Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Grilovací koření

Ražniči

Ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové plece (může být i kýta), 30 dkg uzeniny (klobáska, párek), 20 dkg anglické slaniny, 3 menší cibule, 1 červená paprika, 2 lžičky grilovacího koření, 3 lžíce olivového oleje

Maso nakrájíme na stejně velké kostičky. Uzeninu na kolečka, stejně tak cibule. Papriku a slaninu na menší kostičky. Ingredience postupně střídavě napícháváme na grilovací jehlu či špejle. V olivovém oleji rozetřeme grilovací koření, směsí potřeme...

Pikantní řízečky

Pikantní řízečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, 2 lžíce grilovacího koření, 1 dcl olivového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 2 jarní cibulky, 3 stroužky česneku

Maso na krájíme na menší řízečky (můžeme také na nudličky). Připravíme si marinádu z olivového oleje, grilovacího koření, utřeného česneku a sojové omáčky. Maso v ní necháme uležet ideálně přes noc, nemáme-li čas, alespoň na 2 hodiny. Obalujeme kl...

Marinovaná krkovice

Marinovaná krkovice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřová krkovice, 1 dcl rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce grilovacího koření

Maso naporcujeme na 4 vyšší plátky po 150 g. Připravíme si marinádu z oleje, koření, utřeného česneku. Maso potřeme z obou stran a necháme odlžete minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc. Grilujeme na rozpáleném grilu, rozehřátém kameni nebo v troubě...

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Luncheon Meat (lančmítu), 1 kg vařených brambor, 400 ml smetany do omáčky, 3 lžičky grilovacího koření, 3 lžičky kmínu, 1 lžička sádla

Uvařené a oloupané brambory krájíme na plátky a naskládáme na dno menšího pekáčku, který vymažeme sádlem. Tuto vrstvu brambor posypeme kmínem a na ni naskládáme plátky lančmítu (1/2 konzervy) a ty posypeme grilovacím kořením. Vrstvy ještě jednou v...

Pstruh plněný libečkem

Pstruh plněný libečkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pstruh, hrst libečku, sůl, kmín, koření na ryby, grilovací koření, hladká mouka na obalení, 2 lžíce másla

Pstruha očistíme, osolíme z venku i z vnitřku, kořením na ryby posypeme pstruha z vnitřní strany a naplníme libečkem. Z vnější strany okořeníme grilovacím kořením a kmínem. Pstruha obalíme v hladké mouce a na mírném plameni smažíme na másle z obou...

Houbový číňan

Houbový číňan

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtí prsa, 1 cibule, 2 papriky, 1 balení žampionů, sůl, pepř, grilovací koření, olivový olej

Omyjeme a na proužky nakrájíme krutí prsa. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka a dáme do misky spolu s grilovacím kořením a nakrájeným masem a zalejeme trochou olivového oleje. Necháme chvíli naložené a připravíme si papriku. Omyjeme, vykroj...

Alobalové kuřecí plátky

Alobalové kuřecí plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 4 cibule, 150 g anglické slaniny, špetka soli, troška mletého pepře, troška grilovacího koření, olej

Čtverce alobalu lehce potřeme olejem. Na každý položíme lehce naklepaný, osolený, opepřený a grilovacím kořením okořeněný plátek masa. Poklademe plátky slaniny a kroužky cibule, pečlivě uzavřeme, přeneseme na plech a ve vyhřáté troubě (200 °C) peč...

Rychlé zapečené vepřové plátky

Rychlé zapečené vepřové plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrsti strouhaného sýra, 4 lžíce mleté papriky, 4 lžíce Vegety, 4 lžičky grilovacího koření, 2 cibule, 4 vepřové kotlety

Vepřové kotletky i s kostí lehce naklepeme, pokud solíme, jenom opatrně, další přísady již sůl obsahují. Posypeme Vegetou, grilovacím kořením, posypeme jemně pokrájenou cibulí a posypeme strouhaným sýrem, nejraději Eidam. Na okrajích poopravíme, a...

Vodnické špagety

Vodnické špagety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 2 ks větších kuřecích prsou, 1/2 balení mraženého špenátu, 3 kousky taveného sýra, 250 ml sladké smetany, 2 stroužky česneku, 2 špetky pepře, 1 špetka grilovacího koření, 1 lžička hladké mouky, 2 lžičky rostlinného oleje

Do dostatečného množství osolené vody dáme vařit špagety. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a lehce posypeme špetkou grilovacího koření. Maso dáme na rozpálený olej a opékáme, až dostává mírně zlatavou barvu. V tu chvíli posype...

Kuřecí řízek s hermelínem

Kuřecí řízek s hermelínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, sůl, grilovací koření, 1 Hermelín, 1 cibule, olej

Prsa nakrájíme na řízky, pod fólií naklepeme, osolíme a okořeníme. Na pánvi s rozpáleným olejem opečeme maso nejprve z jedné strany a obrátíme je. Na opečenou stranu položíme kolečko cibule a kolečko sýra.

Kuřecí válečky na černém pivu

Kuřecí válečky na černém pivu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks kuřecích prsou, 6 plátků anglické slaniny, 2 ks cibule, 300 ml černého piva, 3 lžíce plnotučné hořčice, 2-3 lžičky soli, 2 lžičky pepře, 3 lžičky drceného kmínu, 3 lžičky grilovacího koření, 1 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí prsa rozřízneme napůl tak, abychom dostali dva dlouhé válečky. Maso osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Každý váleček masa zabalíme do plátku anglické slaniny. Pekáček vymažeme olejem a na dno rozložíme půlkolečka cibule. N...

Grilovaná uzená kýta s bramborami

Grilovaná uzená kýta s bramborami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g uzené vepřové kýty, 3 lžíce hnědého cukru, 500 g brambor, 2 lžíce strouhaného čerstvého křenu nebo 1 lžíce křenové pasty, citrónová šťáva z 1/2 citronu, špetka grilovacího koření, špetka soli

V misce smícháme cukr s křenem a citrónovou šťávou. Vzniklou marinádou potřeme maso nakrájené na centimetrové plátky. Necháme je asi 20 minut odležet v chladu. Brambory oloupeme, dobře omyjeme a překrojíme na půlky nebo čtvrtky. V hrnci je zalijem...

Vepřové plátky na česneku

Vepřové plátky na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky libového vepřového masa, sůl, pepř, grilovací koření (případně jiné dle chuti), 4-8 stroužků česneku, voda na podlití, olej, sádlo

Připravíme si maso(do pekáčku dáváme vždy jako plátky, chuť česneku a koření je lepší a maso se rychleji peče), okořeníme, česnek rozdrtíme se solí a potřeme tím maso. Plátky dáme do pekáčku s troškou oleje a sádla a zalijeme asi sklenkou vody(aby...

Vepřové kotlety Texas

Vepřové kotlety Texas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřových kotlet, 1/2 sáčku grilovacího koření Texas Kotányi, 50 ml oleje, 2 avokáda, 2 hrušky, 1 ml citronové šťávy

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme čistou utěrkou a po obou stranách lehce naklepeme. Směs koření promícháme s olejem a vzniklou marinádou přelijeme kotlety. Pak je necháme aspoň 60 minut odležet v chladu. Marinované maso položíme na olejem potřený ...

Oběd z pekáče

Oběd z pekáče

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 0,5 kg vepřové krkovice, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 4 stroužky česneku, 2 lžičky grilovacího koření

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na velký plech položíme pečící papír. Na obě strany rozložíme kostičky brambor, do středu dáme kostky masa(máme 3 pruhy-brambory, maso, brambory). Česnek neloupeme, celé stroužky přidáme k bramborám. Maso...

Kuřecí rychlovka

Kuřecí rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks kuřecích prsou, 15 dkg strouhaného sýra, 1 cibule, 15 dkg žampionů, 1 balení smetany, sůl, grilovací koření

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, posolíme, posypeme grilovacím kořením. Sýr nastrouháme, cibulku nakrájíme najemno a žampiony na kostičky, vše promícháme v míse. Do zapékací mísy dáme maso a na to směs. Posypeme strouhaným sýrem, zalijeme sm...

Kuřecí stehýnka na medu

Kuřecí stehýnka na medu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích stehýnek, 2 lžíce medu, 1 lžíce grilovacího koření

Stehýnka opláchneme, osolíme, potřeme medem a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do pekáčku a podlijeme vodou a pomalu pečeme, dokud stehýnka nezezlátnou. Často podléváme.

Brambory v alobalu se zakysanou smetanou

Brambory v alobalu se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic olivového oleje, 2 lžičky koření na americké brambory, 1 lžička soli, 2 špetky rozmarýnu (pokud možno čerstvého), 8 ks brambor, 1 kelímek zakysané smetany, 2 ks jarní cibulky

Ve čtyřech lžících olivového oleje rozmícháme dvě lžičky koření na americké brambory vrchovatou lžičku soli a rozmarýnu. Potom směsí potřeme brambory. Každou bramboru zabalíme do dvojitého obalu a dáme brambory do žhavých uhlíků do ohniště. Pečeme...

Hermelín pečený s kapiemi

Hermelín pečený s kapiemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 Hermelíny, 100 ml olivového oleje, 3 stroužky česneku, grilovací koření, tymián (Mateřídouška obecná), sklenička nakládaných kapií nakrájených na proužky

Olej nalijeme do misky, přidáme rozetřený česnek, grilovací koření a tymián. Hermelín podélně rozřízneme, vyskládáme plátky kápií, potřeme marinádou, přiklopíme a sýry z obou stran potřeme marinádou. Zabalíme do peřícího papíru, poté do alobalu a ...

Mirkova marináda

Mirkova marináda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 150 ml oleje , 4 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme, vložíme kuřecí čtvrtky nebo jiné maso a necháme 48 hodin v chladnu uležet. Grilujeme nebo opékáme a potíráme směsí, která zůstane na dně. Směs stačí na 12 čtvrtek.

Smažený chléb

Smažený chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek chléba, 1 kousek šunkového taveného sýra, 1 menší cibule, špetka grilovacího koření, 1 vejce, 1 hrnek strouhanky, 3 lžíce oleje

1 balení taveného sýra, 1 vejce, 1 menší cibuli nakrájenou na jemno a grilovací koření dle chuti dobře prohněteme. Namažeme na chleba z jedné strany a obalíme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.

Cuketa a nektarinka

Cuketa a nektarinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 nektarinka, cuketa dle chuti, kousek másla dle potřeby, koření na americké brambory dle chuti

Cuketu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky. Nektarinku oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozpustíme silnější plátek masa a na něm opečeme cuketu a nektarinku. Opečené přendáme na talíř a dle chuti posypeme kořením na americké brambory. Po...

Zapékané brambory s uzeným a okurkou

Zapékané brambory s uzeným a okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g uzeného masa, 1 střední cibule, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky koření na americké brambory, 100 g sladkokyselých okurek, 300 g brambor vařených ve slupce, 3 plátky eidamu, 3 vejce, mletý pepř dle chuti

Do zapékací mísy dáme olej a krouživým pohybem ho rozlijeme po dně i po stěnách. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a protlačíme přes kolečko na salát. Cibuli a okurky nakrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme na jemno. Vejce rozšleháme s 1 ...

Smažená hruška

Smažená hruška

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká středně zralá hruška, 1/2 lžičky koření na americké brambory, Na obalení - 1 vejce, 1 lžíce tatarské omáčky, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 2 dcl slunečnicového oleje

Větší hrušku ne moc zralou omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Rozkrájíme jí na čtvrtiny, vykrojíme jádřinec a okrájíme slupku. Každou čtvrtku rozpůlíme, takže máme 8 dílků. Dle chuti posypeme kořením na americké brambory. Vejce rozšleháme vidličk...

Kapr na česneku se slaninou

Kapr na česneku se slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g staženého kapra, sůl dle potřeby, 1 cibule, 1 česnek, 150 g anglické slaniny, grilovací koření (pikantnější), mletý pepř, 1 máslo, strouhanka, 1 paprika (kapie)

Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pokryjeme plátky anglické slaniny, na kterou položíme porce kapra potřené česnekem. Posypeme grilovacím kořením a zasypeme cibulí promíchanou s paprikou nakrájenou na proužky. Podlijeme trochu olejem, ...

stránka: