Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Drůbeží bujón

Pečené kuře s jarní zeleninou

Pečené kuře s jarní zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celé kuře, 200 g nízkotučného žervé, 5 lžic čerstvě nasekané petrželky, 5 lžic tmavé strouhanky, 5 lžic čerstvě nasekané pažitky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 malá cuketa, 2 středně velké mrkve, 150 g hrášku, 150 g kukuřičných klásků, 1,3 dcl drůbežího bujónu, 2 lžíce škrobové moučky, 1,5 dcl suchého bílého vína, sůl, pepř

Smícháme strouhanku, 150 g žervé, po čtyřech lžících petrželky a pažitky. Osolíme a opepříme. Směs vpravíme do kuřete, které posolíme, opepříme a potřeme olejem. V předehřáté troubě asi na 220°C pečeme cca 30-40 minut. Mezitím si do zapékací mísy ...

Kuře s artyčoky

Kuře s artyčoky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 cibule, 2 lžíce olivovového oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce citrónové šťávy, 1,5 dcl drůbežího bujónu, 1,5 dcl bílého vína, 2 lžičky hladké mouky, 400 g artyčoků

V pánvi rozpálíme olej a jednu lžíci másla. Jednotlivá kuřecí prsa okořeníme (sůl, pepř) a vložíme na rozehřátou pánev. Smažíme dozlatova cca 5 minut po obou stranách. Kuřecí prsa vyjmeme a necháme okapat. Smícháme citrónovou šťávu a cibuli na...

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 kousek vařeného kuřecího prsa či jiného kuřecího, 8 dcl drůbežího bujónu, 250 ml sladké smetany, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 větší cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého bílého pepře

Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky, několik jich dáme stranou, zbytek nasekáme na kousky. Cibuli nasekanou najemno zpěníme na másle, vsypeme brokolici, přilijeme vývar a smetanu na vaření. Vaříme, dokud brokolice nezměkne. Zvlášť necháme jen ...

Minestra - zeleninová italská polévka

Minestra - zeleninová italská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hlávkové kapusty, 1 menší bulvový celer, kousek petržele, hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 60 g rýže, sůl, 1 kostka drůbežího bujónu, 1,5 l vody, 1 stroužek česneku, 50 g ementalu, 1 mrkev

Zeleninu dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu a rýži, vše zlehka osmahneme. Přidáme vodu, bujon, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme česnek utř...

Čínská nudlová polévka

Čínská nudlová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 125 g bambusových výhonků, 4 čínské houby, 150 g čínského zelí, 2 jarní cibulky, 250 g nudlí, 600 ml drůbežího bujónu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 špetka cukru krystal, 2 lžičky sherry

Houby necháme bobtnat ve vodě. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Z hub poté vymačkáme vodu, nožičky odstraníme. Nakrájíme houby, bambusové výhonky, čínské zelí a cibulky. Nudle uvaříme, procedíme, opláchneme studenou vodou a dáme do mísy. Drůbež...

Plněná kuřecí křidélka

Plněná kuřecí křidélka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks kuřecích křídel, 130 g nivy, 2 kousky bílého pečiva, 3/4 dcl mléka, 1 vejce, lžička másla, 1 jarní cibulka, 1/2 hrnečku drůbežího bujónu, troška mletého pepře, špetka soli

Křídla si připravíme pro plnění – odřízneme konce, omyjeme, osušíme. Nastrouháme si nivu, pečivo nakrájíme na malé kostičky, které namočíme v mléce. Vymačkáme je, promícháme s nivou, vejcem a najemno nasekanou cibulkou, opepříme a mírně osolíme (p...

Stehýnka na divoko se zeleninou

Stehýnka na divoko se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích stehýnek, 6 loupaných rajčat, 2,5 dcl drůbežího bujónu, 1 dcl červeného vína, 2 cibule, 2 papriky, 1 větší mrkev, kousek celeru, 5 stroužků česneku, 5 lžic rostlinného oleje, troška sušeného tymiánu nebo 2 větvičky čerstvého, 3 kuličky nového koření, 2 listy bobkového listu, troška mletého pepře, lžička soli

Stehýnka umyjeme, osušíme a zprudka je opečeme na troše oleje, až se vytvoří kůrka. Do výpeku vlijeme zbytek oleje, zpěníme cibuli nasekanou najemno a na plátky nakrájený česnek. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, celer a restujeme dorůžova. Přidá...

Sýrovo smetanová omáčka

Sýrovo smetanová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 3 dcl drůbežího bujónu, 1 balení sladké smetany, 50 g taveného smetanového sýru, 2 lžíce rostlinného oleje

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, poté zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Pořádně promícháme, ať se nám nevytvoří hrudky. Poté přidáme smetanu a sýr, který necháme rozpustit a vaříme ještě asi 5 minut, aby omáčka zhoustla.

Rizoto s kuřecím masem a houbami

Rizoto s kuřecím masem a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krátkozrné rýže, 150 g kuřecích prsou, 1 hrst sušených hub, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1,5 l drůbežího bujónu

Cibuli nasekáme najemno (pro děti ji moc nedoporučujeme), zpěníme na olivovém oleji. Přidáme na drobné kostičky nakrájené kuřecí maso, nedovařenou rýži, osolíme, opepříme. Orestujeme, přidáme předem namočené houby a zalijeme bujónem (1-2 naběračk...

Pečená šťavnatá krkovice

Pečená šťavnatá krkovice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové krkovice, 3 větší cibule, 10 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička hladké mouky, 100 ml černého piva, 1 lžíce sádla, lžička plnotučné hořčice, 200 ml bujónu

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nasolíme. Potřeme směsí pepře a drceného kmínu. Rozpustíme trochu sádla a maso zprudka opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáčku, přelijeme sádlem z výpeku, přidáme celý kmín a pokryjeme cibulí nakrájenou na kolečk...

Krůtí plátky na žampionech s brokolicí

Krůtí plátky na žampionech s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg krůtích prsou, 100 g žampionů, 150 g brokolice, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 špetka drceného kmínu, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce oleje, 300 ml drůbežího bujónu

Prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Jemně naklepeme nebo promneme prsty. Nasolíme, opepříme, okmínujeme a zprudka z obou stran opečeme na oleji. Poprášíme mletou paprikou. Žampiony si očistíme a nakrájíme na plátky. Přidáme je k masu, podl...

Kuřecí polévka s kukuřicí

Kuřecí polévka s kukuřicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 malé cibule, 1 malá červená paprika, 1 stroužek česneku, 125 g mladých klasů cukrové kukuřice, 1 l drůbežího bujónu, 200 g drcené kukuřice, 2 lžíce sherry, 2 lžíce sladké chilli omáčky, 2 lžíce škrobové moučky, 4 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, petržel na ozdobu

Kuřecí prso nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji. Maso smažíme 3-4 minuty. Přidáme na nudličky nakrájené cibule, papriku a rozdrcený stroužek česneku. Vše smažíme 2-3 minuty. Přidáme jemně pokrájené mladé klasy cukrové kukuřice a bujón. Přive...

Polévka minestrone

Polévka minestrone

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 3 cibule, 1 mrkev, 1 pórek, 1/4 hlávky čínského zelí, 3 stroužky česneku, 200 g brambor, 200 g zelených fazolových lusků, 500 g rajčat, 500 ml drůbežího bujónu, 2 bobkové listy, špetka rozmarýnu, špetka tymiánu, sůl, pepř, parmezán

Na pánvi rozehřejeme olej, přihodíme nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud cibule není osmažena do zlatova. Přidáme rozetřený česnek, nakrájené brambory, mrkev, pórek, zelí a smažíme 2 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, zelené fazolové lusky, bobkové ...

Zeleninová polévka s bílými fazolemi

Zeleninová polévka s bílými fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 2 středně velké pórky, 2 tředně velké cukety, 2 stroužky česneku, 100 g šunky, 500 g rajče, 400 g bílých fazolí, 200 g čerstvých špenátových listů, sůl, pepř, 2 bobkové listy, 700 ml drůbežího bujónu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 středně velké mrkve

V pávi rozehřejeme olej, přidáme na čtverečky nakrájenou škunku, pórky, mrkve a cukety. Smažíme 5 minut na silnějším plameni. Přidáme rozetřený česnek, na čtvrtky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, bobkové listy a drůbeží bujón. Uvedeme do varu...

Krůtí guláš

Krůtí guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg krůtích prsou, 2 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kari koření, 3 stroužky česneku, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 200 ml drůbežího bujónu, 1 lžíce hladké mouky nebo kousek chleba na zahuštění

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené krůtí maso, osolíme, opepříme,přidáme papriku, kari a rozetřený česnek. Vmícháme protlak a chvíli restujeme. Podlijeme trochou bujónu a dusíme doměkka. Dochutíme worcestrem. ...

Vepřové na kari

Vepřové na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžičky kari koření, 1 lžička solamylu, 100 ml bílého vína, 150 ml drůbežího bujónu, 1 lžička cukru krupice, 1-2 lžičky sojové omáčky, 1 cibule

Cibuli nasekanou najemno zpěníme na oleji. Maso nakrájíme na kostičky. Přidáme k cibuli, osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením, podlijeme trochou bujónu a dusíme. Po chvíli podlijeme bílým vínem, zakápneme sojovou omáčkou. Dusíme cca půl hodin...

Sýrové rizoto se šunkou

Sýrové rizoto se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krátkozrné rýže, 1 cibule, 150 g smetanového sýru, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 200 g šunky, troška petrželové natě či pažitka, 600 ml drůbežího bujónu

Cibuli nasekáme velmi najemno, zpěníme na másle. Vsypeme rýži, šunku nakrájenou na nudličky, krátce osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme a dusíme, dokud není rýže hotová. Mezi tím si na trošce másla rozpustíme smetanový sýr, můžeme si pomoci opět ...

Pikant tortila s mletým masem

Pikant tortila s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks tortil, 300 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mleté ostré papriky, 1/2 hlávky ledového salátu, 200 ml drůbežího bujónu, 1-2 lžičky kari koření, 1 vejce, 1-2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce oleje, troška másla, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 50 ml hovězího bujónu

Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji. Vložíme mleté maso, okořeníme pepřem, paprikou, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme utřený česnek se solí, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Zatím si připravíme kari omáčku: na másle zpěníme ...

Ryba s žampionovou omáčkou

Ryba s žampionovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filé z jakékoli masité ryby, 200 g žampionů, 150 ml sladké smetany, 1 lžička soli, 2 lžičky sladké mleté papriky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce strouhanky, 150 ml drůbežího bujónu, 1 lžička sojové omáčky, 200 g brokolice

Rybí filé omyjeme, osušíme, nasolíme. Mouku smícháme se strouhankou a mletou paprikou. Filé ve směsi obalíme a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Usmažené filé odložíme bokem a uchováváme v teple. Do výpeku po rybě vsypeme žampiony, které jsm...

Pečený bažant na víně

Pečený bažant na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 bažant, sůl, pepř, 1 cibule, 1 červená paprika, 50 g másla, 300 ml bílého vína, 400 ml drůbežího bujónu

Oškubaného, zbaveného drápků, vykuchaného, očištěného bažanta osušíme a rozčtvrtíme. Posolíme a opepříme dle chuti. Roztopené máslo vlijeme do zapékací mísy společně s nakrájenou cibulí a paprikou. Vložíme kousky bažanta, zalijeme vínem a bujónem....

Sladko-kyselá omáčka

Sladko-kyselá omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce cukru krupice, 2-3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce octu, 3 lžíce destilovaného vína, 200 ml drůbežího bujónu, 1 lžička vegety, 1 lžíce solamylu, špetka anýzu, 150 g kompotovaného ananasu

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek. Zalijeme sójovou omáčkou, octem, přidáme anýz a cukr. Vše povaříme cca 10 minut. Přidáme kousky ananasu, část můžeme rozmixovat s ananasovou šťávou. Ve víně rozšleháme solamyl, přil...

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krevet, 200 g sépie, 300 g lososa, 2 hrnečky krátkozrné rýže, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 kg rajčat, 2-3 cibule, 6 stroužků česneku, 5 větších mrkví, 2-3 lžíce olivového oleje, 1 l drůbežího bujónu, troška šafránu, kousek čili papričky, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 citrón

Připravíme si plody moře – zpracujeme je, nakrájíme na kousky dle libosti a osmažíme zvlášť na olivovém oleji. Uchováme bokem v teple. Rajčata spaříme, zbavíme slupek, odstraníme vodnatou dužinu se semínky. Najemno nasekanou cibuli zpěníme na olej...

Kuřecí polévka s ovesnými vločkami a kukuřicí

Kuřecí polévka s ovesnými vločkami a kukuřicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí čtvrtky, kostka drůbežího bujónu, 1,2 l vody, 2 mrkve, 1 malá konzerva kukuřice, 1 bílá paprika, 1 hrneček ovesných vloček, 1/2 lžičky soli, troška mletého pepře, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1/2 lžičky vegety, 1 cibule

Kuřecí čtvrtky dáme vařit do vody s drůbeží kostkou, novým kořením, bobkovým listem, kuličkami pepře a cibulí. Mezitím si připravíme zeleninu: očistíme mrkev, nakrájíme na kousky dle libosti, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Měkké...

Rychlá krupicová polévka se špenátem

Rychlá krupicová polévka se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l drůbežího bujónu, 4 mrkve, 5 lžic krupice, špetka soli, troška vegety (ne pro děti), 1 hrst listového špenátu

Na trošce másla osmahneme najemno nastrouhanou mrkev, přidáme krupičku, chvilku opražíme, zalijeme vývarem a chvilku povaříme. Cca po 10 minutách přidáme listy špenátu, ještě 5 minut povaříme. Dochutíme vegetou a solí (při přípravě pro malé děi se...

Pečená krůta na kari koření

Pečená krůta na kari koření

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, sůl, 2 lžíce kari koření, 250 g másla, 400 ml drůbežího bujónu

Krůtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vysušíme, osolíme a posypeme kari kořením. Dáme do zapékací mísy, přidáme nakrájené máslo, podlijeme bujónem a přikryjeme víkem nebo alobalem. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu s...

stránka: