatím si nakrájíme uzené maso na nudličky, klobásku na půlkolečka, cibuli na proužky a žampióny na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, vhodíme krůtí maso a restujeme...

Kuřátko na jalovci

Kuřátko na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 cibule, 80 g anglické slaniny, 1 ks domácí klobásy, 2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 10-15 kuliček jalovce, 2 lžičky kmínu, 3 kousky bobkového listu, 100 ml světlého piva, 1 lžíce rostlinného oleje

Do pekáčku, vymazaného olejem, dáme na dno nakrájenou cibuli. Kuřátko naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Připravené kousky narovnáme na cibuli. Slaninu nakrájíme na nudličky, klobásku na půlkolečka a oboje dáme na maso a nakonec př...

Vepřové na tymiánu

Vepřové na tymiánu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových řízků, 1/2 cibule (nakrájené na drobno), slanina nebo špek na chuť, 1 klobása nebo špekáčky nakrájené na kostičky, tymián, 4 ks plátkového sýra, olej, sůl, pepř

V menším kastrůlku na trošce oleje osmažíme cibuli se slaninou (nakrájenou na kostičky) a s nakrájenou klobásou nebo špekáčkem. Maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a dáme špetku tymiánu (je aromatický) a dáme na pánev s olejem smažit (pomalu, ...

Svíčková plněná klobásou

Svíčková plněná klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks vepřové svíčkové, 3 domácí klobásy, 3 špetky soli, 3 špetky pepře, 3 špetky kmínu

Maso omyjeme, nařežeme, jemně naklepeme, do středu uložíme klobásu, zavineme, upevníme nití, posypeme solí, pepřem a kmínem. Uložíme do tukem vymazaného pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a ve vyhřáté troubě upečeme. Během pečení podléváme vodou....

Slovenská nádivka

Slovenská nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 housek, 18 vajec + 4 uvařené natvrdo, 2 lžíce petrželky, 3/4 lžičky Sody bikarbóny, 3 domácí klobásy, 150 g slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Klobásu uvaríme domäkka a nakrájame na kolieska. Žemle namočíme do studenej vody a necháme rozmočiť, slaninu nakrájame na malé kocky. Vajcia rozbijeme, v miske rozšľaháme a pridáme k riadne vyžmýkaným žemliam. Pridáme nakrájanú klobásu, slaninu, ...

Špíz s dunajskou klobásou

Špíz s dunajskou klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, 100 ml rostlinného oleje, 120 g domácí ostřejší klobásy

Maso pokrájíme na menší kostky. Vyrobíme marinádu smícháním grilovacího koření, hořčice a sójové omáčky. Do této směsi přidáme olej a vše dobře rozmícháme. Do marinády vsypeme maso a pečlivě ho v marinádě ze všech stran otáčíme. Necháme odležet (...

Čočková polévka s houbami a kyselým zelím

Čočková polévka s houbami a kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čočky, 15 g sušených hřibů, 250 g kyselého zelí, 25 g hladké mouky, 250 ml zakysané smetany, 1 bobkový list, špetka soli, 1 domácí uzená klobása

Šošovicu preberieme, umyjeme a namočíme na 24 hodín do studenej vody. Varíme ju v tej istej vode, pridáme huby, bobkový list a kyslú kapustu. Keď je už mäkká v smotane rozmiešame múku a za stáleho miešania prilejeme do uvarenej šošovice a na konie...

Zelňák

Zelňák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 1/2 lžička prášku do pečiva, 125 g másla, 300g domácí klobásy, 800 g kyselého zelí, sůl podle potřeby, 1 žloutek, 2 vejce, 2 cibule, 200 ml sladké smetany, 2 lžíce olivového oleje, 1 paprika, 30 g škrobové moučky, 1 lžička kmínu, 1 lžíce mleté sladké papriky

Múku zmiesime s práškom do pečiva, maslom, štipkou soli a žĺtkom. Cesto dáme na pol hodiny do chladu odstáť. Potom vyvaľkáme, vymastíme formu a dno zakryjeme cestom, ktoré niekoľkokrát prepichneme. Pečieme pri 220°C teplote cca 10 minút. Na oleji ...

Zapečené kroupy

Zapečené kroupy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g větších krup, 800 g kyselého zelí, 400 g domácí klobásy, 250 ml sladké smetany, 1 cibule, 50 ml olivového oleje, troška mleté papriky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Krúpy uvaríme. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu a klobásu. Do zmesi pridáme kyslú kapustu, dochutíme a prehrejeme. Na vymastený pekáč dáme tri vrstvy: Krúpy, zmes, krúpy.Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali papriku. Pečieme do zlatova asi ...

Fazolový hrnec se zeleninou a uzeným masem

Fazolový hrnec se zeleninou a uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bílých fazolí, 250 g uzeného masa, 100 g domácí pikantní klobásy, 400 g kořenové zeleniny, 200 g brambor, 1 kostka masoxu, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté papriky, několik lžic rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře

Fazole přes noc namočíme do studené vody. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, klobásu na kolečka, maso a brambory na malé kostičky. Fazole dáme vařit spolu s masoxem. Mouku, olej, sůl, nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česn...

Zelní šneci s klobáskou

Zelní šneci s klobáskou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, sáček kysaného zelí, klobása, množství dle chuti, doporučuji kvalitnější, je dominantní chutí šneků, drcený kmín, 1 vejce na potření

Rozválíme listové těsto, posypeme zelím (můžete víc, ono se "zapeče" do těsta, není tam tolik cítit) a kmínem. Na kraj dáme klobásku a od ní začínáme balit roládu. Nakrájíme na jednotlivé šneky, dáme na plech a pomažeme vajíčkem. Dáme do trouby na...

Anglická frittata

Anglická frittata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 brambor, 50 ml zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře, 4 plátky anglické slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, 12 žampionů, 2 domácí klobásy

Brambory uvaříme. Vejce dáme do mísy, našleháme, přidáme smetanu, sůl, pepř. Na pánvi orestujeme slaninu, houby, klobásy. Promícháme s pokrájenými bramborami, dáme do pekáčku zalijeme vaječnou směsí a pečeme.

stránka: