Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Emental

Bramborové paštičky

Bramborové paštičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 menší brambory, 100 g hladké pšeničné mouky , 100 g krupice, 140 g másla, 1 vejce, špetka soli, 100 g strouhaného ementálu

Do hrnce s osolenou vroucí vodou dejte vařit brambory ve slupce. Vařte doměkka, asi 15–20 minut. Pak je nechte vychladnout a oloupejte. Do mísy vsypte mouku i krupici a rozdrobte máslo. K mouce prolisujte nebo nastrouhejte vařené brambory. Vejce r...

Drůbeží cihla

Drůbeží cihla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích nebo krůtích prsou, 150 g šunky nebo šunkového salámu, 200 g Ementálu v plátcích, 150 ml mléka, 2 vejce, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, sůl, pepř, máslo na vymazání formy

Vejce rozkvedláme s mlékem a solí,přisypeme postupně mouku a vypracujeme vláčné těstíčko.Maso omyjeme,osušíme,naklepeme,osolíme,opepříme a nakrájíme na tenké plátky.Formu na biskupský chlebíček vytřeme důkladně máslem a postupně do ní skládáme stř...

Ementálové kuličky

Ementálové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

šálek oleje, 1/2 l mléka, 25 dkg ementalu, 1 vejce, troška pepře, hrneček strouhanky, 4 lžíce hladké mouky

K nastrouhanému sýru přidáme pepř, mléko, rozšlehané vejce a zahustíme moukou a strouhankou. Z hmoty uděláme kuličky, které obalíme ve strouhance. Kuličky smažíme na rozpáleném oleji.

Filé se sýrem

Filé se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tresky, 2 dcl mléka, 2 vejce, 500 g hladké mouky, 100 g Ementalu, sůl, rostlinný olej na smažení

Z mléka, vajec a strouhaného Emantalu připravíme těstíčko. Každý plátek tresky osolíme, obalíme v hladké mouce a potom v sýrovém těstíčku, kterým rybu na pánvi ještě zakápneme. Smažíme na rozpáleném oleji.

Houby s hovězím masem

Houby s hovězím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g brambor, 500 g brokolice, 400 g hovězího rostbífu, 200 g žampionů, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 250 ml zeleninového vývaru, 80 g ementalu

Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slupce přibližně 20 minut. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Brokolici opláchneme a rozebereme na malé růžičky. Houby také očistíme a nakrájíme na plátky. Maso omyje...

Hovězí maso zapečené se žampiony

Hovězí maso zapečené se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g zadního hovězího masa , 30 g přepuštěného másla, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , 250 ml masového vývaru, 500 g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 40 g másla, 75 g slaniny, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli, 0,2 l bílého vína, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 125 g strouhaného ementalu, 2 lžíce pažitky

Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijeme masovým vývarem. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi zahřej...

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 40 g přepuštěného másla, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, 300 g mrkve, 500 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1/4 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 250 ml masového vývaru, 400 g brambor, 150 g ementalu, 1/8 l smetany ke šlehání (šlehačka), 1/4 lžičky mleté papriky

Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s kostičkami cibule. Osolíme je a opepříme a poté přidáme 1/8 l vody. Necháme asi tak 30 minut dusit. Poté očistíme a omyjeme mrkev i fazole. M...

Kapr zapečený s houbami

Kapr zapečený s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g očištěného kapra, 200 g másla, 800 g uvařených brambor ve slupce, 200 g čerstvých nebo mražených hříbků, 1 cibule, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 g strouhaného Ementálu, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 300 ml sladké smetany, 100 g hladké mouky, 100 g másla, cca 300 ml masového vývaru, špetka soli

Očisteného kapra rozdelíme na porcie, čiastočne vykostime, posolíme, opečieme na masle a dáme do maslom vymastenej zapekacej misy.Prikryjeme uvarenými zemiakmi pokrájanými na plátky a udusenými na masle a hríbikmi, už skôr podusenými na cibuli pok...

Milánská roštěnka s makaróny

Milánská roštěnka s makaróny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 100 g šunky, 350 g makaronů, 80 ml olivového oleje, 40 g másla, 80 g rajčatového protlaku, 1 cibule, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného Ementálu

Očistené mäso pokrájame na rezne. Naklepeme, okraje narežeme, okoreníme a posolíme. Makaróny uvaríme vo veľkom množstve posolenej vody. Potom ich scedíme. V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a šunku a prikryté podusíme. Zmiešam...

Minestra - zeleninová italská polévka

Minestra - zeleninová italská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hlávkové kapusty, 1 menší bulvový celer, kousek petržele, hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 60 g rýže, sůl, 1 kostka drůbežího bujónu, 1,5 l vody, 1 stroužek česneku, 50 g ementalu, 1 mrkev

Zeleninu dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu a rýži, vše zlehka osmahneme. Přidáme vodu, bujon, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme česnek utř...

Olivové kuličky

Olivové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 125 g másla, 100 g sýru gouda, 100 g sýru emental, 50 g sýru eidam, 200 g oliv plněných kapií, lžička grilovacího koření, lžička mleté sladké papriky, lžička pažitky, troška bylinkové soli

Z prosáté mouky, nastrouhaných sýrů a másla vymícháme hladké těsto, které dochutíme pažitkou, sladkou mletou paprikou, grilovacím kořením na zeleninu a bylinkovou solí. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme cca na hodinu do chladničky. Olivy nech...

Omáčka ze sýra se zeleninou

Omáčka ze sýra se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg ementálu, 1 dcl mléka, 50 dkg brokolice, 2 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, špetka soli, 1 lžička Worcesterové omáčky

Dáme si do kastrolu osolenou vodu, kterou přivedeme k varu. Pak přidáme brokolici a zakryjeme. Mírným varem vaříme zhruba 10 min. Mezitím připravíme omáčku ze sýra - na pánvičku přidáme mléko, sýr, worcesterovou omáčku, česnek a papriku. Na mírném...

Opečené brambory ve slaninovém kabátku s dušeným zelím

Opečené brambory ve slaninovém kabátku s dušeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hlávkového zelí, 1 ks červené papriky (kapie), 1 ks cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, sůl, pepř, mletá paprika , 4 lžíce aceto balsamico (balzamikový ocet), 1 lžíce hořčice, 400 g brambor uvařených ve slupce, 150 g strouhaného Ementalu, 5 lžic smetany, 2 lžíce bylinkového taveného sýru, 1 svazek sekané pažitky, 150 g plátkové anglické slaniny, 2 lžíce oleje

Hlávkové zelí očistíme,rozpůlíme a odstraníme koštál.Hlávku pečlivě omyjeme a nakrouháme na nudličky.Papriku rozpůlíme,očistíme,omyjeme a nakrájíme na nudličky.Cibuli posekáme nadrobno,česnek prolisujeme a společně se zelím a paprikou opečeme na h...

Pijácké rizoto

Pijácké rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového prorostlého bůčku, 400 g rýže , světlé pivo, 1 cibule, 200 g chilli papriček, vývar , 1 tavený pivní sýr, 80 g Ementalu, špetka mleté papriky , špetka soli, bobkový list, olej

Bůček očistíme, oloupeme a nakrájíme najemno cibuli a dáme zpěnit. Na zpěněnou cibuli přidáme dusit bůček, nakrájený na kostičky, osolíme a za chvíli podlijeme pivem. Dusíme do poloměkka. Rýži propláchneme a smícháme s masem. Zalijeme pivem a výva...

Pikantní muffinky

Pikantní muffinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení oliv, 50 g trvanlivého salámu, 180 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 50 g Ementalu, 1 vejce, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, chilli koření

Syr postrúhame, salámu najemno pokrájame. Múku zmiešame s kypriacim práškom, salámou a strúhaným syrom. Primiešame aj posekané olivy, korenie čili, soľ, oregano. Olej postupne zašľahávame k vajcu, až vznikne jemný krém, ku ktorému primiešame aj sm...

Plněná cuketa v sekané

Plněná cuketa v sekané

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 cuketa, 500 g mletého masa, 10 dkg měkkého salámu v celku, 10 dkg nastrouhaného Ementalu, 1 vejce, 1 cibule, 1 houska, citrónová kůra, citrónová šťáva, strouhanka, česnek, majoránka, sůl, pepř, rostlinný olej, 2 papriky, 50 g slaniny v celku, máslo, 1 bílek

Neoloupanou cuketu vydlabeme dlouhou lžičkou. Na oleji osmažíme nakrájený salám a smícháme jej s na proužky nakrájenými paprikami, sýrem a části vydlabané dužiny. Cuketu touto směsí naplníme. K mletému masu přidáme vodou namočenou housku, na másl...

Plněné sendviče

Plněné sendviče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 150 g šunky, 150 g trvanlivého salámu, 100 g vařeného uzeného jazyka, 3 natvrdo uvařená vejce, 50 g nastrouhaného ementálu, 200 g másla, 3 sardelky, 3 sterilizované okurky

Sendvič prekrojíme po dĺžke napoly, striedku vydlabeme a rozmrvime. Sardelky rozotrieme s maslom, zmiešame z ostatnými prísadami, pokrájanými na drobno. Dobre premiešame. Masu natlačíme do vydlabaného sendviča, obe polovice priložíme k sebe, zabal...

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pórku, 1 pstruh, 2 plátky sýra Ementál, sůl dle chuti, trocha pepře, koření na ryby podle chuti, trocha slunečnicového oleje na smažení

Vykuchaného a omytého pstruha osolíme a posypeme kořením na ryby. Dovnitř klademe plátky sýra a pórku nakrájeného na kolečka. Poté dáme naplněnou rybu na vymazaný plech a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 200°C, dokud kůžička není jemně ...

Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Quiche lorraine (Slaný koláč podle Mirky Slavíkové)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 90 g hladké mouky, 90 g celozrné mouky, špetka soli, voda dle potřeby, Náplň: 100 g anglické slaniny, 1 menší červená cibule, 100 g ementalu, 300-400 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř dle potřeby, špetka muškátového oříšku, 2 vejce

Ingredience na těsto, kromě vody, smícháme v míse a pořádně rukama propracujeme. Přilijeme trošinku vody, aby těsto bylo krásně hladké. Vodu přidáváme jen podle potřeby, aby se těsto nelepilo. Dáme do potravinové fólie a necháme v lednici asi 15...

Salámové špejle

Salámové špejle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g pikantního suchého salámu, 200 g paprikové klobásy, 100 g Ementalu, 100 g Nivy, sterilované okurky, ředkvičky, cherry rajčátka, olivy

Sýry nakrájíme na malé kostky.Každou kostku balíme do salámu.Střídavě napichujeme na špejle v salámu obalené sýry,kolečka ředkviček,půlky rajčat,kolečka klobásy,okurek a nakonec napíchneme olivu.Špejle by měly být dlouhé 10-12cm.

Slané muffiny s ovocem

Slané muffiny s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g polohrubá mouka, 2 lžička kypřící prášek do pečiva, 180 g emental, 150 g šunka, 150 g ananas, 160 ml slunečnicový olej, 2 lžíce rajčatový protlak, 2 ks vejce, 250 ml podmáslí

Všechny ingredience postupně smícháme, jenom část sýru (cca 60 gramů) si necháme bokem. Připravenou směsí plníme formičky na muffiny, sypeme zbývajícím sýrem a pečeme.

Slaný koláč s květákovou náplní

Slaný koláč s květákovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

230 g polohrubé mouky, 150 g másla, 1 žloutek z velkého vejce, 2-3 lžíce vody, sůl, pepř, 1 lžíci sekané pažitky, 1 lžičku strouhaného muškátového ořechu, 1 květák, 100 g anglické slaniny, 3 velká vejce, 280 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 180 g strouhaného Ementalu

Mouku, špetku soli, máslo nakrájené na kousky, 1 žloutek, vodu, pepř, pažitku a muškátový ořech zpracujeme buď v robotu, nebo ručně na hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se těsto nezačalo lepit. Když v něm zůstanou kousíčky másla, nic se neděje. ...

Švédská roštěnka II.

Švédská roštěnka II.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 2 cibule, 80 g strouhaného Ementalu, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce sardelové pasty, voda

Mäso nakrájame na 6 rezňov, naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji. Opečené rezne vyberieme a na oleji do zlatista opečieme na koliečka pokrájanú cibuľu. Rezne vložíme späť, pridame sardelovú pastu, podlejeme vodou a prikr...

Švýcarská sýrová polévka

Švýcarská sýrová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Ementálu, 1000 ml masového vývaru, 200 ml bílého vína, 2 lžíce pokrájené pažitky, 4 plátky uzené slaniny, 1 cibule, sůl podle potřeby, 250 g toastového chleba (sendvičového)

Starší sendvič a syr pokrájame na malé kocky. Vložíme do polievkovej misy, zalejeme horúcim vývarom a necháme chvíľu postáť. Potom prilejeme víno, pridáme jemne pokrájanú pažitku alebo zelenú petržlenovú vňať a podľa chuti posolíme. Slaninu opečie...

Švýcarské brambory

Švýcarské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg syrových brambor, 1/2 l smetany, 4 cibule, 3 stroužky česneku, 600 g uzeného masa, 200 g Ementalu, 1 lžíci sádla, sůl, pepř

Vymastíme větší pekáček sádlem a poklademe plátky syrových oloupaných brambor, osolíme, opepříme, přidáme kolečka cibule, nahrubo usekaný česnek, pokrájené uzené maso, vrstvu Ementálu a opakujeme. Zakončíme vrstvou osolených brambor. Zakryté pečem...

stránka: