Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Emental

Salámové špejle

Salámové špejle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g pikantního suchého salámu, 200 g paprikové klobásy, 100 g Ementalu, 100 g Nivy, sterilované okurky, ředkvičky, cherry rajčátka, olivy

Sýry nakrájíme na malé kostky.Každou kostku balíme do salámu.Střídavě napichujeme na špejle v salámu obalené sýry,kolečka ředkviček,půlky rajčat,kolečka klobásy,okurek a nakonec napíchneme olivu.Špejle by měly být dlouhé 10-12cm.

Těstoviny se sýrem

Těstoviny se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužek česnek, 100 g Emental, 50 g Niva, 1 lžíce olivový olej, 1 hrst bazalka, 1 lžíce máslo, 1 balení vaječné těstoviny

Uvaříme těstoviny a omastíme máslem.Během vaření si připravíme pastu z ostatních ingrediencí,které rozsekáme ponorným mixérem na pastu.Těstoviny smícháme s pastou a podáváme horké.

Sýroví ježci

Sýroví ježci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g šunky nebo jiného měkkého salámu, 100 g ementalu nebo jiného tvrdého sýra, 1-2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1 dcl mléka, 1 paprika (kapie), 1 cibule, sůl, 5-7 lžic strouhanky

Šunku, sýr, papriku a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme s hladkou moukou, rozšlehanými vejci, mlékem a strouhankou. Dle chuti osolíme a můžeme přidat i koření dle chuti. Tvarujeme kuličky a ve fritovacím hrnci jemně opečeme do zlatov...

Švýcarská sýrová polévka

Švýcarská sýrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Ementálu, 1000 ml masového vývaru, 200 ml bílého vína, 2 lžíce pokrájené pažitky, 4 plátky uzené slaniny, 1 cibule, sůl podle potřeby, 250 g toastového chleba (sendvičového)

Starší sendvič a syr pokrájame na malé kocky. Vložíme do polievkovej misy, zalejeme horúcim vývarom a necháme chvíľu postáť. Potom prilejeme víno, pridáme jemne pokrájanú pažitku alebo zelenú petržlenovú vňať a podľa chuti posolíme. Slaninu opečie...

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýru gruyère, 400 g sýru ementál, 200 ml bílého vína, 100 ml třešňovice, 1 stroužek česneku, 4 ks bagety, 1 špetka muškátového ořechu, 2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky bílého pepře

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se solamylem. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, ...

Minestra - zeleninová italská polévka

Minestra - zeleninová italská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hlávkové kapusty, 1 menší bulvový celer, kousek petržele, hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 60 g rýže, sůl, 1 kostka drůbežího bujónu, 1,5 l vody, 1 stroužek česneku, 50 g ementalu, 1 mrkev

Zeleninu dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu a rýži, vše zlehka osmahneme. Přidáme vodu, bujon, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme česnek utř...

Sýrová pochoutka na jehle

Sýrová pochoutka na jehle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g Ementalu, 2 lžíce světlého piva, hořčice dle chuti, 2 ks žloutků, špetka pepře, 12 koleček šunkového salámu

Ementál nakrájíme na jemné plátky, zalijeme pivem a nahříváme na ohni, až se sýr začne tavit. Přidáme hořčici, žloutky, pepř, promícháme a natíráme na tenká kolečka oloupaného salámu. Zavineme, napíchneme na jehly a grilujeme asi 6-8 minut.

Ementálové kuličky

Ementálové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

šálek oleje, 1/2 l mléka, 25 dkg ementalu, 1 vejce, troška pepře, hrneček strouhanky, 4 lžíce hladké mouky

K nastrouhanému sýru přidáme pepř, mléko, rozšlehané vejce a zahustíme moukou a strouhankou. Z hmoty uděláme kuličky, které obalíme ve strouhance. Kuličky smažíme na rozpáleném oleji.

Olivové kuličky

Olivové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 125 g másla, 100 g sýru gouda, 100 g sýru emental, 50 g sýru eidam, 200 g oliv plněných kapií, lžička grilovacího koření, lžička mleté sladké papriky, lžička pažitky, troška bylinkové soli

Z prosáté mouky, nastrouhaných sýrů a másla vymícháme hladké těsto, které dochutíme pažitkou, sladkou mletou paprikou, grilovacím kořením na zeleninu a bylinkovou solí. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme cca na hodinu do chladničky. Olivy nech...

Filé se sýrem

Filé se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tresky, 2 dcl mléka, 2 vejce, 500 g hladké mouky, 100 g Ementalu, sůl, rostlinný olej na smažení

Z mléka, vajec a strouhaného Emantalu připravíme těstíčko. Každý plátek tresky osolíme, obalíme v hladké mouce a potom v sýrovém těstíčku, kterým rybu na pánvi ještě zakápneme. Smažíme na rozpáleném oleji.

Pikantní muffinky

Pikantní muffinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení oliv, 50 g trvanlivého salámu, 180 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 50 g Ementalu, 1 vejce, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, chilli koření

Syr postrúhame, salámu najemno pokrájame. Múku zmiešame s kypriacim práškom, salámou a strúhaným syrom. Primiešame aj posekané olivy, korenie čili, soľ, oregano. Olej postupne zašľahávame k vajcu, až vznikne jemný krém, ku ktorému primiešame aj sm...

Žemlová polévka se sýrem

Žemlová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g housky - žemle, 40 g mrkve, 40 g celeru, 40 g másla, 500 ml mléka, 1 žloutek, sůl, petrželka, 40 g Ementálu

Drobně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu osmažíme na kousku másla, zalijeme asi čtvrt litrem vody, osolíme a uvaříme doměkka. Potom přidáme do polévky ve vodě rozvařenou a prolisovanou žemli, mléko s rozšlehaným žloutkem, zbytek čerstvého másl...

Zapékané palačinky se žampióny

Zapékané palačinky se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 středně velkých žampionů, 80 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 150 g strouhaného Ementálu, 1 lžíce zelené petrželove natě, sůl podle potřeby, 8 palačinek z posoleného těsta

Palacinky dáme do teplej rúry. Očistené šampiňóny umyjeme, posekáme a dusíme na masle do mäkka asi 10-15 minút. Posypeme múkou, časťou syra, pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou a solou a zalejeme smotanou. Touto plnkou natrieme každú palacinku,...

Zapékaný pórek se strouhankou

Zapékaný pórek se strouhankou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pórků, 150 g Ementálu, 100 g strouhanky, 100 g másla, 1 lžička soli

Pórek řádně očistíme, nařežeme podélně dle velikosti kastrolu a svážeme nití, aby se nerozpadal. Ve slané vodě jej vaříme doměkka, necháme okapat a narovnáme do máslem vymaštěné zapékací misky či kastrolu. Vrstva by měla být asi 3 cm vysoká. ...

Omáčka ze sýra se zeleninou

Omáčka ze sýra se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg ementálu, 1 dcl mléka, 50 dkg brokolice, 2 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, špetka soli, 1 lžička Worcesterové omáčky

Dáme si do kastrolu osolenou vodu, kterou přivedeme k varu. Pak přidáme brokolici a zakryjeme. Mírným varem vaříme zhruba 10 min. Mezitím připravíme omáčku ze sýra - na pánvičku přidáme mléko, sýr, worcesterovou omáčku, česnek a papriku. Na mírném...

Zapékaný Ementál

Zapékaný Ementál

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plátků Ementálu, 150 g plátků chléba, 1 velké jablko, 200 ml sladké smetany, 3 vaječné žloutky, 50 g másla, troška mletého pepře, troška muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Tenké krajčeky chleba opečieme na masle. Nakrájane plátky ementálu poukladáme na chlieb spolu s tenkými rezmi olúpaného jablka. Syr aj jablka krájame tak, aby plátky syra aj jablka vždy zodpovedali rozmerom chleba. Maslom vymastíme zapékaciu misu ...

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hrubé mouky, 20 g sádla, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře, troška strouhanky, Náplň: 500 g bílého zelí, 10 g cukru , troška sádla, 100 g Ementalu

Mouku smícháme s vejcem, trochou vody a uděláme tuhé těsto. Na troše sádla necháme žezloutnout cukr a přidáme jemně nasekané zelí. Trochu osolíme a opepříme a osmažíme. Z těsta vyválíme placku, nakrájíme z ní čtverce, do každého dáme část nádivky,...

Telecí flambované řížky

Telecí flambované řížky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 telecí rezne cca 600g, 200 g chřestu (špargle), 150 g šunky, 150 g Ementálu, 80 g másla, 100 ml bílého vína, 30 ml koňaku, špetka soli

Rezne naklepeme a opečieme na masle. Vložíme do ohňovzdornej misy vymastenej maslom, osolíme a podlejeme vínom. Na každý rezeň položíme plátok šunky, hlavičku špargle, plátok ementálu, kúsok masla a zapečieme v rúre alebo na grile. Môžme flambovať...

Milánská roštěnka s makaróny

Milánská roštěnka s makaróny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 100 g šunky, 350 g makaronů, 80 ml olivového oleje, 40 g másla, 80 g rajčatového protlaku, 1 cibule, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného Ementálu

Očistené mäso pokrájame na rezne. Naklepeme, okraje narežeme, okoreníme a posolíme. Makaróny uvaríme vo veľkom množstve posolenej vody. Potom ich scedíme. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a šunku a prikryté podusíme. Zmiešam...

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pórku, 1 pstruh, 2 plátky sýra Ementál, sůl dle chuti, trocha pepře, koření na ryby podle chuti, trocha slunečnicového oleje na smažení

Vykuchaného a omytého pstruha osolíme a posypeme kořením na ryby. Dovnitř klademe plátky sýra a pórku nakrájeného na kolečka. Poté dáme naplněnou rybu na vymazaný plech a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 200°C, dokud kůžička není jemně ...

Kapr zapečený s houbami

Kapr zapečený s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g očištěného kapra, 200 g másla, 800 g uvařených brambor ve slupce, 200 g čerstvých nebo mražených hříbků, 1 cibule, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 g strouhaného Ementálu, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 300 ml sladké smetany, 100 g hladké mouky, 100 g másla, cca 300 ml masového vývaru, špetka soli

Očisteného kapra rozdelíme na porcie, čiastočne vykostime, posolíme, opečieme na masle a dáme do maslom vymastenej zapekacej misy.Prikryjeme uvarenými zemiakmi pokrájanými na plátky a udusenými na masle a hríbikmi, už skôr podusenými na cibuli pok...

Houby s hovězím masem

Houby s hovězím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 500 g brokolice, 400 g hovězího rostbífu, 200 g žampionů, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 250 ml zeleninového vývaru, 80 g ementalu

Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slupce přibližně 20 minut. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Brokolici opláchneme a rozebereme na malé růžičky. Houby také očistíme a nakrájíme na plátky. Maso omyje...

Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 90 g hladké mouky, 90 g celozrné mouky, špetka soli, voda dle potřeby, Náplň: 100 g anglické slaniny, 1 menší červená cibule, 100 g ementalu, 300-400 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř dle potřeby, špetka muškátového oříšku, 2 vejce

Ingredience na těsto, kromě vody, smícháme v míse a pořádně rukama propracujeme. Přilijeme trošinku vody, aby těsto bylo krásně hladké. Vodu přidáváme jen podle potřeby, aby se těsto nelepilo. Dáme do potravinové fólie a necháme v lednici asi 15...

Plněné sendviče

Plněné sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 150 g šunky, 150 g trvanlivého salámu, 100 g vařeného uzeného jazyka, 3 natvrdo uvařená vejce, 50 g nastrouhaného ementálu, 200 g másla, 3 sardelky, 3 sterilizované okurky

Sendvič prekrojíme po dĺžke napoly, striedku vydlabeme a rozmrvime. Sardelky rozotrieme s maslom, zmiešame z ostatnými prísadami, pokrájanými na drobno. Dobre premiešame. Masu natlačíme do vydlabaného sendviča, obe polovice priložíme k sebe, zabal...

Sýrové suflé

Sýrové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ementalu, 4 lžíce másla + 1 lžíce na vymazání formiček, 6 vajec, 250 ml mléka, 3 lžíce hladké mouky, sůl a pepř dle chuti

Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Sýr nastrouháme najemno a z bílků ušleháme tuhý sníh. V kastrůlku rozpustíme při mírné teplotě 3 lžíce másla a postupně vmícháme hladkou mouku. Kastrůlek stáhneme z plotýnky a vmícháme žloutky a strouhaný sýr. ...

stránka: