Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Droždí (kvasnice)

Základní těsto do domácí pekárny

Základní těsto do domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vlažného mléka, 0,5 lžičky soli, 100 ml oleje, 3 lžičky cukru krystal, 300 g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, 0,5 kostky droždí nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Suroviny vložíme do pekárny podle uvedeného rozpisu. Když dáváme slané náplně, zapékáme klobásy, nebo děláme těsto na pizzu, dáme do těsta místo 3 lžiček cukru jen jednu. Nastavení pekárny: Program Těsto Těsto lze použít na cokoliv, co se dělá ...

Česnekové slimáky

Česnekové slimáky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g hladké mouky, 1 balení droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krystal, 7 dcl mléka, 1 lžíce soli a 1 malá lžička soli, 1 dcl rostlinného oleje, 1 Hera, 10 stroužků česneku, 1 lžíce Vegety

Z múky, kvásku, 1 lžíce soli a oleja si spracujeme cesto, rozdelíme ho na 6 bochníčkov a necháme chvíľu podkysnúť. Zatiaľ si z Hery, cesnaku, vegety a soli vymiešame plnku. Bochníčky vyvaľkáme, natrieme plnkou, stočíme a krájame trojuholníčky. Nat...

Bílý chléb

Bílý chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 200 ml mléka, 100 ml vody, 25 g rozpuštěného másla, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 500 g hladké mouky, 1 lžíce sušeného droždí (kvasnic)

V odměrce rozšleháme vejce a dolijeme do 200 ml mlékem. Přidáme 100 ml vody. Vše nalijeme do formy. Přidáme ostatní ingredience v uvedeném pořadí. Zapneme program FRENCH (v pekárně ETA Harmony program SENDVIČ), světlá kůrka. Upečený chléb vyklopím...

Minipizzy pro domácí pekárnu

Minipizzy pro domácí pekárnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 200 ml teplé vody, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 200 g najemno nastrouhaného sýra, 400 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička koření na pizzu, 2,5 lžičky sušeného droždí (kvasnic), Na náplň: 200 g najemno nastrouhaného sýra, 50 g strouhané nivy, 1 vejce, 100 g jemně nakrájené šunky, sůl, pepř, příp. čerstvě nasekané bylinky (oregano, tymián,..), žampiony, paprika, kečup na ozdobení

Do pekárny v uvedeném pořadí vložíme ingredience na těsto, zapneme program TĚSTO a necháme ho zpracovat a vykynout. Mezitím si připravíme náplň z uvedených surovin. Po vykynutí těsto vyndáme z pekárny, vytvoříme minipizzy (cca 14 kousků), pokladem...

Tvarohový chlebík

Tvarohový chlebík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 150 g tvarohu, doplnit do 350 ml mlékem, 1 lžička soli, 3 lžíce medu, 200 g pšeničné celozrné mouky, 300 g hladké mouky, 1 malá odměrka sušeného droždí (kvasnic), 3 lžíce rozinek namočených v rumu - po zaznění signálu

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, nastavíme program základní, kůrka světlá. Podáváme namazané máslem.

Domácí pečený chléb s překvapením

Domácí pečený chléb s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 300 ml vody, 25 g droždí (kvasnice), 60 g Vysočiny, 1 balení taveného sýra, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krystal, 3 lžíce česneku - sušené kořenící směsi

Do plechové nádoby od domácí pekárny nalijeme 300 ml vody. Poté nasypeme 500 g hladké mouky. Doprostřed mouky uděláme důlek a vložíme do něj droždí (čerstvé, sušené). Do pravého kraje umístíme lžičku cukru, do levého lžičku soli. Do dalšího volnéh...

Jessy bochánek z pekárny

Jessy bochánek z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 žloutky, do 250 ml mléka, 100 g změklé Hery, 1 sáček vanilkového cukru, 5 lžic cukru krupice, do 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička sušeného droždí , 1 lžíce rozinek, 2 lžíce mandlových lupínků, kandované ovoce, čokoládové pecky

Tento recept vychází z poměru ingrediencí 350 g "tekutých" ku 500 g "sypkých". Do nádoby pekárničky vyklepneme 2 žloutky a doplníme mlékem do hmotnosti 250 g. K tomu přidáme 100 g povolené až rozpuštěné Hery (celkem tedy 350 g tekutých surovin). P...

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dcl vody, 2 lžíce olivového oleje, 2,5 lžičky soli, 1 hrst kmínu, 1 hrst oregana, 2 hrsti lněného semínka, 60 dkg hladké mouky, 2 lžičky cukru moučka, 0,5 balení droždí, 2 hrsti slunečnicového semínka, 15 dkg eidamu

Do pekárny nalijeme 4 dcl vlažné vody a olej. Přidáme sůl, kmín, oregáno a lněné semínka. Nasypeme mouku, cukr a přidáme půlku droždí (pokud máme sušené, tak dvě lžičky). Zapneme program 1 (basic) a ve chvíli, kdy časovač ukazuje 2:17, přidáme do...

Kynuté těsto slané

Kynuté těsto slané

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 g vejce, 20 g droždí (kvasnice), 5 g cukru moučka, 1,25 dcl plnotučného mléka, špetka soli

Kvasnice rozetřeme s cukrem, smícháme se dvěma lžícemi vlažného mléka. Takto připravený kvásek necháme 5-10 minut vykynout. Pak přidáme mouku, vlažné mléko se solí a rozkvedlaným vejcem a necháme vykynout.

Staročeský báč

Staročeský báč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml plnotučného mléka, 40 g droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru krupice, 750 g brambor, 250 g slaniny, 50 g škvarků, 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžičky majoránky, 3 lžíce sádla

Nejprve si připravíme kvásek. Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvásek a přidáme cukr, který podporuje kynutí. Druhou polovinu mléka ohřejeme tak, aby bylo horké, ale nevařilo se. Mezitím si oloupeme a nastrouháme bramb...

Piadina romagnola

Piadina romagnola

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce droždí (kvasnice), 150 g sádla, 1 špetka soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička sody bikarbóny

Sádlo rozpustíme, aby bylo tekuté, ale ne horké. Smícháme ho s 200 ml vlažné vody a s droždím. Přidáme i sůl. Mouku smícháme se sodou a postupně ji zapracováváme do sádlové směsi. Vznikne nám tuhé těsto. To necháme 30 minut na teplém místě kyno...

Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibulï, 100 g vařených fazolí, 1 droždí (kvasnice), 1 hrst namočených ovesných vloček, 50 g smetanového sýru, sůl, 1 lžičku čtvero koření

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme droždí a opékáme, dokud nezačne houstnout. Přidáme uvařené fazole, ovesné vločky a opékáme asi 2 min. Dochutíme solí a kořením.

Nedělní knedlíčky do polévky

Nedělní knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení droždí (kvasnic), 50 g másla, 1 cibule, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce strouhanky, 1 vejce, špetka soli, bylinky či koření dle chuti

Na pánvi rozpustíme máslo , přidáme cibuli a orestujeme. Přisypeme rozdrobené droždí a necháme rozpustit - odstavíme a necháme vychladnout. Poté přidáme mouku strouhanku, vejce sůl, popř. bylinky a koření dle chuti. Tvarujeme malé knedlíčky či nok...

Péřové knedlíky

Péřové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dětské krupice, 30 g droždí (kvasnice), 1 vejce, 1 lžíce cukru, 125 ml vlažného mléka, špetka soli

Do mísy dáme dětskou krupici, rozdrobíme droždí a posypeme je cukrem. Zalijeme vlažným mlékem a zpracujeme v těsto. Teprve až poté dáme kynout. Necháme podle potřeby asi tak 30 minut kynout. Z téhle dávky těsta uděláme zhruba 30 knedlíků, podle to...

Domácí meruňkové koblihy

Domácí meruňkové koblihy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml polotučného mléka, 35 g droždí (kvasnice), 80 g cukru moučka, 250 g másla, 400 g hrubé mouky, 100 g hladké mouky, 100 g ovocné marmelády, 2 ks žloutků, 2-3 lžíce rumu, 1 l slunečnicového oleje

Polovinu vlažného mléka smícháme s čerstvým droždím, dvěma lžícemi cukru a dvěma lžícemi hladké mouky. Necháme 10 minut na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím si 60 g změklého másla utřeme se zbylým cukrem do pěny. Poté postupně přidáme lžíci po...

Vlněné knedlíky - z mikrovlnky

Vlněné knedlíky - z mikrovlnky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček polohrubé či hrubé mouky, 2 rohlíky, 1 hrneček mléka, 1/2 balení droždí (kvasnice), 1/2 lžičky soli, 1 vejce, 2 lžíce oleje

Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky a vsypeme do mísy. Přisypeme hrnek mouky, přidáme vejce, olej a sůl. Odlejeme asi 1/3 mléka a přidáme droždí (možno s trochou cukru). Necháme vykynout. Přidáme do mísy, přilijeme zbytek vlažného mléka. Vymíc...

Dvojbarevné rohlíky

Dvojbarevné rohlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 1/2 l mléka, 1 balení droždí (kvasnic), 1 vejce, 2 lžičky cukru, 1 lžička soli, 2 dcl oleje, 3 lžíce kakaa, 90 g kokosové moučky, Nálev: 2 dcl vody, 1 dcl cukru

Múku, mlieko, droždie, vajce, cukor, soľ, olej zmiesime a rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao, a do druhej kokos. Z každej vypracujeme 5 bochníčkov a necháme vykysnúť. Jedno tmavé a jedno bledé cesto rozvaľkáme, dáme na seba a rozvaľká...

Buchty na páře

Buchty na páře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g polohrubé mouky, 300 g hrubé mouky, 1 vejce, 4 lžíce cukru krystal, špetka soli, 600 ml mléka, 35 g droždí (kvasnice), 1 sklenka ovoce /meruňky,broskve.../

Z mlieka, trochy cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, vlažné mlieko s rozpusteným zvyšným cukrom a vajce. Vymiesime hladké, vláčne cesto a necháme ho vykysnúť. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme, vykrojí...

Pouťový trdelník

Pouťový trdelník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 3 lžíce cukru moučka, 80 g tuku, skořicový cukr na obalení

Ze surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme asi 30 minut vykynout. Poté vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve s...

Zdravá pomazánka z droždí

Zdravá pomazánka z droždí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 60 g droždí (kvasnic), 60 g dietního salámu, 30 g másla, 1 vejce, sůl, pepř

Cibuli a salám nakrájíme nadrobno. Na másle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme droždí, sůl a pepř dle chuti. Mícháme tak dlouho, až se droždí rozpustí a přidáme nakrájený salám. Odstavíme a vmícháme rozšlehané vejce. Hotovou pomazánku mažeme na k...

Langoše (velmi jednoduše)

Langoše (velmi jednoduše)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hladké mouky, 1 vejce, 0,5 balení droždí, sůl, cukr, 0,5 l voda nebo mléka

V hrnku rozmícháme kvasnice s vodou (nebo mlékem) a cukrem. Do mouky přidáme vejce a sůl. Vypracujeme řidší těsto, které přikryjeme utěrkou a dáme na 30 minut až 1 hodinu de tepla uležet. Těsto pak rozdělíme na 16 stejných kusů, které roztáhneme a...

Koblihy z domácí pekárny

Koblihy z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vlažného mléka, 50 g cukru krupice, 50 g rozpuštěné Hery nebo másla, 3-4 žloutky, 2 lžíce rumu, 350 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, špetka soli, 2 lžičky sušeného droždí

Do pekárny vložíme ingredience v popsaném pořadí. Nastavíme program PŘÍPRAVA (u některých pekáren je program TĚSTO). Po vykynutí těsto přendáme na vál a vyválíme placku cca 1 cm silnou. Vykrajujeme kolečka. Necháme chvíli odpočinout a pak vkládáme...

Klasické americké muffiny

Klasické americké muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g polohrubé mouky, 42 g droždí (kvasnic), 200 ml vlažné vody, 1 vejce, 3 lžíce včelího medu, 3 lžičky cukru krupice, 1/2 lžičky soli

Na kvásek smícháme 100 ml vlažné vody, droždí, cukr a lžičku mouky. Ve velké míse uděláme těsto z vejce, medu, mouky a vody. Přidáme vykynutý kvásek a mícháme těsto do hladka. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo na hodinu vykynout. Pol...

Drožďové nočky

Drožďové nočky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g droždí (kvasnic), 20 g másla, 1 menší cibule, 5 lžic strouhanky, 1 vejce, trocha mléka, špetka soli, špetka pepře

Rozdrobené droždí opražíme na zpěněné cibuli dorůžova, zalijeme asi třemi lžícemi mléka, osolíme, opepříme, přidáme strouhanku a vejce, těstíčko dobře rozmícháme. Lžičkou vykrajujeme nočky a vaříme je v polévce asi 4 minuty.

Mozeček se škvarky

Mozeček se škvarky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 150 g droždí (kvasnice), 150 g škvarků, 2 cibule, 4-5 vajec, mletý pepř, drcený kmín, pažitka, sůl

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, rozdrobíme do ní droždí a necháme ho rozpustit, až začne růžovět a vonět. Přidáme posekané škvarky, sůl, pepř, drcený kmín a do dobře osmahnutého rozklepneme ještě vejce a mícháme, až vše kašovitě zhoustn...

stránka: