Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Eidam

Moussaka light

Moussaka light

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké rajče, 1 menší cuketa, 1 vejce, 250 g hovězího mletého masa, 3 větší brambory, 2 stroužky česneku, 1 větší cibule, sůl, pepř, skořice, majoránka, muškátový oříšek, 3-4 lžíce nasekané čerstvé petrželky, olivový olej, troška nastrouhaného eidamu, 1 kostka hovězího bujónu, 2 sklenice nízkotučného mléka

Na jemno nakrájenou cibulku orestujeme do zlatova spolu s hovězím mletým masem. Do směsi přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, prolisovaný česnek, petržel a trochu skořice a majoránky. Zároveň si připravíme hrnec, kde povaříme v bujónu z 1/2 ko...

Zapečené gnocchi misky

Zapečené gnocchi misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g gnocchi, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 150 ml sladké smetany, 100 g žampionů nebo malá plechovka, 150 g šunky nebo, 150 g anglické slaniny, 2 rajčata, troška čerstvé bazalky, 1 cibule, 1 lžička olivového oleje, 2 lžičky kremžské hořčice, sůl, pepř, 200 g eidamu nebo parmezánu

Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli nasekáme najemno a dáme na olivový olej zesklovatět. Přidáme česnek nasekaný na tenké plátky, šunku nakrájenou na proužky či slaninu na kostičky a opečeme. Přidáme žampiony, pórek nakrájený na kolečka...

Krůtí Cordon blue

Krůtí Cordon blue

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg krůtích prsou, 8 plátků šunky, 8 plátků eidamu (Edamu), 1 lžička soli, pepř, 2 ks vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 3 lžíce rostlinného oleje na smažení

Maso omyjeme, naporcujeme na řízky (lépe vyšší). Do každého řízku nožem vytvoříme kapsu, do které vložíme plátek šunky a plátek sýru. Řízky sepneme párátkem či špejlí, osolíme a opepříme z obou stran. Kapsy obalujeme klasicky v trojobale (mouka, v...

Pomazánka z uzeného sýra

Pomazánka z uzeného sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 300 g uzeného eidamu (Edam), 1 cibule, sůl

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Máslo rozšleháme a promícháme s cibulí. Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k cibuli a zamícháme. Můžeme osolit podle chuti.

Zdravá lehká svačinka

Zdravá lehká svačinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks sucharů, 4 plátky 30% eidamu (Edamu), hrstka polníčku, 8 plátků salátové okurky, 1 rajče, špetka soli, špetka mletého pepře

Na suchar rozložíme plátky sýru, poklademe zeleninou a natrhaným polníčkem a dáme zapéct na 2 minuty do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon.

Papriky plněné rýží

Papriky plněné rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 papriky, 200 g dlouhozrné rýže, 1 lžíce olivového oleje, 1 větší cibule, 1-2 lžičky soli, 2 stroužky česneku, hrst čínských (postačí i naše sušené) hub, 150 g eidamu (Edamu), 150 g anglické slaniny pro masožravce

Papriky vyčistíme, seřízneme vršek. Cibuli nasekáme nadrobno, orestujeme, přidáme lisovaný česnek, rýži, předem namočené houby. Vše smícháme s nastrouhaným sýrem. Osolíme, opepříme, plníme papriky, které pečeme, dokud nezměknou nebo nezezlátnou. ...

Dvakrát pečené brambory

Dvakrát pečené brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 250 ml mléka, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička oregana, 200 g eidamu (Edam)

Brambory pečlivě omyjeme (nejlépe kartáčkem) a několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v troubě na 280 stupňů přibližně jednu hodinu. Poté brambory vyndáme z trouby, necháme je vychladnout, podélně je rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme lžičkou....

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml bílého jogurtu, 2 lžíce polotučné hořčice, 60 ml bílého vína, sůl, pepř, 250 g uzeného eidamu (Edam), 250 g bílého hroznového vína, 2 sladká jablka, 1 lžíce citrónové šťávy, 250 g šunky, 1 pomeranč

Nejdříve si vytvoříme zálivku z jogurtu. Smícháme hořčici, jogurt a víno. Opepříme a osolíme a důkladně promícháme. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Vložíme je do mísy a pokapeme citrónovou šťávou. Bobulky hroznového vína...

Polévka Petite-Marmite

Polévka Petite-Marmite

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g telecí klížky, 1,5 l vody, 3 cibule, 3 hřebíčky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 3 mrkve, 1 brukev, 1/2 bulvového celeru, 150 g bílého zelí, sůl, špetka pepře, 50 g eidamu (Edam)

Kuře a telecí maso důkladně očistíme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme s cibulí, hřebíčky, bobkovým listem a tymiánem. Když je maso měkké, vyndáme je, vývar necháme vychladnout a tuk z povrchu sebereme. Přidáme na tenké nudličky nakrájeno...

Tuňákové těstoviny

Tuňákové těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení vaječných těstovin, 1/2 konzervy hrášku, 1/2 konzervy kukuřice, 1/2 konzervy fazolí, 50 g zelených nebo černých oliv, 1 konzerva tuňáka, 100 g sýru eidam, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce olivového oleje, 1 rajče

Těstoviny vložíme do osolené vody a dle návodu na obalu uvaříme. Hotové těstoviny scedíme a slijeme do mísy a pokapeme olivovým olejem. Hrášek, kukuřici a fazole opláchneme pod tekoucí vodou a přimícháme do těstovin. Vše mírně opepříme. Ke směsi v...

Kovbojský salát

Kovbojský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 5 rajčat, 1 konzerva červených fazolí, 1 větší paprika, 60 g smetanového sýru, 100 g eidamu, 50 ml mléka, 1 hrst sterilizované kukuřice

Okurku oloupeme a společně s rajčaty a paprikou očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostičky. Fazole opláchneme pod tekoucí vodou a přimícháme je již k nakrájené zelenině. V mléku rozmícháme tavený sýr, směs osolíme a opepříme. Sýrovou zálivku ...

Cuketové karbanátky

Cuketové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks větší cukety, 1 lžička soli, 2 vejce, 150 g strouhaného eidamu (Edamu), 1 lžíce sekané petržele, 3 lžíce hladké mouky

Cuketu oloupeme, omyjeme, nastrouháme na struhadle nahrubo, vymačkáme přebytečnou vodu. S mírou osolíme a vmícháme najemno nasekanou petrželku. Přidáme vejce, strouhaný sýr a zahustíme moukou. Vše prohněteme ve středně tuhou hmotu. Tvoříme karban...

Lehká omeleta

Lehká omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, kousek pórku či jarní cibulky, špetka soli, 1 lžička olivového oleje, 1 mrkev, 50 g eidamu (Edamu)

Vejce rozšleháme se solí a pórkem či cibulkou nasekanou najemno. Na rozpálený olej tuto směs vlijeme a usmažíme z obou stran. Na talíři posypeme omeletu čerstvou strouhanou mrkví a tvrdým sýrem.

Omeleta s houbami a slaninou

Omeleta s houbami a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 2 hrsti hub, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 50 g sterilované papriky, 1/2 lžičky soli, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, špetka kari koření, 100 g eidamu (Edamu)

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme rozškvařit na pánev. Přidáme na jemná kolečka nakrájenou cibuli a mírně restujeme. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme a chvilku dusíme (cca 10 minut). Máme-...

Květákové hlavičky se sýrovou omáčkou

Květákové hlavičky se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 stroužků česneku, 1 cibule, 1 střední mrkev, 500 ml mléka, 1 hlávku květáku, 25 g másla, 25 g hladké mouky, sůl, 1 bobkový list, 5 hřebíčků, 5 listů čerstvé petrželky, 1 lžička celého pepře, 150 g eidamu (Edam)

Květák zbavíme spodní části a listů. Rozřežeme na jednotlivé košťály (hlavičky), které dáme vařit do osolené vody. Vaříme 5 minut, dokud hlavičky nezměknou. Mezitím do mléka přidáme na čtvrtky rozkrájenou mrkev, cibuli, stroužky česneku, bobkový l...

Rizotové smažené šišky

Rizotové smažené šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1-2 rajčata, 1 sůl, 1 svazek pažitky, 150 g dlouhozrné rýže, 100 g eidamu

Rýži dáme do osolené vroucí vody a vaříme 10-15 minut, dokud nezměkne. Mezitím nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájená rajčata a pažitku. Rýži scedíme a vmícháme do zeleniné směsi. Přidáme nastrouhaný sýr...

Špenátové noky se sýrem

Špenátové noky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátu, 2 vejce, 500 g brambor, 200 g hladké mouky, sůl, 1 kulička pepře, 50 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, kousek tvrdého sýra na posypání

Oloupané a na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Ve vodě uvaříme špenát, dokud není dopstatečně měkký. Mezitím na oleji osmažíme nakrájenou cibuli. Brambory necháme okapat a pomačkáme. Přidáme osmaženou cibulku, s...

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší lilky, 300 g mletého masa, 2 rajčata, 2 papriky, 150 ml rajčatového protlaku, 1-2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 200 g eidamu (Edamu)

Lilky oškrábeme, vydlabeme měkkou dutinu, omyjeme a osušíme. Připravíme si náplň z mletého masa: cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji, vložíme maso, okořeníme, přidáme lisovaný česnek, worcester, papriku nakrájenou na kostičky a dusíme cca 15...

Rychlé špagety s houbovou omáčkou

Rychlé špagety s houbovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špaget, 2 hrnečky hub, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, troška mletého pepře, 100 ml hovězího bujónu, 150 ml zakysané smetany, 200 g eidamu (Edamu), troška oregana nebo bazalky nebo petrželky

Houby nakrájíme a osmahneme na másle. Osolíme, opepříme, zalijeme trochou bujónu a podusíme asi 20 minut. Přidáme zakysanou smetanu, dochutíme petrželkou, oregánem nebo bazalkou. Špagety uvaříme klasicky v osolené vodě. Scedíme, přelijeme houbov...

Zapékané brambory

Zapékané brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 500 g brambor, 3 stroužky česneku, 200 ml mléka, sůl, pepř, eidam (Edam) na zapékání

Brambory 10 minut vaříme ve vroucí slané vodě. Necháme okapat, nakrájíme je na kousky a dáme do zapékací formy. Přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, osolíme a opepříme dle chuti. Zalijeme mlékem a hrubě posypeme nastrouhaným eidamem. Zapék...

Tuňákový koláč z brambor

Tuňákový koláč z brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2 lžíce olivového oleje, 300 g hladké mouky, 3 stroužky česneku, 2 zelené papriky, 350 g konzervovaného tuňáka, 300 ml mléka, 50 g másla, 5 vajec, sůl, pepř, eidam (Edam) na zapékání, 2 cibule

Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Brambory necháme okapat a pomačkáme. Přidáme sůl, máslo, 1 vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozválíme, vtlačíme do vymazané formy a propícháme vidličkou. Pečeme 2...

Omeleta se šunkou

Omeleta se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g šunky, 2 cibule, 3 vejce, 50 ml mléka, sůl, 2 plátky eidamu (Edam), nať petržele na ozdobu, 2 lžíce rostlinného oleje, pepř

Na oleji osmažíme nakrájenou šunku. Přidáme rozšlehané vejce s mlékem a vlijeme na šunku. Osolíme a opepříme dle chuti. Přikryjeme pokličkou a smažíme 5-10 minut. Posypeme nakrájenou cibulí, rozčtvrcenými plátky eidamu a nasekanou natí petržele. J...

Vepřové smotky

Vepřové smotky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 ml vody, 4 plátky šunky, 150 g eidamu (Edam), 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, sůl, pepř

Vepřovou krkavici nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme. Na každý kousek položíme plátek šunky a svineme do smotku, který propíchneme špejlí. Tento postup opakujeme i u dalších kousků nakrájené krkovice. Smotky dáme smažit na rozpálený ole...

Zapečená brokolice se sýrem

Zapečená brokolice se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 brokolice, 1 vejce, 150 ml mléka, 150 g eidamu (Edamu), sůl

Brokolici očistíme, odřízneme hrubý košťál a rozřežeme na jednotlivé růžičky, které dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme 5 minut, dokud trochu nezměkne. Brokolici necháme okapat a vložíme do zapékací mísy. Zalijeme mlékem, posypeme nastrouhan...

Špagety s kuřecím masem

Špagety s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 2 kuřecí prsa, 300 ml rajčatového protlaku, 8 stroužků česneku, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, sůl, pepř, 2 lžičky oregana, 150 g eidamu (Edamu), 150 ml vody

Špagety uvaříme v osolené vroucí vodě a scedíme. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule, přidáme na malé kousky nakrájené nebo rozemleté maso a smažíme, dokud maso nezměkne. Přídáme rajčatový protlak, vodu, rozetřený česnek, oregano,...

stránka: