Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Drůbeží bujón

Bažant se slaninou

Bažant se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 60 g slaniny, 50 g másla, 1 cibule, nové koření, pepř, sůl, drůbeží bujón na podlévání

Očištěného bažanta osolíme a prošpikujeme slaninou. Svážeme stehýnka a na cibulce opečeme slaninu a dáme opéct bažanta. Podléváme vývarem a na závěr přidáme lžíci másla a pečeme v troubě asi hodinu.

Bramborový guláš na neděli

Bramborový guláš na neděli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 1 střední cibule, 4 střední brambory, česnek dle chuti, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky rajského protlaku, 1 drůbeží bujón nebo sůl, hladká mouka, 1 lžička majoránky, 1 lžička sušené petrželky

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, oloupaný česnek nasekáme na menší kousky a prso nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme cibuli do sklovita a poté na ní opékáme nakrájené kuřecí maso dokud n...

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 kousek vařeného kuřecího prsa či jiného kuřecího, 8 dcl drůbežího bujónu, 250 ml sladké smetany, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 větší cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého bílého pepře

Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky, několik jich dáme stranou, zbytek nasekáme na kousky. Cibuli nasekanou najemno zpěníme na másle, vsypeme brokolici, přilijeme vývar a smetanu na vaření. Vaříme, dokud brokolice nezměkne. Zvlášť necháme jen ...

Čínská nudlová polévka

Čínská nudlová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 125 g bambusových výhonků, 4 čínské houby, 150 g čínského zelí, 2 jarní cibulky, 250 g nudlí, 600 ml drůbežího bujónu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 špetka cukru krystal, 2 lžičky sherry

Houby necháme bobtnat ve vodě. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Z hub poté vymačkáme vodu, nožičky odstraníme. Nakrájíme houby, bambusové výhonky, čínské zelí a cibulky. Nudle uvaříme, procedíme, opláchneme studenou vodou a dáme do mísy. Drůbež...

Dušené hovězí plátky s cuketou

Dušené hovězí plátky s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí přední, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 balení Ďábelského bujonu s chilli, 1 lžíce koření Drákulova smrt, 1 malá cuketa (cca 10 cm), 1 lžíce hladké mouky

Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky masa naklepeme. Cibuli na oleji usmažíme do růžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy přidáme bujón, koření, podlijeme vodou a za obča...

Dýňová polévka s krutony

Dýňová polévka s krutony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dýně hokkaidó, 1 cibule, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 1 kostka slepičího bujónu, muškátový oříšek, 200 ml sladké smetany, 3 rohlíky

Dýni omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek s jádry. Nakrájíme ji na kostky i se slupkou (mohou být klidně větší). V hrnci si rozpustíme máslo a orestujeme do sklovita cibuli nakrájenou na drobno. Pak přidáme dýni a zalijeme vodou (asi 1,5 litru)...

Fantastická zeleninová polévka

Fantastická zeleninová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek jarní cibulky, 1 menší květák, 1 konzerva kukuřice, špetka soli, špetka pepře, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 kostka drůbežího bujónu, 200 g taveného sýra, 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 300 g žampionů, 250 ml sladké smetany, 250 ml mléka, 2 lžíce nasekané petrželky, 3-4 mrkve, hrst čerstvého hrášku, asi 1 l vody

Cibulky nakrájíme nadrobno. Květák rozebereme na malé růžičky a opláchneme, kukuřici scedíme, žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny nebo plátky, mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Cibulku zpěníme na troše oleje, přidáme žampiony a květák a po...

Houbová omeleta

Houbová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 8 žampionů, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 kalíšek drůbežího bujónu

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme na středně silném ohni olej, přidáme žampiony a prohřejeme je. Vejce rozšleháme metlou. Přidáme kalíšek bujonu a promícháme. Vejce nalijeme na žampiony a necháme ztuhnout 5 minut.

Houbová polévka 2.

Houbová polévka 2.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých hub, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 lžíce másla, špetka soli a pepře, 1,5 těstovinové zavářky

Houby opečeme na másle a potom je zalijeme vodou s kostkou bujónu. Přisypeme těstovinovou zavářku, promícháme a několik minut povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Husí nebo kachní játra se smetanou

Husí nebo kachní játra se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g husích anebo kachních jater, 1 cibule, 150 ml mléka, 120 ml sladké smetany, 80 ml olivového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 20 g hladké mouky, 30 g mandli, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 1 lžička soli

Husaciu alebo kačaciu pečeň deň vopred namočíme do mlieka. Povpichujeme do nej mandle, pokrájané na prúžky. Cibuľu zapeníme na oleji do ružova, okoreníme, vložíme pripravenú pečeň a pečieme asi 15 minút. Pečeň vyberieme, pridáme múku, bujón rospus...

Chundelka

Chundelka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 brambory, hrubá mouka (polovina hmotnosti brambor), 2 vejce, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 cibule, 1 lžíce másla, sůl, pepř, 250 ml mléka, petrželka

Do hrnce dáme vařit asi litr osolené vody s bujónem. Z nastrouhaných syrových brambor, mouky a jednoho vejce umícháme těstíčko. Lžičkou vykrajujeme malé kousky a zavařujeme je do vařící vody. Pak vmícháme rozšlehané druhé vejce, špetku pepře, cibu...

Italská fazolová polévka

Italská fazolová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, 50 g krátkozrnné rýže, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 kousky uzeniny, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, špetka soli

Fazuľu večer namočíme. Na druhý deň varíme v osolenej vode,kde sme pridali bujón. Polovicu fazule vyberieme a pomixujeme a dáme späť do polievky. Pridáme paradajky a ryžu uvarenú do mäkka. Opečieme údeninu a pridáme do polievky. Ochutíme a podávame.

Jednoduchá kari polévka

Jednoduchá kari polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule (na malé kousky nakrájená), 1 malé nasekané zelí, kari koření, 1 kostka masového bujónu, 1 l vody, 1 lžíce olivového oleje

Pro lepší chuť osmažte kari na lžíci olivového oleje. Je čistě na vás, jaké množství kari přidáte a jak silná chuť polévky poté bude. Zelí a cibuli dejte na několik minut smažit (jakmile začne zelí a cibule trochu hnědnout - vytáhněte). Poté vložt...

Kantonská kuřecí prsa

Kantonská kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc bramborového škrobu, 1 vejce, 200 g pórku, 150 g cibule, 2 broskve - kompotované, loupané (4 půlky), 2 dcl broskvové šťávy z kompotu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 cl Shao-sing (rýžové víno), 2-3 lžičky soli /dle potřeby/, 1/2 lžičky bílého pepře, 1/2 lžičky glutamanu sodného, 2-3 dcl rostlinného oleje, 2 dcl slepičího vývaru

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky (Číňani jim říkají Ťi-s). Nejdříve nakrájíme prsa na tenké (1mm) plátky, naskládáme je na sebe asi jako když rozhrneme karty (vějířek), nejspodnější plátek je nejblíže noži a ten vrchní je nejdál. A pak z pl...

Králičí kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Králičí kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg králičí kýty nebo prsou, 2 menší cibule, 2 větší stroužky česneku, 2 lžíce plnotučná hořčice, 1 lžíce sušené petrželky, 3 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 200 ml drůbežího bujónu, kousek másla na smažení, sůl, pepř

Načistíme si cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme nebo nasekáme na drobné kousíčky. Mouku smícháme rovnoměrně s pepřem. Králičí kýtu nebo prsa omyjeme, vysušíme a nakrájíme na kousky. Poté je obalíme v mouce s pepřem....

Krůta s nádivkou

Krůta s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší krůta, sůl, 1 vařený žaludek , 1 játra z krůty, 1 srdce z krůty, 2 cibule, 3 lžíce strouhanky, 200 g másla, 5 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, pepř, 1 vejce, 50 ml mléka, 1 lžička drcené majoránky, 100 g uzeného bůčku, 400 ml drůbežího bujónu

Bůček nakrájíme na kousky a s nakrájenou cibulí osmažíme dozlatova. Srdce, játra a uvařený žaludek pomeleme, přidáme rozetřený česnek, vejce, kmín, majoránku, bůček s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, mléko dle potřeby, aby...

Krůtí guláš

Krůtí guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg krůtích prsou, 2 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kari koření, 3 stroužky česneku, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 200 ml drůbežího bujónu, 1 lžíce hladké mouky nebo kousek chleba na zahuštění

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené krůtí maso, osolíme, opepříme,přidáme papriku, kari a rozetřený česnek. Vmícháme protlak a chvíli restujeme. Podlijeme trochou bujónu a dusíme doměkka. Dochutíme worcestrem. ...

Krůtí játra s česnekem

Krůtí játra s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 150 ml vody, 1/2 lžičky plnotučné hořčice, 1/3 kostky bujónu, 1 stroužek česneku, 1 lžička instantní tmavé jíšky

V pánvi rozehřejeme olej, vložíme omytá a osušená játra a pomalu opečeme z obou stran. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. V teplé vodě rozmícháme bujón, hořčici, česnek a jíšku. Směs vlijeme do pánve k měkkým játrům a šťávu zvolna povaříme do...

Krůtí játra se šťávou

Krůtí játra se šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích jater, 200 ml teplé vody, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička kečupu, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička polévkové tekuté vegety, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 plátek másla, 1/4 lžičky uzené papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 špetka oregana

Omytá játra nakrájíme na nudličky. V teplé vodě rozpustíme bujón, přidáme hořčici, kečup, sójovou a worčestrovou omáčku, tekutou vegetu a špetku oregana. V pánvi na rozehřátém oleji játra pomalu orestujeme, shrneme je stranou, přidáme plátek másla...

Krůtí kousky s džusem

Krůtí kousky s džusem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g krůtích prsou, 25 ml slunečnicového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 1/4 lžička mletého černého pepře, 100 ml jablečného džusu, 1/2 lžičky bramborové škrobu, 1 lžička sójové tmavé omáčky, 1 lžička francouzské hrubozrnné hořčice, 1 lžička slunečnicového oleje

Na marinádu smícháme olej (25 ml), pepř, džus a rozdrobený bujón. Maso nakrájíme na menší kousky a vmícháme do marinády. Směs dáme do nádoby s víčkem a necháme v chladničce uležet do druhého dne. V pánvi rozehřejeme lžičku oleje, přidáme okapané m...

Krůtí kousky s jablkem, hořčicí a smetanou

Krůtí kousky s jablkem, hořčicí a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krůtích prsou, 1 malé jablko, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1 lžíce hladké mouky, 500 ml 10% smetany, 1 lžíce francouzské zrnité hořčice

Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a s trochou vody (1/2 dcl) rozmixujeme na kaši. Maso nakrájíme na malé plátky a z obou stran naklepeme. Plátky na směsi oleje a másla orestujeme z obou stran, podlijeme jablečnou kaší, osolíme a přidáme hořčici...

Krůtí kousky v pórku

Krůtí kousky v pórku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g krůtího prsa, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/4 lžičky mletého pepře, 200 g pórku, sůl, 1 lžička Solamylu

Krůtí prso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Pórek dobře omyjeme, odkrojíme tmavou část a světlou část nakrájíme na půlkolečka. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme mírně osolené maso s cibulí, dokud není měkké. Poté...

Krůtí maso s párkem

Krůtí maso s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 1 malá cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička mleté papriky, 3 tenké vepřové párky, 1 stroužek česneku, 500 ml smetany na vaření 10%, 1 lžíce polohrubé mouky

Omyté maso nakrájíme na menší kousky a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do sklovita, přidáme maso a restujeme tak dlouho, dokud nezačne maso trochu zlátnout. Posypeme paprikou, zamícháme a ihned podlijeme v...

Krůtí nudličky s hráškem

Krůtí nudličky s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml vody, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 1/2 lžičky mleté papriky , 1/2 lžičky Mexického koření, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 špetky kari koření, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 1 stroužek česneku, 50 ml vody, 250 g krůtích prsou, 2 lžíce hrášku, 2 lžíce slunečnicového oleje

Den předem si připravíme marinádu. Ve vlažné vodě rozpustíme bujón, vmícháme papriku, mexické koření, sójovou a worčestrovou omáčku,hořčici a kari. Poté přidáme maso nakrájené na nudličky, promícháme, dáme do misky s víčkem a uložíme do chladničky...

Krůtí nudličky s hráškem a olivami

Krůtí nudličky s hráškem a olivami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky hladké mouky, 10 oliv bez pecky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1/4 bujónu, sůl, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička Mexického koření

Maso nakrájíme na nudličky, olivy na kolečka a hrášek propláchneme vodou. Na rozehřátém oleji orestujeme nudličky masa do měkka a posypeme je moukou. Promícháme, chvíli opékáme, zasypeme mexickým kořením a promícháme. Vše ihned zalijeme trochou vo...

stránka: