Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Fazolky (zelené fazolové lusky)

Bagna cauda

Bagna cauda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cibule, 4-6 mrkví, 2 paličky česneku, 1 čekanka obecná, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 100 g brambor, 100 g řepy, 57 ml olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 4 stroužky česneku, 4 lžíce másla, 8 ks sardelek (ančoviček), 3 lžíce rajčatového protlaku, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Nejprve si nakrájíme a oloupeme brambory a červenou řepu. Paličkám česneku seřízneme vršky a vše dáme do pekáčku, promícháme se lžíci olivového oleje, osolíme, opepříme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Po dvaceti minutách přidáme i nakrájenou ...

Bombajské brambory s fazolkami

Bombajské brambory s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 2-3 ks chilli papričky, 1/4 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky soli, 350 g brambor, 300 g fazolků (zelené fazolové lusky), 50 g másla, 4 lžíce koriandru

Brambory uvaříme, nejlépe den předem. Na oleji osmažíme hořčičná semínká, kurkumu a nasekané chilli papričky. Poté vmícháme na kousky nakrájené brambory a smažíme 5 minut. Odstavíme z ohně, přikryjeme poklicí a necháme dojít. Fazolky spaří...

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení fazolek (zelené fazolové lusky), 4 brambory, 6 plátků sýra, 4 lžíce plnotučného mléka, troška Bylinkové soli, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky směsi na grilovanou zeleninu, troška piri piri

Oloupané brambory si uvaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvi si rozpustíme lžíci másla. Přidáme 4 plátky Cheddar toustového sýra, mléko a vytvoříme sýrovou omáčku. Vaříme přibližně 2 minuty. Dochutíme bylinkovou solí a pepřem Piri piri. Nakonec...

Bretoňský jehněčí řízek

Bretoňský jehněčí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky jehněčího steaku, špetka soli, 1 lžička mletého pepře, 2 lžíce másla, 200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 300 ml rajčatového protlaku

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na tuku. Pak na ně položíme fazolky a přelejeme rajčatovým protlakem nebo rajčatovou omáčkou.

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 200 g fety, 3 nektarinky, 1 okurka, 1 červená cibule, 1 citrón, 2 lžíce máty peprné, 2 lžíce kopru, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce vinného octu, 1 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce máku

Nejdříve si připravíme dresink: smícháme citrónovou šťávu, ocet, cukr a olej a můžeme osolit, opepřit. Mícháme až se cukr rozpustí. Nakonec přidáme mák. Nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Okurku rozpůlí...

Čínská jehněčí směs se zeleninou

Čínská jehněčí směs se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce slunečnicového oleje, 1,5 lžíce Hoisin omáčky, 4 lžíce petrželové natě, 400 g jehněčí kýty, 300 g mrkve, 250 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 ks pórku, 1 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 1 stroužek česneku

Jehněčí maso nakrájíme na nudličky a opečeme ho na oleji ve woku. Vyjmeme ho a do výpeku dáme pórek nakrájený na kolečka, cibuli nakrájenou na měsíčky, baby karotku, papriky nakrájené na nudličky a zelené fazolky. Asi tři minuty restujeme. Přid...

Dietní fazolky s vejcem

Dietní fazolky s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 150 g mražených fazolových lusků, 1 lžička olivového oleje, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička medu, 1 stroužek česneku, špetka soli a pepře

Vejce dáme vařit, nejlépe na hniličko. Na pánvi, nejlépe ve woku, si rozpálíme olej, vhodíme fazolky a asi 5 minut opékáme. Přilijeme med a česnek a ještě chvíli opékáme. Nakonec přidáme tymián a ještě chvíli restujeme. Ke konci osolíme a opepříme...

Dušená zelená fazolka s houbami

Dušená zelená fazolka s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazolek (zelené fazolové lusky), 250 g čerstvých hub, 40 g sádla, 1 cibule, drcený kmín, pepř, sůl, 60 g hladké mouky, pažitka

Cibuľku pokrájame na tenké plátky, zapeníme na masti, pridáme umyté posekané huby, drvenú rascu, mleté korenie a soľ, podlejeme ju a dusíme. Neskôr pridáme očistenú zelenú fazuľku pokrájanú na tenké rezance. Za podlievania ju udusíme s hubami do m...

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g zelených fazolek (zelené fazolové lusky), 4 ks rajčete, 1 ks cibule, 1 špetka soli, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 200 ml smetany, 1 lžíce nasekaného kopru

Fazolky nakrájíme na kousky a vaříme s rajčaty a cibulí doměkka. Měkká rajčata a cibuli vyjmeme, propasírujeme a vrátíme do polévky. Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme do ní sladkou papriku, zalijeme vodou a vmícháme do polévky. Nakonec při...

Fazolkové lusky se smetanovou omáčkou

Fazolkové lusky se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g zelených fazolových lusků, 1 balení zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, 500 g brambor, 4 vejce

Fazolky vaříme dokud nezměkknou. Smetanu smícháme s moukou a přidáme ke zceděným luskům. Dochutíme pepřem a solí. Jako přílohu může použít uvařené brambory a natvrdo uvařené vejce.

Fazolky na paprice

Fazolky na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolek (zelené fazolové lusky), 2 lžíce másla, 1/2 kostky masoxu, špetka soli, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička hladké mouky, 1 šálek smetany, 1/2-1 hrneček vody

Na rozehřáté máslo vložíme překrájené zmrazené fazolky, podlijeme je vřelou vodou, přidáme masox, osolíme, zasypeme paprikou a dusíme přikryté pokličkou doměkka. Připravené fazolky zalijeme smetanou rozkvedlanou v mouce a dobře povaříme. je to dob...

Fazolky na rajčatech a česneku

Fazolky na rajčatech a česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazolek (zelených fazolových lusků), 1 cibule, 6 velkých zralých rajčat, 3 - 4 stroužky česneku, sůl, pepř a oregano podle chuti, asi 1 lžíce Worcesterové omáčky, lžička cukru krupice, olej, kousek parmazánu k podávání

Fazolky překrájíme na menší kousky a dáme vařit lehce podlité dopoloměkka. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vařící vody, po malé chvilce vyndáme, sloupneme slupku a rajčata nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na oleji...

Fazolky zapečené se šlehačkou

Fazolky zapečené se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g zelených fazolových lusků, 150 g strouhanky, 1 smetana ke šlehání , sůl, 5 lžic másla

Na másle osmahneme nakrájené fazolky, podlijeme je vodou a dusíme do měkka. Polovinu vložíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče, posypeme opraženou strouhankou, pokračujeme další vrstvou fazolek a opět posypeme strouhankou. Vše z...

Fazolový salát s ořechy

Fazolový salát s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plechovka bílých a 1 plechovka červených fazolí, 1 cibule, 3 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 250 g zelených fazolových lusků, 1 ledový salát, 8 půlek vlašských ořechů, špetka cukru, sůl, pepř

Slijeme bílé a červené fazole, propláchneme je a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na dresink smícháme ocet se solí, pepřem, cukrem a olejem. Fazole necháme ve směsi marinovat 30 min. Nakrájíme zelené fazolky, vaříme 8 minut, zchladíme ...

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hermelín, 1 cibule, 3 plátky anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 1 hrst fazolek (zelené fazolové lusky), 1 hrst hub, 1/2 lžičky kmínu, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1/2 lžičky cukru krupice, 1/2 lžičky grilovacího koření, 2 lžíce řepkového oleje

Nejdříve namarinujeme hermelín: 1 PL oleje smícháme s grilovacím kořením, směsí potřeme hermelín a zabalíme do alobalu. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninová směs: na oleji si zpěníme najemno nakrájenou cibuli a zasypeme 1/2 ČL cukru. Část ...

Hovězí steak se zelenými fazolkami

Hovězí steak se zelenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězí roštěnky, pepř dle chuti, 200 g zelených fazolek, špetka soli, 1 lžička másla

Steak popepříme a necháme chvilinku odležet. Grilovací pánev pomažeme trochou másla a steak zprudka opečeme. 5 minut pokud chceme steak krvavý, 8 minut středně a 12 minut když jej chceme úplně propečený. Na troše másla osmažíme fazolky, podlijeme ...

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Chřestové ragout s pastiňákem, fazolemi, omáčkou Beurre Blanc a lanýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g chřestu, 75 g fazolek (zelené fazolové lusky), 25 g pastiňáku, 50 g másla, 100 ml bílého vína, 45 g šalotky, 1 g lanýžů

Chřest, fazolky a pastiňák očistíme. Pastiňák nakrájíme na malé kostičky, chřest na kolečka a fazole necháme v celku. Na másle orestujeme nejdříve pastiňák, po chvilce přidáme chřest a nakonec zelené fazolky. Cca minutu restujeme, osolíme, opepřím...

Janovské špagety

Janovské špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g nových malých brambor, 300 g špaget, 200 g fazolek (zelených fazolových lusků), 4 lžíce bazalkového pesta, špetka soli, špetka pepře, olivový olej, bazalka na ozdobu

Malé nové brambory dobře omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na tenké plátky. Do osolené vařící vody vložíme brambory a necháme je vařit asi 3 minuty. Po této době do hrnce přidáme špagety a očištěné překrájené fazolové lusky. Necháme vařit 10 mi...

Jehněčí kýta na fazolce

Jehněčí kýta na fazolce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 3 stroužky česneku, 2 ks rajčat, 200 g fazolky (zelené fazolové lusky), 1,5 dcl smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 4 lžíce rostlinného oleje, ocet, cukr krystal

Maso naporcujeme. Pepř smícháme s přetlačeným česnekem a směsí potřeme maso. Pak prudce opečeme z obou stran na oleji. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Přidáme nakrájená rajčata a udusíme doměkka. Na troše oleje osmažíme mouku, zalijeme smet...

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 40 g přepuštěného másla, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, 300 g mrkve, 500 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1/4 lžičky tymiánu (Mateřídouška obecná), 250 ml masového vývaru, 400 g brambor, 150 g ementalu, 1/8 l smetany ke šlehání (šlehačka), 1/4 lžičky mleté papriky

Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s kostičkami cibule. Osolíme je a opepříme a poté přidáme 1/8 l vody. Necháme asi tak 30 minut dusit. Poté očistíme a omyjeme mrkev i fazole. M...

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 malých raných brambůrek, 2 cibule, 2 mrkve, 1 stroužek česneku, 1 kg jehněčí kýty, sůl a pepř dle chuti, 3/8 l masového vývaru, 8 plátků slaniny, 375 g zelených fazolek, 40 g másla, 0.5 svazku řapíkatého celeru, 4 rajčata, 25 g parmazánu

Bramborky pořádně umyjeme a nejlépe okartáčujeme. Poté je vaříme ve slupce asi 15 minut. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Oloupeme. Rozehřejeme 30 g másla a oloupané brambory na něm opečeme dozlatova. Osolíme a opepříme. Cibuli i č...

Jehněčí špíz s pórkem a zeleninou

Jehněčí špíz s pórkem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jehněčí kotlety, 100 g pórku, 100 g chřestu, 50 g fazolků (zelené fazolové lusky), 1 lžička olivového oleje, 1 lžička javorového sirupu, 7 g soli, 7 g pepře

Jehněčí maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Pórek nakrájíme na kolečka a napíchneme je spolu s masem na jehlu. Pórek napíchneme tak, abychom propíchli všechny vrstvy pórku. Opečeme to dozlatova na olivovém oleji. Hotové přelijeme javor...

Kachna v zelenině

Kachna v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, sůl, pepř, 2 ks cibule, máslo, 1/2 hlávkové kapusty, 200 g mražených nebo sterilovaných fazolek (zelené fazolové lusky), 200 g nahrubo nastrouhané mrkve, 1 šálek hrášku, zeleninový vývar

Kachnu naporcujeme, porce osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme porce masa a zprudka ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a v troubě upečeme doměkka. Mezi tím podusíme nakrájenou zeleninu. Měkké maso vyjmeme, přid...

Kuřátko pečené na fazolkách a rajčatech

Kuřátko pečené na fazolkách a rajčatech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, sůl, koření na kuře, 2 plátky másla, 4 hrsti fazolek (zelených fazolových lusků), 2 rajčata, 3 stroužku česneku, 60 g Schwarzwaldské šunky, pepř

Kuře naporcujeme, osolíme a okořeníme. Dno pekáčku vymažeme plátkem másla. Na dno rozložíme fazolky nakrájené na kratší kousky. Na fazolky přidáme rajčata nakrájená na kostičky, česnek nasekaný na plátky a Schwarzwaldskou šunku pokrájenou nadrobn...

Kuřecí a květákový pilaf

Kuřecí a květákový pilaf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 1 ks citrónu, 1 balení koriandru, 1 lžíce kari koření, 2 lžíce olivového oleje, 500 ml drůbežího vývaru, 200 g rýže basmati, 200 g květáku, 200 g fazolků (zelené fazolové lusky)

Kuřecí prsa opečeme na olivovém oleji – nejprve kůží dolů. Poté kuře vyjmeme a do výpeku dáme kari koření a rýži a minutu mícháme. Poté zalijeme vývarem. Přidáme květák, fazolky, plátky citrónu a kuře. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu ...

stránka: