Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Drůbeží vývar

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-8 kuřecích stehen, 3 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 250 g drobné cibule, sůl, pepř, 4 lžíce másla, 1 lžička cukru, 8 menších rajčat, 10 černých vypeckovaných oliv, 1 snítka rozmarýnu, 250 ml drůbežího vývaru

Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli. V kastrolu rozpustíme máslo a po všech stranách do růžova na něm opečeme kousky kuřete. Vyjmeme je a uloží...

Rajčatová polévka z letní zahrádky

Rajčatová polévka z letní zahrádky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 1/3 šálku celeru, 3 lžíce mrkve, 3 lžíce másla, 8 velkých rajčat, 8 velkých šálků drůbežího vývaru, 3 lžíce rýže, sůl, pepř, tymián, petrželka

Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, celer a mrkev doměkka. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a polovinu kuřecího vývaru. Vaříme na mírném ohni 20 minut. V hrnci na polévku smícháme zeleninu, přidáme zbytek kuřecího vývaru a rýži. Dochut...

Salátová terinka

Salátová terinka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg Lišek obecných, 0,5 kg špenátu baby, želatina plátková stříbrná, 0,3 l drůbežího vývaru, salát míchaný listový, šalotka, rajčata, sůl, pepř černý

Nejdříve na másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku a následně baby špenát. Vše zalijeme vývarem a necháme velmi krátce povařit. Necháme vychladit a posléze rozmixujeme. Vzniklou směs následně přepasírujeme přes jemné sítko. Želatínu smíchame s ...

Vepřové pikantní plátky

Vepřové pikantní plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 2 lžíce másla, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kaparů, 8 kostiček sterilovaných okurek, 0,5 l vývaru, troška cibulové natě, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladu několik hodin odležet. V pánvi si rozehřejeme 3 lžíce oleje, plátky masa na něm z obou stran opečeme, vyjmeme, odložíme a do pánve přidáme máslo, zpěníme na něm nadrobno n...

Pečené kuře na jablkách

Pečené kuře na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední kuře, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 4 lžičky kari koření, 3 jablka, 2 cibule, 2 lžíce rozinek, 200 ml drůbežího vývaru, 200 ml smetany na vaření, 1-2 lžíce instantní jíšky

Kuře omyjeme, naporcujeme na čtvrtiny, osolíme ze všech stran a vložíme do pekáčku. V oleji rozmícháme 3 lžičky kari koření a směsí maso potřeme. Jablka zbavíme jadřinců a slupky a nakrájíme je na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlk...

Kuřecí droby s nudlemi

Kuřecí droby s nudlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks mrkve, 1 ks celeru, 50 g másla, 1,5 l vody, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml mléka, 0,5 l vývaru z drobů, hrst petrželky, balíček nudlí, 2 lžičky másla na promaštění nudlí, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, 1 lžíce citrónové šťávy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, špetka muškátového květu, špetka soli, 500 g kuřecích drobů

Droby uvaříme v osolené, vroucí vodě, přidáme 5 kuliček nového koření a 5 kuliček černého pepře. Mezitím si očistíme cibuli, celer, mrkve, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkve na kolečka a celer na kostičky a po půl hodině vaření drobů vložíme zelenin...

Vánoční krůta

Vánoční krůta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, 200 g mandlí, 150 ml rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml drůbežího vývaru, 3 housky, 200 ml mléka, 100 g másla, 4 slepičí vejce, 1 list petržele, troška muškátového ořechu

Očistenú a osušenú morku naplníme osobitne pripravenou plnkou a zašijeme. Na povrchu ju ozdobíme mandľami, osolíme, uložíme na pekáč s olejom a dáme do vyhriatej rúry. Počas pečenia morku obraciame, aby koža rovnomerne zružovela a polievame olejom...

Guláš z kuřete

Guláš z kuřete

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 4 lžíce sádla, 2 cibule, sladká mletá paprika, 250 ml drůbežího vývaru, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, 120 ml smetany

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle.Poprášíme ji sladkou paprikou a přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso.Krátce ho osmahneme,podlejeme vývarem,osolíme,opepříme a dusíme.Měkké kousky kuřete vyjmeme,štávu zahustíme moukou rozmíchanou...

Jehněčí ragú

Jehněčí ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky jehněčí kýty nakrájené na kostky, 1/2 hrnku vývaru, 1/2 hrnku bílého vína, 1/2 hrnku sladké smetany, 2 lžíce oleje, 1 lžička solamylu, citrónová šťáva z 1 plodu, kopr

Jehněčí maso opečeme na oleji, zalijeme je vývarem, přidáme víno a smetanu. Vaříme asi 10 minut, osolíme, opepříme a poté dusíme asi 30 minut. Před dokončením přilijeme citronovou šťávu a přidáme část sekaného kopru. Šťávu zahustíme solamylem rozm...

Drůbková polévka s knedlíčky

Drůbková polévka s knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

drůbka, 1 cibule, 2 celé pepře, sůl, muškátový ořech, 30 g másla, 30 g hladké mouky, petrželka, Knedlíčky: 100 g strouhanky, 2 vejce, 30 g másla, muškátový ořech, 1 stroužek česneku, 3 lžíce vývaru z drůbků, 80 g kořenové zeleniny

Očištěné drůbky dáme se zeleninou vcelku a s pepřem uvařit do osolené vody. Vývar procedíme, zahustíme světlou máslovou jíškou, povaříme. Knedlíčky si připravíme tak, že strouhanku v misce osolíme, zakapeme rozehřátým máslem a zalijeme studeným vý...

Nakládané maso s krabími tyčinkami

Nakládané maso s krabími tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600-700 g kuřecích prsou, 8-10 ks krabích tyčinek, Marináda: 6 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička kari koření, 2 lžíce oleje + 1 lžíce oleje na smažení, 1 lžíce Solamylu, 2 lžíce polohrubé mouky + 1 lžíce polohrubé mouky na zahuštění, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1/2 l (i více) drůbežího vývaru na dušení

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo naklepeme na medailonky, krabí tyčinky pokrájíme na malé kousky a naložíme nejlépe přes noc do marinády, kterou jsme si připravili z již vypsaných surovin. Rozehřejeme olej na pánvi, přidáme maso s krabími t...

Kedlubny plněné drůbežím masem

Kedlubny plněné drůbežím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks kedlubnů, 50 g másla, 1 cibule, 300 g pečeného drůbežího masa, strouhaný muškátový ořech, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžíce hladké mouky, 50 g anglické slaniny, 150 g dušených hub, 1 šálek vývaru, sůl, pepř

Maso nakrájíme na kostičky, přidáme kostičky anglické slaniny, podušené houby, osolíme, opepříme a na másla opečeme. Pak zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, opepříme, osolíme, okořeníme muškátovým květem a povaříme. Do zahoustlé směsi ...

Kuřecí polévka s vejcem

Kuřecí polévka s vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l drůbežího vývaru, 1 balení kuřecích drobů, 6 ks šalotky, 2 lžíce jemně nasekané nati koriandru, 4 lžíce sojové omáčky (můžeme nahradit vegetou), 4 ks vajec, sůl, pepř

Ve vývaru bychom měli mít kuřecí drůbky(nebo maso), mírně osolíme, opepříme a vmícháme jemně pokrájenou šalotku smíchámou s koriandrem a sójovou omáčkou, krátce povaříme a stáhneme z plotny. Do polévky pomalu vléváme rozšlehaná vejce a mícháme je ...

Francouzská slepičí polévka

Francouzská slepičí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepice, máslo dle potřeby, drůbeží vývar, 1/4 l červeného přírodního vína, 1 lžička zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 8 plátků bílé veky, sůl, 2 lžíce citronové šťávy

Slepici naporcovanou na čtvrtky opečeme zprudka na másle. Přidáme litr vývaru, víno a přikryté vaříme asi půl hodiny. Odstraňujeme pěnu z povrchu polévky, dle potřeby přidáme vodu. Přidáme zázvor, skořici a veku nakrájenou na kostičky nasucho opeč...

Dietní kuře na rýži

Dietní kuře na rýži

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dlouhozrnné rýže, 1 l drůbežího vývaru, 1 lžíce koření na kuře podle chuti, 2 ks kuřecích čtvrtek

Do vysoké nádoby (zapékací miska, vysoký pekáč) nasypeme rýži, na ní položíme čtvrtky kuřete s kůží. Zalijeme připraveným vývarem tak, aby bylo zalité i kuře. Můžeme přidat koření dle chuti nebo jen sůl a pepř. Přikryjeme víkem nebo alobalem a dám...

Rychlovka z česneku

Rychlovka z česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 plátků anglické slaniny, 1,5 l drůbežího vývaru, 2 vejce, 5 stroužků česneku, špetka soli, špetka pepře

Slaninu nakrájíme nadrobno a osmažíme. Zalijeme vývarem, vložíme lisovaný česnek a necháme povařit. Dochutíme a podáváme.

Ryba se špenátem

Ryba se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g sladkovodní ryby, filet (candát, kapr), 1 ks citrónu, 1 lžička zázvoru, 1 stroužek česneku, 1 ks cibule, 1 ks bílku, 3 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny), 2 lžíce sojové omáčky, 1,5 l drůbežího vývaru, 500 g špenátu, 1 červené papriky (kapie), sůl, pepř, olej

Nakrájené rybí maso pokapeme citrónem a dáme na 1/2h do chladu. Nakrájíme česnek, cibuli, přidáme zázvor, lžíci maizeny, bílek, sůl, lžíci oleje, přidáme rybí maso a nahrubo rozmixujeme. Tvoříme malé knedlíčky, které pomocí lžičky obalíme v maize...

Meruňkové kuře

Meruňkové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ml aceto balsamico, 4 ks kuřecích prsou, 1 lžíce škrobové moučky, 1 cibule, 300 ml drůbežího vývaru, 2 lžíce meruňkové marmelády, 1/2 lžičky tymiánu, špetka soli, špetka pepře, asi 2 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí maso naklepeme, nakrájíme na menší kousky, obalíme ve škrobové moučce, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na oleji. Vyndáme a necháme v teple. Do pánve nasypeme najemno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme mer...

Kuře Chow Mein

Kuře Chow Mein

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g vaječných nudlí, 1 cibule, 50 g hub, 3 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 170 g kuřecích prsou, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru, 1 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry (normální víno nebo nemusí být), 6 lžic drůbežího vývaru

Nudle uvaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme a smícháme s 2 lžícemi oleje. Cibuli nakrájenou na plátky a česnek nakrájený nadrobno smažíme 2 minuty na 2 lžících oleje. Přidáme kuře nakrájené nadrobno a za stálého míchání smažíme 3-4 minuty....

Rychlá kuřecí pepřová jatýrka

Rychlá kuřecí pepřová jatýrka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300-350 g kuřecích jater, 300 ml kuřecího vývaru, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce instantní jíšky, 1 lžíce petrželky, troška čerstvě umletého pepře 4 barev, špetka soli

Kuřecí jatýrka očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme, pak je překrojte na kousky. Rozehřejem olej, na kterém zpěníme jemně pokrájenou cibulku. Když je cibulka hotová, přidáme jatýrka, která krátce (max. 1O minut) podusíme, občas je prom...

Hovězí plněné závitky

Hovězí plněné závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 plátky šunky, 1 paprika, 1 šunková klobása, 2 lžíce hořčice, lžička soli, lžička pepře, 1 cibule, 300 ml vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté papriky

Lence naklepejte 4 plátky hovězího masa z kýty. Osolte je, opepřete a potřete hořčicí. Na každý položte plátek šunky, kolečko cibule, několik nudliček červené papriky a špalíček šunkové klobásy. Stočte do závitků, které zajistěte nití nebo masovou...

Parmazánová polévka pro nejmenší

Parmazánová polévka pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml drůbežího vývaru, 1 ks slepičí vejce, 1 lžíce strouhaného parmazánu/parmezánu, 1 malá špetka muškátového ořechu, 1 špetka soli

Vývar přivedeme k varu. V hrnečku spolu rozšleháme vejce, parmazán a muškátový oříšek. Hrnec odstavíme ze sporáku a vlijeme do něj obsah hrnečku. Dobře vyšleháme. Dochutíme solí a hrnec ještě asi na dvě minuty postavíme na sporák a vaříme. Ihne...

Netradiční vaječná polévka

Netradiční vaječná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml drůbežího vývaru, 2 plátky bílého chleba, 2 lžíce másla, 2 slepičí vejce, 2 lžíce strouhaného parmazánu/parmezánu

Vývar zahřejeme k bodu varu. Z krajíců bílého chleba odstraníme kůrku a smažíme je na másle z obou stran dokřupava. Chleby položíme do hlubokých talířů, zasypeme parmazánem a navrch rozklepneme vejce. Horký vývar opatrně nalijte na talíře a ihn...

Svíčková našich babiček

Svíčková našich babiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního masa (nejlepší je falešná svíčková), sáček mražené zeleniny pod svíčkovou, 100 g másla, 2 lžíce oleje, 500 ml vývaru, 1 smetana, špetka soli, 4 kuličky jalovce, 10 dkg špeku, špetka cukru, citronová šťáva z 1/2 citronu, 250 ml vody, 250 ml octa(4%), 3 lžíce kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel) nakrájené nadrobno, 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, troška tymiánu, 3 bobkové listy, 1 cibule nakrájená na kolečka

Přísady na mořidlo(od vody dále) svaříme a necháme vychladnout. Mezitím si odblaníme maso a protkneme ho na klínky nakrájeným špekem. Takto upravené maso naložíme do vychladlého mořidla a necháme ho v chladu 2 a ž 3 dny. Denně maso obracíme. Pak m...

Kuře v pivu

Kuře v pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malá kuřata, lžička soli, troška pepře, 3 cibule, 2 mrkve, 40 g másla, 4 oloupaná rajčata nakrájená na kostky, 125 g jater, 2 lžíce zakysané smetany, špetka tymiánu, bobkový list, 125 ml vývaru, 125 ml černého piva

Kuře očistíme, naporcujeme, osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme na velké slzy. Na másle osmažíme porce kuřete po všech stranách dohněda, přidáme nakrájenou cibuli, tymián, nastrouhanou mrkev, pokrájená rajčata a bobkový...

stránka: