Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Drůbeží vývar

Paprikáš ze slepice

Paprikáš ze slepice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks slepice, 40 g slaniny, 2 lžíce oleje, 1 svazek cibule, 1 lžíce mleté papriky, 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, drůbeží vývar, ocet dle potřeby, sůl dle potřeby

Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím na slanině zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme papriku a zamícháme. Mírně podlijeme vývarem, dvěma lžícemi octa a osolíme. Vaříme na mírném plameni, aby se cibule r...

Kuře Chow Mein

Kuře Chow Mein

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g vaječných nudlí, 1 cibule, 50 g hub, 3 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 170 g kuřecích prsou, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru, 1 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry (normální víno nebo nemusí být), 6 lžic drůbežího vývaru

Nudle uvaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme a smícháme s 2 lžícemi oleje. Cibuli nakrájenou na plátky a česnek nakrájený nadrobno smažíme 2 minuty na 2 lžících oleje. Přidáme kuře nakrájené nadrobno a za stálého míchání smažíme 3-4 minuty....

Netradiční vaječná polévka

Netradiční vaječná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml drůbežího vývaru, 2 plátky bílého chleba, 2 lžíce másla, 2 slepičí vejce, 2 lžíce strouhaného parmazánu/parmezánu

Vývar zahřejeme k bodu varu. Z krajíců bílého chleba odstraníme kůrku a smažíme je na másle z obou stran dokřupava. Chleby položíme do hlubokých talířů, zasypeme parmazánem a navrch rozklepneme vejce. Horký vývar opatrně nalijte na talíře a ihn...

Játrová polévková zavářka

Játrová polévková zavářka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězích nebo vepřových jater, 1 vejce, 100 g polohrubé mouky, sůl a pepř dle chuti, majoránka dle chuti, česnek dle chuti, hovězí nebo drůbeží vývar dle potřeby

Hovězí nebo vepřová játra pomeleme i s oloupaným česnekem. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a po promíchání polohrubou mouku. Játrovou směs dáme na síto s většími otvory (na halušky) a necháme pomalu prokapat do vařícího vývaru. Můžeme použít i...

Restovaný chřest s krevetou

Restovaný chřest s krevetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 10 (cca 300g) mladých chřestů, 5 krevet (cca 150g), 1 lžička sójové omáčky, 2 lžičky ústřicové omáčky, 1 lžička rybí omáčky, ¼ lžičky cukru, ½ šálku thajského kuřecího vývaru, 1 lžička rozmíchaného kukuřičného škrobu, 2 lžíce vody, ¼ lžičky bílého pepře

Rozpalte wok na vysokou teplotu a přidejte olej. Když je olej horký, přidejte česnek a restujte, dokud nezačne vonět, zhruba 1 minutu. Přidejte chřest a krevety a restujte, dokud chřest nezkřehne a krevety nezrůžoví, zhruba 3 – 4 minuty. Přidejte ...

Parmazánová polévka pro nejmenší

Parmazánová polévka pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml drůbežího vývaru, 1 ks slepičí vejce, 1 lžíce strouhaného parmazánu/parmezánu, 1 malá špetka muškátového ořechu, 1 špetka soli

Vývar přivedeme k varu. V hrnečku spolu rozšleháme vejce, parmazán a muškátový oříšek. Hrnec odstavíme ze sporáku a vlijeme do něj obsah hrnečku. Dobře vyšleháme. Dochutíme solí a hrnec ještě asi na dvě minuty postavíme na sporák a vaříme. Ihne...

Kuřecí ragů s hříbky a pečenými brambory

Kuřecí ragů s hříbky a pečenými brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,9 kg kuřecích prsou, 0,5 kg hřibů, 250 ml smetany, 200 ml zakysané smetany, 100 g másla, 200 ml drůbežího vývaru, asi 2 lžíce Solamylu, 50 ml oleje, 1 kg malých brambor, 100 g papriky (kapie), 100 g pórku, 100 ml Sherry, 3 dkg soli, 1 lžíce kmínu drceného, 3 špetky pepře, hrst ploché petrželové natě

Brambory dobře omyjeme a zlehka povaříme dopoloměka. Rozkrájíme na čtvrtky a vložíme na vymaštěný plech, osolíme, okmínujeme přidáme na drobné kousky nakrájenou kapii a pórek. Asi 10 minut grilujeme na 250°C. Na závěr posypeme nahrubo rozsekanou p...

Kuřecí masová zavářka do polévky

Kuřecí masová zavářka do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuřecích prsou, 1 vejce, 1 lžička sušené petrželky, 1 lžíce polohrubé mouky, 100 ml strouhanky, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 stroužek česneku, 1/4 lžičky soli, kuřecí vývar

Omyté kuřecí prso rozmixujeme nebo pomeleme se stroužkem oloupaného česneku. Rozmixované kuřecí maso dáme do misky, přidáme rozklepnuté vejce, sůl, mletý pepř a sušenou petrželku. Vše dobře promícháme, přidáme polohrubou mouku a po vymíchání zavář...

Voňavé kuře po čínsku

Voňavé kuře po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 kuřecí prsa, 120 g dlouhozrnné rýže, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 2 chilli papričky, 4 stroužky česneku, 200 g sojových výhonků, 300 g čínského zelí, 2 lžíce sezamových semínek, 300 ml drůbežího vývaru, 8 lžíc sojové omáčky

Rýži uvaříme dle návodu. Maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a česnek utřeme. Papričky rozkrojíme, zbavíme semínek a nařežeme. Sojové výhonky opláchneme a zelí nastrouháme. Sezamová semínka orestujeme na suché pánvi. Na...

Medailonky z vepřové panenky na blanšírovaném chřestu

Medailonky z vepřové panenky na blanšírovaném chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g vepřové chlazené panenky, 2 g hrubozrnné soli, pepř, 120 g čerstvého zeleného chřestu, 120 g sladkých lusků cukrového hrášku, hrudka másla, 1 dcl kuřecího vývaru, slupky a spodky zeleného chřestu, chilli, 1 šalotka, 3 stroužky česneku, 1 dcl smetany

Vepřovou panenku si očistíme, osolíme hrubozrnnou solí a pepřem a necháme odstát v pokojové teplotě. Rozkrojíme na tři stejné části a dlaní lehce stlačíme proti pracovní desce. Svazek zeleného chřestu oloupeme škrabkou na brambory od hlavičky (v c...

Nakládané maso s krabími tyčinkami

Nakládané maso s krabími tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600-700 g kuřecích prsou, 8-10 ks krabích tyčinek, Marináda: 6 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička kari koření, 2 lžíce oleje + 1 lžíce oleje na smažení, 1 lžíce Solamylu, 2 lžíce polohrubé mouky + 1 lžíce polohrubé mouky na zahuštění, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1/2 l (i více) drůbežího vývaru na dušení

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo naklepeme na medailonky, krabí tyčinky pokrájíme na malé kousky a naložíme nejlépe přes noc do marinády, kterou jsme si připravili z již vypsaných surovin. Rozehřejeme olej na pánvi, přidáme maso s krabími t...

Rychlovka z česneku

Rychlovka z česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 plátků anglické slaniny, 1,5 l drůbežího vývaru, 2 vejce, 5 stroužků česneku, špetka soli, špetka pepře

Slaninu nakrájíme nadrobno a osmažíme. Zalijeme vývarem, vložíme lisovaný česnek a necháme povařit. Dochutíme a podáváme.

Pestrá zelenina s tofu

Pestrá zelenina s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Tofu, 2 stroužky česneku, troška citronové kůry, 3 lžíce sojové omáčky, 1 červená paprika, 1 mrkev, 1 kedluben, 150 g sojových klíčků, 2 čerstvé červené chilli papričky, 3 lžíce suchého Sherry, 100 ml drůbežího vývaru, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 sušené chilli papričky, 150 g hrášku

Tofu nakrájíme na kostičky, oloupeme česnek a prolisujeme k tofu. Citronovou kůru nasekáme na velmi jemné kousky a smícháme s 1 lžící sójové omáčky. Omyjeme papriku a nakrájíme na jemné proužky. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na tenké hranolky. Sójov...

Omáčka z bryndzy

Omáčka z bryndzy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček Brynzy, 20 ml mléka, 10 ml drůbežího vývaru, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce provensálského koření, 1 lžíce plnotučné hořčice

Z oleje a mouky připravíme v hrnci světlou jíškou. Tu zalijeme studeným vývarem a dobře prošleháme. Přidáme bryndzu, posekané provensálské bylinky a chvíli mícháme. Poté vypneme plamen. Za neustálého míchání počkáme, dokud omáčka nepřestane bubla...

Jarní polévka s tortelliny

Jarní polévka s tortelliny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 2-3 jarní cibulky, 2-3 mrkve, kousek zázvoru (asi 2 cm), 1 stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, asi 3 hrsti tortellin, sůl, pepř, libeček, kelímek zakysané smetany

Cibulku dobře opláchneme a nakrájíme na nudličky, očištěnou mrkev nakrájíme na malé hranolky a česnek a zázvor nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a všechnu zeleninu i zázvor necháme asi 2 minuty restovat. Pak zaprášíme moukou a zalijeme...

Venkovské rizoto

Venkovské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 malá konzerva hrášku, 1 malá konzerva žampionů, 1 cibule nadrobno, 2 mrkve nakrájené na kolečka, 1-2 kuřecí prsa, 1 lžička mleté papriky, 150 g kulatozrnné rýže, 200 g pohankových krup, 250 ml drůbežího vývaru, sůl a pepř dle chuti

Olej i máslo rozehřejeme, jakmile je máslo roztopené a olej rozehřátý, vhodíme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přihodíme mrkev a chvíli smažíme, přidáme žampiony a ještě chvíli smažíme. Asi po 2 minutách přisypeme na malé kousky nakrájené ku...

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 200 g krevet, 250 ml bešamelové omáčky, 100 g řapíkatého celeru, 2 lžíce másla, 75 ml oleje, sůl a pepř dle chuti, 4 cl dezertního červeného vína (tesavela), 250 ml drůbeží šťávy, 1 hrst bazalky nasekané najemno

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme a okořeníme bazalkou. Na tuku s máslem zprudka opečeme, přidáme celer nakrájený na drobno, společně s krevetami a zalijeme připraveným bešamelem, drůbeží šťávou a vínem. ...

Belgická prsíčka

Belgická prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, špetka soli, troška bílého pepře, 4 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 papriky, 200 ml bílého vína, 200 ml drůbežího vývaru, 400 g řapíkatého celeru

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na větší kousky, které potom osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo a zprudka na něm opečeme ty řízečky. Vyndáme z pánve ven na talíř. Ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, na nud...

TOM YUM polévka

TOM YUM polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml kokosového mléka, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce TOM YUM pasty, hrnek kuřecího vývaru, 4 lodyhy nakrájené citronové trávy, 250 g vyloupaných krevet, 4-6 nadrobno nakrájených chilli papriček, 6 cherry rajčátek, hrnek nakrájených čínských hub, 2 lžíce rybí omáčky, 3 lžíce citronové šťávy, 1/2 šálku bazalky, 1 lžička třtinového cukru

Ve woku rozpálíme olej a TOM YUM pastu. Asi minutku smažíme na mírném ohni. Přidáme vývar s kokosovým mlékem, promícháme než se spojí a asi 2 minuty vaříme. Dále přidáme houby, krevety a citronovou trávu a zmírníme plamen. Dusíme asi 2 minuty. Dál...

Kuřecí a květákový pilaf

Kuřecí a květákový pilaf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 1 ks citrónu, 1 balení koriandru, 1 lžíce kari koření, 2 lžíce olivového oleje, 500 ml drůbežího vývaru, 200 g rýže basmati, 200 g květáku, 200 g fazolků (zelené fazolové lusky)

Kuřecí prsa opečeme na olivovém oleji – nejprve kůží dolů. Poté kuře vyjmeme a do výpeku dáme kari koření a rýži a minutu mícháme. Poté zalijeme vývarem. Přidáme květák, fazolky, plátky citrónu a kuře. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu ...

Velikonoční vývar s noky

Velikonoční vývar s noky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks bulvového celeru, 2 ks kořenové petržele, 2 ks mrkve, 4 ks brambor, 1 ks pórku, 1 vejce, 60 g másla, 1,5 l drůbežího vývaru, 100 g hrášku, 50 ml plnotučného mléka, 80 g hrubé mouky, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1 svazek pažitky, 1 hrst petrželové natě

Mrkev, petržel a celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Orestujeme je na másle. Přidáme oloupané a nakrájené brambory a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut. Mezitím si připravíme noky – smícháme vejce, mléko, mouku, nasek...

Salátová terinka

Salátová terinka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg Lišek obecných, 0,5 kg špenátu baby, želatina plátková stříbrná, 0,3 l drůbežího vývaru, salát míchaný listový, šalotka, rajčata, sůl, pepř černý

Nejdříve na másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku a následně baby špenát. Vše zalijeme vývarem a necháme velmi krátce povařit. Necháme vychladit a posléze rozmixujeme. Vzniklou směs následně přepasírujeme přes jemné sítko. Želatínu smíchame s ...

Rizoto s chřestem

Rizoto s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 3 šalotky, 2 stroužky česneku, 350 g krátkozrnné rýže, 1/2 lžičky kurkumy, 100 ml suchého bílého vína, 750 ml drůbežího vývaru, 200 g hrášku, 200 g chřestu, 100 g strouhaného parmazánu, sůl

Rozpustíme si máslo a orestujeme na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezesklovatí. Přidáme suchou rýži a důkladně smícháme. Přilijeme víno, přisypeme kurkumu a vaříme asi 1 minutu. Přidáme vývar a přiklopíme pokličkou a za občasnéh...

Kuřecí polévka s těstovinami

Kuřecí polévka s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g drůbežího masa, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 250 g mrkve, 250 g květáku, 8,5 dcl drůbežího vývaru, 125 g těstovin, špetka soli, špetka pepře, 5 kousků parmazánu

Ostrým nožem nakrájíme kuřecí maso na kostičky a odstraníme veškerou kůži. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a rychle osmahneme kuře, cibuli, mrkev a rozdrobený květák do zlatova. Přidáme kuřecí vývar a uvedeme do varu. Přidáme těstoviny a uvede...

Kachní prsa se šalotkou

Kachní prsa se šalotkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kachních prsou, trocha soli, trocha pepře, 5 šalotek, 100 ml sladké smetany na vaření, 2 lžíce zakysané smetany, trochu petrželové nati, 1,5 - 2 dcl drůbežího vývaru, trochu hladké mouky na zahuštění

Maso zbavíme kůže, nakrájíme na kousky, osolíme a necháme 10 minut odpočinout. Šalotky nakrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme prsíčka, prudce opečeme, podlijeme trochou vývaru, přikryjeme a dusíme doměkka. Maso vyndáme a uložíme na teplé místo. ...

stránka: