Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Drůbeží vývar

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uvařený králičí hřbet, 2 hrsti jasmínové rýže, 1 hrst sušených hříbků (změklých ve vodě), 3 dcl drůbežího nebo králičího vývaru, 1 hrst hrášku čerstvého nebo mraženého, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžička bazalkového pesta, pepř, sůl, kousek pórku, 1 lžíce nasekané petrželové nati, olivový olej, 1 cibule

Na olivovém oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, ke které později přidáme rýži, králíka a koření včetně pesta a podlijeme vývarem. Přidáme hříbky vaříme, dokud není rýže měkká. Pak přidáme na jemno nakrájený pórek a ještě chvíli vaříme, dok...

Belgická prsíčka

Belgická prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, špetka soli, troška bílého pepře, 4 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 papriky, 200 ml bílého vína, 200 ml drůbežího vývaru, 400 g řapíkatého celeru

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na větší kousky, které potom osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo a zprudka na něm opečeme ty řízečky. Vyndáme z pánve ven na talíř. Ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, na nud...

Bramborový kotlík

Bramborový kotlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 20 g másla, 1 cibule, 500 ml drůbežího vývaru, sůl a pepř dle chuti, špetka oregana, 200 g jemných párků

Brambory pořádně kartáčkem odrhneme a uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Poté je oloupeme. V kotlíku, nebo menším kastrůlku rozehřejeme máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme špetku oregana a na kostičk...

Bůček se zeleninou

Bůček se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků bůčku, 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi, 2 šálky drůbežího vývaru, 1 lžíce bílého vína, 2 lžičky Solamylu, špetka soli, 1-2 lžičky sádla

Zeleninu uvaříme ve kuřecím vývaru do měkka (místo vývaru můžeme použít i kostku slepičího bujonu). Uvařenou zeleninu vyjmeme a uložíme do velké mísy. Ve vývaru uvaříme plátky bůčku a poté je položíme na zeleninu. Do vývaru přidáme bílé víno a g...

Čekankové rizoto s ovčím sýrem

Čekankové rizoto s ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 4 lžíce parmezánu, 1 lžička soli, 1 ks šalotky, 100 g ovčího sýru, 320 g kulatozrnné rýže, 200 ml červeného vína, 500 ml drůbežího vývaru, 500 g čekanky štěrbáku (endivie), 150 g másla, 100 ml aceta balsamica, 200 g slaniny

Šalotku nakrájíme na jemno a zpěníme ji na olivovém oleji. Poté přidáme rýži a chvíli restujeme. Zalijeme vínem a necháme odpařit. Poté přidáme naběračku kuřecího vývaru a nakrájenou čekanku (nejlépe červenou). Dusíme za občasného přilévání výva...

Citronové kuře

Citronové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 4 plátky parmské šunky, 1,5 dcl drůbežího vývaru, 1 citrón, 4 lžíce smetany, 4 lžíce olivového oleje, špetka strouhaného muškátového oříšku, sůl a pepř dle chuti

Očištěná stehna vložíme do pekáčku, citron omyjeme a polovinu nakrájíme na 8 tenkých plátků, které rozložíme okolo kuřete v pekáčku. Povrch stehen potřeme řeznou stranou druhé poloviny citronu, osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem. Na k...

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného masa (kýta, krkovice), 2 cibule, 300 g cizrny, 1 lžíce grilovacího koření, 1 bobkový list, 1 lžička kmínu (drceného), 1 lžíce drůbežího vývaru, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, olej, 1 lžička sádla

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V polovině vaření přidáme bobkový list, kmín, drůbeží vývar a snítku rozmarýnu. Uzené maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáče, přisypeme ...

Couračka

Couračka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzeného masa, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, 3 ks brambor, 5 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 1 lžičku kmínu, 2 stroužky česneku, 200 g kyselého zelí, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Uzené maso povaříme vcelku 40 minut ve vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle. Zasypeme moukou a chvíli smažíme. Poté zalijeme drůbežím i uzeným vývarem a přivedeme k varu. Poté teplotu ztlumíme, přidáme brambory nakrájené na...

Cuketové kroužky plněné zeleninou a masem

Cuketové kroužky plněné zeleninou a masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kuřete, 2 menší cukety, 3 papriky, 4 rajčata, 1 střední cibule, 5 stroužků česneku, 1 sklenka drůbežího vývaru, špetka soli, špetka pepře, špetka grilovacího koření, 1 Hermelín, 3 lžíce rostlinného oleje

Nejdříve si uvaříme kuřecí maso ve vývaru jako na polévku. Připravíme cuketu - oddělíme kraje cukety - špičku se stopkou a nakrájíme cuketu na 3 - 5 cm silná kolečka. Lžičkou vydlabeme dužinu tak, aby na jedné straně kroužku zbylo asi 0,5 cm dno....

Dietní kuře na rýži

Dietní kuře na rýži

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dlouhozrnné rýže, 1 l drůbežího vývaru, 1 lžíce koření na kuře podle chuti, 2 ks kuřecích čtvrtek

Do vysoké nádoby (zapékací miska, vysoký pekáč) nasypeme rýži, na ní položíme čtvrtky kuřete s kůží. Zalijeme připraveným vývarem tak, aby bylo zalité i kuře. Můžeme přidat koření dle chuti nebo jen sůl a pepř. Přikryjeme víkem nebo alobalem a dám...

Drůbková polévka s knedlíčky

Drůbková polévka s knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

drůbka, 1 cibule, 2 celé pepře, sůl, muškátový ořech, 30 g másla, 30 g hladké mouky, petrželka, Knedlíčky: 100 g strouhanky, 2 vejce, 30 g másla, muškátový ořech, 1 stroužek česneku, 3 lžíce vývaru z drůbků, 80 g kořenové zeleniny

Očištěné drůbky dáme se zeleninou vcelku a s pepřem uvařit do osolené vody. Vývar procedíme, zahustíme světlou máslovou jíškou, povaříme. Knedlíčky si připravíme tak, že strouhanku v misce osolíme, zakapeme rozehřátým máslem a zalijeme studeným vý...

Dušené kuřecí maso se zeleninou a celozrnným kuskusem

Dušené kuřecí maso se zeleninou a celozrnným kuskusem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1 stroužek česneku, 2 ks kuřecích prs, 1 ks cibule, 1 špetka mleté papriky, 1 špetka šafránu, 50 g kukuřice, 50 g chřestu, 50 g hrášku, 50 g cherry rajčátek, 150 ml drůbežího vývaru, 140 g kuskusu

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Dáme stranou. Ve výpeku z kuřete osmahneme cibuli, po dvou minutách přidáme utřený česnek a zbylou zeleninu včetně rajčat. Po dvou minutách vrátíme kuře do pánve, zalijeme v...

Dýňové krémové rizoto se šalvějí

Dýňové krémové rizoto se šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 1 cibule, 1 kg dýně, 1 kelímek zakysané smetany, 300 g kulatozrnné rýže , 2 lžičky šalvěje, špetka soli a pepře, 1,5 l drůbežího vývaru, 100 g strouhaného parmazánu, 250 ml bílého vína

Cibuli nakrájíme na drobno. Rýži si opláchneme v sítu a necháme okapat. Poté rozpustíme, nejlépe ve woku, máslo a zpěníme na něm cibuli. Přisypeme dýni a asi 10 minut opékáme a často promícháváme. Pak přisypeme okapanou rýži a zalijeme vínem. Vaří...

Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg dýně, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 70 g másla, 2 špetky muškátového ořechu, 1 cibule, 250 ml bílého vína, 1,5 l drůbežího vývaru, 100 g parmazánu, 120 g sýru Mascarpone, 300 g kulatozrnné rýže

Dýni oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme 2 lžícemi olivového oleje. Dáme stranou. Cibuli nakrájíme najemno a smažíme ji na másle asi 5 minut. Poté přidáme rýži a pořádně ji zamícháme,...

Francouzská slepičí polévka

Francouzská slepičí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepice, máslo dle potřeby, drůbeží vývar, 1/4 l červeného přírodního vína, 1 lžička zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 8 plátků bílé veky, sůl, 2 lžíce citronové šťávy

Slepici naporcovanou na čtvrtky opečeme zprudka na másle. Přidáme litr vývaru, víno a přikryté vaříme asi půl hodiny. Odstraňujeme pěnu z povrchu polévky, dle potřeby přidáme vodu. Přidáme zázvor, skořici a veku nakrájenou na kostičky nasucho opeč...

Guláš z kuřete

Guláš z kuřete

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 4 lžíce sádla, 2 cibule, sladká mletá paprika, 250 ml drůbežího vývaru, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, 120 ml smetany

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle.Poprášíme ji sladkou paprikou a přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso.Krátce ho osmahneme,podlejeme vývarem,osolíme,opepříme a dusíme.Měkké kousky kuřete vyjmeme,štávu zahustíme moukou rozmíchanou...

Houbová rýže

Houbová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 4 lžíce másla, 3 lžíce posekané petrželky, 1 lžíce nasekaného tymiánu , 1 hrneček dlouhozrnné rýže, 2 hrnečky drůbežího vývaru, 10 hlaviček hub, špetka soli, špetka kmínu, 1 hrst petrželové nati nebo tymiánu na ozdobu

Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli si nasekáme na kostičky. Na půlce másla osmažíme cibuli a česnek, přimícháme bylinky, suchou rýži a asi 1 minutku restujeme. Přilijeme drůbeží vývar a na mírném ohni dusíme přibližně 20 minut. Houby si ...

Hovězí plněné závitky

Hovězí plněné závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 plátky šunky, 1 paprika, 1 šunková klobása, 2 lžíce hořčice, lžička soli, lžička pepře, 1 cibule, 300 ml vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté papriky

Lence naklepejte 4 plátky hovězího masa z kýty. Osolte je, opepřete a potřete hořčicí. Na každý položte plátek šunky, kolečko cibule, několik nudliček červené papriky a špalíček šunkové klobásy. Stočte do závitků, které zajistěte nití nebo masovou...

Hřibová polévka

Hřibová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l slepičího vývaru, 400 g čerstvých hřibů, 1 špetka soli, 1 lžíce petrželky, 2 plátky toastového chléba, 1 špetka pepře, 120 g másla

Hříbky očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Polovinu tuku v hrnci rozpustíme a houby na něm smažíme za stálého míchání asi 15 minut. Potom houby osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a asi 10 minut vaříme. Me...

Jarní polévka s tortelliny

Jarní polévka s tortelliny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 2-3 jarní cibulky, 2-3 mrkve, kousek zázvoru (asi 2 cm), 1 stroužek česneku, 1 lžíce hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, asi 3 hrsti tortellin, sůl, pepř, libeček, kelímek zakysané smetany

Cibulku dobře opláchneme a nakrájíme na nudličky, očištěnou mrkev nakrájíme na malé hranolky a česnek a zázvor nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a všechnu zeleninu i zázvor necháme asi 2 minuty restovat. Pak zaprášíme moukou a zalijeme...

Játrová polévková zavářka

Játrová polévková zavářka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězích nebo vepřových jater, 1 vejce, 100 g polohrubé mouky, sůl a pepř dle chuti, majoránka dle chuti, česnek dle chuti, hovězí nebo drůbeží vývar dle potřeby

Hovězí nebo vepřová játra pomeleme i s oloupaným česnekem. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a po promíchání polohrubou mouku. Játrovou směs dáme na síto s většími otvory (na halušky) a necháme pomalu prokapat do vařícího vývaru. Můžeme použít i...

Jehněčí ragú

Jehněčí ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky jehněčí kýty nakrájené na kostky, 1/2 hrnku vývaru, 1/2 hrnku bílého vína, 1/2 hrnku sladké smetany, 2 lžíce oleje, 1 lžička solamylu, citrónová šťáva z 1 plodu, kopr

Jehněčí maso opečeme na oleji, zalijeme je vývarem, přidáme víno a smetanu. Vaříme asi 10 minut, osolíme, opepříme a poté dusíme asi 30 minut. Před dokončením přilijeme citronovou šťávu a přidáme část sekaného kopru. Šťávu zahustíme solamylem rozm...

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Jemná chřestová polévka s hoblinami sýru grana padano

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvého bílého chřestu, 1 jarní cibulku i s natí, 1,5 l vývaru z drůbeže, 50 g českého čerstvého másla, 100 ml čerstvé smetany, mořská sůl, čerstvě umletý bílý pepř, 2 vaječné žloutky , čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu, 100 g hoblin Grana Padano sýru, olivový olej, pár kapek na ozdobu

Chřest očistíme a odkrojíme děrnaté konce, následně nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném a nahřátém másle osmahneme jarní cibulku, aby změkla a nechytila hnědou barvu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, následně přidáme chřest a vaříme asi 20 min...

Kačka na červeném víně

Kačka na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna cca 1000 g, 200 g kořenové zeleniny, 200 ml červeného vína, 150 ml olivového oleje, 1 cibule, 1 lžička soli, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 100 ml drůbežího vývaru, 30 g hladké mouky, 1 lžíce zelené petrželove natě

Kačku rozporcujeme a osolíme. V rozpálenom oleji speníme cibuľu posekanú na drobno , pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, bobkový list a všetko zalejeme červeným vínom. Do tohto základu vložíme rozporcovanú kačku a klinčeky. Prikryjeme a udusíme d...

Kachní gulášek se švestkami

Kachní gulášek se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 25 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 300 ml drůbežího vývaru, 10 dkg sušených švestek, špetka soli, 1-2 lžíce kukuřičného škrobu, 1/2 lžičky mletého barevného pepře, špetka skořice

Maso z kachny pokrájíme na kousky (z jednoho kusu je tak asi 40-50 dkg masa bez kůže, tu nedáváme). Cibulku a anglickou slaninu nakrájíme, rozškvaříme slaninu a na ní dáme cibulku zesklovatět. Přidáme maso, sůl a rajský protlak a dusíme asi 40...

stránka: