Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Droždí (kvasnice)

Adventní šneci z kynutého těsta

Adventní šneci z kynutého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 ml mléka, 100 ml slunečnicového oleje, 1 vejce, 3 lžíce rumu, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí , špetka soli, 3 plnější lžíce cukru krupice, Na potření těsta: 80 g rozpuštěného másla, Náplň: asi 6 středních jablek, 2 sáčky skořicového cukru, 4 hrsti nasekaných vlašských ořechů, Na potření šneků: 3 lžíce kondenzovaného mléka, 2 lžíce rumu, 2 lžičky pomerančové kůry, Na posypání: hrst mandlových lupínků nebo nudliček

Do nádoby pekárny vložíme přísady na těsto v pořadí tekuté a pak sypké. Zapneme program "těsto". Po skončení programu vykynuté těsto rozpůlíme a každou část vyválíme na obdélník. Vyválené těsto potřeme rozpuštěným máslem, rovnoměrně poklademe olo...

Babiččiny houstičky

Babiččiny houstičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru, 3 lžíce rozpuštěného sádla, 250 ml mléka, 30 g čerstvého droždí (kvasnice), olej na potření a semínka (sezam, mák,...)na posypání

Z mírně teplého mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Všechno ostatní dáme do mísy, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Je-li třeba, můžeme přidat hrst mouky. Kdo má domácí pekárnu, může těsto nechat udělat v ní. Vykynuté těsto rozdě...

Babiččiny preclíky

Babiččiny preclíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

8 lžic vlažného mléka, 2 dkg kvasnic, 15 dkg hladké mouky, 15 dkg polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 bílek, sůl (mák, kmín) na posypání

Z vlažného mléka a kvasnic necháme nejprve vzejít kvásek. Pak jej společně se žloutky a špetkou soli přidáme do smíchané mouky a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme na 20 minut v teple kynout. Po vykynutí utvoříme válečky, z nich provázky a tv...

Bábovka s makovým vzorem

Bábovka s makovým vzorem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky hladké mouky, 1 hrneček polohrubé mouky, 1,5 hrnečku mléka, 1 vejce, špetka soli, 3 lžíce cukru krupice, 100 g másla, 1/2 balení droždí (kvasnice), 1 hrneček máku, 100 ml mléka, 2 lžíce včelího medu, 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce citrónové šťávy

Nejprve si připravíme kvásek. Do hrníčku rozdrobíme droždí, zasypeme lžičkou cukru a zalijeme 1 lžící vlažného až teplého mléka. Necháme v teple vzejít cca 15 minut. Mouku smícháme se solí, cukrem, uděláme důlek, vlijeme do něj kvásek, přidáme vej...

Bagely s rukolou

Bagely s rukolou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 500 g hladké mouky, 40 g droždí (kvasnice), 1 vejce, 200 ml mléka, 100 ml vody, 1 lžíce cukru, 50 g změklého másla, 2 lžičky soli, 3 lžičky chlebového koření, Dále: 100 g slunečnicového semínka, 1 vejce na potření, 200 g parmské šunky (lze použít jakoukoli), 200 g plátkového sýra, 300 g čerstvé rukoly

Do misky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme cukrem a zaprášíme moukou. Kvásek necháme vzejít. Smícháme hladkou mouku, sůl, chlebové koření, vejce a změklé máslo. Přidáme kvásek a spojíme v hladké těsto. Podle potřeby přidám...

Bagety

Bagety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 ml vlažné vody, 2 lžičky cukru, 25 g droždí, 80 g tatarské omáčky, 430 g hladké mouky, 60 g polohrubé mouky, 1.5 lžičky soli

Zaděláme těsto, necháme vykynout a tvarujeme bagety (8-10 malých nebo 4 větší). Do trouby vložíme hrneček s vodou, ta se bude při pečení pomalu odpařovat a bagety nebudou vysušené. Pomažeme studenou vodou a dáme péct do trouby na 210 °C na 15 minut.

Bagety z domácí pekárny

Bagety z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 lžičku citrónové šťávy, 500 g hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru krupice, 1 instantní droždí (kvasnice), 1 vejce, 1 lžíci sezamových semínek

Suroviny v uvedeném pořadí vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí z těsta vypracujeme podlouhlé bagety, dáme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Vložíme je do trouby, vyhřáté na 200 °C a...

Bamberské rohlíčky

Bamberské rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 500 ml plnotučného mléka, 20 g droždí (kvasnice), 20 g cukru krystal, 500 g másla

Z mouky, mléka, droždí, soli a cukru vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Poté ho na 3 hodiny zchladíme v lednici. Máslo si rozválíme, i těsto si rozválíme a placku másla zabalíme do placky těsta. Vyvalíme a přeložíme na třetiny. Nech...

Barevné krucánky

Barevné krucánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 100 ml vlažné vody, 125 ml vlažného mléka, 40 g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli, 380 g polohrubé mouky, 1 balení (42 g) droždí (kvasnice), Na povrch: mák, sezamová semínka

Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a rukama krátce propracujeme. Rozdělíme je na 24 přibližně stejných dílků. Z každého vyválíme váleček dlouhý cca 15 ...

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml vlažného kravského mléka, 2 lžičky soli, 36 g droždí (kvasnic), 126 g cukru krystal, 116 g rozpuštěného másla, 1 kg polohrubé mouky, 2 vejce, kůra z jednoho citronu

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout. Do zbytku prosáté mou...

Bezlepková italská pizza

Bezlepková italská pizza

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bezlepkové mouky, 1 lžička soli, 7 g droždí (kvasnice), 1 konzerva sterilovaných rajčat, 3 lžíce bazalky, 1 ks lilku, 2 ks rajčat, 200 g mozzarelly, 3-4 lžíce olivového oleje

Instantní droždí smícháme se 120 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu na teplém místě kynout. Rajčata oloupeme a smícháme je s nasekanou bazalkou - rozdrtíme to rukama na kaši. Poté přidáme plechovková r...

Bílé bagety

Bílé bagety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 250 ml mléka, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 30 g másla nebo hery, 500 g polohrubé mouky, 1 balení (42 g) droždí (kvasnice), Na potření: trošku mléka, 1 lžička cukru, podle chuti semínka (mák, kmín, seznam,..)

Máme-li domácí pekárnu: suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Nemáme-li pekárnu: do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. V míse smícháme mouku se solí, uprostřed vyh...

Bílý chléb

Bílý chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 200 ml mléka, 100 ml vody, 25 g rozpuštěného másla, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 500 g hladké mouky, 1 lžíce sušeného droždí (kvasnic)

V odměrce rozšleháme vejce a dolijeme do 200 ml mlékem. Přidáme 100 ml vody. Vše nalijeme do formy. Přidáme ostatní ingredience v uvedeném pořadí. Zapneme program FRENCH (v pekárně ETA Harmony program SENDVIČ), světlá kůrka. Upečený chléb vyklopím...

Bliny - Ruské palačinky

Bliny - Ruské palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 1000 ml mléka, 30 g droždí (kvasnice), 4 vejce, troška cukru , špetka soli, 120 g másla, 100 ml husté smetany, 50 g kaviáru, 150 g tučného tvarohu, 150 g sledě, 100 ml mléka na namočeni sledě

Do 250 ML teplého mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a trošku múky, aby vznikla hustá kaša, ktorú necháme v teple stáť asi 2 hodiny, až kým nevykysne. Do vykysnutej masy pridáme zvyšok mlieka, múku, žľtky a soľ a vypracujeme palacinkové cest...

Borůvkovo - rybízový koláč s tvarohem

Borůvkovo - rybízový koláč s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 1 malé vejce, 2 lžičky cukru krystal, špetka soli, trocha mléka, 15 g droždí (kvasnice), 150 g borůvek, 150 g rybízu, 250 g tvrdého tvarohu , 1 sáček vanilkového cukru, troška citronové kůry, troška másla, cukru moučky a hrubé mouky na drobenku, 25 ml rostlinného oleje

Z droždí, mléka a trošky cukru připravíme kvásek, vykynutý přimícháme do mouky, přidáme špetku soli, vejce, olej, zbylý cukr a vypracujeme hladké, vláčné těsto, které přikryjeme a necháme vykynout. 26 cm dortovou formu vymažeme máslem. Rybíz i bor...

Borůvkový koláč  / těsto pekárna/

Borůvkový koláč / těsto pekárna/

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 žloutky, 200 ml rostlinného oleje, 450 g hladké mouky, 3 lžíce cukru krystal, 1 lžička soli, 1 balení suchého droždí / určené pro půl kila mouky /

V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny a zvolíme program těsto. Po vykynutí dáme těsto na vymazaný plech / těsto je řidší, než na koláče / a posypeme borůvkami. Na ně potom nasypeme " dobenku " / 80 g másla, 80 g cukr moučka, 160 g hr...

Bramborová pizza

Bramborová pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 250 g brambor, 25 g droždí, 1 lžička cukru krupice, 6 lžic mléka, 1 vejce, špetka soli, 200 g měkkého salámu, 1 cibule, 1 konzerva leča, 4 lžíce strouhaného sýru, 1 konzerva kečupu, troška oregana

Z mléka, cukru a droždí připravte kvásek. Uvařené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte sůl, prosetou mouku, vykynutý kvásek a vejce a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho čistou utěrkou a nechte asi 40 minut kynout. Cibuli oloupejte...

Bramborové langoše

Bramborové langoše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg vařených a oloupaných brambor, 30 dkg hladké mouky, 1 lžička soli, 1 balení droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krupice, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml vlažného mléka

Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vzešlý kvásek ze zbylých surovin. Umícháme hladké těsto, které necháme chvíli nakynout. Na pomoučeném vále vyválíme placky o velikosti pánvičky a usmažíme na oleji. Hotové potíráme keču...

Bramborové lívance s lososem

Bramborové lívance s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g vařených brambor, 1 lžička sušeného droždí , 1,5 šálku hladké mouky, 1 dcl vody, tymián , sůl, pepř, olej na smažení, zakysaná smetana, plátky uzeného lososa

Uvařené brambory rozmačkáme a ve větší míse je rozmačkáme se sušeným droždím, hladkou moukou a vlažnou vodou. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho na teplém místě asi 35 minut kynout. Po vykynutí těsto vyválíme a hrnečkem vykrajujeme lívance, nec...

Bramborové věnečky

Bramborové věnečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 1 kostka droždí , 1 lžička cukru krupice, 150 ml vlažné vody, 2,5 lžičky soli, 200 g vařených brambor, 100 g zakysané smetany, 6 lžic olivového oleje, 1 vejce na potření, podle chuti mák, sezam nebo strouhaný sýr na posypání

Prosátou mouku nasypeme do mísy, utvoříme v ní důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a vlažnou vodu a lehce zamícháme s droždím. Necháme na teplém místě stát asi 15 minut, aby nám vykynul kvásek. Brambory se zakysanou smetanou a o...

Bramborovo - pivní chléb

Bramborovo - pivní chléb

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 200 g celozrné mouky, 250 ml černého piva, cca 100 ml vody, 20 g droždí , 150 g uvařených nastrouhaných brambor, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, troška slunečnicových,sezamových, lňených a dýňových semínek

Najprv si pripravíme kvások z droždia, vlažnej vody a trocha múky, potom ho vlejeme do múky, pridáme postrúhané uvarené zemiaky, vlažne pivo, vodu, soľ, rascu a vymiesime kypré hladké cesto. Nakoniec doň zapracujeme rôzne semiačka (ľanové, sezamov...

Briošky

Briošky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hrubé mouky, 70 g másla, 30 g cukru moučka, 40 g droždí (kvasnic), 1 lžička soli, 1 balení vanilkového cukru, 600 ml mléka (podle potreby), 2 lžíce citrónové kůry, 1 žloutek (na potretie)

Do preosiatej múky dáme vykysnutý kvások, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, preosiaty cukor, soľ a toľko teplého mlieka, aby vzniklo husté cesto. Z dobre vymieseného ihneď urobíme valček, nakrájame z neho rovnaké kúsky ...

Brokolicová polévka s parmazánem

Brokolicová polévka s parmazánem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 brokolice, lžíce másla, sůl, pepř, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 dcl sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce lahůdkového droždí , 100 g strouhaného parmazánu

Brokolici opláchneme, rozebereme na menší růžičky a v hrnci na másle 2 minuty restujeme. Zalijeme vodou (asi 1,5 litru), osolíme, opepříme a přidáme kostku zeleninového bujónu. Vaříme do změknutí brokolice. Pak rozmixujeme, přilijeme smetanu, ve k...

Broskvový kynutý koláč s mandlovými lupínky

Broskvový kynutý koláč s mandlovými lupínky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 15 g droždí (kvasnice), 150 ml mléka, 30 g másla, 25 g cukru krystal, 1 vejce, špetka soli, 1 konzerva broskví /nebo jiného ovoce/, 60 g mandlových lupínků, 3 lžíce cukru moučky, 3 lžíce hladké mouky a trochu másla na drobenku

Droždí rozmícháme do oslazeného mléka a necháme vykynout. Mouku prosijeme, smícháme s kváskem, vejcem, rozpuštěným máslem a špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 25-30 minut kynout. Na pomoučeném válu těsto vyválíme a přeneseme...

Bryndzové pagáčky

Bryndzové pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 100 g pomletých škvarků, 250 g Brynzy, 200 ml zakysané smetany, 2 žloutky do těsta, 250 g Hery, 30 g droždí , trochu mléka na kvásek, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 2 žloutky na potření

Kvások nechajme dobre vykysnúť. Nasekanú Héru rozmiesime s múkou, bryndzou, škvarkami, pridáme kvások, žĺtky, smotanu, rascu a nakoniec soľ. Dobré vymiesime a asi 60 minút necháme na teplom mieste kysnuť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2 c...

stránka: