Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Fazolky (zelené fazolové lusky)

Vepřové nudličky se zelenými fazolkami

Vepřové nudličky se zelenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 200 g fazolek (zelených fazolových lusků), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky černého mletého pepře, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na nudličky, malé, tenké kousky. Osolíme, opepříme a promícháme se škrobem. Smažíme na rozpáleném oleji doměkka. Fazolové lusky, máme-li čerstvé, uvaříme do poloměkka v osolené vodě, slijeme a necháme zchladnout. Použijeme-li lusky ...

Minestra - zeleninová italská polévka

Minestra - zeleninová italská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hlávkové kapusty, 1 menší bulvový celer, kousek petržele, hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 60 g rýže, sůl, 1 kostka drůbežího bujónu, 1,5 l vody, 1 stroužek česneku, 50 g ementalu, 1 mrkev

Zeleninu dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu a rýži, vše zlehka osmahneme. Přidáme vodu, bujon, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme česnek utř...

Polévka Pot-au-feu

Polévka Pot-au-feu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hrášku, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 100 g mrkve, 100 g květáku, kousek bulvového celeru, 100 g másla, 200 g hovězí klížky, 1,5 l vody, 1/2 kuřete, sůl, špetka pepře, 2 lžíce bílého vína

Zeleninu očistíme, nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme. Var musí být velmi slabý - voda se musí jakoby perlit. Když je hovězí maso skoro měkké, přidáme kuře, dol...

Polévka minestrone

Polévka minestrone

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 3 cibule, 1 mrkev, 1 pórek, 1/4 hlávky čínského zelí, 3 stroužky česneku, 200 g brambor, 200 g zelených fazolových lusků, 500 g rajčat, 500 ml drůbežího bujónu, 2 bobkové listy, špetka rozmarýnu, špetka tymiánu, sůl, pepř, parmezán

Na pánvi rozehřejeme olej, přihodíme nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud cibule není osmažena do zlatova. Přidáme rozetřený česnek, nakrájené brambory, mrkev, pórek, zelí a smažíme 2 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, zelené fazolové lusky, bobkové ...

Marinovaný steak

Marinovaný steak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks hovězího bifteku, 5 lžic červeného vína, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce olivového oleje, 1 barevná paprika, 1 hrst fazolek (mladých zelených fazolových lusků)

Připravíme si marinádu: červené víno smícháme se sójovou omáčkou, hořčicí a cukrem. Vložíme maso a necháme marinovat (min. 2 hodiny). Barevnou papriku nakrájíme na tenké proužky. Spolu s mladými zelenými fazolkami ji prudce osmahneme na tuku. Vy...

Šťavnaté mleté maso s fazolkami a rýží

Šťavnaté mleté maso s fazolkami a rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 500 g dlouhozrné rýže, 1 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 100 g sterilované či pečené červené papriky, 6 stroužků česneku, 200 ml rajčatového protlaku, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, troška majoránky

Rýži uvaříme klasickým způsobem v osolené vodě. Cibuli nasekáme najemno, zpěníme ji na oleji. Přidáme maso, které poválíme a opečeme ze všech stran. Osolíme, okořeníme pepřem a paprikou, přidáme lisovaný česnek. Vlijeme protlak, vsypeme fazolky a...

Zelené fazolky se slaninou

Zelené fazolky se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g fazolků (zelených fazolových lusků), 300 g anglické slaniny, 3 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, 2 lžíce sojové omáčky

Fazolky očistíme a rozkrojíme na poloviny. Slaninu nakrájíme ne hrubé nudličky. Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme slaninu, fazolky a za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme sojovou omáčkou, dochutíme solí a dusíme 5 minut,...

Losos na zelenině

Losos na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolek (zelených fazolových lusků), 250 g cherry rajčátek, 1 balení černých vypeckovaných oliv, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 2 plátky lososa, 12 sardelek (ančoviček), 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžíce citrónové šťávy

Fazolky očistíme, odkrojíme konce a zbavíme vlákna. Dáme vařit na 6 minut do osolené vroucí vody a scedíme. Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Opepříme, osolíme dle chuti a pokapeme citrónovou šťávou. Smažíme 5-...

Marinovaný pangasius s fazolkami

Marinovaný pangasius s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 80 g fazolek (zelených fazolových lusků), 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1/2 lžíce cukru moučky, 5 stroužků česneku, 2 lžičky kari koření, 1 lžíce citrónové šťávy

Plátky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, opepříme a osolíme dle chuti. Smícháme olej, rozetřený česnek, citrónovou šťávu, cukr a kari koření. Takto připravenou směsí potřeme plátky pangasia a dáme na 1 hodinu odležet do lednice. Mezití...

Zavaření mladých fazolových lusků – kyselý nálev

Zavaření mladých fazolových lusků – kyselý nálev

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 kg fazolových lusků (bílých nebo žlutých), 4 l vody, 0,1 kg soli, 0,75 l octa (8%)

Lusky odvlákníme a odstraníme jejich konce. Pořádně je umyjeme. Nakrájíme je a povaříme (2-5 minut) do měkka. Pak je scedíme, zchladíme ve studené vodě a naplníme do sklenic. Kyselý nálev si připravíme smícháním 4 l vody, 0,75 l octa (8%) a 0,1 kg...

Zavaření mladých fazolových lusků – slaný nálev

Zavaření mladých fazolových lusků – slaný nálev

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4-5 kg fazolových lusků (bílých nebo žlutých), 1-2 l vody, sůl

Fazolové lusky odvlákníme a odstraníme konce. Řádně je omyjeme (na přípravu jsou lepší žluté fazolové lusky, protože nemají vlákna). Nakrájíme je a doměkka povaříme (2-5 minut). Pak je scedíme, ochladíme ve studené vodě a plníme do sklenic. Slaný...

Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 1 ledový salát, 4 rajčata, 200-300 g tuňákovou konzervu bez příchuti, kopr, 2 uvařené brambory, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g mražených fazolek, svazek ředkviček, 1 červenou cibuli, svazek bazalky, plnotučná hořčice, rostlinný olej, bílý pepř, sůl, ocet, zeleninový vývar

Nejprve připravíme "francouzskou zálivku". Do misky dáme plnotučnou hořčici, přidáme špetku bílého pepře a soli, a pomalu vmícháme olej. Přilijeme zeleninový vývar, trochu octa a dáme zálivku na chvíli uležet. Do misky natrháme salát, nakrájíme ...

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, stejný díl vody a octa, sůl, balení mražených fazolek (zelené fazolové lusky), hovězí vývar z kostky, vinný ocet, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 žloutky, 1 zakysaná smetana

Vodu a ocet s trochou soli přivedeme k varu. Do vroucí vody opatrně pouštíme rozklepnutá vejce, jedno vedle druhého. Vaříme asi 4 minuty, pak je vyjmeme děrovanou sběračkou. Na fazolové lusky nalijeme trochu hovězího vývaru a vinného octa a nechám...

Jehněčí kýta na fazolce

Jehněčí kýta na fazolce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 3 stroužky česneku, 2 ks rajčat, 200 g fazolky (zelené fazolové lusky), 1,5 dcl smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 4 lžíce rostlinného oleje, ocet, cukr krystal

Maso naporcujeme. Pepř smícháme s přetlačeným česnekem a směsí potřeme maso. Pak prudce opečeme z obou stran na oleji. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Přidáme nakrájená rajčata a udusíme doměkka. Na troše oleje osmažíme mouku, zalijeme smet...

Fazolky zapečené se šlehačkou

Fazolky zapečené se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g zelených fazolových lusků, 150 g strouhanky, 1 smetana ke šlehání , sůl, 5 lžic másla

Na másle osmahneme nakrájené fazolky, podlijeme je vodou a dusíme do měkka. Polovinu vložíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče, posypeme opraženou strouhankou, pokračujeme další vrstvou fazolek a opět posypeme strouhankou. Vše z...

Sladkokyselé kuře s ananasem

Sladkokyselé kuře s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 4 ks menších kuřecích prsou nakrájených na kousky, 9 lžic kečupu, 3 lžíce octa, 4 lžíce třtinového cukru, 2 stroužky česneku (prolisované), 1 malá cibule nakrájená nahrubo, 2 červené papriky (kapie) nakrájené na větší kusy, 200 g kompotovaného ananasu nakrájeného na kusy, 100 g čerstvých fazolek nasekaných, 1 hrst kešu ořechů opražených

Ve velké pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm maso tak,aby zezlátlo ze všech stran.Pak přidáme kečup,ocet,cukr,česnek,cibuli a papriky,stáhneme oheň na minimum a dusíme pod pokličkou.Podlijeme vodou,jestli bude potřeba.Po deseti minutách přidáme ...

Štika pečená se zeleninou

Štika pečená se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 porcí štiky, sůl, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 1/2 červené papriky, 1/2 zelené papriky, 100 g hrášku, 150 g fazolek, 150 g květáku, 1 fenykl, 2 rajčata, 1 citrón, petrželka

Rybu osolíme. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme papriky, hrášek, osolíme, poklademe porcemi ryby a dusíme 20 minut. Fazolky, květák a fenykl uvaříme v osolené vodě a vyjmeme. Rybu dáme na talíř, obložíme zeleninou, přelijeme šťávou, zdobíme osmi...

Kuřecí nudličky s paprikou

Kuřecí nudličky s paprikou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 červené papriky , 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 lžíce másla, 250 g fazolky (zelené - zmrazené), 150 ml smetany ke šlehání , 150 ml bílého suchého vína, 2 lžíce octa balzamico, 2 lžíce sekané petrželky, 4 lžíce arašídů

Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Papriky rozpůlíme, zbavíme zrníček, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Nakrájíme je na hrubší nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Os...

Kachna v zelenině

Kachna v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, sůl, pepř, 2 ks cibule, máslo, 1/2 hlávkové kapusty, 200 g mražených nebo sterilovaných fazolek (zelené fazolové lusky), 200 g nahrubo nastrouhané mrkve, 1 šálek hrášku, zeleninový vývar

Kachnu naporcujeme, porce osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme porce masa a zprudka ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a v troubě upečeme doměkka. Mezi tím podusíme nakrájenou zeleninu. Měkké maso vyjmeme, přid...

Uzenina s fazolkami

Uzenina s fazolkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolek (zelených fazolových lusků), 200 g uzeniny - točeného salámu, 1 ks cibule, 1 kostka zeleninového bujónu, 3 lžíce sojové omáčky, pepř, 2 lžíce oleje

Cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme v hluboké pánvi na oleji, přidáme na kolečka nakrájený salám. Bujón rozpustíme v 2 dl vody. Fazolky opláchneme a nakrájíme na kousky. Salám dáme na stranu. Do pánve vhodíme fazolky, zalijeme bujónem, přidáme s...

Fazolky na paprice

Fazolky na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolek (zelené fazolové lusky), 2 lžíce másla, 1/2 kostky masoxu, špetka soli, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 šálek smetany, 1/2-1 hrneček vody

Na rozehřáté máslo vložíme překrájené zmrazené fazolky, podlijeme je vřelou vodou, přidáme masox, osolíme, zasypeme paprikou a dusíme přikryté pokličkou doměkka. Připravené fazolky zalijeme smetanou rozkvedlanou v mouce a dobře povaříme. je to dob...

Bretoňský jehněčí řízek

Bretoňský jehněčí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky jehněčího steaku, špetka soli, 1 lžička mletého pepře, 2 lžíce másla, 200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 300 ml rajčatového protlaku

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Pak na ně položíme fazolky a přelejeme rajčatovým protlakem nebo rajčatovou omáčkou.

Dušená zelená fazolka s houbami

Dušená zelená fazolka s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazolek (zelené fazolové lusky), 250 g čerstvých hub, 40 g sádla, 1 cibule, drcený kmín, pepř, sůl, 60 g hladké mouky, pažitka

Cibuľku pokrájame na tenké plátky, zapeníme na masti, pridáme umyté posekané huby, drvenú rascu, mleté korenie a soľ, podlejeme ju a dusíme. Neskôr pridáme očistenú zelenú fazuľku pokrájanú na tenké rezance. Za podlievania ju udusíme s hubami do m...

Kuřecí stehýnka podle Moniky Pekařové

Kuřecí stehýnka podle Moniky Pekařové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí paličky (koncová část stehna), 4 plátky anglické slaniny, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička kmínu, 50 g másla, 300 g nových brambor, 150 g čerstvých fazolových lusků, 4 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 jarní cibulka, 200 g nakládané červené řepy (kuličky), sůl

Troubu rozehřejeme na 210°C. Maso omyjeme a osušíme. Každou paličku obalíme plátkem slaniny a naskládáme je do pekáčku vytřeného lžící slunečnicového oleje. Posypeme kmínem, osolíme a poklademe plátky másla. Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a...

Janovské špagety

Janovské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g nových malých brambor, 300 g špaget, 200 g fazolek (zelených fazolových lusků), 4 lžíce bazalkového pesta, špetka soli, špetka pepře, olivový olej, bazalka na ozdobu

Malé nové brambory dobře omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na tenké plátky. Do osolené vařící vody vložíme brambory a necháme je vařit asi 3 minuty. Po této době do hrnce přidáme špagety a očištěné překrájené fazolové lusky. Necháme vařit 10 mi...

stránka: