Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Grilovací koření

Domací nakládaný hermelín

Domací nakládaný hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 Hermelínů, 10 čili papriček, 5 cibulí, 5 lžiček chilli koření, 5 lžiček mletého pepře, 5 lžiček grilovacího koření, 1 l rostlinného oleje

Sýr podélně rozkrojíme a posypeme vším kořením. Dno sklenice, do které budeme nakládat, posypeme taky kořením, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a vložíme okořeněný sýr, který přikryjeme podélně nedokrojenými papričky. Toto zalijeme olejem a př...

Mirkova marináda

Mirkova marináda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 150 ml oleje , 4 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme, vložíme kuřecí čtvrtky nebo jiné maso a necháme 48 hodin v chladnu uležet. Grilujeme nebo opékáme a potíráme směsí, která zůstane na dně. Směs stačí na 12 čtvrtek.

Kapr na česneku se slaninou

Kapr na česneku se slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g staženého kapra, sůl dle potřeby, 1 cibule, 1 česnek, 150 g anglické slaniny, grilovací koření (pikantnější), mletý pepř, 1 máslo, strouhanka, 1 paprika (kapie)

Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pokryjeme plátky anglické slaniny, na kterou položíme porce kapra potřené česnekem. Posypeme grilovacím kořením a zasypeme cibulí promíchanou s paprikou nakrájenou na proužky. Podlijeme trochu olejem, ...

Těstovinový salát s krůtím masem

Těstovinový salát s krůtím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 120 g krůtích prsou, 100 g kukuřice Bonduelle, 1 lžička olivového oleje, 3 špetky kari koření, 3 špetky koření na kotlety, troška Bylinkové soli, špetka barevného pepře, 1 lžíce másla

Krůtí prso nakrájíme na malé kousky, okořeníme kořením na kotlety, kari kořením. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky masa restujeme do měkka. Těstoviny připravíme dle návodu. Vychladlé těstoviny smícháme s krůtím masem, přidáme lžičku olivového ole...

Medová marináda se zázvorem

Medová marináda se zázvorem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic včelího medu, 4 stroužky česneku, 1 lžíce barevného pepře, špetka koriandru, špetka mletého zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 dcl kečupu, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžička grilovacího koření

Česnek oloupeme a utřeme, pak smícháme všechny suroviny a dobře promícháme. Marinádu používáme na všechny druhy masa.

Pikantní Gothajka

Pikantní Gothajka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g měkkého vepřového salámu Gothaj, 1 paprika (kapie), 2 lžíce majonézy, troška barevného pepře, troška grilovacího koření, 2 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme do hladké pěny. Dochutíme grilovacím kořením a barevným pepřem.

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 kompotované meruňky, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, troška grilovacího koření, troška růžového pepře, troška česneku

Uvařená prsíčka a kompotované meruňky nakrájíme na kostičky. Přidáme jogurt, majonézu Hellmann´s, pažitku a petrželku. Dochutíme grilovacím kořením na drůbež, růžovým pepřem a česnekem (hoblinky).

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 100 g mořské soli, 1 lžička lněného semínka, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžička šalvěje, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžíce chilli koření, 1 lžíce hořčičného semínka, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce barevného pepře

Maso nakrájíme na větší plátky a vetřeme do něj ostatní ingredience. Uzavřeme do sklenice a necháme 5 dní v lednici. Před tepelnou úpravou omyjeme a osušíme. Toto maso je vhodné ke grilování či uzení.

Smažená hruška

Smažená hruška

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká středně zralá hruška, 1/2 lžičky koření na americké brambory, Na obalení - 1 vejce, 1 lžíce tatarské omáčky, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 2 dcl slunečnicového oleje

Větší hrušku ne moc zralou omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Rozkrájíme jí na čtvrtiny, vykrojíme jádřinec a okrájíme slupku. Každou čtvrtku rozpůlíme, takže máme 8 dílků. Dle chuti posypeme kořením na americké brambory. Vejce rozšleháme vidličk...

Pikantní cibulové kroužky

Pikantní cibulové kroužky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 1 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička včelího medu, 1/2 lžičky piri piri papriček, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky grilovacího koření

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do misky dáme 2 lžičky oleje + lžičku medu, lžíci jogurtu a koření. Vyšleháme a cibuli necháme 15 minut marinovat. Takto připravené cibulové kolečka obalujeme v hladké mouce a smažíme na oleji.

Šunkáčky

Šunkáčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g šunky, 100 g taveného sýru, 1 slepičí vejce, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce polotučného mléka, troška barevného pepře , 2 lžíce smažené cibule, slunečnicový olej

Šunku nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, smetanový tavený sýr s příchutí kapie, hladkou mouku, mléko a smaženou sušenou cibulku. Pečlivě promícháme, dochutíme grilovacím kořením a pepřem. Již nesolíme. Na rozpáleném oleji tvoříme plac...

Slané pečivo

Slané pečivo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g strouhaného sýra, 210 g polohrubé mouky, 150 g másla, 6 lžic polotučného mléka, 1 slepičí vejce, 1/2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sezamu

Ke strouhanému sýru přidáme všechny přísady vyjma vajíčka a koření. Vypracujeme těsto, zabalíme a necháme odležet v chladnu. Na pomoučněném válu rozválíme plát silný necelého půl centimetru a potřeme vajíčkem rozšlehaným se lžící vody. Posypeme k...

Hermelín pečený s kapiemi

Hermelín pečený s kapiemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 Hermelíny, 100 ml olivového oleje, 3 stroužky česneku, grilovací koření, tymián (Mateřídouška obecná), sklenička nakládaných kapií nakrájených na proužky

Olej nalijeme do misky, přidáme rozetřený česnek, grilovací koření a tymián. Hermelín podélně rozřízneme, vyskládáme plátky kápií, potřeme marinádou, přiklopíme a sýry z obou stran potřeme marinádou. Zabalíme do peřícího papíru, poté do alobalu a ...

Smažený chléb

Smažený chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek chléba, 1 kousek šunkového taveného sýra, 1 menší cibule, špetka grilovacího koření, 1 vejce, 1 hrnek strouhanky, 3 lžíce oleje

1 balení taveného sýra, 1 vejce, 1 menší cibuli nakrájenou na jemno a grilovací koření dle chuti dobře prohněteme. Namažeme na chleba z jedné strany a obalíme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.

Bleskové kuřecí maso podle Petry

Bleskové kuřecí maso podle Petry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžičky Solamylu, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička grilovacího koření, 1 vejce, 1 lžička rostlinného oleje, sojová omáčka dle chuti

Vejce, mletou papriku, grilovací koření a solamyl smícháme v misce. Kuřecí prso nakrájíme na kostičky a v míse zamícháme se vzniklou marinádou. Nejlepší je, když maso necháme aspoň 1 hodinu uležet v lednici, ale není to nutné. Na trošce oleje na...

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vařených brambor, 50 g goudy, 50 g roquefortu, 50 g parmazánu, 10 g eidamu, 50 g Nivy, 1 lžička másla, 1 lžička slunečnicového oleje, 5 cibulí, 1/2 lžičky včelího medu, 2 špetky soli, špetka grilovacího koření na zeleninu

Předem uvařené brambory vydlabeme. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme olej a med. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké kolečka. Vložíme na pánev a smažíme dozlatova. Dochutíme grilovacím kořením na zeleninu. Cibulka krásně zkaramelizuje. 5 druhů...

Kuřecí ptáčci v trojobalu

Kuřecí ptáčci v trojobalu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky dušené šunky (Bohemia), 50 g Eidamu, 50 g Nivy, 2 cibule, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička grilovacího koření, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 vejce, 100 g polohrubé mouky, 100 g strouhanky

Kuřecí prsa přes potravinářskou folii naklepeme na tenké plátky. Každý plátek okořeníme grilovacím kořením a pepřem jen z jedné strany. Stranu, kterou jsme okořenili, potřeme plnotučnou hořčicí. Na potřenou stranu položíme plátek šunky. Na kraj pl...

Marinovaná krkovice

Marinovaná krkovice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřová krkovice, 1 dcl rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce grilovacího koření

Maso naporcujeme na 4 vyšší plátky po 150 g. Připravíme si marinádu z oleje, koření, utřeného česneku. Maso potřeme z obou stran a necháme odlžete minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc. Grilujeme na rozpáleném grilu, rozehřátém kameni nebo v troubě...

Vodnické špagety

Vodnické špagety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 2 ks větších kuřecích prsou, 1/2 balení mraženého špenátu, 3 kousky taveného sýra, 250 ml sladké smetany, 2 stroužky česneku, 2 špetky pepře, 1 špetka grilovacího koření, 1 lžička hladké mouky, 2 lžičky rostlinného oleje

Do dostatečného množství osolené vody dáme vařit špagety. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a lehce posypeme špetkou grilovacího koření. Maso dáme na rozpálený olej a opékáme, až dostává mírně zlatavou barvu. V tu chvíli posype...

Kuřecí řízek s hermelínem

Kuřecí řízek s hermelínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, sůl, grilovací koření, 1 Hermelín, 1 cibule, olej

Prsa nakrájíme na řízky, pod fólií naklepeme, osolíme a okořeníme. Na pánvi s rozpáleným olejem opečeme maso nejprve z jedné strany a obrátíme je. Na opečenou stranu položíme kolečko cibule a kolečko sýra.

Kuřecí řízečky v jogurtu

Kuřecí řízečky v jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg drůbežího masa, 1 bílý jogurt, strouhanka, sůl, koření dle chuti

Drůbeží jemně naklepeme, osolíme a okořeníme, ponoříme do bílého jogurtu a zhruba na 3 hodiny necháme v lednici odležet. Poté obalíme už jen ve strouhance (jogurt z masa nestíráme) a smažíme jako klasické řízky. Tyto řízečky jsou velice jemné a st...

Steak v jogurtu

Steak v jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí svíčkové, 200 ml bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, 1 lžička grilovacího koření

Česnek prolisujeme a smícháme s jogurtem a grilovacím kořením. Opravdu důkladně zamícháme. Maso v této marinádě důkladně obalíme a naskládáme do misky. Zbytek marinády nalijeme navrch. Dobře zakryjeme fólií a uložíme do lednice alespoň na 12 hodin...

Listy v těstíčku

Listy v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst kopřivových listů, 2 vejce, 1/2 dcl mléka, 1/2 dcl bílého vína, 30 g strouhaného sýra, asi 5 lžic polohrubé mouky, špetka kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, špetka grilovacího koření, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky sušeného česneku , rostlinný olej na smažení

Větší, ale mladé kopřivové listy omyjeme a necháme dobře oschnout. Ze všech přísad připravíme polotuhé těstíčko (podle potřeby můžeme přidat buď mouku nebo mléko). Listy namáčíme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Krůtí plátky s jarní zeleninou

Krůtí plátky s jarní zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 2 lžíce másla, 1 lžička grilovacího koření, špetka soli, špetka pepře, trochu hladké mouky na posypání, 200 g brokolice, 200 g zeleného hrášku, 200 g baby karotky, 1/2 svazku ředkviček, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso z vrchní strany nařežeme na malé kostičky a poprášíme moukou. Opepříme, osolíme a dochutíme grilovacím kořením. Brokolici opláchneme a horní část oddělíme od košťálu. Růžičky rozkrájíme na malé kousky. Uvaříme ji doměkka v osolené vodě spolu ...

Barevný salát z grilované zeleniny

Barevný salát z grilované zeleniny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg menších brambor, 3 barevné papriky, 1 lilek, další zelenina podle chuti (cuketa, rajčata, brokolice), sůl, drcený pepř, grilovací koření, olej, petrželka a další bylinky na ozdobu, 1 sklenička Bio dressingu SPAK Jogurt Zahradní bylinky

Brambory a ostatní zeleninu nakrájíme na větší kousky, smícháme s 3 lžícemi oleje, solí, kořením a pepřem a rozprostřeme do větší zapékací mísy a dáme na asi 10-15 minut pod gril, občas zeleninovou směs promícháme. Hotový salát posypeme petrželk...

stránka: