Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Eidam

Pomazánka z uzeného sýra

Pomazánka z uzeného sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 300 g uzeného eidamu (Edam), 1 cibule, sůl

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Máslo rozšleháme a promícháme s cibulí. Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k cibuli a zamícháme. Můžeme osolit podle chuti.

Zdravá lehká svačinka

Zdravá lehká svačinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks sucharů, 4 plátky 30% eidamu (Edamu), hrstka polníčku, 8 plátků salátové okurky, 1 rajče, špetka soli, špetka mletého pepře

Na suchar rozložíme plátky sýru, poklademe zeleninou a natrhaným polníčkem a dáme zapéct na 2 minuty do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon.

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml bílého jogurtu, 2 lžíce polotučné hořčice, 60 ml bílého vína, sůl, pepř, 250 g uzeného eidamu (Edam), 250 g bílého hroznového vína, 2 sladká jablka, 1 lžíce citrónové šťávy, 250 g šunky, 1 pomeranč

Nejdříve si vytvoříme zálivku z jogurtu. Smícháme hořčici, jogurt a víno. Opepříme a osolíme a důkladně promícháme. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Vložíme je do mísy a pokapeme citrónovou šťávou. Bobulky hroznového vína...

Kovbojský salát

Kovbojský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 5 rajčat, 1 konzerva červených fazolí, 1 větší paprika, 60 g smetanového sýru, 100 g eidamu, 50 ml mléka, 1 hrst sterilizované kukuřice

Okurku oloupeme a společně s rajčaty a paprikou očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostičky. Fazole opláchneme pod tekoucí vodou a přimícháme je již k nakrájené zelenině. V mléku rozmícháme tavený sýr, směs osolíme a opepříme. Sýrovou zálivku ...

Slaný dort

Slaný dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 tmavý toastový chléb, plátky nakrájeného eidamu nebo jiného tvrdého sýra, několik plátků šunky, několik plátků vysočiny nebo jiného suchého salámu, 1-2 listy kadeřavého nebo ledového salátu, okurka, rajče nebo jakákoli zelenina, co dům dal

Plátky toastového chleba dáme k sobě do tvaru, který jsme si vybrali (2x 2 proti sobě, 3x2 proti sobě apod.). Natřeme jednu z pomazánek. Poklademe plátkem šunky a sýra. Položíme druhou vrstvu chleba a potřeme dalším druhem pomazánky. Opět proložím...

Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg bulvového celeru, 10 dkg majonézy, 10 dkg tatarské omáčky, 10 dkg junior salámu, 10 dkg Eidamu, 1 cibule, 1 okurka

Postupně strouháme (na jemném struhadle) celer, sýr, salám, okurek, najemno nakrájíme cibulku, přidáme majonézu a tatarku a vše řádně promícháme a necháme 24 odležet.

Domácí hamburgry

Domácí hamburgry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks housek, 1 cibule, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce tatarské omáčky, 1 konzerva Luncheon Meat, 5 plátek taveného sýru, 5 listů pekingského zelí, 2 sterilované okurky

Konzervu lančmítu rozdělíme na 10 stejných plátků, které opečeme na pánvi. Mezitím si nakrojíme housky, které lehce orosíme vodou a rozehřejeme v mikrovlnné troubě. Potom jen namažeme obě strany housky troškou hořcice, kečupu a tatarky. Dále na je...

Eidamová pomazánka

Eidamová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200-300 g Eidamu, trochu mléka, 3-4 lžíce tatarské omáčky, 3-4 stroužky česneku, špetka soli, pepř

Eidam nastrouháme najemno a zalijeme troškou mléka, aby sýr nasákl. Přidáme utřený česnek a tatarku a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem.

Pikantní pomazánka

Pikantní pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Eidamu, 100 g Nivy, 1 majonéza, 1 tatarská omáčka, 4 stroužky česneku

Tvrdý syr aj syr s plesňou nastrúhame na drobnom strúhadle. Dáme do väčšej nádoby a pridáme tatársku omáčku, majonézu a pretlačený cesnak (podľa chuti). Všetko spolu premiešame, necháme odstáť v chlade a natierame na jednohubky. Výborné aj na tep...

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čínského zelí, 150 g Eidamu (Edamu), 1 papriku, 200 g sterilované kukuřice, 1 lžičku olivového oleje, špetku bazalky, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Zelí nakrájíme na větší kousky. Papriku na proužky. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Eidam a kukuřici. Dochutíme bazalkou, citrónovou šťávou, cukrem. Osolíme, promícháme a necháme asi 30 minut vychladit v ledničce.

Zeleninový salát se sýrem a klobásou

Zeleninový salát se sýrem a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g okurek, 4 rajčata, 2 papriky, 150 g měkkého salámu, 150 g Eidamu (Edamu), 1 lžíci olivového oleje, špetku pepře, špetku soli

Okurky a rajčata nakrájíme na kolečka. Papriky nakrájíme na proužky, salám nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Eidam. Zakápneme olejem, osolíme, opepříme a promícháme.

Dietní avokádový salát

Dietní avokádový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 50 g šunky, 1/4 citrónu, 5 listů bazalky, 100 g Eidamu (Edamu)

Avokádo, sýr a šunku nakrájíme na kostičky. Posolíme, pokapeme citrónem a nakrájenou bazalkou. Promícháme a dáme asi na 20 minut vychladit do ledničky.

Salát z medvědího česneku

Salát z medvědího česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g medvědího česneku, 150 g Eidamu (Edamu), 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli, špetku pepře

Mladé lístky medvědího česneku nakrájíme na proužky a přidáme najemno nastrouhaný eidam. Zakápneme olejem, ochutíme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme.

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Eidamu (Edamu), 2 tavené sýry, 2 vejce natvrdo, 200 g šunky nebo měkkého salámu, 100 g másla, 2 ks sterilovaných okurek, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř

1. sýr namočíme na 20 min do horké vody, aby změkl 2. mezitím připravíme náplň: tavený sýr, máslo a hořčici utřeme do hladka, přidáme nasekané okurky, nakrájená vejce a šunku či salám 3. směs řádně promícháme, osolíme a opepříme 4. změklý sýr...

Dressing z citrónu a sýru

Dressing z citrónu a sýru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce octa, 4 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané petrželové natě, 100 g nastrouhaného Eidamu, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Citrónovou šťávu dáme do mixéru, přidáme ocet, stroužky česneku, nastrouhaný Eidam, olivový olej, opepříme, osolíme a rozmixujeme. Při podávání posypeme nasekanou petrželovou natí.

Salámovo-sýrová mísa

Salámovo-sýrová mísa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plátkovaného Eidamu, 2 balení Hermelínu, 1 čabajka, 200 g šunky, 200 g salámu Herkules, 200 g uzeného masa, 100 g Madelandu (plátky)

Plátky eidamu a šunky si srolujeme do ruliček; plátky salámu Herkules nařízneme od středu ke straně a vytvoříme z nich kornoutky; uzené maso nakrájíme na kousky; hermelín nakrájíme na trojúhelníčky a z madelandu vykrájíme vykrajovátkem nějaký tvar...

Florentinský salát

Florentinský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 2 velká rajčata, 1 zelená paprika, 1 malá salátová okurka, 1 malá konzerva sterilované kukuřice, 100 g šunky, 50 g Eidamu (Edam), 1 lžíce olivového oleje, 1 citrón, sůl, pepř, 4 plátky bílého pečiva

Zeleninu očistíme,omyjeme a nakrájíme na kousky.Přidáme propláchnutou a scezenou kukuřici,osolíme,opepříme,zalijeme olejem a citronovou štávou a promícháme.Rozdělíme na talíře,posypeme nakrájenou šunkou a sýrem na nudličky.Obložíme na kostičky nak...

Pomazánka tří sýrů

Pomazánka tří sýrů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks Hermelínu, 1 ks romadůru, 100 g Eidamu (Edam), 3 ks vajec, 100 g šunkového salámu, 2 ks jarní cibulky, 150 ml bílého jogurtu, 100 ml majonézy, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, troška papriky

Všechny sýry nastrouháme do mísy, přidáme vejce, nasekaná nadrobno, najemno nakrájený salám a nasekanou cibulku. Vše spojíme jogurtem a majonézou, podle chuti dosolíme a opepříme. Pomazánku namažeme na pečivo a navrchu posypeme sladkou paprikou.

Tvarohovo-jablkový salát

Tvarohovo-jablkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarohu ve vaničce, 200 g křenového pomazánkového másla, 1 vejce natvrdo, 1 větší jablko, 100 g šunkového salámu, 2 cm pórku, 50 g Eidamu (Edam), špetka mleté sladké papriky

Vejce natvrdo, oloupané jablko, salám a sýr nakrájíme na jemné kousky. Pórek na tenká kolečka. Vše promícháme s tvarohem, dochutíme křenovým máslem a paprikou. Salát podáváme s tmavým pečivem.

Americký salát

Americký salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vařeného uzeného hovězího jazyka, 150 g šunky, 2 ks sleďů bez nálevu, 5 ks sterilovaných okurek, 100 g Eidamu (Edam), 100 g nakládaných hub/hříbků, 200 g uvařených brambor, 6 lžic majonézy

Všechny suroviny nakrájíme na nudličky, přidáme majonézu a lehce promícháme.

Tvarohová pomazánka s cibulí a okurkou

Tvarohová pomazánka s cibulí a okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tučného tvarohu, 5 sterilovaných okurek, 2 lžíce kremžské hořčice, 1 cibule, 100 g Eidamu (Edam)

Cibuli, okurku a sýr nastrouháme najemno, smícháme s tvarohem. Přidáme kremžskou hořčici, promícháme a podáváme. Mažeme na chleba a zdobíme dle chuti.

Sýrová pomazánka s petrželkou

Sýrová pomazánka s petrželkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pomazánkové máslo, 50 g tvrdého sýra, 2 lžíce nasekané petrželky

Tvrdý sýr nastrouháme najemno a promícháme s pomazánkovým máslem. Petrželku nasekáme a vmícháme do pomazánky.

Rychlý sýrový salát

Rychlý sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Eidamu, 200 g šunky, 1 cibule, 30 ml olivového oleje, 1-4 lžička bylinkového octu, špetka soli, špetka pepře, troška pažitky

Sýr a šunku nakrájíme na úhledné nudličky a přidáme jemně nasekanou cibuli a pažitku. Promícháme s nálevem, který jsme si připravili z oleje, octa, cukru a a mletého pepře.

Nizozemský sýrový salát

Nizozemský sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Eidamu (Edam), 150 g goudy, 200 g měkkého salámu, 100 g jablka, 100 g sterilovaných okurek, 150 ml bílého jogurtu, 100 ml majonézy, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička pažitky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře bílého

Do misy dáme na pásiky pokrájané syry, salámu, jablka a uhorky, posolíme a okoreníme. Všetko zľahka premiešame s majonézou a jogurtom. Necháme odležať v chladničke a nakoniec posypeme pažítkou.

Pomazánka z Isfahánu

Pomazánka z Isfahánu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g balkánského sýra, 100 g Eidamu , 1-2 stroužky česneku, 30 g nasekaných vlašských ořechů, 100 ml majonézy, 1 zarovnaná lžička sladké papriky, špetka kari koření

Oba druhy sýra jemně nastrouháme, přidáme najemno nasekané ořechy (můžeme je roztlouct ve hmoždíři), utřený česnek, koření, nakonec majonézu a všechno dohromady dobře promícháme. Pomazánku necháme před podáváním chvíli uležet v chladu.

stránka: