Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Gouda

Závin plněný cuketou a šunkou

Závin plněný cuketou a šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 malé cukety, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 4 lžíce zakysané smetany, 100 g šunky, 100 g goudy, 400 g listového těsta, pepř, sůl, 1 vejce

Cukety oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 15 minut odstát v cedníku. Poté plátky opláchneme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme plátky cukety, česneku a smažíme 5 minut do zlatova. Pánev odstavíme z ohně, přidáme smetanu, n...

Špagety s masovo-pórkovou směsí

Špagety s masovo-pórkovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g špaget, 300 g mletého masa (hovězí a vepřové), 1 menší cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 ks velkého pórku, 1 plechovka konzervovaných rajčat, 100 ml červeného vína, 1 lžička soli, 1 menší lžička pepře, 2-3 lžičky bazalky, 100 g strouhané goudy , 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžičky hladké mouky

Špagety dáme vařit do dostatečně velkého množství osolené vody, do které přidáme pár kapek oleje. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme mleté maso a restujeme. Po chvíli maso zapráš...

Rajčatové lasagne

Rajčatové lasagne

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rajčat, 1 stroužek česneku, 100 g cibule, 1 svazek polévkové zeleniny, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, muškátový oříšek, 60 g másla, 50 g hladké mouky, 750 ml mléka, 220 g strouhaného Eidamu, 50 g strouhané goudy, 15 plátků lasagní, 400 g vařené šunky (kostky), 200 g cherry rajčátek

Rajčata pečlivě omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky. Oloupeme stroužek česneku a cibuli a posekáme najemno. Nadrobno pokrájíme i omytou a oloupanou polévkovou zeleninu. Česnek, cibuli osmahneme na oleji, vmícháme rajčata s polévkovou zeleninou ...

Slané sýrové tyčky

Slané sýrové tyčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 60 g Hery, 60 g goudy, 1 vejce, 15 g droždí , 50 ml mléka, 1 žloutek, 1 špetka kmínu, 1 lžíce másla na vymazání

Na doske zmiesime múku, heru, postrúhaný syr, vajce a vo vlažnom mlieku vykysnuté droždie. Cesto vyvaľkáme, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou, radielkom pokrájame na tyčinky a na vymastenom plechu upečieme do ružova.

Nizozemský sýrový salát

Nizozemský sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Eidamu (Edam), 150 g goudy, 200 g měkkého salámu, 100 g jablka, 100 g sterilovaných okurek, 150 ml bílého jogurtu, 100 ml majonézy, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička pažitky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře bílého

Do misy dáme na pásiky pokrájané syry, salámu, jablka a uhorky, posolíme a okoreníme. Všetko zľahka premiešame s majonézou a jogurtom. Necháme odležať v chladničke a nakoniec posypeme pažítkou.

Žampiony plněné mletým masem

Žampiony plněné mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 větších žampionů, 300 g mletého masa, 1/2 cibule, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, špetka soli, špetka pepře, špetka tymiánu , 100 g strouhané goudy, olivový olej, 1 vejce

Žampiony oloupeme, nožky opatrně vylomíme a nasekáme je na kousíčky. Do mletého masa přidáme vejce, nasekané nohy žampionů, najemno nasekanou cibuli, sušený česnek, sůl, pepř, tymián, směs dobře promícháme a naplníme s ní kloboučky hub. Připrave...

Slaný švestkový koláč

Slaný švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g švestek, 125 g hladké mouky, 125 g lískových ořechů, špetka soli, 100 g másla, 1 vejce, 250 g goudy, 100 g šunky nakrájené na kostičky

Z mouky, oříšků, soli, másla, vejce a dvou lžic vody ušleháme hebké těsto, vytvarujeme kouli, zabalíme ji do fólie a dáme na 30 min do lednice. Omyjeme švestky, odpeckujeme a rozpůlíme. Nastrouháme 75 g sýra, zbytek nakrájíme. Troubu předehřejeme ...

Kuřecí prsa s broskví, nivou a praženými mandlemi

Kuřecí prsa s broskví, nivou a praženými mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, 6 poloviček zavařených broskví, 100 g Nivy, špetka soli, špetka pepře, 200 g mandlí, 6 plátků goudy

Maso opláchneme, osušíme, nařežeme a vyklepeme na větší plátek. Osolíme, opepříme a na troše oleje prudce opečeme z obou stran. Poté maso přeložíme do zapékací mísy, na každý plátek položíme polovinu broskve, kterou jsme naplnili nivou. Na broskev...

Kombinovaný salát

Kombinovaný salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vařené rýže, 150 g Eidamu , 150 g goudy, 2 vejce uvařené natvrdo, 100 g šunového salámu, 2 zelené papriky, 2 kyselé okurky, 50 g zeleného hrášku, 250 ml majonézy, 1 lžíce Dijonské hořčice, troška mletého pepře, 1 lžíce bylinkového octa, sůl podle potřeby

Syry, vajcia, papriku, uhorky a salámu pokrájame na drobné kocky, dobre premiešame a v miske s uvarenou vychladnutou ryžou, uduseným hráškom, octom, korením a soľou zľahka premiešame. Pridávame postupne majonézu. Necháme v chlade odležať.

Sýrovo - šunkové řezy

Sýrovo - šunkové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g goudy v plátcích, 200 g sendvičové šunky, 1 balení pomazánkového másla, 1 lžička koření na bylinkové máslo, špetka soli, lžíce sekané pažitky, lžíce sekané petrželky

Pomazánkové máslo utřeme dohladka se špetkou soli, kořením a nasekanými bylinkami. Plátek sýra potřeme vrstvičkou ochuceného másla, přiložíme plátek šunky, ten opět potřeme máslem, přiložíme sýr.... takto střídavě postupujeme, až spotřebujeme vše...

Pizzakytičky

Pizzakytičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g droždí , 1/2 lžičky cukru krupice, 180 ml vlažné vody, 225 g hladké mouky, sůl, olivový olej, Omáčka: 1 cibule, 1 větší stroužek česneku, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky bazalky, asi 2 lžičky cukru krupice, špetka pepře, 100 g pršutu, 1 balení Mozzarelly, 100 g strouhané goudy

V malé misce rozmícháme droždí s cukrem, zředíme vlažnou vodou a necháme asi 10 minut nakynout kvásek. Do větší mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, 2 lžíce oleje a nakynutý kvásek. Ze všeho zpracujeme vláčné těsto, které necháme přikryté ...

Kuřecí prsíčka pečená v alobalu

Kuřecí prsíčka pečená v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, sůl, cibule - sušená kořenící směs, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky šunky, 4 plátky goudy, nasekaná petrželová nať, kousek másla, sladká paprika , grilovací koření

Prsa rozřízneme tak, abychom dostali větší plátek a lehce naklepeme. Plátky posypeme sušenou cibulí, lehce potřeme hořčicí a na každý položíme po jednom plátku šunky a sýra. Sýr posypeme paprikou, troškou sekané petrželky a navrch položíme tenký ...

Vajíčka pečená na špenátu a šunce

Vajíčka pečená na špenátu a šunce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky šunky, 2 hrsti menších lístků špenátu, 8 cherry rajčátek, 4 vejce, 100 - 150 g goudy, 4 plátky toastového chleba

Do čtyř menších zapékacích misek dáme šunku a špenát, které nastříháme nůžkami na proužky. Přidáme opatrně vajíčko. Cherry rajčata rozmačkáme vedle na talíři vidličkou a rozdělíme do misek. Navrch posypeme sýrem. Troubu rozehřejeme na 180°C a zape...

Zeleninový nákyp s ravioli

Zeleninový nákyp s ravioli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ravioli se zeleninou, 1 lilek, 1 stroužek česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička koření na pizzu, 4 rajčata, 2 cukety, 1 lžička másla, 125 g goudy, 1 hrneček bešamelové omáčky, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového květu, 1 svazek tymiánu

Ravioli uvaříme dle návodu, scedíme a necháme odkapat. Troubu si předehřejeme na gril. Oloupaný a opláchnutý lilek nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a přidáme ho k oleji a koření na pizzu, které jsme si smíchali v misce. Touto směsí potřeme...

Lahůdkový cheeseburger

Lahůdkový cheeseburger

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 housky posypané sezamem, 500 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce aceto balsamico, 150 g Nivy, 100 ml mléka, 2 rajčata, 150 g plátkové goudy, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky worcesterové omáčky, sůl a pepř dle chuti

Ze všeho nejdřív si oloupeme cibuli, nakrájíme na plátky a na pánvi potřené olivovým olejem smažíme 10-15 minut. Cibule jakoby "zhadrovatí" a lehce se připéká, poté zalijeme acetem a zasypeme třtinovým cukrem a smažíme dalších 5 minut. Mezitím co ...

Cukeťáčky se sójou a sýrem

Cukeťáčky se sójou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku suchého sojového granulátu, 1 hrnek nastrouhané cukety, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 lžička majoránky, 2 lžičky Solamylu, 30 g hladké mouky, 4 plátky sýru gouda, 3 špetky pepře, 1 dcl slunečnicového oleje na smažení

Sojový granulát uvaříme ve slané vodě 15 minut a scedíme. Necháme na sítku okapat a potom z něho vymačkáme vodu. Oloupanou cuketu nastrouháme na hrubo, vodu nesléváme. Smícháme cuketu, granulát, vejce, pepř, majoránku, solamyl a mouku. Přidáme sýr...

Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

Kuřecí prso zapečené se špenátem a sýrem Gouda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 2 kuřecí prsa, 500 g čerstvého baby špenátu, špetka soli a pepře, 1 lžíce olivového oleje, 3 lžíce mléka, 100 g goudy

Špenátové listy si pořádně omyjeme a necháme na sítu nebo v odstředivce okapat. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí maso omyjeme, kuchyňskou útěrkou osušíme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme. Nejlép...

Zapečená kuřecí rolka

Zapečená kuřecí rolka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsní řízky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcesterské omáčky, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky sendvičové šunky, 4 plátky goudy, 2 lžíce cukety, 1 lžíce kremžské hořčice, 125 ml smetany ke šlehání, sůl , pepř, 1 lžíce hladké mouky

Kuřecí prsní řízky rozkrojíme podélně, aby vznikl větší plát, který naklepeme pouze po jedné straně. Pláty osolíme, opepříme, pokapeme sojovou a worcesterovou omáčkou a pokladem náplní - po 1 plátku slaniny, sýra, šunky a proužky sterilované kapie...

Dršťky s uzeným bůčkem

Dršťky s uzeným bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg uvařených drštěk, 2 lžíce hladké mouky, 1 zeleninový bujón, 4 lžíce uzeného bůčku, 4 plátky goudy s pepřem, 3 lžičky sladkokyselé okurky

Balený uzený bůček vaříme v páře asi 1 hodinu doměkka. Obal rozstřihneme a šťávu dáme později do omáčky. Po mírném prochladnutí ho i s okurkami pomeleme na masovém mlýnku. Bůček a okurky jsou na dochucení omáčky, tak si množství můžeme upravit dle...

Masové kuličky s fazolkami

Masové kuličky s fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolových lusků, 150 g goudy s pepřem, 70 dkg mletého hovězího masa, 2 vejce, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžíce sušené petrželky, 2 lžíce kukuřičného škrobu do masa, 2 kostky zeleninového bujónu, 2 lžíce kremžské hořčice, 4 lžíce kukuřičného škrobu na zahuštění, 5 lžiček cukru krystal, 100 ml smetany ke šlehání

Fazolky očistíme a překrájíme na menší kousky a sýr nastrouháme. Mleté maso smícháme s vejci, solí, pepřem, petrželkou a 2 lžícemi škrobu. Ze směsi vytvarujeme menší kuličky, které dáme vařit do 1,5 litru vody s bujóny asi na 30 minut. Přidáme faz...

Brambory zapečené s kopřivami a dvěma sýry

Brambory zapečené s kopřivami a dvěma sýry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších brambor uvařených ve slupce, velká mísa mladých kopřiv, sůl a pepř dle chuti, 3 stroužky česneku, 250 g goudy, 120 g Mozzarelly, 200 ml smetany, olej na vymazáví pekáčku

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kopřivy dáme do cedníku, dobře propláchneme studenou vodou a poté přes cedník spaříme horkou vodou, aby přestaly pálit. Necháme je vychladnout, dobře z nich vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme je na menší...

Brambory se slaninou jako nákyp

Brambory se slaninou jako nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 80 g anglické slaniny, 2 kedlubny, 350 g mrkve, 1/2 celeru, 125 ml masového vývaru, 2 svazky petrželky, 4 vejce, 250 ml smetany, 125 g goudy, sůl a pepř dle chuti, špetka muškátového oříšku

Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut, poté vodu slijeme, propláchneme je studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Oloupeme a nakrájíme je na stejné tlusté plátky. Zeleninu omyjeme a očistíme, případně oloupeme. Kudlubnu i mrkev nakrájíme t...

Brokolicovokvětákový nákyp

Brokolicovokvětákový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brokolice, 250 g květáku, 4 cuketky, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla, 800 ml mléka, 100 g goudy, 2 žloutky, 4 lžíce smetany, 200 ml rajčatového pyré, sůl a pepř dle chuti

Zeleninu omyjeme a osušíme. Brokolici i květák rozdělíme na malé růžičky. Cukety nakrájíme na kolečka. Květák s brokolicí blanšírujeme asi 7 minut v osolené vodě, cukety jen 4 minuty. Poté slijeme a zeleninu necháme okapat. Připravíme si omáčku....

Koláč s hříbky

Koláč s hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rozváleného listové těsta, 300 g hub, 200 g anglické slaniny, 1 hrst petrželové nati, 200 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 1 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 100 g goudy

Těsto si rozprostřeme do plechu. Necháme chvíli stranou. Mezitím si na pánvi na másle osmahneme hříbky a anglickou slaninu. Slaninu s hříbkami rozvrstvíme na těsto. V menší misce vyšleháme smetanu s petrželkou a vejci, ochutíme solí a pepřem a pře...

Holandské masové koule s květákem

Holandské masové koule s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mletého bůčku, 400g strouhané goudy (Eidamu), 100 ml mléka, sůl dle potřeby, špetka pepře bílého, tuk na vymazání pekáčku, 2 velké cibule nakrájené na plátky, 1 menší blanšírovaný květák , 6 středních oloupaných a nahrubo nastrouhaných brambor, 3 lžíce zakysané smetany, špetka drceného kmínu, 4 vejce, 2 lžíce kečupu, dle chuti cayenského pepře

Nejprve si vymažeme pekáček tukem a poklademe růžičkami květáku. Na květák poklademe cibuli. Strouhané brambory smícháme se solí a kmínem naneseme na cibuli. Z mletého masa, goudy, soli, pepře a mléka vytvoříme směs a z té pak koule velikosti pin...

stránka: