Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Eidam

Americký salát

Americký salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vařeného uzeného hovězího jazyka, 150 g šunky, 2 ks sleďů bez nálevu, 5 ks sterilovaných okurek, 100 g Eidamu (Edam), 100 g nakládaných hub/hříbků, 200 g uvařených brambor, 6 lžic majonézy

Všechny suroviny nakrájíme na nudličky, přidáme majonézu a lehce promícháme.

Anglická cibulová polévka

Anglická cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

máslo, olivový olej, 1 hrst čerstvé šalvěje, 6 stroužků česneku, 6 červených cibulí, 5 bílých cibulí, 300 g pórku, sůl, pepř, 2 l horkého hovězího nebo zeleninového vývaru, 8 krajíců chleba, 200 g nastrouhaného Eidamu, Worcesterová omáčka

Do teflónového hrnca dáme maslo a 2 polievkové lyžice oleja spolu s nakrájanou šalviou (trochu si odložíme na neskôr na dekoráciu), cesnakom, cibuľami, pórom, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou a varíme na nízkej teplote 50 minút. Na posled...

Babiččiny kapustové karbanátky

Babiččiny kapustové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g růžičkové kapusty, 1 mrkev, 20 g Eidamu (Edamu), 100 g cibule, 100 g slaniny, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 1 lžičku drcené majoránky, pepř, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce Solamylu, 1 lžíci strouhanky, 1 rohlík, 50-100 ml mléka, rostlinný olej na smažení

Podle základního předpisu připravíme kapustu a mrkev. Uvaříme kapustu, mrkev v osolené vodě téměř doměkka a nakrájíme ji najemno. Vychladlou kapustu, mrkev, slaninu vložíme do mísy a přidáme najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, vejce, nastrou...

Blatenské filé

Blatenské filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mořské štiky, 1 balení mražené zeleniny, 4 stroužky česneku, pepř, 4 vejce, 200 g Eidamu , 1 dcl piva, sůl

Do pekáčku vysypeme celé balení zeleniny. Poklademe nerozmraženou rybou. Posypeme solí, pepřem a přidáme nadrobno nakrájený česnek, zalijeme 3/4 hrníčkem vody a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme nepřikryté do té doby, dokud se nevypaří voda. Pot...

Boloňka pro nejmenší

Boloňka pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 malý kořen petržele, 1 malá mrkev, 0,5 kuřecího prsa, 1 lžička olivového oleje, špetka majoránky, kousíček Eidamu, hrst celozrnných těstovin, 1 dcl vody

Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme maso a najemno nakrájenou zeleninu (já ji strouhám na struhadle), přidáme vodu a rajčatový protlak. Okořeníme majoránkou a dusíme. Podáváme s uvařenými těstovinami a dozdobíme najemno nastrouhaným sýrem.

Bramboropizza

Bramboropizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 - 5 brambor dle velikosti, 1 cibule, 1 paprika, 1 rajče, 1 sterilovaná okurka, 2 vejce, kousek strouhaného Eidamu , špetka provensálského koření, špetka pepře mletého, kousek měkkého salámu

Brambory nastrouháme nahrubo a vymačkáme vodu, jako při přípravě bramboráku. Osolíme, opepříme a dáme vyšší vrstvu brambor smažit na pánev. Pomaleji smažíme, po chvíli placku otočíme a opékáme po druhé straně. Navrh během smažení klademe pokráj...

Bramborová kaše zapečená s mletým masem

Bramborová kaše zapečená s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžíce oleje, 0,5 kg hovězího mletého masa, 1 lžíce nasekané petrželové nati, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce másla, kousek nastrouhaného eidamu, 3 lžíce strouhanky, pepř, sůl, 0,5 kg brambor

Brambory uvaříme ve slané vodě a ušťoucháme s máslem. Dle chuti dosolíme. Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme cibulku. Přidáme mleté maso a petželku, nastrouhanou trošku muškátového oříšku a sůl. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C a do vymaza...

Bramboroví ježci

Bramboroví ježci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 velkých brambor, 100 g anglické slaniny, 100 g Nivy, 100 g kozího sýra, 100 g eidamu , sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce rostlinného nebo olivového oleje

Brambory si oloupeme a omyjeme. Rozkrojíme je na půl a položíme řeznou stranou dolů. Na hřbetech brambor nařízneme tři zářezy. Osolíme a opepříme. Slaninu, nivu, eidam a kozí sýr si nakrájíme na malé tenké kostky o velikosti půl centimetru a dle v...

Bramborový salát s houbami

Bramborový salát s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor uvařených ve slupce, 1 celer, 2 mrkve, 2 petržele, 1 střední jablko, 1cibule, 150 g mraženého hrášku, 100 g Eidamu , sterilované okurky, 200 ml hub ve sladkokyselém nálevu, 330 ml majonézy, sůl, pepř, petrželová nať

Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme, ke konci varu přidáme mražený hrášek. Po uvaření scedíme a nakrájíme spolu s cibulí nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, sýr a oloupaná jablka nakrájíme na nudličky a p...

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 3 stroužky česneku, 100 g anglické slaniny v celku, 4 lžíce sádla, 5 brambor, 250 g růžičkové kapusty, 2 lžíce soli, muškátový ořech, 2 lžičky koření na mleté maso, 1 lžička kmínu, 6 plátků Eidamu

V osolené a okmínované vodě si dáme vařit brambory. Ve druhém hrnci si uvaříme do měkka kapustu (vodu můžeme také osolit). Brambory a kapustu necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na kousky. Brambory osmahneme na trošce sádla a přidáme nastrouhan...

Brambory se žampiony

Brambory se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 600 g žampionů, 1 svazek petrželky, 4 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sušené majoránky, 150 g sýra na strouhání (Edam)

Brambory oškrábeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na 2 lžících másla opékáme syrové brambory přibližně 15 minut. Osolíme je, opepříme a vložíme do mísy. Na zbylých 2 lžících másla osmahneme pokrá...

Brambory v alobalu se sýrem a bylinkami

Brambory v alobalu se sýrem a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 60 g másla, 8 lžic popence, 4 lžíce zelené petrželky, 4 lžíce pažitky nebo cibulové natě, 100 g eidamu nebo jiného tvrdšího sýra, mletý pepř, sůl, drcený kmín

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Rozdělíme je na 8 kusů alobalu. Každou hromádku osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme část promíchaných bylinek. Doplníme kouskem másla. Alobal dobře uzavřeme. Pečeme na plechu v předehřáté troubě asi 30...

Brokolice s cibulí

Brokolice s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brokolice, 2 ks cibule, 150 g kečupu, 100 g Eidamu, 1 lžíce nasekané zelené petrželky, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Brokolici předvaříme ve vroucí osolené vodě a rozdělíme na růžičky. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a petrželku, přidáme brokolici a osmahneme. Poté přidáme kečup a dusíme, dokud není brokolice měkká. Při podávání p...

Brokolice zapečená s eidamem

Brokolice zapečená s eidamem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 400 g brokolice, 6 slepičích vajec, 100 g šunky, 100 g eidamu, 3-4 cibule, 1 balení zakysané smetany, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1 lžička soli, 1 svazek pažitky

Dáme vařit brambory ve slupce a mezitím omyjeme brokolici a rozdělíme na růžičky. Šunku a eidam nakrájíme na silnější proužky, cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji dozlatova. Do olejem vymazané hlubší zapékací mísy naklademe vrstvu na...

Brokolice zapečená s jogurtem

Brokolice zapečená s jogurtem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 150 g bílého jogurtu, 1 lžička plnotučné hořčice, 100 g Eidamu (Edamu), 5 lžic strouhanky, špetka soli, špetka pepře

Uvaříme brokolici v mírně osolené vodě téměř doměkka, poté ji vyjmeme, necháme okapat a rozdělíme na malé růžičky. Jogurt smícháme s hořčicí a strouhaným sýrem, osolíme a opepříme. Připravenou brokolici urovnáme do zapékací misky, zalijeme jogurto...

Celerová pomazánka

Celerová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg bulvového celeru, 10 dkg majonézy, 10 dkg tatarské omáčky, 10 dkg junior salámu, 10 dkg Eidamu, 1 cibule, 1 okurka

Postupně strouháme (na jemném struhadle) celer, sýr, salám, okurek, najemno nakrájíme cibulku, přidáme majonézu a tatarku a vše řádně promícháme a necháme 24 odležet.

Česnečka od Josefa

Česnečka od Josefa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibuli, 2 větší brambory, 5 stroužků česneku, 1/2 čerené papriky, 1 lžíci sádla, 1 kostku zeleninového bujónu, 2 menší vejce, sůl, pepř, 1/4 lžičky drceného kmínu, špetka zázvoru, 1 lžička drcené majoránky, 100 g Eidamu (Edamu), 1 lžíce pažitky, 1,5 l vody

Do hrnce dáme rozpustit sádlo, vsypeme najemno nakrájenou cibuli a lehce osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme oloupané a nakrájené na kostky brambory, bujónovou kostku, osolíme, okmínujeme a chvíli vaříme. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme na ...

Cibulovo - ořechový koláč

Cibulovo - ořechový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 g polohrubé mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 3 lžíce vody, Náplň: 4 ks cibulí, 10 lžic smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g Eidamu (Edam), 50 g Nivy, 50 g másla, 2 ks vajec, 100 g vlašských ořechů, muškátový ořech, sůl, pepř

Z mouky, žloutku, másla, vody a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Cibuli nakrájíme nadrobno, podusíme v trošce vody, přidáme máslo, vejce, smetanu, nivu a eidam nakrájené na kostičky, muškátový oříšek a dobře prohře...

Co dům dal, s těstovinami

Co dům dal, s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hlívy ústřičné, 2 papriky, 2 listy řapíkatého celeru, 400 g špekáčků, 1 cibule, 100 g 45% eidamu, 5 vejcí, špetka soli, špetka pepře, 200 g drobných těstovin, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky, nebo na drobno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, špekáčky na kostičky. Drobnější těstoviny uvaříme dle návodu. Ve větší pánvi na oleji restujeme zeleninu asi 5 minut, dokud paprika trochu nezměkne....

Čočkový salát s vejci

Čočkový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čočky, špetka soli, špetka pepře, špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 3 kyselé okurky, 1 jablko, 100 g Eidamu (Edam), 1 menší cibule, 3 vejce, 1 balení majonézy, 1 lžíce olivového oleje, hrst petrželové natě (kudrnky)

Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody. Uvaříme doměkka v osolené vodě se špetkou tymiánu. Vejce uvaříme natvrdo. Na hrubším struhadle nastrouháme okurky, jablko a sýr. Cibuli, vejce a kudrnku posekáme nadrobno. Přidáme zchladlou čočku, majoné...

Cuketová polévka

Cuketová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé cukety, 3-5 nakrájených brambor, 1 smetana na vaření, 2-3 rohlíky, 10 dkg nastrouhaného Eidamu, máslo, muškátový ořech, sůl, Vegeta, cukr moučka, voda, pepř

Do hrnca dáme umytú cukinu nakrájanú na kocky, pridáme očistené umyté a na kocky nakrájané zemiaky zalejeme vývarom alebo vodou. Ochutíme soľou, vegetou a mletým čiernym korením. Varíme, pridáme trochu masla. Uvarené cukiny a zemiaky ponorným mixé...

Cuketové karbanátky

Cuketové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks větší cukety, 1 lžička soli, 2 vejce, 150 g strouhaného eidamu (Edamu), 1 lžíce sekané petržele, 3 lžíce hladké mouky

Cuketu oloupeme, omyjeme, nastrouháme na struhadle nahrubo, vymačkáme přebytečnou vodu. S mírou osolíme a vmícháme najemno nasekanou petrželku. Přidáme vejce, strouhaný sýr a zahustíme moukou. Vše prohněteme ve středně tuhou hmotu. Tvoříme karban...

Cuketový koláč

Cuketový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 středně velká cuketa, 200 g eidamu, 150 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 3 plátky šunky nebo anglické slaniny

Cuketu důkladně omyjte, odkrojte konce a celou včetně slupky ji nastrouhejte na hrubém struhadle. Pak ji trochu osolte, aby pustila vodu - tu ale neslévejte, do těsta pak není potřeba přidávat mléko ani jinou tekutinu. Přidejte mouku prosátou s pr...

Dalmácká rybí pochoutka

Dalmácká rybí pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g rybího filé (zubatec), 4 papriky , 6 rajčata, 4 stroužky česneku, 4 brambory, 3 vejce, 200 ml bílého jogurtu, 150 g strouhaného Eidamu, 50 ml olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička rozmarýnu

Plytšiú zapékaciu misu vymastíme olejom. Poukladáme do nej plátky filé zo zubatca, posolíme a posýpeme jemne strúhanym cesnakom a roumarýnom. Na to poukladáme zemiaky pokrájané na tenké plátky, papriky zbavené jadrovnika a pokrájané na kolieska, a...

Dauphinské brambory

Dauphinské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 150 ml smetany, 2 stroužky česneku, 100 g másla, 200 g Eidamu, špetka pepře, špetka soli

Brambory si oloupeme, uvaříme doměkka, necháme vychladnout a poté je nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme směsí, kterou jsme si připravili tak, že jsme smíchali najemno nastrouhaný česnek a máslo. Poté dáme do misky polovinu brambor, přikr...

stránka: