Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Eidam

Vaječná pizza z pita chleba

Vaječná pizza z pita chleba

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks pita chlebu, 8 plátků slaniny, 4 ks vejce, 7 g soli, 7 g pepře, 1 stroužek česneku, 100 g rajčatového protlaku, 200 g cherry rajčátek, 150 g eidam, 3 lžíce olivový olej, 2 lžíce pažitka

Pita chleby rozevřeme tak, aby tvořili kulatý podklad pizzy. Potřeme je olejem, rajčatovým protlakem a utřeným stroužkem česneku. Slaninu nakrájíme a na každý pita chléb rozprostřeme dva plátky slaniny. Rajčátka přepůlíme a také je rozdělíme n...

Lehký salát se „smažákem“

Lehký salát se „smažákem“

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks eidamu, 50 g slunečnicového oleje, 60 g hladké mouky, 60 g kukuřičných lupínků, 100 g polníčku, 400 g cherry rajčátek, 40 g sojových klíčků, 100 ml olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 2 vejce, 1 hlávka ledového salátu, 1 dkg hořčice z celých semen

Eidam obalíme v mouce, ve vejci, poté zase v mouce, zase ve vejci a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupíncích. Smažíme na oleji dozlatova. Připravíme si dresink – smícháme olivový olej, hořčici, sůl a pepř. Zeleninu nakrájíme na kousky a roz...

Plněná rajčata na pekáčku

Plněná rajčata na pekáčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks rajčat, 4 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 1-2 ks vejce, 100 g rýže natural (celozrnná), 100 g anglické slaniny, 80 g eidamu, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce pažitky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčatům odřízneme vršky a vydlabeme je. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme utřený česnek a nasekanou jarní cibulku. Osmahneme dozlatova. Olivový olej promícháme s uvařenou rýží a strouhaným eidamem. ...

Tagliatelle z uzeným masem a hráškem

Tagliatelle z uzeným masem a hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 400 g uzeného masa, 400 g hrášku, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička soli, 7 g pepře, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce pažitky, 1 kousek eidamu

Těstoviny (nejlépe tagliatelle nebo špagety) uvaříme podle návodu. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Opékáme je na dvou lžících oleje. Přidáme uzené maso nakrájené na kousky. Přidáme hrášek a krátce prohřejeme. Smícháme s těstovinami, osol...

Houbové lasagne s bešamelem

Houbové lasagne s bešamelem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 2 ks cibule, 6 stroužků česneku, 1 špetka muškátového ořechu, 450 g žampionů, 50 g másla, 750 ml plnotučného mléka, 300 g lasagní, 120 g eidamu

V hrnci rozpustíme máslo a zasypeme ho moukou. Poté přidáme mléko a vytvoříme bílou omáčku, kterou osolíme a ochutíme muškátovým oříškem. Povaříme aspoň 20 minut. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme žampiony na...

Pizza se sýrem Cottage

Pizza se sýrem Cottage

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sýru cottage, 1 balení mozzarelly, 1 balení hermelínu, 1 balení těsta na pizzu, 150 g nivy, 100 g goudy, 100 g eidamu, 50 g šunky, 2 hrsti kukuřice

Těsto na pizzu (vlastní nebo kupované) si rozválíme a potřeme ho cottagem. Poté rozprostřeme hermelín nakrájený na plátky a posypeme kukuřicí (nemusí být rozmražená). Posypeme šunkou nakrájenou na pásky. Všechny sýry nastrouháme nahrubo a posy...

Sýrovo-jablková pomazánka

Sýrovo-jablková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg eidamu, 1 jablko, 1 balení majonézy

Nastrouháme tvrdý sýr a jablko. Zamícháme dohromady spolu s majonézou. Mažeme na rohlík, můžeme ozdobit vlašským ořechem.

Muffiny z listového těsta se špenátem a slaninou

Muffiny z listového těsta se špenátem a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 slepičí vejce, 7 g soli, 7 g pepře, 2-3 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 balení listového těsta, 100 g anglické slaniny, 100 g eidamu, 400 g špenátu

Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a smažíme je na oleji doměkka. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji do směsi. Přidáme špenát a utřený česnek, osolíme a opepříme. Podusíme tak 5 minut. Mezitím si vymažeme formy na muffiny. Vyvál...

Rajčata se šunkou a sýrem

Rajčata se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8-12 rajčat, 100 g eidamu, 50 g másla, 2-5 lžiček polotučného mléka, 1 lžíce pažitky, špetka pepře, špetka soli, 100 g šunky, 3 vejce

Rajčata seřízneme, vydlabeme a necháme dobře okapat. Šunku nakrájíme na kousky, smícháme se solí, sekanou pažitkou a strouhaným sýrem, vejci a mlékem, okořeníme a naplníme do rajčat. Pečeme v troubě ve vymazané zapékací misce 15-20 minut.

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks cibule, 2-3 stroužky česneku, 500 g hrášku, 1 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 250 g anglické slaniny, 2 plátky toastového chleba, 100 g eidamu, 1 balení zakysané smetany

Cibuli a česnek nakrájíme najemno a opečeme na olivovém oleji. Přidáme hrášek, majoránku, sůl a pepř a zalijeme vodou tak, aby sahala tak 2 cm nad okraj. Vaříme 7 minut. Rozmixujeme a popřípadě přisolíme. Vaříme. Slaninu a toastový chléb nak...

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g strouhaného eidamu, troška pepře, špetka soli, 70 g vařeného špenátu , 10 g ztuženého pokrmového tuku, 1 vejce, troška zelené natě

Špenát na pánvi s tukem přelijeme osoleným, popř. okořeněným rozšlehaným vejcem a necháme ztuhnout. Na talíři sypeme omeletu sýrem a zelenou natí.

Zeleninový pudink

Zeleninový pudink

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g eidamu, 100 g květáku, 100 g mrkeve, 100 g hlávkové kapusty, 100 g pórku, 100 g hrášku, sůl, 3 vejce, 100 g měkkého salámu, 30 g ztuženého pokrmového tuku, máslo na polití

Do mixeru dáme žloutky a přihazujeme ovařenou na menší kousky nakrájenou zeleninu. Pak vhodíme na kousky nakrájený salám. Do osolené mixované směsi přidáme jemně nastrouhaný sýr a nakonec tuhý sníh z bílků. Sklenici na zavařování (masovku) vymažem...

Chatařovi ježci

Chatařovi ježci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 špekáčků (vuřtů), 20 dkg sýra na plátky, 30 dkg anglické slaniny, koření dle chuti

Vuřty oloupejte a podélně nakrájejte na čtvrtky. Poté berte vždy dvě čtvrtky, vkládejte mezi ně plátek sýru a to celé obalujte ještě dalším plátkem sýra. Pak přichází na řadu slanina – tenkým plátkem vuřty se sýrem omotejte a propíchněte špejlí ta...

Sýrové karbanátky s kapií

Sýrové karbanátky s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g eidamu, 200 ml smetany na vaření, 2 stroužky česneku, 1 špetka chilli, 1 lžička sladké mleté papriky , 2 lžíce petrželky, 1 ks papriky (kapie), 150 g strouhanky

Eidam nastrouháme na jemno, přidáme vejce, smetanu, utřený česnek, špetku chilli, sladkou papriku, nasekanou petrželku a nadrobno nakrájenou kapii. Vše smícháme a zahustíme strouhankou. Utvoříme karbanátky a z obou stran opečeme.

Rajčata s olivovo-sýrovou náplní

Rajčata s olivovo-sýrovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat (středně velkých), 1 svazek bazalky, 50 g oliv (černých a odpeckovaných), 1 stroužek česneku, 150 g Eidamu, špetka pepře, špetka soli, 2 lžíce olivového oleje, špetka pepře cayenského

Omyjeme rajčata a bazalku, rajským jablíčkům odkrojíme vrchní část a kávovou lžičkou vydlabeme vnitřek, který zbavíme zrníček a nasekáme na jemno. Otrháme lístky bazalky, několik si ponecháme na pozdější zdobení a zbytek drobně nasekáme. Olivy na...

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vařených brambor, 50 g goudy, 50 g roquefortu, 50 g parmazánu, 10 g eidamu, 50 g Nivy, 1 lžička másla, 1 lžička slunečnicového oleje, 5 cibulí, 1/2 lžičky včelího medu, 2 špetky soli, špetka grilovacího koření na zeleninu

Předem uvařené brambory vydlabeme. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme olej a med. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké kolečka. Vložíme na pánev a smažíme dozlatova. Dochutíme grilovacím kořením na zeleninu. Cibulka krásně zkaramelizuje. 5 druhů...

Koláčky s hruškami a sýrem

Koláčky s hruškami a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 300 g hladké špaldové mouky , 175 g másla, 3–4 lžíce studené vody, Na náplň: 2 vejce , 150 g tvrdého sýru, 1 lžíce mléka, sůl a pepř, 3 větší hrušky, 1 menší červená cibule

Špaldovou mouku přesypte do větší misky, přidejte kousky změklého másla a vodu. Vypracujte těsto a nechte ho chvilku odpočinout. Poté jej vyválejte, vykrojte požadovaná kolečka, těsto vložte do vymazaných a vysypaných formiček na koláč a vidličkou...

Brokolice zapečená s eidamem

Brokolice zapečená s eidamem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 400 g brokolice, 6 slepičích vajec, 100 g šunky, 100 g eidamu, 3-4 cibule, 1 balení zakysané smetany, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1 lžička soli, 1 svazek pažitky

Dáme vařit brambory ve slupce a mezitím omyjeme brokolici a rozdělíme na růžičky. Šunku a eidam nakrájíme na silnější proužky, cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji dozlatova. Do olejem vymazané hlubší zapékací mísy naklademe vrstvu na...

Kapr dušený po italsku

Kapr dušený po italsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 300 g rajčat, 50 g eidamu , 40 g olivového oleje, kmín, sůl dle potřeby, 1 ks cibule

Cibuli drobně nakrájíme a s kmínem vložíme do pánve s rozehřátým olejem. Přidáme osolené porce kapra a zvolna dusíme. K podušené rybě přidáme na plátky nakrájená rajčata a vše dusíme doměkka. Jednotlivé porce posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme...

Houby s eidamem

Houby s eidamem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hub, 200 g Eidamu (Edam), 40 ml kečupu, 1 lžička kari koření, špetka kmínu

Houby pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme kmín, kari a kečup a dusíme doměkka. Do hotového jídla vmícháme strouhaný eidam a ihned podáváme.

Uzenina se sýrem a pórkem

Uzenina se sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g pórku, 15 dkg měkkého salámu, 1 dcl mléka, 2 vejce, 2 lžíce polohrubé mouky, 5 lžic másla, 5 lžic strouhanky, 100 g Eidamu (Edamu), troška pažitky, špetka soli

Pórek nakrájíme na kolečka a lehce osmahneme na másle. Přidáme na kostičky nakrájený salám. Směs dáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, mouku. Posypeme nastrouhaným eidamem a n...

Bramborový salát s houbami

Bramborový salát s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor uvařených ve slupce, 1 celer, 2 mrkve, 2 petržele, 1 střední jablko, 1cibule, 150 g mraženého hrášku, 100 g Eidamu , sterilované okurky, 200 ml hub ve sladkokyselém nálevu, 330 ml majonézy, sůl, pepř, petrželová nať

Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme, ke konci varu přidáme mražený hrášek. Po uvaření scedíme a nakrájíme spolu s cibulí nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, sýr a oloupaná jablka nakrájíme na nudličky a p...

Třísýrové jáhly

Třísýrové jáhly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jáhel, 120 g Eidamu , 1 Hermelín, 40 g Nivy, 1 cibule, 1 lžíce másla, špetka soli

Jáhly osolíme a zalijeme vroucí vodou - podle návodu na obalu - a uvaříme. Cibulku nakrájíme na malé kousky a osmahneme ji na másle. Uvařené jáhly scedíme a promícháme s cibulkou. Všechny sýry nastrouháme a promícháme s jáhlami. Necháme 5 minu...

Blatenské filé

Blatenské filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mořské štiky, 1 balení mražené zeleniny, 4 stroužky česneku, pepř, 4 vejce, 200 g Eidamu , 1 dcl piva, sůl

Do pekáčku vysypeme celé balení zeleniny. Poklademe nerozmraženou rybou. Posypeme solí, pepřem a přidáme nadrobno nakrájený česnek, zalijeme 3/4 hrníčkem vody a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme nepřikryté do té doby, dokud se nevypaří voda. Pot...

Pikantní vajíčka s hořčicí

Pikantní vajíčka s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g Eidamu, 1 lžíce hořčičných semínek, 2 snítky bazalky, 1 lžíce másla, 150 g smetany, špetka soli, špetka pepře (česnekového), 4 vejce

Nastrouháme sýr, hořčičná semínka rozdrtíme v hmoždíři a bazalku nasekáme najemno. Troubu rozpálíme na 220°C. Čtyři varné formičky vymažeme máslem a vysypeme sýrem. Smetanu promícháme se sekanou bazalkou, drcenými hořčičnými semínky, solí, česne...

stránka: