Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Feferonka

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 červené cibule, 4 rajčata, 1 salátová okurka, 100 g černých oliv, 6 lžic vinného octa, 1 lžíce oregana, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje, 100 g ovčího sýra, 1 hlávkový salát, naložené feferonky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme stopky. Dužinu nakrájíme na dílky. Okurku očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu dáme do velké salátové mísy. Přidáme olivy a vše opatrně zvolna promíc...

Pivní psi

Pivní psi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení kulatých tvarůžků, 3 lžíce Ramy, 2 cibule, 5 plátků chleba, 10 feferonek, 1 balení mleté pálivé papriky

Krajíčky chleba rozpůlíme, namažeme Ramou Classic. Tvarůžky obalíme po obvodu v pálivé paprice, položíme na namazaný chléb, na to dáme kolečko cibule a feferonku, propíchneme párátkem a pivní psi podáváme jako jednohubku.

Pivní tvarohová pomazánka s pohankou

Pivní tvarohová pomazánka s pohankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvarohu, 100 ml světlého piva, 2 lžíce hladké pohankové mouky, sůl a pepř podle chuti, po jedné lžičce sladké papriky a drceného kmínu, 1-2 lžíce kečupu (může být i ostrý), 1 cibule, 1/2 kapie , 1 feferonka

Do misky vyklopíme tvaroh, rozředíme pivem, přisypeme pohankovou mouku, přidáme najemno nasekanou cibuli, kapii a feferonku, přimícháme kečup, sladkou papriku a drcený kmín. Nekonec podle chuti osolíme a opepříme. Pomazánku před podáváním necháme...

Pikantní omáčka

Pikantní omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 10 g nakládaných cibulek, 5 g feferonek, 10 g kečupu, 0,05 dcl červeného vína

Majonézu utřeme s kečupem a vínem a vmícháme jemně nastrouhanou cibulku s jemně posekanými feferonkami.

Pikantní těstovinový salát

Pikantní těstovinový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 konzerva fazolí, 1 cibule, 1 feferonka, 1 stroužek česneku, 2 papriky (kapie), 3 rajčata, 6 lžic slunečnicového oleje, 3 lžíce octu, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si uvaříme těstoviny a necháme vychladit. Pak přidáme scezené červené fazole, nakrájenou cibuli a na jemno nakrájenou papriku a rajčata. V menším hrnci rozehřejeme olej, do kterého dáme očištěnou a semen zbavenou feferonku, necháme asi 3 m...

Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11 špekáčků, 2 papriky, 5-6 cibulí, 300 ml octa, 500 ml vody, 3 rozlámané feferonky, 1 lžíce hořčičného semínka, 1 lžička soli, pár kuliček jalovce, pár kuliček nového koření, pepř celý, pár kusů bobkového listu

Špekáčky oloupeme, rozkrojíme a propícháme vidličkou nebo jehlou na ražniči. Papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kolečka. Dáme vařit nálev z octa, vody, koření a feferonek a po 8 minutách přidáme proužky papriky. Uvedeme opět do varu a po 2 ...

Čínský salát ze skleněných nudlí

Čínský salát ze skleněných nudlí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g skleněných nudlí, 3 řapíky celeru, 250 g mrkve, kousek čerstvého zázvoru, 1 červená feferonka, 3 lžíce sherry octa, 2-3 lžíce sojové omáčky, špetka cukru krupice, bílý pepř, vanička řeřichy, 4 lžíce slunečnicového oleje

Skleněné nudle zalijeme v hrnci vroucí vodou a necháme asi 10 minut stát. Poté je scedíme a necháme dob­ře okapat v sítu. Nudle nastříháme na několikacentimetrové kousky. Celerové řapíky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev omyjeme...

Vepřové medajlonky v županu

Vepřové medajlonky v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 12 g uzeniny, 2 g feferonky, 2 g chilli, 3 stroužky česneku, 1 cibulka, 1 lžíce sádla, špetka oregana, špetka solamylu, 12 g oliv, hořčice dle chuti

Cibuli i část feferonek rozsekáme na jemno a smícháme s kořením, hořčicí a sádlem. Touto směsí pomažeme plátky vepřové kýty, které jsme jemně naklepali klouby. Necháme v lednici 12 hodin uležet. Poté obalíme v bramborákové směsi a smažíme na oleji...

Lososový špíz

Lososový špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g lfiletů z lososa, 3 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hořčice, špetka soli, troška pepře, troška majoránky, troška tymiánu, troška bazalky, 16 cherry rajčátek, 16 feferonek, 4 šalotky, 4 stroužky česneku

Připravíme si nejdříve marinádu: Citrónovou šťávu, olej, hořčici, sůl, pepř, majoránku, tymián a bazalku smícháme a do této marinády na 1 hodinu naložíme kousky lososa, velké tak akorát na napíchnutí na grilovací jehly. Po hodině napichujeme na gr...

Vepřové maso s květákem

Vepřové maso s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 1 lžička Solamylu, 1 lžička mletýého zázvoru, špetka pepře, 2-3 lžičky sójové omáčky, 1 střední květák, špetka soli, 1 sušená feferonka, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na tenké plátky, zaprášíme solamylem, zázvorem a pepřem, pokapeme polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodinky odležet. Mezitím očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po scezení jej necháme vychladnout a n...

Utopenci z párečků

Utopenci z párečků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 ks cibule, 100 g nakládaných cibulek, 100 g sterilované okurky, 60 g feferonky, 200 ml octu, 200 ml vody, 10 kuliček barevného pepře, 1 lžička soli, 500 g malých párečků

Párečky opláchneme a na koncích ozdobně nakrojíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Ocet svaříme s vodou, pepřem a solí. Do ještě horkého nálevu dáme párečky, cibuli a necháme mírně vychladnout. Do sklenic dáváme střídavě nakládané cibu...

Penne Arabiata (Arrabiatta)

Penne Arabiata (Arrabiatta)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg těstovin typu penne, 4 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 3 střední rajčata, 1 střední pórek, 2 feferonky, 150 ml rajčatového protlaku, 1 lžička soli, špetka pepře, špetka bazalky

Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem dle návodu. Na rozpálený olej vložíme česnek nasekaný najemno, orestujeme, přidáme na osminky nakrájená rajčata, pórek a feferonky. Vše zalijeme rajským protlakem, ochutíme solí, pepřem a bazalkou. Chvíli povaří...

Špekáčky na pivě

Špekáčky na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 špekáčků, 4 cibule, 4 stroužky česneku, 4 feferonky, 4 lžíce kečupu, 1 černé pivo

Oloupané špekáčky podélně nařízneme, vzniklou kapsu naplníme kolečkem cibule, plátkem česneku a kouskem feferonky. Naplněné špekáčky klademe těsně k sobě do zapékací misky (remosky) tak, aby se nerozvíjely. Zalijeme kečupem, podlijeme černým pivem...

Maďarská žampionová polévka

Maďarská žampionová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg žampionů, 3 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, kousek feferonky, 1 lžička bujónu, 250 ml smetany na vaření, 1 l vody

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme máslo a žampiony podusíme, přidáme lžíci mouky, osolíme, opepříme a přidáme feferonku. Zalijeme asi 1 l vody a zvolna vaříme. Po 20 minutách odstavíme a vlijeme smetanu. Můžeme dochutit bujóne...

Míchaný salát s topinkami

Míchaný salát s topinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky čínského zelí, 4 rajčata, 50 g nakládaných feferonek, 100 g plněných oliv, rostlinný olej, 1 stroužek česneku, 3 lžíce bylinkového octa, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř, petrželová nať, 4 plátky toastového chleba

Omyté listy čínského zelí osušíme a nakrájíme na menší řezy, rajčata na kolečka, feferonky zbavené semeníku na kousky a olivy rozpůlíme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se solí, pepřem, sekanou petrželkou, octem a olivovým olejem. Salát v...

Kebab

Kebab

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopové panenky, 400 g mletého masa, česnek, 2 ks feferonek, olivový olej, mletá pálivá paprika , cibule, tymián, sůl, pepř

Skopovou panenku nakrájíme na 1 cm silné plátky. Prolisujeme 2 stroužky česneku a přidáme je k masu. Přilijeme 3 lžíce olivového oleje a opepříme. Vše promícháme a až do grilování necháme uležet. Mleté maso vložíme do mísy, nastrouháme k němu cibu...

Rybí placičky s fazolkami

Rybí placičky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, 4 lžičky omáčky Thai Pride (rybí omáčka), 2 lžičky červené kari pasty, 2 lžičky limetkové kůry, 1 lžíce hladkolisté petrželky, 1 vejce, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 30 ml bílého vinného octa, 30 ml vody, 2 lžíce cukru krupice, 1 malá salátová okurka, 1 červená paprika , 1 mrkev, 1/2 větší červené cibule, 1-2 feferonky podle chuti (možno vynechat), 1/2 hrnečku oleje na smažení

Nejdříve si připravíme zálivku: Smícháme ocet s vodou, necháme lehce zahřát a vmícháme cukr. Necháme ho dobře rozpustit, pak přidáme 2 lžičky rybí omáčky a promícháme. Přidáme špetku soli. Zálivku odložíme stranou. Připravíme hmotu na placičky: ...

Pasta aglio olio e peperoncino

Pasta aglio olio e peperoncino

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g anglické slaniny - nejlépe domácí, 1 kousek feferonky - čerstvé, 50 g uzeného špeku, 1 ks vejce, 2 stroužky česneku, 1 lžička olivového oleje, 1 hrst špaget, 100 g tvrdého sýra

Dáme si vařit špagety. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu společně se špekem. Až je slanina osmažená, nakrájíme česnek a feferonku a přidáme na pánev. Restujeme jen chvíli. Scedíme špagety a přidáme do pánve. Promícháme a uděláme uprostřed pánve ...

Kedlubnový guláš s uzeninou

Kedlubnový guláš s uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cibule, 1 feferonka, olej, mletá paprika, 500 g kedlubnu, 2 lžíce ostrého kečupu, 400 ml zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 150 g dietních párků, 1 stroužek česneku, petrželová nať

Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na oleji. Přidáme nasekanou feferonku, mletou papriku, kedluben nakrájený na kostičky a kečup. Vše osmažíme a zalijeme horkým vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Nakrájené párky opečeme na...

Gulášová polévka - pikantní

Gulášová polévka - pikantní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g salámu Poličan, 1 velká cibule, 1 feferonka, 2 větší brambory, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, 1 lžíce majoránky, 2 - 3 lžičky mleté sladké papriky , bujón, 1/4 lžičky mletého kmínu, sůl, 1250 ml vody, jíška, 1 lžička slunečnicového oleje

Salám nastrouháme na hrubé nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a oškrábané brambory nakrájíme na kostičky. Feferonku a česnek očistíme a nasekáme na velmi malé kousky. Cibuli osmažíme na sádle do růžova, přidáme brambory a orestujeme. Z...

Ostrá polévka na kocovinu

Ostrá polévka na kocovinu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g vepřového sádla, 350 g mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 ks feferonek, 0,5 l masového vývaru, 1,5 l rajské šťávy, 1 láhev Sangrita, pepř, sůl, sladká mletá paprika , Tabasco, Worcesterská (Worcesterová) omáčka

Rozehřejeme sádlo. Přidáme mleté maso a na jemné kostičky nakrájenou cibuli. Dusíme doměkka. Nakrájený česnek a velmi jemně nakrájené feferonky promícháme a dochutíme kořením do ostra. Přidáme k masu a dolijeme vývarem a rajčatovou šťávou. Nakonec...

Ohnivá krkovička

Ohnivá krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 1 feferonka, 1 hrneček vývaru, 10 lžic ostrého kečupu, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Krkovičku nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem, olejem a necháme odležet. Do pánve dáme rozpálit olej a maso opečeme z obou stran, poté přeložíme do pekáčku, který jsme vymazali olejem, přidáme nadrobno nakrájeno...

Jessynčino tajemství

Jessynčino tajemství

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové kýty, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 1 feferonka, 1 lžíce kečupu, 1 vejce, pepř, sůl

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájené maso a drobně sekanou cibuli. Osolíme, opepříme, přidáme jemně krájenou feferonku a dusíme do měkka. Nakonec přidáme kečup a vmícháme vejce. Nepodléváme a necháme vejce srazit. Podáváme se smaženými bramboro...

Pikantní kachní prsíčka

Pikantní kachní prsíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kachních prsíček bez kůže, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2 zelené feferónky, 1 lžička pokrajeného čerstvého zázvoru, 1 červená paprika (kapie), 2 mrkve, 100 g zeleného hrášku, 100 g zelených fazolkových lusků, špetka mletého pepře, sůl podle potřeby, OMÁČKA: 250 ml drůbežího vývaru, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sladké sojové omáčky, 4 lžíce dezertního vína, 1 lžíce škrobové moučky, špetka mletého pepře a soli

Prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Osolíme, okoreníme. Postupne opekáme na horúcom oleji z každej strany 5-7 min. Často obraciame. Vyberieme a udržujeme teplé. Na výpeku orestujeme pokrájanú cibuľku, posekaný cesnak, ďumbier(zázvor), ...

Rampušáky

Rampušáky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 100 g vepřové játry, 100 g slaniny, 100 g žampionů, 100 g šunky, 1 cibule, 1/2 lžička soli, troška barevného pepře, 50 - 100 ml kečupu, trochu ml rostlinného oleje, 2 feferonky (sterilované)

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme. Postupně přidáme nakrájená játra , slaninu, žampiony, šunku, na jemno pokrájenou cibuli a feferonky. Ochutíme solí, kečupem, pepřem. Přiklopíme pokličkou a ponecháme na...

stránka: