Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Fazole

Americké fazole

Americké fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílých fazolí, 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě, 1 cibule, 1 lžíce mleté papriky , 1 troška pepře, 1 špetka soli, 1 troška kečupu

Fazole necháme namočené přes noc, přilijeme vodu a poté je doměkka uvaříme. Z konzervy odebebreme tuk, rozehřejeme jej v kastrole, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a poté i velmi krátce papriku. Vmícháme zbylý obsah konzervy a prohřejem...

Babiččina fazolovice

Babiččina fazolovice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g bílých fazolí, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, 1/4 l zakysané smetany, 1/4 l sladké smetany, 1 kostka masoxu, 2 bobkové listy, 4-5 brambor, trochu soli, trochu pepře, trochu Vegety

Fazole namočíme přes noc, druhý den je dáme vařit s bobkovým listem a masoxem. Mouku, sůl, sladkou i kysanou smetanu smícháme s mlékem a přilijeme do uvařených fazolí. Spolu se zátřepkou přidáme i na drobné kostičky nakrájené brambory. Vaříme 10-1...

Banická polévka

Banická polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fazolí, 1 l vody, 40 g slaniny, 20 g hladké mouky

Prebratú a umytú fazuľu namočíme do vody a necháme 12 hodín stáť. Potom ju v tej istej vode uvaríme do polomäkka. Nakoniec zahustíme slaninovou zápražkou, podľa chuti osolíme a podľa potreby rozriedime vodou.

Bílá fazolačka

Bílá fazolačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva bílých fazolí, 1 kelímek smetany 12%, 2 brambory, kousek uzeného masa nebo šunkového salámu, špetka majoránky, ocet, sůl, pepř, Vegeta, jíška: kousek másla, troška hladké mouky

Plechovku fazolí vsypeme do hrnce a přidáme vodu, necháme pod pokličkou vařit přibližně 15 minut. Dále si přpravíme na kostičky nakrájené brambory spolu s uzeným či šunkou a dáme vařit spolu s fazolemi. Můžeme trochu osolit. Po změknutí fazolí a b...

Bramboráčky s pikantní směsí

Bramboráčky s pikantní směsí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 120 g hladké mouky, 2 - 3 stroužky česneku, 1 hrst majoránky, 1 špetka soli, 2 ks slepičích vajec, 3 lžíce mléka, 3 kuřecí prsa, 1 konzerva fazolí ve šťávě, 1 ks cibule, 2 - 3 ks papriky (kapie), 1 špetka chilli koření, 1 špetka soli

Ze surovin vypracujeme těsto na bramboráky a upečeme je. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Osmahneme na pánvi, přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli a papriku. Chvilku opékáme. Poté přidáme fazole i se šťávou. Nakonec dochutíme solí a chilli ...

Bramborová polévka s fazolemi

Bramborová polévka s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l vody, 3 střední brambory, 1 cibule, špetka mletého kmínu, sůl dle potřeby, 2 bujóny, 5 lžic světlé instantní jíšky, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 1 lžíce sušené petrželky, 2 lžíce slunečnicového oleje

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji do lehkého zrůžovění. Přidáme oškrábané, omyté a na kostičky nakrájené brambory a krátce je opečeme. Zalijeme vodou, přidáme kmín, sůl a vaříme, dokud brambory nezměknou. Polévku zahustíme j...

Bramborový eintopf s fazolemi

Bramborový eintopf s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 2 ks klobásy, 1 lžička mleté papriky, 1 cibule, 1 konzerva červených fazolí, 7 g soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky majoránky, 4 stroužky česneku, 400 g brambor, 500 ml zeleninového vývaru, 6 ks mrkví, 4 lžíce petrželové natě

Klobásu a mrkev nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek najkrájíme na jemno. Brambory nakrájíme na větší kostky. Na oleji osmažíme cibuli a česnek dozlatova, poté zasypeme paprikou a přidáme klobásu, brambory a mrkev. Krátce osmahneme. Zalij...

Bramborový guláš s fazolemi

Bramborový guláš s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2-3 domácí klobásy nebo jiné oblíbené, 1 cibule, 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, kmín, sladká paprika (může být i troška pálivé), 2-3 lžíce hladké mouky, tuk

Na tuku zpěníme kostičky cibule, přidáme kolečka klobásky a dohromady lehce osmahneme, přisypeme papriku a zalijeme horkou vodou. Přidáme brambory, nakrájené na kostky, osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a třeným česnekem a dusíme pod pokličkou dom...

Bramborový guláš s hovězím a fazolemi

Bramborový guláš s hovězím a fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžičky uzené papriky, mletý kmín, pepř, 1 lžička soli, 1 stroužek česneku, 4 velké brambory, 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce, hladká mouka, sušená petrželka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hovězí maso (přední, zadní) omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso a opečeme. Přidáme sůl, pepř, kmín, česnek nakrájený na plátky a nakonec 3 zarovnan...

Bretaňské fazole

Bretaňské fazole

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bílých fazolí, 200 ml kečupu, 100 ml slunečnicového oleje, 100 g cibule, 4 stroužky česneku, 50 g sterilované okurky, 1 lžička soli, špetka pepře, 50 ml octu

Přebrané a opláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme 4 hodiny máčet. Pak dolijeme vodu a uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme utřený česnek se solí, kečup, pokrájenou okurku, vařené okapané fazole, promícháme, doc...

Brukvová polévka se škrobem

Brukvová polévka se škrobem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g brukve, 20 g bílých, vařených fazolí, troška glutasolu, 10 g škrobové moučky, 1/2 lžička sójové omáčky, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 2,3 dcl vývaru

Na nudličky pokrájené brukve osmahneme na tuku, osolíme, opepříme, přidáme glutasol, sójovou omáčku, fazole a zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Před koncem vaření přidáme v trošce vody rozmíchaný škrob a necháme ještě krátce povařit.

Čundrovské fazole

Čundrovské fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva červených fazolí, 1 konzerva drcených rajčat, 2 ks cibule, 5 lžic olivového oleje, 1 lžička kari koření, 1 lžička chilli koření

Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme drcená rajčata a konzervované fazole. Necháme povařit, přídáme koření.

Dietní tortily Zdeňky Nekudové

Dietní tortily Zdeňky Nekudové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 celozrné tortily, 2 krůtí prsa, 1 plechovka loupaných rajčat, 1 plechovka žampiónů, 1 plechovka mexických fazolí, 1 větší cibule, 2 plátky tvrdého sýru, 1 lžička olivového oleje, 3 listy pekingského zelí, 6 cherry rajčátek, 0,5 papriky, 1 stroužek česneku, špetka kmínu, 1 lžička bílého jogurtu

Výhodou krůtího maso je ještě dietnější než kuřecí, skladbou živin je ale velmi podobné. Houby mají málo tuku a kalorií (na 100g připadá 0,5gtuku a 13kcal) Omyté maso nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme na pánvi, kterou jsme lehce peroutkou p...

Dragounský guláš

Dragounský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 2 cibule, 300 g bílých fazolí, 2 stroužky česneku, 80 g slaniny, 50 g sádla, 80 g rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžička majoránky, špetka soli, troška pepře

Bílé fazole si namočíme den předem na noc do studené vody. Druhý den je v té samé vodě uvaříme doměkka. Slaninu si nakrájíme na kostičky a ve vyšší pánvi jí vyškvaříme, přidáme sádlo a nasekanou cibuli a osmahneme. Poté přidáme maso pokrájené na m...

Dušená ryba z misky

Dušená ryba z misky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 brambor, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 800 g sterilovaných rajčat, 400 g fazolí, 500 g rybího filé, 1/2 lžičky soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 hrst petrželové natě

Bramboru oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Rybu nakrájíme na větší kusy. Brambory smažíme přikryté asi 5 minut na oleji dozlatova. Poté přidáme cibuli a česnek. Po čtyřech minutách přidáme rajčata, pro...

Džuveč (Gjuveč)

Džuveč (Gjuveč)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového nebo skopového masa, 80 ml olivového oleje, 200 g cibule, 300 g zelené papriky, 200 g rajčat, 1 lžíce mleté sladké papriky , 4 stroužky roztřeného česneku, 1 lilek, 100 g fazolových lusků, 80 g rýže, 50 g rajčatového protlaku, 1 lžíce sekaného kopru, sůl podle potřeby

Mäso pokrájame na drobné kocky a vložíme do rozpáleného oleja alebo masti, posolíme, okoreníme a rýchlo opečieme. Opečené mäso vyberieme z tuku. Na tom istom tuku zapeníme do zlatožlta pokrájanú cibuľu, poprášime mletou paprikou, pridáme rajčiakov...

Fazolačka podle Tatiany

Fazolačka podle Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení červených větších fazolí, 1 kg uzených kostí, 2 lžičky majoránky, 1 lžička kmínu (nejlépe mletého), 2 lžičky petrželové nati, 0,5 lžičky mletého pepře, sůl dle chuti, 2 lžíce instantní tmavé jíšky nebo mouka na zahuštění

Uvaříme si uzené kosti (v tlakovém hrnci to trvá asi 30 minut). Scedíme, kosti obereme, maso nakrájíme a dáme stranou (nikdy nepoužívám všechno maso, protože ho miluji jen tak s křenem a hořčicí). Ve vývaru z kostí necháme cca 1h uležet předem pro...

Fazole na husto pikant

Fazole na husto pikant

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šálky fazolí, 1 větší cibule, 1 palička česneku, 1 menší cuketa, 2 papriky, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky chilli koření, 250 g hovězího mletého masa, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 rajčata, 1 hrst sterilované kukuřice, 300 ml hovězího bujónu

Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. Pozor na rozvaření, měly by být na zkus příjemně tvrdé. Mezitím na oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli. Přidáme česnek nasekaný na plátky. Orestujeme, vložíme maso a opékáme ze všech stran, dokud neztmavn...

Fazole po čínsku

Fazole po čínsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

lžíce olivového oleje, 2 pórky, 80 g fazolí, trocha soli, lžíce sojové omáčky, lžička Worcesterové omáčky, 2 kousky chleba, 2 mrkve, 1 paprika

Fazole si necháme přes noc ve vodě(pokud máme možnost vyměnit vodu, tak ji po pár hodinách vyměníme), vodu vylijeme a dáme v čisté vařit. Mezitím si nakrájíme pórek, papriku i mrkve na nudličky a dáme na pánvičku s rozehřátým olejem zprudka osmahn...

Fazole s hlívou ústřičnou

Fazole s hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g velkých tmavých fazolí, 150 g barevné papriky, 150 g hlívy ústřičné, 150 g uvařené dlouhozrnné rýže, sůl, pepř a majoránku podle potřeby, 50 ml olivového oleje

Tmavú fazuľu pred varením namočíme na par hodín do studenej vody. Potom vodu zlejeme, pridáme čistú vodu a fazuľu uvaríme domäkka. Po uvarení scedíme a odložíme Očistené farebné papriky pokrájame na rezance. Hlivu rozoberieme na menšie kúsky a sp...

Fazole s chilli a rajčatovým salátem

Fazole s chilli a rajčatovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

540 g fazolí, 500 g rajčat, 1 ks chilli papričky, 1 hrst bazalky, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce aceta balsamica

Fazole slijeme, rajčata nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme. Chilli papričku a bazalku nakrájíme najemno, přidáme prolisovaný česnek a smícháme ho s fazolemi a rajčaty. Zalijeme olivovým olejem a octem a promícháme.

Fazole s kuřecím masem a chorizem

Fazole s kuřecím masem a chorizem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g fazolí, 1 cibule, 1 lžíce mleté papriky , 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 bobkový list, 1 lžíce petrželové natě, 4 ks kuřecích stehen, 250 g brambor, 250 g choriza, 100 g špenátu

Fazole namočíme přes noc. Tymián, petrželku (použijeme celé snítky), spolu s bobkovým listem je svážeme do svazku. Druhý den fazole slijeme a dáme do velkého hrnce spolu s cibulí, paprikou, bylinkovým svazkem a kuřetem. Zalijeme dostatečným množst...

Fazole se šunkou a smetanou

Fazole se šunkou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg fazolí, 150 ml smetany, 100 g šunky, 1 lžíce nasekané petrželové natě, špetka soli

Fazole uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. V hrnci si smícháme smetanu se šunkou, kterou jsme nakrájeli na nudličky, osolíme a přivedeme k varu, povaříme cca 5 minut. Poté přidáme měkké fazole, dle chuti osolíme, promícháme a při podávání posy...

Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rajčat, 1 kg cibule, 1 kg papriky, O,5 kg bílých nebo barevných fazolí, 1 a 1/2 dcl octu (8%), 250 g cukru, 80 g soli, 1 lžíce Vegety, 1 lžíce chilli koření, 1 lžíce sladké papriky, 1/4 oleje

Fazole si den předem namočíme. A druhý den ještě do měkka povaříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme a dusíme na ¼ oleje. Přidáme sůl, cukr, ocet, vegetu, chilli a sladkou papriku. Vše řádně promícháme a dusíme. Ke konci přidáme fazole a ještě chvili...

Fazole v ořechové omáčce

Fazole v ořechové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolí, 250 g vlašských ořechů , 1 špetka koriandru, 1 lžička mleté papriky, 1 špetka bazalky, troška máty peprné, troška pažitky, 2 stroužky česneku

Fazole namočíme přes noc do vody.Uvaříme do měkka.Umeleme ořechy,přidáme utřený česnek,papriku,koriandr,bazalku,mátu a pažitku,zalijeme fazolovým vývarem a přidáme uvařené fazole.Necháme 24 hodin uležet.Podáváme studené s pečivem nebo jako přílohu...

stránka: