Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Gorgonzola

Salát s modrým sýrem

Salát s modrým sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g fazolek (zelené fazolové lusky), 25 g vlašských ořechů, 7 g pepře, 7 g soli, 1 ks čekanky obecné, 1/2 ks citrónu, 1 ks šalotky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce estragonu, 20 g gorgonzoly

Připravíme si dresink – smícháme šťávu a kůru z citrónu, nasekaný estragon, olivový olej, nasekanou šalotku a rozdrobený modrý sýr dle výběru. Steak osolíme a opepříme. Smažíme ho 2-3 minuty z každé strany. Po deseti minutách odpočinku ho nakráj...

Krůtí rolky a kořeněné brambory

Krůtí rolky a kořeněné brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 300 g krůtích prs, 50 g anglické slaniny, 75 g gorgonzoly, 75 g parmské šunky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kurkumy, 2 lžičky majoránky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce olivového oleje, 1 ks chilli papričky

Brambory neloupeme, jen je pořádně umyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Osolíme, opepříme, promícháme s olejem a kurkumou a pečeme 40 minut na 200 °C. Krůtí prsa rozřízneme na plát, osolíme, opepříme. Poklademe plátky slaniny, nasekanou chilli papri...

Žampiony plněné provensálskou zeleninou

Žampiony plněné provensálskou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g žampiónů, 15 g cukety, 15 g papriky, 15 g cibule, 15 g Gorgonzoly, 5 g kapary, 1 lžíce majonézy a bílého jogurtu, sůl, pepř, rozmarýn

Žampiony očistíme a zbavíme nožiček. Necháme si předehřát troubu na 180°C, mezitím na drobno nakrájíme provensálskou zeleninu, orestujeme na olivovém oleji cca 3 min a nakonec přidáme na jemno nakrájený rozmarýn a dochutíme solí a pepřem. Orestova...

Závitky s gorgonzolou

Závitky s gorgonzolou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků šunky, 250 g Gorgonzoly, příp. plísňového sýra, 70 g vlašských ořechů, 60 ml smetany, 2 lžíce majonézy, 16 listů hlávkového salátu

Salátové listy velmi krátce spaříme a necháme oschnout. Omáčku (krémovou) připravíme z nastrouhaného sýru, ořechů, majonézy, smetany a osolíme. Na plátky šunky poklademe salát, rozetřeme omáčku a zarolujeme. Trubičky rozřízneme na půl a klademe na...

Zapečené špalíčky s gorgonzolou

Zapečené špalíčky s gorgonzolou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek jarní cibulky, 150 g anglické slaniny, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 konzerva oloupaných rajčat, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 400 g hotovývh bramborových špalíčků, 150 g Gorgonzoly

Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu na něm asi 5 minut opékáme, pak přidáme ci­buli a zpěníme. Okapaná rajčata trochu rozmačkáme vidličkou, přid...

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 lžička Dijonské hořčice, 150 g zakysané smetany, 1 lžíce kečupu, šťáva z jednoho citronu, 1 červená cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 4 kulaté housky, 8 listů různých salátů, 1 avokádo, 80 g gorgonzoly, sůl a pepř dle chuti

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, cibuli na menší kousky a společně nasekáme v mixéru nahrubo. K masu přidáme hořčici, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíci kečupu a většinu citronové šťávy. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Navlhčíme si ruce a z...

Tagliatelle s houbami, špenátem a rajčaty

Tagliatelle s houbami, špenátem a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin Tagliatelle, 300 g jakýchkoliv hub , 150 g špenátu, 1 pórek, 100 g cherry rajčátek, 2 lžíce olivového oleje, 80 g gorgonzoly, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce slunečnicových semínek, 1/2 svazku rukoly

Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě, scedíme a necháme je okapat. Houby očistíme, otřeme vlhkou útěrkou a dle potřeby rozkrájíme. Pórek opláchneme a nakrájíme na kolečka. Špenát přebereme, očistíme a popřípadě jej pokrájíme. Rajčata omyjem...

Těstoviny v gorgonzolové omáčce s  kuřecím masem a bazalkou

Těstoviny v gorgonzolové omáčce s kuřecím masem a bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 2 kuřecí prsa, 2 kousky taveného sýru, 100-150 g gorgonzoly, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce bazalky, 500 g těstovin

Nejprve si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím co se nám vaří těstoviny si připravíme omáčku. Kuřecí prsa si omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a kuřecí maso na něm opečeme doměkka, přidáme tavený sýr, který...